Sven de Wijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sven de Wijn
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Geboren 13 augustus 1983
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep Opnameleider
Portaal  Portaalicoon   Film

Sven de Wijn (Rotterdam, 13 augustus 1983) is een voormalig Nederlands acteur.

De Wijn studeerde aanvankelijk communicatiewetenschap in Rotterdam en acteerde en regisseerde in zijn studententijd bij zijn studentenvereniging.

Hij werd na een auditie aangenomen voor de rol van Jeroen Cornelissen in de jeugdserie Het Huis Anubis, uitgezonden door Nickelodeon. De Wijn speelde mee in de serie van 2006 tot en met 2009. Ook was hij te zien in de gelijknamige theatershows Anubis en de Graal van de Eeuwige Vriendschap en Anubis en de Legende van het Spooktheater. Ook speelde hij mee in de eerste speelfilm Anubis en het pad der 7 zonden en in de derde speelfilm Het Huis Anubis en de terugkeer van Sibuna!.

Nadien speelde hij nog een bijrol als het personage Bassie in de speelfilm Sterke verhalen in 2010, een bijrol in de korte film Broken Promise in 2011 en twee edelfiguratiegastrollen als klant in 2011 en verpleger in 2012 in Goede tijden, slechte tijden (GTST). Tegenwoordig werkt hij als opnameleider bij die televisieserie, die wordt uitgezonden door RTL 4. Hij was hierbij te zien in de zesde aflevering van seizoen 2 van Ushi & The Family als opnameleider bij GTST.

In 2014 maakt de Wijn zijn comeback als acteur in de tv serie/film Het kasteel van Sinterklaas & de bonte wensballon. Hierin vertolkt hij de rol van Kasteelpiet.

Vanaf 28 januari maakt hij deel uit van het ensemble van de musical Soldaat van Oranje en is hij tevens understudy voor de rol van Fred.

Externe link[bewerken]