Tomb Raider: The Angel Of Darkness

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Tomb Raider: The Angel Of Darkness
Ontwikkelaar(s) Core Design
Uitgever(s) Eidos Interactive
Datum van uitgave 20 juni 2003
Speelmodus Singleplayer
Platform(s) PlayStation 2, Personal computer, Apple Macintosh
Media Cd-rom
Navigatie
Voorloper Chronicles
Vervolg Legend
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Tomb Raider: The Angel of Darkness is het zesde deel in een serie van computerspellen gepubliceerd door Eidos Interactive en ontwikkeld door Core Design, waarin de avonturen van vrouwelijke archeoloog Lara Croft centraal staan. Dit deel werd uitgegeven voor pc en PlayStation 2. Datum van uitgave voor PlayStation 2: 20 juni 2003 en voor pc: 1 juli 2003.

Het verhaal[bewerken]

Een aantal mysterieuze moorden brengt Lara op het spoor van Eckhardt. Hij is eigenlijk een moordlustig monster genaamd The Monstum. Hij heeft het gemunt heeft op de veertiende-eeuwse Obscura Schilderijen. Deze heeft hij nodig om zichzelf onsterfelijk te maken. Lara spoort Eckhardt op, op de hielen gezeten door de politie. De politie verdenkt haar van de moord op Werner Van Croy, haar vroegere mentor. Deze moord is eigenlijk gepleegd door Joachim Karel, die hiervoor de vorm van Eckhardt had aangenomen.

Anders dan de voorgaande delen in de Tomb Raider-serie speelt dit deel zich uitsluitend in stedelijke omgevingen af: het getto van Parijs, het Louvre en Praag. Nieuw is bovendien dat Lara in dit deel met andere karakters kan communiceren en dat de wijze waarop ze dat doet het spelverloop beïnvloedt. Ook 'leert' Lara van de manier waarop er met haar gespeeld wordt en passen haar kwaliteiten zich daaraan aan. Ook kan je in dit deel van Tomb Raider met een tweede personage spelen: Kurtis.

Het spel bestaat uit 34 levels in 3 delen.