Uncharted 2: Among Thieves

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Uncharted 2: Among Thieves
Ontwerper(s) Amy Hennig
Ontwikkelaar(s) Naughty Dog
Uitgever(s) SCE
Muziek Greg Edmonson
Datum van uitgave Vlag van Verenigde Staten 13 oktober 2009
Vlag van Europa 16 oktober 2009
Huidige versie 1.05
Genre(s) Action-adventure, third-person shooter
Speelmodus Singleplayer, multiplayer
Engine Naughty Dog Engine 2.0
Havok
Leeftijdsklasse ESRB: T
PEGI: 16+
Platform(s) PlayStation 3
Media Blu-ray disc
Navigatie
Spelserie Uncharted
Voorloper Uncharted: Drake's Fortune
Vervolg Uncharted 3: Drake's Deception
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Uncharted 2: Among Thieves is een third-person shooter, exclusief voor PlayStation 3, ontwikkeld door Naughty Dog en gepubliceerd door Sony Computer Entertainment. Het is het vervolg op Uncharted: Drake's Fortune en de voorloper van Uncharted 3: Drake's Deception uit de Uncharted-serie.

Gameplay[bewerken]

De speler speelt als Nathan Drake, een schatzoeker. Drake kan op smalle richels klimmen of erover springen om verder te gaan. Zijn uitrusting bevat een pistool, een wapen met een lange loop en mogelijk een paar granaten. Nathan kan achter hoeken of lage muren dekking nemen en van daaruit vijanden beschieten. Schieten tijdens het lopen is ook mogelijk.

Als de vijand Drake nog niet opgemerkt heeft, is het mogelijk hem te besluipen en hem in stilte te doden, door ofwel achter hun rug te sluipen of ze over een richel duwen. In sommige delen van het spel moet de speler puzzels oplossen met behulp van een dagboek (dat van Marco Polo) dat tips bevat.

Door het spel heen zijn er speciale verborgen schatten die de speler kan verzamelen. Door deze schatten te verzamelen en specifieke acties uit te voeren, wordt de speler beloond met medailles die de speler geld in het spel geeft. Met dit geld kunnen spelers extra's kopen.

Verhaal[bewerken]

Het spel begint wanneer de gewonde Nathan Drake zich weet te bevrijden uit een trein die aan een klif hangt. Wanneer hij boven is, vindt hij een dolk in de sneeuw. Een paar maanden eerder, om te ontdekken waarom Marco Polo's reis van China in 1292 slecht afliep, steelt Nate een Mongoolse olielamp van Marco Polo in een museum in Istanboel met zijn voormalige partner Harry Flynn en oude vriendin Chloe Frazer. De lamp bevat brandbare blauwe hars, die op een kaart de locatie laat zien van Polo's schipbreuk in Borneo, waar hij De Cintamani Stone van Shambhala bij zich had. Echter blijkt dat Flynn Drake enkel gebruikte om achter deze locatie te komen en laat hem gevangen nemen door de bewaking. Drie maanden later, Haalt Chloe Drake uit de gevangenis met de hulp van oude vriend Victor Sullivan en onthult dat Flynn werkt voor Zoran Lazarević, een voormalige lid van het leger van de Sovjet-Unie die nu krijgsheer is, achter de steen aanzit. Drake en Sully gaan zelf achter de steen met de hulp van Chloe die als mol in het kamp van Lazarević zit.

Als ze infiltreren in Lazarević's kamp in Borneo, ontdekken ze dat de steen in Shambhala is, er nooit is weggehaald. In een tombe liggen de overblijfselen van Polo's bemanning. In de dezelfde tombe vindt Nate een Tibetaanse dolk en gaat en ontdekt dat de toegang naar Shambhala in een tempel in Nepal licht. Echter worden Drake en Sully door Flynn ontdekt, waardoor ze moeten vluchten en weten uiteindelijk te ontsnappen door in een rivier te springen.

Nate en Chloe vertrekken Nepal, maar worden door Lazarević's huurlingen onderbroken als ze op zoek zijn naar de tempel. Onderweg komen ze journalist Elena Fisher en haar cameraman Jeff tegen die een reportage maken over Lazarević. De vier bereiken de tempel, waar Nate en Chloe de dolk gebruiken om te ontdekken dat Shambhala in de Himalaya ligt. Echter blijken de huurlingen het viertal gevolgd te zijn moeten ze het op een lopen zeten waarbij Jeff gewond raakt. Chloe dringt aan om Jeff achter te laten, maar Nate en Elena helpen hem maar worden daardoor gevangen genomen door Lazarević. Chloe wisselt echter van kamp om te verbergen dat ze eigenlijk bij Drake hoort. Terwijl Lazarević Jeff doodt pakt Flynn de kaart met daarop de locatie Shambhala van Drake. Lazarević geeft Flynn de opdracht om Drake & Elena te doden maar de ze weten beide te ontsnappen.

Elena is sceptisch over het helpen van Chloe, maar uiteindelijk stemt ze in. Samen halen ze trein Lazarević's in met een gestolen jeep. Nate springt op de trein het en vecht door tot hij bij Chloe komt, die ze weigert om mee te gaan. Echter duikt Flynn op en schiet Nate in zijn buik. In het nauw gedreven door Flynn's mannen, veroorzaakt Nate een explosie waardoor de helft van de trein ontspoort voor een deel van een klif valt, terugkerende gebeurtenissen eerder.

