Teen Wolf (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Teen Wolf
Genre Drama
Actie
Mysterie
Romantiek
Hoofdrollen Tyler Posey
Dylan O'Brien
Crystal Reed
Tyler Hoechlin
Holland Roden
Daniel Sharman
Productie
Producent Jeff Davis
Uitzendingen
Seizoenen 3
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Teen Wolf is een Amerikaanse televisieserie geproduceerd door Jeff Davis van MTV. De première was op 5 juni 2011. Het derde seizoen werd van 3 juni 2013 tot en met 24 maart 2014 uitgezonden. De serie is gebaseerd op de film Teen Wolf uit 1985.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Scott McCall (Tyler Posey) wordt op een avond gebeten door een weerwolf, wat voor een nieuwe wending zorgt in zijn leven. Scott krijgt nieuwe krachten en leert die langzaam maar zeker beheersen samen met zijn beste vriend Stiles Stilinski (Dylan O'Brien) en Derek Hale (Tyler Hoechlin). Hij kan beter zien, ruiken en horen deze krachten bieden hem enkele voordelen; Zo schopt hij het bijvoorbeeld tot co-aanvoerder van het lacrosseteam en wordt Allison Argent (Crystal Reed) zijn vriendin. Maar er zijn ook nadelen en zelfs gevaren die gepaard gaan met zijn krachten. Chris Argent (JR Bourne), de vader van Allison is namelijk samen met zijn zus een gedreven weerwolf jager, tevens zijn er verraders in het spel en hangt zijn liefdesleven vaak aan een zijden draadje. Het moeilijkste van al is om het hele weerwolf gedoe voor iedereen geheim te houden, wat niet altijd even makkelijk blijkt te zijn. Wanneer hij te horen krijgt dat er een genezing is voor het wolf zijn, doet hij er alles aan om dit te pakken te krijgen tot hij ontdekt dat hij de alfa moet vermoorden

Rolverdeling[bewerken]

  • Tyler Posey als Scott McCall (seizoen 1-heden). Een tiener wiens leven verandert als hij wordt gebeten door een weerwolf.
  • Dylan O'Brien als Stiles Stilinski (seizoen 1-heden). De sarcastische beste vriend van Scott.
  • Crystal Reed als Allison Argent (seizoen 1- seizoen 3). De dochter van een weerwolfjager met wie Scott een aan-uitrelatie heeft.
  • Tyler Hoechlin als Derek Hale (seizoen 1-heden). De mysterieuze weerwolf wiens familie in een brand vermoord werd.
  • Holland Roden als Lydia Martin (seizoen 1-heden). De populaire, beste vriendin van Allison, die immuun is voor weerwolfbeten.
  • Colton Haynes als Jackson Whittemore (seizoen 1-2). De arrogante, andere medeaanvoerder van het lacrosse-team, die een relatie heeft met Lydia.
  • Daniel Sharman als Isaac Lahey (seizoen 2-heden). Sluit zich na de moord op zijn gewelddadige vader, als eerste aan bij Derek's meute.
  • Sinqua Walls als Vernon Boyd (seizoen 2-3) . Tiener wiens leven verandert als hij wordt gebeten door Derek.
  • Gage Golightly als Erica Reyes (seizoen 2). Tiener die door de weerwolfbeet van Derek afrekent met haar epilepsie en zich bij Dereks meute aansluit.

In 2012/2013 was de serie genomineerd voor enkele prijzen, waaronder de Saturn Award voor de beste jeugdserie op televisie. Er waren ook twee nominaties op de Teen Choice Award: Choice Summer TV Show en Choice Summer TV Star (voor Posey in de categorie mannen).