The Spiderwick Chronicles

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Spiderwick Chronicles
Tagline Their World Is Closer Than You Think
Regie Mark Waters
Producent Mark Canton
Larry J. Franco
Ellen Goldsmith-Vein
Albie Hecht
Karey Kirkpatrick
Julia Pistor
Scenario Tony DiTerlizzi (boeken)
Holly Black (boeken)
John Sayles
David Berenbaum
Karey Kirkpatrick
Hoofdrollen Sarah Bolger
Freddie Highmore
Mary-Louise Parker
Nick Nolte
Muziek James Horner
Montage Michael Kahn
Cinematografie Caleb Deschanel
Distributie Paramount Pictures(VS)
Universal Pictures (NL)
Première 15 februari 2008 (VS)
13 maart 2008 (NL)
Genre Avontuur / Drama / Familie / Fantasy
Speelduur 97 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Spiderwick Chronicles is een Amerikaanse fantasyfilm uit 2008 onder regie van Mark Waters. Het verhaal is gebaseerd op dat uit een reeks boeken van Holly Black en Tony Diterlizzi. De film werd genomineerd voor onder meer de Saturn Awards voor beste fantasyfilm en beste jonge acteur (Freddie Highmore).

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Jared en Simon (beide Freddie Highmore) zijn een tweeling die samen met hun zus Mallory (Sarah Bolger) naar het bouwvallige landgoed Spiderwick verhuizen. Met name Jared doet dit met grote tegenzin, maar moet wel omdat zijn alleenstaande moeder Helen (Mary-Louise Parker) hier werk heeft gekregen en de kosten van hun huis in New York niet meer alleen kon opbrengen.

Het huis was eigendom van hun verdwenen oudoom Arthur Spiderwick (David Strathairn), een schrijver en natuuronderzoeker. Jared vindt op zolder een door hem geschreven én verzegelde veldgids met een briefje erop dit vooral niet te openen. Hij doet dit toch en leest dat zijn oom een wereld heeft ontdekt met allerlei fantasie wezens daarin die alleen zichtbaar zijn voor gewone mensen als deze wezens dit toestaan. Sommige van hen zijn goed en sommige extreem slecht, met name hun leider Mulgarath (stem Nick Nolte). Als deze de veldgids in handen krijgt, zal er een hel op aarde losbarsten. Het is daarom zaak het boek altijd binnen de beschermende cirkel om het huis te houden. Mulgarath vindt alleen een methode om deze toch binnen te komen, dus moeten de kinderen op zoek naar een andere oplossing. Hun moeder Helen denkt niettemin dat Jared alles loopt te verzinnen omdat hij terug wil naar zijn oude huis.

Rolverdeling[bewerken]

Externe link[bewerken]