Suits

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Suits
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Bedenker Aaron Korsh
Hoofdrollen Gabriel Macht
Patrick J. Adams
Rick Hoffman
Meghan Markle
Sarah Rafferty
Gina Torres
Scenario Aaron Kosh
Muziek Greenback Boogie door Ima Robot
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Locatie New York
Productie
Producent Gene Klein
Uitzendingen
Start 23 juni 2011
Afleveringen 43
Seizoenen 3
Netwerk USA Network
Zender Vlag van Verenigde Staten USA Network
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Suits is een Amerikaanse televisieserie. De serie ging in première op 23 juni 2011 met een aflevering van 90 minuten, waarna er op 14 juni 2012 een tweede seizoen van start ging. De zogenaamde midseasonfinale was op 23 augustus 2012. Het eerste deel van seizoen 3 (tien afleveringen) werd vanaf 16 juli 2013 in de Verenigde Staten uitgezonden op USA Network; in 2014 volgt het tweede deel (zes afleveringen). In Nederland zou de serie vanaf januari 2014 worden uitgezonden maar dit werd uitgesteld naar 7 april 2014.[1] De eerste twee seizoenen van de serie zijn ook te zien op Netflix Nederland.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Seizoen 1[bewerken]

Mike Ross is een briljante college dropout wiens droom om ooit een advocaat te worden in duigen viel toen hij geschorst werd. Met zijn hoge IQ en fotografisch geheugen kan hij leven van het maken van de Law School Admissions Test voor anderen. Voor zijn beste vriend Trevor is hij van plan een aktetas met marihuana af te leveren, zodat Mike zijn oma een onderdak kan geven in een privé-verzorgingshuis. Terwijl hij van plan is de drugs af te leveren komt hij erachter dat het gaat om undercover agenten en probeert hij aan de agenten te ontsnappen. Hierbij loopt hij per ongeluk binnen bij Harvey Specter, die sollicitaties afneemt voor zijn nieuwe advocaat-stagiair(e). Harvey Specter is een van de beste advocaten in New York City en is gepromoveerd tot senior partner bij het topadvocatenkantoor Pearson Hardman en, aangezien elke senior partner bij Pearson Hardman een advocaat-stagiair(e) moet hebben, houdt hij de sollicitaties. Harvey is onder de indruk van de scherpheid van Mike, zijn encyclopedische kennis van de wet en oprechte wil om advocaat te worden: hierdoor neemt hij Mike aan en doen ze alsof Mike afgestudeerd is aan Harvard Law School. Alleen de secretaresse en vertrouweling van Harvey, Donna Paulsen, weet van het geheim af. Aan het einde van het seizoen komt Trevor er achter, dat Mike een relatie had met zijn ex Jenny. Trevor gaat nu het geheim verklappen aan Jessica Pearson, de baas van Pearson en Hardman.

Seizoen 2[bewerken]

Daniel Hardman keert terug, zijn vrouw is overleden aan kanker en het ziet er naar uit dat hij terugkeert naar het bedrijf. Het bedrijf, waar hij was verdreven door Jessica en Harvey. Dit deden ze door middel van chantage met foto's van zijn maîtresse. Dit avontuurtje beleefde Hardman terwijl zijn vrouw leed aan kanker. Nu zijn vrouw dus dood is ziet hij zijn kans schoon om terug te keren naar Pearson and Hardman. Jessica wil voorkomen en schakelt Harvey's hulp in, die alleen wil helpen als zij Mike niet ontslaat. Als Hardman terugkeert naar het bedrijf probeert hij gelijk alle werknemers voor zich te winnen. Er bevindt zich nu een grote machtsstrijd tussen Jessica en Daniel. Harvey en Mike staan aan Jessica's zijde. Louis zit te twijfelen, maar als Daniel hem tot senior partner benoemt kies hij de kant van Daniël. Bij de stemming wint Jessica niet en wordt Daniel managing partner. Ondertussen wordt Harvey beschuldigt van het achterhouden van bewijs. Als hij later ontdekt dat Hardman dit allemaal heeft opgezet en hier bewijs voor vindt wordt Hardman weggewerkt. Ondertussen worden Rachel en Mike steeds hechter, vooral nadat Mike's oma is overleden. Na een tijdje komt Hardman terug, hij werkt samen met Robert Zane, de vader van Rachel en ze komen weer in conflict. Als ze dit hebben gewonnen blijkt dat de firma verzwakt is en gaan ze een fusie aan met Edward Darby. Onder Darby werkt Scottie, een oude bekende van Harvey uit zijn tijd bij Harvard. Aan het einde van het seizoen vertelt Mike zijn geheim aan Rachel.

