Taking Chances

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Taking Chances
Album van Céline Dion
Uitgebracht 12 november 2007
Genre Pop
Rock
R&B
Blues
Label(s) SonyBMG
Producent(en) Timbaland, Dave Stewart, Walter Afanasieff, Ben Moody (Evanescence), Christopher Neil, John Shanks, Kristian Lundin, Peer Astrom, Anders Bagge
Chronologie
2007
D'elles
  2007
Taking Chances
 

(en) Allmusic-pagina
(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Taking Chances is een album van de Canadese zangeres Céline Dion, dat in november 2007 uitgebracht werd. Het is haar eerste Engelstalige album sinds "One Heart" (2003). Voor dit album heeft Dion grotendeels met grote namen uit de muziekindustrie gewerkt, die vooral bekendstaan om hun werk in de rock- en R&B-genres. Eerder is door USA Today onthuld, dat het album "The Woman In Me" zou heten.[1] Die titel was een opvallende keuze, aangezien een andere Canadese zangeres ook een album heeft uitgebracht met dezelfde naam. Shania Twain bracht haar "The Woman In Me" uit in 1995.

De eerste nummers van het album zijn al vroeg in het jaar opgenomen, dit zijn onder andere de nummers van Ben Moody. Een van die nummers is tevens medegeschreven door Scott Chapman en Michael Tait. De rest van het album is opgenomen tijdens haar zomervakantie (2 juli - 15 augustus).[bron?] Het eerste nummer dat is opgenomen tijdens die vakantie is een piano ballad geschreven door de Zweedse pianist Robert Wells en Anders Bagge, "A Song For You". R. Kelly heeft twee nummers geschreven voor het album en ook R&B-ster Ne-Yo heeft er een geschreven. Tevens zou Timbaland een groot deel van het album produceren. Ook de Australische zangeres Delta Goodrem heeft, samen met Kristian Lundin het nummer "Eyes On Me" voor Dion hebben geschreven. Op het album staat ook een cover van "Alone", een megahit uit de jaren tachtig van de groep Heart. In tegenstelling tot Dions vorige Engelstalige platen, heeft Taking Chances met 3,1 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd niet het gewenste resultaat opgeleverd. Ook de singles bleven in de onderste regionnen van de hitlijsten steken.

Tracklist[bewerken | brontekst bewerken]

# Titel Schrijvers Producers Lengte
1. "Taking Chances" K. DioGuardi, D. Stewart J. Shanks 04:07
2. "Alone" B. Steinberg, T. Kelly, D. Campbell B. Moody, D. Hodges 03:23
3. "Eyes On Me" K. Lundin, D. Goodrem, S. Kotecha K. Lundin 03:53
4. "My Love" L. Perry - 04:08
5. "Shadow Of Love" A. Nova, A. Bagge, P. Sjöström A. Bagge 04:10
6. "Surprise, Surprise" K. DioGuardi, A. Howes, M. Harrington K. DioGuardi, E. "Eman" Kiriakou 05:14
7. "This Time" B. Moody, D. Hodges, D. Campbell, S. McMorran B. Moody, D. Hodges 03.47
8. "New Dawn" L. Perry - 04.45
9. "A Song For You" A. Bagge, R. Wells, A. Nova A. Bagge 03.27
10. "A World To Believe In" R. Ciciola, T. Izzo, L. Gold J. Shanks 04.08
11. "Can't Fight The Feeling" A. Nova - 03.51
12. "I Got Nothin' Left" S. "Ne-Yo" Smith, C. Harmon S. "Ne-Yo" Smith 04.20
13. "Right Next To The Right One" T. Christensen - 04.10
14. "Fade Away" A. Nova, P. Astrom, D. Stenmarck - 03.17
15. "That's Just The Woman In Me" K. Rew, L. Gold J. Shanks 04.33
16. "Skies Of L.A." T. "The-Dream" Nash, C. "Tricky" Stewart, T. Harrell C. "Tricky" Stewart 04:24
Japanse bonus tracks
15. "Map To My Heart" G. Roche, S. Peiken - 04:15
16. "Let Me Be Your Soldier" - - -

Single[bewerken | brontekst bewerken]

Volgens de website van tekstschrijfster Kara DioGuardi, wordt het nummer dat zij heeft geschreven met Dave Stewart en dat geproduceerd is door John Shanks, "Taking Chances", de eerste single van het album.

Promotie[bewerken | brontekst bewerken]

In september vond een grote persconferentie plaats waarin dit album werd aangekondigd (plus de overige data van Dion's wereldtournee). Ook zou Dion in oktober naar Europa komen om zowel dit album, als "D'elles" en haar wereldtournee, te promoten. Aangekondigd werd ook dat Céline in Frankrijk de nieuwe reeks van Star Academy zou openen (samen met Kylie Minogue) en dat ze een optreden in een show van Michael Drucker in Montpellier zou geven. Ook zou ze in Engeland haar opwachting maken bij de X-Factor, waarbij ze de kandidaten zou coachen en een optreden geven. Haar wereldtournee zou op Valentijnsdag 2008 beginnen in Zuid-Afrika. Dion gaf op 2 juni 2008 een show in de Amsterdam Arena. Het was het eerste concert sinds negen jaar in Nederland.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]