The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love
Regie Maria Maggenti
Scenario Maria Maggenti
Hoofdrollen Laurel Holloman
Nicole Parker
Muziek Gus Mattox
Distributie New Line Cinema
Première 1995
Genre Drama, Romantiek
Speelduur 94 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget 250 duizend Amerikaanse dollar
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love is een onafhankelijke Amerikaanse film uit 1995 geregisseerd door Maria Maggenti, over de liefde tussen twee middelbare scholieres gespeeld door Laurel Holloman en Nicole Parker.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love gaat over twee meisjes, Randy Dean (gespeeld door Laurel Holloman) en Evie Roy (gespeeld door Nicole Parker). Randy is lesbisch, blank, arm en woont bij haar lesbische tante en diens vriendin. Ze is daar door haar moeder, die fanatiek religieus is en fulltime voor een godsdienstige organisatie werkt, achtergelaten. Randy doet het slecht op school, waar ze door haar medescholieren wordt uitgelachen en uitgescholden voor 'dyke' (pot) vanwege haar butch uiterlijk en 'mannelijke' gedrag. Evie is zwart, komt uit een hoogopgeleide en economisch welvarende familie, kan goed leren en is populair op school.

Randy en Evie ontmoeten elkaar bij de benzinepomp waar Evie haar auto laat nakijken en Randy na schooltijd een bijbaantje heeft. Ze worden verliefd en brengen - buiten schooltijd - veel tijd met elkaar door. Evie laat Randy kennismaken met klassieke muziek en Leaves of Grass van Walt Whitman en Randy introduceert Evie in haar alternatieve familiekring. Evies vriendinnen reageren geschokt wanneer zij uit de kast komt en laten haar vallen, maar de poppen zijn pas echt aan het dansen als Evie's moeder de twee meiden samen in bed aantreft.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Laurel Holloman Randall "Randy" Dean
Nicole Ari Parker Evelyn "Evie" Roy Jr.
Maggie Moore Wendy
Kate Stafford Rebecca
Sabrina Artel Vicky
Nelson Rodríguez Frank
Dale Dickey Regina
Katlin Tyler meisje
Anna Padgett meisje
Chelsea Cattouse meisje
John Elsen Ali
Stephanie Berry Evelyn Roy
Toby Poser Lena
Andrew Wright Hayjay
Babs Davy dienster
Lillian Kiesler oude vrouw
Maryette Charlton oude vrouw

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

The Incredibly True Adventures of Two Girls in Love werd met een laag budget in 21 dagen gefilmd (een groot deel van de filmploeg werkte voor niets mee) en was een succes op het Sundance Film Festival. De kracht van de film is dat hij naast het thema homoseksualiteit, alsmede daaraan gerelateerde onderwerpen als uit de kast komen en homofobie, ook andere sociale vraagstukken aanroert. De film gaat ook over klassentegenstellingen, etnische diversiteit en genderrollen, terwijl hij toch licht van toon blijft. Opvallend is ook de omdraaiing van de in films stereoype tegenstelling tussen blank-bovenklasse en zwart-onderklasse.

The Incredibly True Adventures of Two Girls in Love was een van de eerste films over lesbische tienermeisjes. Het succes van de film is belangrijk geweest voor vergelijkbare films die sindsdien zijn uitgekomen, zoals All over me (1997), Fucking Åmål (1998), Better than chocolate (1999), But I'm a Cheerleader (1999), Lost and Delirious (2001) en Thirteen (2003).

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]