Seizoen 3[bewerken]

De fusie tussen Darby International en Pearson (naamswijziging) is compleet. Harvey wil nu naming partner worden, maar Jessica weigert, hierdoor begint Harvey een complot met Darby. Mike is bezig met zijn relatie met Rachel en probeert zijn relatie met Harvey weer te verbeteren. Harvey regelt een deal met zijn oude mentor bij het OM, alles leek in orde totdat zijn client, Ava Hessington, gearresteerd wordt voor moord. Darby stuurt nu zijn regelaar/fixer, Stephen Huntley om hem te helpen met deze zaak. Harvey staat nu op het punt om Jessica's rol over te nemen, totdat ze zegt dat ze hem naming partner wil maken. Mike ontdekt dat Stephen en niet Ava verantwoordelijk is voor de moorden. Darby gaat tegen Stephen getuigen, maar hij weet niet dat dit er voor zorgt dat hij geen recht meer mag bëoefenen in de VS. Hierdoor kan Jessica Darby wegwerken, dit doet zij omdat ze vond dat Darby het bedrijf steeds meer in zijn macht hield. Ava klaagt vervolgens Pearson and Specter (naamswijziging) voor nalatigheid aan, omdat ze vond dat Harvey er voor had gezorgd dat ze was aangeklaagt voor moord. Jessica weet, dat Rachel en Mike een relatie hebben en zorgt ervoor dat Rachel een document ondertekent waarin staat dat ze wist van Mike's fraude. Ze gaat akkoord met als voorwaarde, dat Pearson and Specter haar rechtenstudie betalen. Ava laat de rechtzaak vallen wanneer Harvey zijn excuses aanbiedt.

Afleveringen[bewerken]

Seizoen 1[bewerken]

Afl. 1: Pilot
Afl. 2: Errors and Omissions
Afl. 3: Inside Track
Afl. 4: Dirty Little Secrets
Afl. 5: Bail Out
Afl. 6: Tricks of the Trade
Afl. 7: Play the Man
Afl. 8: Identity Crisis
Afl. 9: Undefeated
Afl. 10: The Shelf Life
Afl. 11: Rules of the Game
Afl. 12: Dogfight

Seizoen 2[bewerken]

Afl. 1 (13): She Knows
Afl. 2 (14): The Choice
Afl. 3 (15): Meet The New Boss
Afl. 4 (16): Discovery
Afl. 5 (17): Break Point
Afl. 6 (18): All In
Afl. 7 (19): Sucker Punch
Afl. 8 (20): Rewind
Afl. 9 (21): Asterisk
Afl. 10 (22): High Noon
Afl. 11 (23): Blind-Sided
Afl. 12 (24): Blood in the Water
Afl. 13 (25): Zane vs. Zane
Afl. 14 (26): He's Back
Afl. 15 (27): Normandy
Afl. 16 (28): War

Seizoen 3[bewerken]

Afl. 1 (29): The Arrangement
Afl. 2 (30): I Want You To Want Me
Afl. 3 (31): Unfinished Business
Afl. 4 (32): Conflict of Interest
Afl. 5 (33): Shadow of a Doubt
Afl. 6 (34): The Other Time
Afl. 7 (35): She's Mine
Afl. 8 (36): Endgame
Afl. 9 (37): Bad Faith
Afl. 10 (38): Stay
Afl. 11 (39): Buried Secrets
Afl. 12 (40): Yesterday's Gone
Afl. 13 (41): Moot Point
Afl. 14 (42): Heartburn
Afl. 15 (43): Know When to Fold 'Em
Afl. 16 (44): No Way Out

Personages[bewerken]

Vaste personages[bewerken]

