Toy Story Playland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Entree van het themagebied in Hong Kong Disneyland

Het Toy Story Playland is een themagebied in het Walt Disney Studios Park en Hong Kong Disneyland (als Toy Story Land).[1] Het parkdeel is gebaseerd op de films van Toy Story.

Geschiedenis[bewerken]

In 2009 lekten er plannen uit voor een uitbreiding voor het Walt Disney Studios Park, die gebaseerd zou zijn op figuren van Pixar. Veel was toen nog niet bekend, maar later bevestigde het resort de plannen: het moest een nieuw gebied worden, gebaseerd op de films rond Toy Story, dat ook mee zou helpen bij de promotie van de nieuwe film Toy Story 3. Tevens werd toen bekendgemaakt dat ook Hong Kong Disneyland dezelfde uitbreiding zou krijgen, maar dat die pas later, eind 2011 zou openen.

Eind 2009 werd begonnen met de bouw van het nieuwe parkdeel, om het project vervolgens op te leveren en te openen op 17 augustus 2010. Later werd begonnen aan de bouw in Hong Kong. In Hong Kong Disneyland werd het themagebied op 18 november 2011 geopend.

Beschrijving[bewerken]

Het parkdeel wekt door thematisatie de indruk dat de bezoekers gekrompen zijn tot de grootte van speelgoedfiguurtjes en dat ze zich in de achtertuin van Andy bevinden, een figuur uit de Toy Story-films. Deze thematisatie bestaat uit vergrote speelgoedobjecten, zoals een vergroot papieren vliegtuigje en vergrote figuren uit de Toy Story-films, en uit vegetatie van bamboe, die de schijn van enorm gras moet wekken.

In beide versies zijn dezelfde drie attracties te vinden, die allemaal zijn gethematiseerd als vergrote speelgoedobjecten met personages uit Toy Story.

De versie in het Walt Disney Studios Park[bewerken]

De versie in het Walt Disney Studios Park is te bereiken door onder de benen van Buzz Lightyear door te lopen, een figuur uit Toy Story. Het parkdeel zelf maakt deel uit van een groter parkdeel, het Toon Studio-gedeelte.

De versie in Hong Kong Disneyland[bewerken]

De versie in Hong Kong Disneyland is nagenoeg gelijk aan die in het Walt Disney Studios Park, maar is slechts Toy Story Land genaamd. Het gebied ligt tussen Adventureland en Fantasyland in en is geopend op 18 november 2011.[1]

Faciliteiten[bewerken]

Attracties[bewerken]

Winkels[bewerken]

Trivia[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties

Referenties

  1. a b Brady MacDonald. Hong Kong Disneyland to add 'Toy Story' themed land. Los Angeles Times (13 november 2009) Geraadpleegd op 19 juli 2011

Bronnen