The Movies (spel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De opmaak van dit artikel is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Mogelijk is ook de spelling of het taalgebruik niet in orde. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.
Opgegeven reden: lezer wordt te veel aangesproken

The Movies
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar(s) Lionhead Studios
Uitgever(s) Activision
Datum van uitgave Vlag van Europa 11 november 2005
Vlag van Verenigde Staten 8 november 2005
Genre(s) Strategie / Simulatie
Speelmodus Singleplayer
Platform(s) Microsoft Windows, Mac OS X
Systeemeisen
Pc: Windows 98SE or later, 800 MHz CPU, 256MB RAM, DirectX 9.0c compatible sound and video card. Mac: OSX 10.4 Tiger or later, PPC G4 1.67 GHz, 512MB RAM, 64MB video card, DVD drive (minimum)
Navigatie
Uitbreiding(en) Stunts & Effects
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

The Movies is een spel geproduceerd door Lionhead Studios en heeft als doel een grote filmstudio op te zetten. Dit spel heeft veel kenmerken van spellen zoals RollerCoaster Tycoon en Zoo Tycoon. Speciaal is het feit dat je de films ook echt kan maken.

In dit spel wordt eigen filmstudio gerund. Dit kan onder meer door beroemdheden aan te nemen. Hierbij moet gelet worden op salaris, een goede entourage en goede relaties. Ook kunnen eigen films gemaakt worden.

Sterren[bewerken]

Sterren hebben behoeften. Er zijn een aantal dingen die je moet doen om je ster happy te maken. Als je ster niet happy is, kan dat consequenties hebben voor de film. Een aantal dingen zijn:

Trailer 
De sterren houden wel van een mooie luxe trailer met veel decoraties en activiteiten.
Imago 
Imago kan worden opgekrikt door bijvoorbeeld een metamorfose.
Entourage 
Assistenten
Relaties 
Hoe een ster met een andere ster omgaat. (Praten, uit eten gaan of samen een drankje drinken in de bar)
Salaris 
Als een ster heel goed is, wil deze een hoog salaris. Als een ster loonsverhoging krijgt, wil een andere ster dat meestal ook.
Pers 
De pers houdt wel van een leuk artikel over bijvoorbeeld twee sterren die samen een hapje eten. Daardoor worden sterren ook weer vrolijk.

Sets, Openbare Gebouwen & Decoraties[bewerken]

Als de speler hoog in de ranglijsten wil komen met zijn studio, moet hij goede sets hebben, veel decoraties en vooral alles bereikbaar laten maken. Sets zijn er in verschillende soorten. Zo is er Buitenwijk, Stad, Oorlog, Platteland, SF, en meer. Bij openbare gebouwen zitten grote gebouwen zoals een laboratorium, onderkomen van de crew, een scriptkantoor, toneelschool, maar ook toiletten, trailers, hotdogtenten, een restaurant en een bar.

Van script tot film[bewerken]

Script maken 
Om te beginnen zet de speler een scriptschrijver aan het werk om een script te schrijven of maak hij er zelf een. Dit kan alleen als men in het bezit is van een "Aangepast Scriptkantoor" die ongeveer in 1928 beschikbaar wordt. Als de speler zelf een script maakt kan hij verschillende sets selecteren en de sterren scènes laten spelen. Hij kan de artiest zelf ook verkleden of decoraties aan de set toevoegen.
Casten & Draaien 
Als het script klaar is, kan je gaan casten. De hele crew komt bij elkaar en leert het script. Als dit is voltooid, kan je gaan draaien. De crew holt van set naar set en filmt het.
Postproductie 
Als dit voltooid is, kan je er nog voor kiezen om je film te slepen naar Postproductie (als je er in bezit van bent). Hier kan je ondertiteling en geluidseffecten toevoegen aan de film.
Uitbrengen 
Hierna kan je de film uitbrengen. In een aantal overzichten zie je het aantal sterren voor het script, de filmkwaliteit en het uiteindelijke resultaat. In een ander overzicht zie je wat de crew heeft verdient met de film en in het laatste overzicht de recensies. Hier worden dingen aangestippeld als de orginaliteit, de kwaliteit van de sets en artiesten en of er aandacht is voor het genre. Als een artiest al te vaak is gecast voor een film, begint de ster de resecenten saai te worden.

The Movies: Stunts & Effects[bewerken]

Er is ook een uitbreidingspakket van The Movies verschenen. In Stunts & Effects zijn meer opties en spectaculaire effecten toegevoegd.

Trivia[bewerken]

  • Het spel is opgenomen in het boek 1001 Video Games You Must Play Before You Die van Tony Mott.