The Contractor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Contractor
The world's greatest marksman is now a marked man...
Regie Josef Rusnak
Scenario - Robert Foster
- Joshua Michael Stern
Hoofdrollen - Wesley Snipes
(James Dial)
- Eliza Bennett
(Emily Day)
Distributie April Productions
Première 2007
Genre Actiefilm
Speelduur 105 min.
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Vlag van Bulgarije Bulgarije
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Contractor (Nederlands: De Aannemer) is een Amerikaanse actiefilm uit 2007. De film werd op locatie opgenomen in Bulgarije en het Verenigd Koninkrijk en kwam meteen op dvd uit.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Enkele jaren geleden mislukte de opdracht van CIA-huurmoordenaar James Dial om de leider van een terreurcel, Ali Mahmoud Jahar, om te brengen. Recent werd die laatste opgepakt en vastgehouden in Londen. Dial, die ermee gestopt is en nu in afzondering leeft, krijgt de kans van zijn voormalige werkgever Jeremy Collins om Jahar alsnog om te elimineren. Samen met assistent Terry Winchell vertrekt Dial naar het Verenigd Koninkrijk. Daar schiet hij Jahal in het hoofd vanuit de kerktoren aan de overkant van de straat.

Winchell komt echter te laat met de vluchtwagen en ze worden gezien. Er volgt een achtervolging waarbij de assistent door de politie wordt neergeschoten. De auto botst en Dial raakt gewond. Hij geraakt tot bij het safehouse waar het 12-jarige buurmeisje Emily Day hem helpt.

Ondanks de eliminatie van Jahal beschouwt Collins de missie intussen als gefaald omdat Dial door een beveiligingscamera gefilmd werd. Intussen is ook een onderzoek gaande naar Collins als leider van een CIA-moordcommando. Om zijn eigen naam zuiver te houden schuift hij Dial de moord op hoofdinspecteur Andrew Windsor in de schoenen. Met Windsors wraaklustige dochter Annette en de Britse politie op de hielen probeert Dial zijn onschuld te bewijzen.

Rolbezetting[bewerken]

James Jackson Dial
Emily Day
inspecteur Annette Ballard
Jeremy Collins
hoofdinspecteur Andrew Windsor
mevrouw Day
Cramston
Terry Winchell
sir Richard