Time Again

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Time Again
Time Again in 2015
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2004–heden
Oorsprong Los Angeles, Verenigde Staten
Genre(s) Poppunk, streetpunk
Label(s) Drop Out Records, Hellcat Records
Bezetting
Huidige leden Daniel Dart
Maxim Shlain
Oud-leden Oren Soffer
Brian Burnham
Ryan Purucker
Kris Idol
Elijah Reyes
Jake Margolis
Officiële website
(en) Allmusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Time Again is een Amerikaanse punkband uit Los Angeles opgericht in 2004 door zanger Daniel Darts en gitarist Elijah Reyes.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Time Again is opgericht in de zomer van 2004 in Los Angeles door Daniel Dart (zang) en Elijah Reyes (gitaar). Desondanks het feit dat ze nog geen volledige band hadden, of een volledig nummer geschreven hadden, plakten ze duizenden stikkers en deelden ontelbaar veel flyers uit. Enkele dagen voor hun eerste show werd de band versterkt met Oren Soffer (bas) en Ryan Purucker (drums). De band begon aan vele shows in en rondom LA. Al spelenderwijs perfectioneerde ze de nummers op hun eerste ep Time Again die uitgegeven werd op Rancid Records in juni 2005. Het album werd gedraaid op veel radiozenders.

In 2005 namen hun melodisch gedreven nummers van de clubscene van Hollywood mee naar uitverkochte zalen door heel de Verenigde Staten, hun podium delende met andere punkbands als Social Distortion, Rancid, The Vandals, Circle Jerks, T.S.O.L, The Unseen, The Aquabats, Tiger Army, The Adolescents en ook de Nederlandse punkband Antidote.

In november 2005 begonnen ze met het schrijven/opnemen van hun eerste studioalbum getiteld The Stories Are True welke uitgegeven werd in 2006 door Hellcat Records. Hun tempo is wat verhoogd, met 13 nummers binnen 30 minuten.

Bandleden[bewerken | brontekst bewerken]

  • Daniel Dart - zang
  • Oren Soffer - basgitaar
  • Elijah Reyes - gitaar
  • Ryan Purucker - drums

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]