  • Harvey Specter, gespeeld door Gabriel Macht is een bij Pearson Hardman werkzame M&A-advocaat. Hij staat bekend als een van de beste advocaten in New York City. Hij wordt in de eerste aflevering gepromoot tot senior partner en is de ijdele mentor van Mike. Hij weigert emoties te tonen en aandacht te besteden aan de persoonlijke, niet zakelijke, kant van zijn cliënten. Harvey Specter is bereid heel ver te gaan, maar heeft desalniettemin de waarheid hoog in pacht.
  • Mike Ross, gespeeld door Patrick J. Adams is een advocaat die nooit een rechtenstudie heeft gedaan, maar vanwege zijn encyclopedische kennis van de wet en een fotografisch geheugen zich wel voor kan doen als advocaat. Hij maakt indruk op Harvey met zijn gedrevenheid om een goede advocaat te worden en wordt dan ook aangenomen door Harvey, ondanks dat hij geen rechtenstudie of diploma heeft. In tegenstelling tot Harvey is Mike wat naief en heeft hij vaak sympathie voor de client, wat soms tot botsingen met Harvey leidt.
  • Louis Litt, gespeeld door Rick Hoffman is een bij Pearson Hardman werkzame advocaat die gespecialiseerd is in het financieel recht. Hij is in het begin van de serie junior partner en begeleidt de eerstejaars advocaten. Hij is de rivaal van Harvey. Nadat Daniel Hardman terugkomt bij het kantoor verkiest Louis Daniel boven Jessica en wordt door Daniel gepromoveerd tot senior partner.
  • Rachel Zane, gespeeld door Meghan Markle is de juridische medewerkster bij Pearson Hardman. Ze wordt vrienden met Mike en later in de serie ontwikkelt dit zich tot romantische gevoelens over en weer. Ze heeft de ambitie om advocaat te worden maar dit lukt niet door faalangst. Mike helpt haar hierbij en uiteindelijk kan ze een studie volgen.
  • Donna Paulsen, gespeeld door Sarah Rafferty is de secretaresse en vertrouweling van Harvey. Ze heeft vanaf het begin van de juridische carrière van Harvey met hem samengewerkt en ze zijn dan ook erg op elkaar ingespeeld.
  • Jessica Pearson, gespeeld door Gina Torres is de managing partner van Pearson Hardman. Haar mentor was Daniel Hardman toen ze advocaat was bij het kantoor. Ze heeft een hechte vriendschap met Harvey, zo heeft ze zijn rechtenstudie betaald.

Terugkerende personages[bewerken]

  • Trevor Evans, gespeeld door Tom Lipinski is de beste vriend van Mike, de vriend van Jenny en een drugsdealer. De relatie tussen Mike en Trevor verslechtert naarmate de serie vordert. Als Trevor op een gegeven moment heeft besloten te stoppen met drugs te dealen en een poging tot het weer bevrienden van Mike, komt Trevor erachter dat Mike en Jenny een relatie hebben. Als wraak hiervoor vertelt hij Jessica alles over het geheim van Mike.
  • Jenny Griffith, gespeeld door Vanessa Ray is de vriendin van Trevor. Nadat het duidelijk werd dat hij niet ging stoppen met drugs dealen maakt ze het uit en wordt ze de vriendin van Mike. In het tweede seizoen komt ze erachter dat Mike gevoelens heeft voor Rachel en maakt ze ook het uit met hem.
  • Edith Ross, gespeeld door Rebecca Schull is de oma van Mike die hem heeft opgevoed na de dood van zijn ouders. Ze woont in een verzorgingshuis en probeert Mike op het goede pad te krijgen en wat van zijn leven te gaan maken. Ze overlijdt halverwege het tweede seizoen.
  • Daniel Hardman, gespeeld door David Constabile is founding partner van het advocatenkantoor. Vijf jaar voor het beginpunt van de serie is hij noodgedwongen weggegaan van Pearson Hardman vanwege het stelen van geld van clienten en het hebben van een affaire. In het begin van het tweede seizoen komt hij terug bij het kantoor als een veranderd man. Harvey en Jessica geloven deze ommekeer niet en verderop in het tweede seizoen daagt hij Jessica uit voor de positie van managing partner. Hij wint van Jessica en wordt managing partner maar kort hierna komen Mike en Harvey erachter dat hij achter de Costal Motors affaire zat. Dit leidt tot een definitieve verwijdering van hem bij het kantoor, waarna hij uit is op wraak.

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
Bronnen, noten en/of referenties