The Wild Brunch

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Wild Brunch
Aflevering van Gossip Girl
Aflevering Seizoen 1
Aflevering 2
Gastrollen Robert John Burke
Connor Paolo
Sam Robards
Nicole Fiscella
Nan Zhang
Schrijver(s) Josh Schwartz
Stephanie Savage
Regisseur Mark Piznarski
Productiecode 102
Eerste uitzending Vlag van Verenigde Staten 26 september 2007
Vlag van Nederland 10 juni 2008
Afleveringchronologie
← Vorige
Volgende →
Lijst van afleveringen
Portaal  Portaalicoon   Televisie

The Wild Brunch is de tweede aflevering van het eerste seizoen van de televisieserie Gossip Girl, die in de Verenigde Staten voor het eerst werd uitgezonden op 26 september 2007 op The CW. In Nederland ging de aflevering op 10 juni 2008 in première op Net5.

De aflevering werd in de Verenigde Staten door een kleiner aantal mensen gekeken dan de Pilot. Critici beweerden dat de aflevering niet geloofwaardig was.[1]

De titel van de aflevering refereert aan The Wild Bunch (1969), een film met onder anderen William Holden en Ernest Borgnine.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Dan en Jenny komen bij van hun zaterdagavond en discussiëren over de afgezaagde manier waarop hij afscheid nam van Serena. Serena besluit Blair te bezoeken tijdens de brunch om het goed te maken. Nate probeert Serena te bereiken en Dan wil tegen Serena vertellen hoeveel hij om haar geeft.

Blair vertelt Serena dat ze weet dat ze seks heeft gehad met haar vriendje Nate. Serena wil het goedmaken, maar Blair zegt haar dat ze uit haar buurt moet blijven. Blair komt later Jenny tegen en nodigt haar uit om haar te helpen met haar brunch.

Lily spreekt af met Rufus om te praten over Serena's ontmoetingen met Dan. Rufus denkt dat Lily dit enkel doet om dicht bij hem te kunnen zijn. Dan zelf komt Chuck tegen en wordt bijna door hem geslagen, maar Nate houdt Chuck tegen. Later komt hij Serena tegen en hij vraagt haar mee uit voor eten. Ze worden ongewild vergezeld door Lily. Om niet met haar opgezadeld te worden, accepteren ze het aanbod om met haar mee te gaan naar een formele brunch, waar Blair, Nate en Chuck ook aanwezig zijn.

Serena confronteert Nate met het tegen Blair vertellen van hun onenightstand. Chuck biedt Blair een sleutel aan naar een hotelkamer voor een vluggertje. Eenmaal in die kamer treffen ze Serena aan, wachtend op Nate. Blair is razend en dreigt tegen Dan te zeggen hoe losbandig Serena kan zijn. Dan ziet ondertussen Lily samen met Bart. Serena haalt Blair in, maar zij en Chuck zeggen ondertussen de waarheid aan Dan over haar affaire met Nate. Chuck noemt Jenny een slet in Dans gezicht. Dan wordt boos en geeft hem een duw, voordat hij vertrekt. Serena rent hem achterna, maar hij wil niets met haar te maken hebben.

Nate vraagt vergiffenis aan Blair en zegt anders de relatie te willen eindigen. Serena staat zonder vrienden.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Vaste acteurs[bewerken | brontekst bewerken]

Gastrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Filmmuziek[bewerken | brontekst bewerken]

Internationale uitzendingen[bewerken | brontekst bewerken]

Land Première
Verenigde Staten 26 september 2007
India 9 november 2007
Latijns-Amerika 18 november 2007
Australië 11 december 2007
Noorwegen 2 januari 2008
Zweden 5 februari 2008
Filipijnen 19 februari 2008
Verenigd Koninkrijk 3 april 2008
Polen 15 april 2008
Nederland 10 juni 2008

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]