Sjabloon:Coördinaten-inline

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sjabloondocumentatie​

Doel

Op een uniforme manier toevoegen van coördinaten en bijhorende externe link (https://geohack.toolforge.org/geohack.php?language=nl) naar kaarten waar deze locatie kan worden bekeken.

De coördinaten verschijnen met dit sjabloon op de plaats in het artikel waar men het sjabloon plaatst.

Wil je dat coördinaten op een uniforme plaats (rechtsboven) in het artikel verschijnen, en niet in de tekst zelf, dan kan je {{coor title dms}} gebruiken. Ook de sjablonen {{Coor dm}} en {{Coor dms}} zijn beschikbaar; deze zorgen voor een automatische opmaak van de coördinaten in ° ' " (maar laten geen eigen tekst in de link toe) en plaatsen deze in het artikel op de plaats van het sjabloon.

Gebruik

Voor Amsterdam wordt dit bijvoorbeeld:

{{coördinaten-inline|52_22_0_N_4_54_0_E_type:city(746000)_region:NL|Amsterdam|Kaart}}
  • Het eerste argument zijn de geografische coördinaten.
  • Het tweede element is de tekst die als link moet verschijnen; vaak kiest men hiervoor de notatie van de coördinaten in graden, minuten en seconden. Het is echter ook mogelijk een beschrijvende tekst te geven.
  • Het derde argument is een beschrijven optioneel label dat voor de link wordt opgenomen, om de link wat duidelijk te omschrijven.
  • Argument |name= , optioneel, om opzoeken binnen lijsten te verzorgen

Dit wordt dan:

Kaart  Amsterdam

Overzicht alternatieve sjablonen

Sjabloon Toont coördinaten in titel? Toont coördinaten in lopende tekst? Toelichting toepassing en invoer Coördinatenlabel automatisch? Toelichting label
{{Coor title dms}} Ja Ja Nee Nee coördinaten rechtsboven in titel, invoer graden, minuten, seconde, N/S/E/W, handmatige invoer type, scale en region Ja Ja label toont ofwel alleen graden en minuten ofwel graden, minuten, seconden (bij een schaal van 1:40000 of lager)
{{Coor title}} Ja Ja Nee Nee coördinaten rechtsboven in titel, haalt coördinaten op van Wikidata, handmatige invoer type, scale en region Ja Ja label toont ofwel alleen graden en minuten ofwel graden, minuten, seconden (bij een schaal van 1:40000 of lager)
{{Coor title dec}} Ja Ja Nee Nee coördinaten rechtsboven in titel, invoer in decimale graden, richting (+/-) Ja Ja label toont ofwel alleen graden en minuten ofwel graden, minuten, seconden (bij een schaal van 1:40000 of lager)
{{Coor dms}} Nee Nee Ja Ja coördinaten in tekst, invoer graden, minuten, seconde, N/S/E/W Ja Ja label toont graden, minuten, seconden (seconden alleen bij kleine objecten, zoals bv een gebouw)
{{Coor dm}} Nee Nee Ja Ja coördinaten in tekst, invoer graden, minuten, N/S/E/W Ja Ja label toont graden, minuten
{{Coor dec}} Nee Nee Ja Ja coördinaten in tekst, invoer in decimale graden, richting (+/-) Ja Ja label toont graden, minuten, seconden
{{Coördinaten-inline}} Nee Nee Ja Ja coördinaten in tekst, invoer graden, minuten, seconde, N/S/E/W als string (52_39_8_N_5_3_59_E) Nee Nee label dient te worden gespecificeerd.

Geen beschrijving.

Sjabloonparameters[Sjabloongegevens bewerken]

Voor dit sjabloon heeft het de voorkeur alle parameters op dezelfde regel te zetten.

ParameterBeschrijvingTypeStatus
Geografische coördinaten1

geen beschrijving

Voorbeeld
52_22_0_N_4_54_0_E_type:city(746000)_region:NL
Regelvereist
Linktekst2

geen beschrijving

Voorbeeld
Amsterdam
Regelvereist
Label voor link3

geen beschrijving

Voorbeeld
Kaart
Regeloptioneel
namename

geen beschrijving

Regeloptioneel