Team William

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Team William
Afbeelding gewenst
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2006-heden
Oorsprong Ninove, België
Genre(s) Rock/Indie/Pop
Bezetting
Huidige leden Floris De Decker
Arne Sunaert
Nils Tijtgat
Matthias Dillen
Ex-leden Douwe Van Male
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Team William is een Belgische indie/rockband die bestaat sinds 2006. De band bestaat uit Floris De Decker, Arne Sunaert, Nils Tijtgat en Matthias Dillen.

De leden van Team William waagden in 2008 hun kans in Humo's Rock Rally: ze drongen door tot de finale op 16 maart 2008, en werden uiteindelijk derde (na Steak Number Eight en Jasper Erkens). Ze wonnen de dag nadien in Amsterdam ook de Strijd Der Lage Landen[1] en later de Fnac Unsigned Music Talents. Daarnaast werden ze ook derde in het Oost-Vlaams Rockconcours. In de zomer van 2008 speelde de band op Les Ardentes, Rock Zottegem, Dour, de Gentse Feesten, Bruksellive en Marktrock.

In 2009 kwam dan het debuutalbum Team William uit. Dit werd geproduceerd door Mario Goossens, gekend als drummer van Triggerfinger en producer van het debuutalbum van The Black Box Revelation. De cd krijgt goede kritieken, en wordt veel gedraaid op Studio Brussel: in 'De Afrekening' scheert vooral het intussen een jaar oude nummer 'Lord Of The Dogs' hoge toppen. In maart 2009 krijgt Team William de kans op te treden op het Canadian Music Week showcase festival. Hun nummer Everything was a Verb wordt die maand ook gebruikt voor een vrijwilligerscampagne op de nationale televisie. Team William wordt door Poppunt ook geselecteerd voor het Excite project, een Europese uitwisseling van internationaal talent. Daarmee kunnen ze spelen in Denemarken, Spanje, Nederland en Schotland. In Schotland delen ze zelfs het podium met The Flaming Lips. Ook in Schotland nam JIMtv een mini-docusoap op over hun optredens aldaar in de reeks “Puur Belgisch”. In België stonden ze dat jaar op grote festivals als Boomtown en Pukkelpop. De dag van hun Pukkelpop optreden, 22 augustus, tekent de groep ook een contract met EMI Music Publishing.

Discografie[bewerken]

Team William (2009)

Tracklist:

 1. London Lofi (3:17)
 2. You Have My Heart, Okay (2:50)
 3. Lord of the Dogs (3:23)
 4. First Snow (4:01)
 5. Judo Kid (1:56)
 6. Wonderyear III (3:12)
 7. 70% (3:28)
 8. Hotel (2:54)
 9. Last Man on the Moon (2:55)
 10. Me & My Hobo (3:20)
 11. You Look Familiar (2:44)
 12. Peptalk (4:57)

Bandleden[bewerken]

 • Floris De Decker (zang/gitaar)
 • Arne Sunaert (keyboards)
 • Nils Tijtgat (bass)
 • Matthias Dillen (drums)

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties