Temptation Island

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Temptation Island is een Amerikaanse realityserie die voor het eerst in 2001 werd uitgezonden op Fox. Er zijn in diverse landen, met wisselend succes, eigen versies gemaakt: onder meer in Australië, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk ("L´île de la tentation"), Italië ("Vero amore"), Scandinavië en Nederland & Vlaanderen. De serie was gebaseerd op Blind Vertrouwen van Endemol uit 2001.

De Amerikaanse versie liep drie seizoenen en werd gepresenteerd door Mark L. Walberg. Het tweede seizoen in 2002 kampte met tegenvallende kijkcijfers en pas in 2004 kwam er een derde seizoen wat ook niet goed bekeken werd waarna het programma stopgezet werd.[1]

De Nederlands/Vlaamse versie is een productie van het Belgische Kanakna. In tegenstelling tot Blind Vertrouwen was het meteen een kijkcijfersucces.[2] Tussen 2002 en 2009 werden er zeven seizoenen uitgezonden op Veronica en VT4. In Nederland zijn ook geregeld de buitenlandse versies uitgezonden. In 2006 werd Undercover Lover uitgezonden wat gezien kan worden als een opvolger van Temptation Island.

Opzet[bewerken]

In 'Temptation Island' gaan vier koppels een 'ultieme relatietest' aan door twaalf dagen lang, gescheiden van elkaar, door te brengen in het gezelschap van elf verleiders op een tropisch eiland. Er zijn dates op exclusieve plekken en bij het kampvuur krijgen de partners beelden van elkaar te zien. De centrale vraag is of hun relatie sterk genoeg is en ze de verleidingen kunnen weerstaan.

Bronnen, noten en/of referenties