The Torrents of Greed (deel 1 & 2)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Torrents of Greed (Deel 1 & 2)
Aflevering van Law & Order
Aflevering Seizoen 1
Aflevering 15 + 16
Gastrollen Jacques Sandulescu
Anna Katarina
Christopher McCann
Stephen McHattie
Bruce Altman
Robert Fields
Charles Cioffi
Christine Baranski
Steven Keats
Hy Anzell
Schrijver(s) Michael Duggan
Michael S. Chernuchin
Regisseur E.W. Swackhamer
Productiecode 66222 + 66225
Eerste uitzending 12 februari + 19 februari 1991
Afleveringchronologie
Vorige Volgende
The Violence of Summer Mushrooms
Lijst van afleveringen
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Torrents of Greed (deel 1 & 2) is de vijftiende en zestiende aflevering van het eerste seizoen van de televisieserie Law & Order, die voor het eerst werden uitgezonden op 12 februari + 19 februari 1991.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Deel 1

Als een winkeleigenaar, Isaac Skolnick, in elkaar geslagen gevonden wordt dan starten Logan en Greevey het onderzoek naar de mishandeling. De dochter van Isaac vertelt de heren dat haar vader bedreigd werd door een man genaamd Pilefsky, deze is lid van de maffiafamilie Masucci. Als een getuige Pilefsky identificeert dan wordt hij gearresteerd. Logan ontdekt dat een ander maffialid, Mario Zalta, ook iets met deze zaak te maken heeft vanwege een eerdere rechtszaak die hij heeft gehad samen met Pilefsky. De rechercheurs ontdekken dat de Masucci familie in een illegale sigarettenhandel zit en dat zij winkeleigenaars dwingen de sigaretten bij hun af te nemen en dat Isaac dit weigerde wat de mishandeling ten gevolge had. Door een andere winkeleigenaar over te halen om te getuigen tegen Zalta kunnen zij eindelijk Zalta arresteren. Dan overlijdt de ooggetuige ineens en Robinette vertelt de rechercheurs dat de zaak nu op losse schroeven komt te staan en Logan besluit dan Pilefsky aan te klagen voor de dood van de ooggetuige en hierop slaat de paniek toe bij Pilefsky en noemt hij een nieuwe naam, Harv Biegel, die ook met de illegale handel te maken heeft. Biegel wordt verhoord en hij verklaart dat hij in onroerende zaken zit en niets met de illegale handel te maken heeft. Het enige waar hij aan schuldig is, is dat hij getrouwd is met Katherine Masucci, de zus van Frank Masucci de baas van de Masucci familie. Biegel wordt toch gearresteerd en voor een mindere straf wil hij verklaren dat Frank een moord liet uitvoeren op Russell Mackie, een verdwenen vakbondsman. Frank Masucci wordt hierop gearresteerd en Pilefsky verklaart dat hij bij de moord op de vakbondsman aanwezig was en verklaart dit ook in de rechtbank. De advocaat van Frank trekt zijn verklaring in twijfel omdat hij kan bewijzen dat Pilefsky in het ziekenhuis lag in de tijd van de moord. Door de meineed van Pilefsky wordt Frank ontslagen van vervolging door de rechter en Biegel wordt ook vrijgesproken. Stone is woedend dat hij nu met lege handen staat en zweert dat hij de Masucci familie nog wel klein krijgt.

Deel 2

Nu de rechtszaak tegen Frank Masucci en Harv Biegel mislukt is voor de moord op de vakbondsman Russel Mackie plaatst de politie Frank en Harv onder surveillance. Biegel wordt opnieuw gearresteerd en nu voor zijn betrokkenheid met de illegale sigarettenhandel, de vrouw van Biegel, Katherine Masucci, waarschuwt Stone dat haar man vermoord wordt door Frank als hij praat. Biegel wil toch praten voor strafvermindering over de moorden die gepleegd zijn in naam van Frank Masucci. Biegel wil alleen dit niet vertellen in de rechtbank en wordt daarom weer vrijgelaten, alleen de politie volgt hem nu de hele dag. De politie raakt hem kwijt als zij hem volgen en Biegel verdwijnt van de aardbodem, hierop wordt Frank gearresteerd voor de verdwijning van Biegel. Stone probeert Katherine te overtuigen om te vertellen wat zij weet over haar broer Frank, zij weigert dit omdat hij haar broer is maar vertelt Stone wel waar Frank zijn slachtoffers begraaft. Als de politie daar gaat graven vinden zij diverse lijken waaronder die van Biegel. Stone geeft order aan de politie om Frank te arresteren in een restaurant, als zij daar aankomen dan zijn zij getuige van een moordaanslag op Frank door onbekende daders. De opdracht van de moord op Frank is volgens Stone gedaan door Katherine om wraak te nemen om de moord op haar man. Nu de grote baas van de Maffia, Frank Masucci, weggevallen is zal er volgens Stone een oorlog uitbreken tussen de maffiafamilies om de macht.

Rolverdeling[bewerken]

Hoofdrol[bewerken]

Gastrol[bewerken]

Bron[bewerken]

Externe link[bewerken]