Tsar B

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Tsar B
Tsar B
Algemene informatie
Volledige naam Justine Bourgeus
Bijnaam Tsar B
Geboren 1995Bewerken op Wikidata
Land Vlag van België België
Werk
Genre(s) r&b
Beroep Violist - Zanger
Officiële website
(en) Discogs-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Tsar B (pseudoniem van Justine Bourgeus) is een Belgische muzikante. Ze speelde van 2012 tot en met 2016 viool bij School is Cool. Bourgeus zette haar eerste stappen in de muziek in de band Bear Run.

Haar zangdebuut vond plaats op de Oscar and the Wolf-coversingle Back to black van Amy Winehouse, die werd opgenomen voor de soundtrack van Adil El Arbi en Bilall Fallahs film Black.

In 2015 bracht ze haar solo-debuutsingle Escalate uit[1][2] die op internationale aandacht kon rekenen van onder andere The Fader, Noisey UK, BBC Radio 1 en dergelijke meer. In de zomer van 2016 volgde een eerste EP die ook in eigen beheer op vinyl werd uitgebracht. In 2017 volgde een nieuwe single getiteld Golddigger en begin 2018 Rattlesnake waarvoor de video in premiere ging bij Dazed & Confused.

De muziek van Tsar B is erg populair binnen de danswereld. Zo was haar muziek reeds te horen op de Amerikaanse versie van So You Think You Can Dance en coverde zangeres Eleni Foureira het nummer op de Griekse So You Think You Can Dance. Er bestaan meer dan duizend choreografieën op haar nummers van over de hele wereld waarvan ze een groot deel verzamelde op haar Youtube kanaal[dode link]. De populairste is deze van choreograaf Alexander Chung met momenteel meer dan 41 miljoen plays op de teller.

Met Tsar B speelde Bourgeus al onder andere op grote binnenlandse festivals als Pukkelpop en Lokerse Feesten en o.a. in Londen, Parijs, Los Angeles, Amsterdam, Roemenië ea.

Haar debuutplaat kwam in oktober 2018 uit en heette The Games I Played. De plaat werd goed ontvangen door de Belgische media.

In 2019 zong ze het nummer Flesh & Bones in van The Subs De song is een bewerking van het in 2018-uitgebrachte ‘Flesh & Bones’ van Tsar B, de song heeft ook in 2019 in de Dance hitlijsten gestaan. [1]

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Back to black 2015 7-11-2015 3 14 met Oscar and the Wolf