The Master (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Master
Speelduur per afl. 60 minuten
Bedenker Michael Sloan
Hoofdrollen Lee Van Cleef
Timothy Van Patten
Shô Kosugi
Muziek Bill Conti
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Uitzendingen
Start 20 januari 1984
Einde 30 augustus 1984
Afleveringen 13
Seizoenen 1
Zender NBC
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Master is een Amerikaanse televisieserie bedacht door Michael Sloan. De serie liep één seizoen van dertien afleveringen en werd uitgezonden op NBC. De serie was qua toon vergelijkbaar met The A-Team.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

John Peter McAllister (Lee Van Cleef) is de enige Westerse man die ooit toegelaten werd tot een ninja-clan. Hij was oorspronkelijk een Amerikaanse veteraan die na de Tweede Wereldoorlog in Japan verbleef en daar de geheimen van de ninja’s leerde om uiteindelijk een ninjameester te worden. Op een dag komt hij erachter dat hij een dochter heeft in Amerika, die hij nooit gezien heeft. Om haar te vinden verlaat de inmiddels oude John Japan om in Amerika op zoek te gaan naar zijn lang verloren dochter. Dit vertrek wordt gezien als verraad onder de ninja’s. Met name zijn leerling Okasa (Sho Kosugi) neemt dit zijn meester erg kwalijk. Okasa gaat ook naar Amerika om zijn voormalige meester te vermoorden. In Amerika ontmoet John de jonge Max Keller (Timothy Van Patten), die hem helpt bij het vinden van zijn dochter en zijn leerling wordt.

De meeste afleveringen draaien om het duo dat in een oud busje het land doorkruist en mensen hun hulp aanbiedt. Centraal staan de zoektocht naar Johns dochter en de aanslagen die op hem worden gepleegd door Okasa.

Cast[bewerken | brontekst bewerken]

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Max
  2. Out-of-Time Step
  3. State of the Union
  4. Hostages
  5. High Rollers
  6. Fat Tuesday
  7. Juggernaut
  8. The Good, the Bad and the Priceless
  9. Kunoichi
  10. The Java Tiger
  11. Failure To Communicate
  12. Rogues
  13. A Place to Call Home

Televisiefilms[bewerken | brontekst bewerken]

De afleveringen van de serie werden later per twee samengevoegd tot zeven televisiefilms. Deze films droegen de titel “Master Ninja” 1 tot en met 7.

Mystery Science Theater 3000[bewerken | brontekst bewerken]

De serie zou waarschijnlijk al grotendeels vergeten zijn, ware het niet dat twee van de televisiefilms werden gebruikt voor de cultserie Mystery Science Theater 3000. Eind seizoen 3 werden “Master Ninja I” en “Master Ninja II” behandeld in deze serie. De derde Master Ninja film stond ook gepland, maar werd uiteindelijk vervangen door Samson vs. the Vampire Women.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]