Twente Cup 2012

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Twente Cup 2012 (golf))
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Twente Cup
Plaats Ambt Delden, Vlag van Nederland Nederland
Oprichting 1929
Golfbaan Twentsche Golfclub
Par 72
Tour(s) PGA Holland
Datum 1-2 september
Portaal  Portaalicoon   Golf

De Twente Cup is een Nederlands golftoernooi dat sinds 1929 jaarlijks op de Twentsche Golfclub wordt gespeeld.

In 2012 zouden de beste twee spelers een wildcard krijgen voor het KLM Open, dat een week later op de Hilversumsche Golf Club werd gespeeld.
Het toernooi werd gewonnen door Richard Kind met een score van 135. Hij won in juni 2012 de PGA Trophy en had daardoor al een wildcard voor het KLM Open. Nummer 2 was Robin Swane, die dus zijn wildcard kreeg. Op de derde plaats waren drie spelers geëindigd, en voor hen was slechts 1 wildcard beschikbaar. Jurrian van der Vaart ging die week naar de Russian Challenge Cup, dus alleen Floris de Haas en Sven Maurits hadden belangstelling. Daan Slooter stelde een extra wildcard ter beschikking.

Amateur Vince Bredt, lid van de Twentsche, deed mee. Op zijn naam staat het amateurs-baanrecord van 69. Het professionals-baanrecord van 66 staat op naam van Joost Steenkamer[1].

Top-5[bewerken | brontekst bewerken]

Nr Speler Score
1 Richard Kind 135 -9
2 Robin Swane 137 -7
3 Floris de Haas
Sven Maurits
Jurrian van der Vaart
139 -5