Super Smash Bros. (computerspelserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Super Smash Bros.
Ontwikkelaar(s) Sora, Namco Bandai
Uitgever(s) Nintendo
Genre(s) Actie, vechten, platform
Navigatie
Eerste spel Super Smash Bros.
Laatste spel Super Smash Bros. voor 3DS en Wii U
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Super Smash Bros. is een spellenserie die gemaakt is door het bedrijf Sora, en is uitgegeven door Nintendo. De serie bestaat uit drie vechtspellen: Super Smash Bros. voor Nintendo 64, Super Smash Bros. Melee voor Nintendo GameCube en Super Smash Bros. Brawl voor Wii.

Gameplay[bewerken]

In deze vechtspellen wordt er gevochten door Nintendo-personages zoals Mario, Link, Pikachu, Kirby, Fox McCloud en Samus Aran. Dit wordt gedaan op verschillende plaatsen uit Nintendo-spellen (zoals Mushroom Kingdom uit Mario). Ook zijn er verschillende items beschikbaar.

In Super Smash Bros. Brawl zijn er twee personages die niet oorspronkelijk uit een Nintendo-spel komen, namelijk Solid Snake uit Konami's Metal Gear-serie en Sonic the Hedgehog uit de televisieserie Sonic the Hedgehog.

Er is tevens een nieuw spel bekendgemaakt op E3 2013, Super Smash Bros. voor 3DS en Wii U. Er zijn inmiddels vier nieuwe personages bekend voor het spel: Villager uit de Animal Crossing-serie, Mega Man uit het Mega Man-universum, Wii Fit Trainer uit de Wii Fit-games en Rosalina uit de Super Mario Galaxy-spellen.