The Valley (Anguilla)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Valley
Plaats in Anguilla
Ligging van The Valley op het eiland
Situering
Land Anguilla
Coördinaten 18° 13′ NB, 63° 3′ WL
Algemeen
Inwoners 1.067[1]
Foto's
Wallblake House
Wallblake House

The Valley is de hoofdplaats van de eilandstaat Anguilla. Het dorp ligt in het binnenland van Anguilla en telde in 2011 1.067 inwoners.

Bezienswaardigheden[bewerken | brontekst bewerken]

The Valley kent enkele voorbeelden van koloniale architectuur. Het meest opvallende is het plantagehuis Wallblake House, dat gebouwd werd in 1787 en nu als pastorie dient voor de St. Gerard's Church die er naast staat. Een ander plantagehuis is Warden's place uit 1790. Dit pand werd een tijdje gebruikt door de Britse geheime dienst.

The Valley is een kleine bescheiden plaats gebleven en heeft een Europese stijl met een Caraibische tint. Er zijn relatief veel kunstgalerijen.[2] The Strip is een straat met eetgelegenheden en vormt het uitgaanscentrum.[3]

Op Crocus Hill, een heuvel naast het dorp die met zijn 73 meter het hoogste punt van het eiland vormt,[4] zijn de ruïnes van een gevangenis en een gerechtsgebouw te vinden.

Bereikbaarheid[bewerken | brontekst bewerken]

The Valley is per vliegtuig bereikbaar door het nabijgelegen Clayton J. Lloyd International Airport, het vliegveld van het eiland.

Sport[bewerken | brontekst bewerken]

Het Ronald Websterpark en het Raymond E. Guishard Technical Centre zijn multifunctionele sportstadions die zich in The Valley bevinden.

Geboren[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie The Valley, Anguilla van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.