Nadat Nate uit de trein is geklommen en de dok weer in handen heeft, verliest hij zijn bewustzijn. Later wordt hij wakker in een Tibetaans dorp, waar hij Elena weer tegenkomt en kennismaakt met een ​​oude Duitse ontdekkingsreiziger, Karl Schäfer. Om Nate te overtuigen om zijn zoektocht voort te zetten, stuurt Schäfer hem met een dorpeling Tenzin om hem de overblijfselen van Schäfer's mislukte expeditie voor de steen te laten zien. Reizend door ijsgrotten, nadat Nate en Tenzin door vreemde monsters werden aangevallen, ontdekken ze dat Schäfer zijn mannen had gedood om de wereld te beschermen tegen de Cintamani steen. Ze keren terug naar het dorp dat word aangevallen door Lazarević mannen, maar Schäfer is ontvoerd met de dolk. Elena en Nate volgen Lazarević's konvooi naar een klooster, waar een dodelijk gewonde Schäfer sterft na waarschuwing Nate om de steen te vernietigen voordat Lazarević het in handen krijgt.

Nate vindt en verzoent zich met Chloe, die hem de dolk geeft op voorwaarden dat hij Lazarević verslaat. Nate en Elena vinden vervolgens de geheime doorgang naar Shambhala onder het klooster, maar Lazarević overmeesterd het tweetal. Hij dwingt Nate om de poort naar Shambala te openen, maar de groep wordt aangevallen door dezelfde monsters die ook in grot waren waar Drake eerder door Schäfer werd toegestuurd. Lazarević doodt hen, waaruit blijkt dat zij de menselijke bewakers van Shambhala zijn. Na het openen van de poort, worden ze door een nieuwe golf van bewakers aangevallen waardoor Nate, Elena en Chloe kunnen ontsnappen.

In de belangrijkste tempel van Shambhala, de groep ontdekt dat de Cintamani steen is in feite een gigantische amber van de blauwe hars ingebed in een prehistorische boom van het leven. De echte prijs is de blauwe sap van de boom, waardoor de consument bijna onoverwinnelijk wat de gemuteerde voogden verklaart. Een gewonde Flynn blijkt echter door Lazarević te zijn achtergelaten als hinderlaag, door middel van een granaat dood zichzelf en verwonden hij Elena. Nate laat haar bij Chloe's achter en gaat zelf achter Lazarević aan om hem te confronteren. Nate komt net als Lazarević het sap van de boom drinkt, wat hem bijna onverwoestbaar maakt. Nate weet het effect ongedaan te maken door de zakken van hars in de boom te laten ontploffen maar laat hem door de beschermers van Shambhala dooden. Nate herenigt met Chloe en Elena en ze ontsnappen als de stad word vernield door alle explosies.

Terug in het dorp, vraagt Chloe aan ​​Nate of hij houdt van Elena, voordat ze afscheid nemen. Sully laat een herstellende Elena over aan Nate. Het echtpaar hun opwachting bij Schäfer's graf voordat ze omarmen.

Multiplayer[bewerken]

Er zijn twee mogelijkheden: Tegen of met andere spelers vechten. In co-op kunnen maximaal drie spelers samen missies doen of "Survival", "Gold Rush" of "Siege" spelen. Spelers kunnen hun bondgenoten ook helpen als ze zwaargewond zijn of als ze door een vijand langs achteren beslopen worden.[1]

In de concurrerende mode kunnen maximaal tien spelers tegen elkaar spelen in teams van vijf. De zes verschillende gametypes zijn: Deathmatch, Plunder, Elimination, Chain Reaction, King of the Hill en Turf War. .[1]

In concurrerende mode zijn er twee teams van vijf, één team als de helden en de andere als de schurken. Spelers kunnen hun "character" (personage) kiezen (zoals Drake, Sully, Elena, Tenzin en Chloe voor het heldenteam).

Wanneer de spelers genoeg geld hebben verdiend, kunnen ze nieuwe personages kopen in de daarvoor bestemde winkel. Men kan ook twee boosters kiezen om het spelen makkelijker te maken.[1]

Plunder lijkt op de traditionele capture the flagmode. De bedoeling van Plunder is als eerste de schat naar de eigen schatkist te brengen. De speler met de schatkist loopt trager. Daarom is het beter de kist door te "passen" naar andere spelers.

Bij Elimination spelen twee teams van elk vijf spelers tegen elkaar met als doel iedereen van het andere team te doden.

In Chain Reaction moet de speler gebieden veroveren in een specifieke volgorde, het ene team moet de gebieden één tot vijf veroveren terwijl het andere team vijf tot één moeten pakken.

Cast[bewerken]

Acteur Personage
Nolan North Nathan Drake
Richard McGonagle Victor Sullivan
Emily Rose Elena Fisher
Steve Valentine Harry Flynn
Claudia Black Chloe Frazer
Graham McTavish Zoran Lazarević
Rene Auberjonois Karl Schäfer
Robin Atkin Downes Tenzin
Gregory Myhre Jeff

Recensies[bewerken]

Uncharted 2: Among Thieves werd algemeen goed ontvangen en heeft momenteel een Metacritic score van 96/100.[2] De Official U.S. PlayStation Magazine zei over Uncharted 2: "Forget Game of The Year. This is one of the greatest games of all time!".[3] IGN verklaarde "Great gunplay, stealth works very well (mostly), the puzzles are rewarding and, maybe even best of all, a killer online component."[4]

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties