Tik

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Tik vzw is de grootste Belgische vereniging voor Telecom- en InternetKlanten (Oktober 2008: 11.000 leden). Tik vzw wordt gevormd door een aantal vrijwilligers, telecom- en internet gebruikers die zich verenigd hebben om elkaar te informeren en ook om alle wensen en klachten over hun internetverbinding over te maken aan hun provider.

Tik vzw[bewerken | brontekst bewerken]

Op 31 januari 2004 werd Tik vzw opgericht door het toenmalige bestuur van PUB (Pandora User Base). De oprichting van een vzw liet verdere groei van de vereniging toe en zorgde voor meer rechtszekerheid voor de leden en medewerkers. De structuur van de vzw werd speciaal zodanig op- en opengesteld dat een uitbreiding naar andere providers mogelijk was. Door deze open structuur heeft Tik intussen STUG, acroniem voor Scarlet Telecom User Group en DUG, acroniem voor Dommel User Group die binnen de vzw zijn geïntegreerd als een aparte entiteit, net zoals PUB een aparte entiteit binnen Tik vzw is.

PUB[bewerken | brontekst bewerken]

PUB, acroniem voor Pandora User Base, is de vereniging voor alle klanten die gebruikmaken van de internettoegang die in Vlaanderen en Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt aangeboden door Telenet. PUB is ontstaan in september 2000 uit de ontevredenheid van een aantal klanten rond de toenmalige service die door Telenet steeds verder beperkt werd. Sindsdien is PUB verder gegroeid en door Telenet erkend als officiële gesprekspartner en vertegenwoordiger van de klantenbasis. De naam Pandora User Base is gegroeid uit het vroegere internetaanbod van Telenet. Telenet had ervoor gekozen om zijn internetproduct aan te bieden via de providernaam Pandora. Deze naam is inmiddels zo goed als verdwenen, maar PUB is een begrip geworden.

STUG[bewerken | brontekst bewerken]

STUG staat voor de Scarlet Telecom User Group, de vereniging van Scarlet-klanten, en is een van de gebruikersgroeperingen van Tik vzw. De vereniging werd eind 2006 geboren uit een zekere ontevredenheid van de klanten met het dienstenaanbod en de uitvoering van dat dienstenaanbod van Scarlet. In plaats van een negatieve campagne tegen Scarlet te starten, heeft STUG ervoor gekozen om de dialoog aan te gaan met Scarlet en op een positieve en constructieve manier onze grieven en voorstellen naar de Scarlet-directie te stappen.

DUG[bewerken | brontekst bewerken]

DUG staat voor de Dommel User Group, de vereniging van Dommel-klanten, en is een van de gebruikersgroeperingen van Tik vzw. DUG is recentelijk opgestart door een aantal klanten die ontevreden waren met de gebrekkige dienstverlening.

Samenwerking[bewerken | brontekst bewerken]

Tik vzw werkt samen met ISPmonitor en ISOC Belgium.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]