Torsten-Frank Andersen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Torsten-Frank Andersen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Torsten-Frank Andersen
Geboortedatum 27 maart 1949
Geboorteplaats Kopenhagen, Denemarken
Positie Spits
Clubinformatie
Huidige club Gestopt in 1981
Senioren
Seizoen Club W (G)
1972–1973
1973–1976
1976–1981
1981
Vlag van Denemarken Akademisk Boldklub
Vlag van België RSC Anderlecht
Vlag van Denemarken Kjøbenhavns Boldklub
Vlag van Denemarken Hellerup IK

25(4)
Interlands
1977–1979 Vlag van Denemarken Denemarken 6(1)
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Torsten-Frank Andersen (Kopenhagen, 27 maart 1949) is een gewezen Deense voetballer. In België voetbalde hij drie seizoenen voor RSC Anderlecht.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Eind jaren 60 debuteerde Andersen bij Akademisk Boldklub. De jonge aanvaller werd in 1972 kampioen in Deense Eerste Divisie en dwong zo de promotie naar de Superligaen af. Een jaar later haalde RSC Anderlecht hem naar België. Trainer Urbain Braems gunde hem in eerste instantie weinig speelkansen. De concurrentie was ook groot met spelers als Attila Ladinszky, Rob Rensenbrink en André De Nul. Anderlecht sloot het seizoen af als kampioen.

Het seizoen nadien rekende Braems steeds vaker op de Deen. Maar een vaste basisspeler werd hij niet. Anderlecht won dat seizoen wel de Beker van België, hetgeen de club een jaar later onder trainer Hans Croon nog eens overdeed. Croon slaagde er ook in om met paars-wit de Europacup II te veroveren. Nadien keerde Andersen terug naar zijn vaderland.

De toen 27-jarige aanvaller belandde opnieuw in de hoofdstad, maar sloot zich ditmaal aan bij Kjøbenhavns Boldklub. Tot de jaren 80 verdedigde hij de kleuren van de club, met als uitschieter de landstitel in 1980. Nadien speelde Andersen nog even voor tweedeklasser Hellerup IK.

Torsten Andersen speelde tussen 1977 en 1979 ook zes keer voor de Deense nationale ploeg.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]