Unthinkable

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Unthinkable
Tagline How far would you go to protect your country
Regie Gregor Jordan
Producent Caldecot Chubb
Vanessa Coifman
Bill Perkins
Marco Weber
Scenario Peter Woodward
Hoofdrollen Samuel L. Jackson
Carrie-Anne Moss
Michael Sheen
Muziek Graeme Revell
Montage Scott Chestnut
Cinematografie Oliver Stapleton
Distributie Sony Pictures (VS)
A-Film (Ned)
Première 2009
Genre Thriller
Speelduur 88 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $ 15.000.000,-
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Unthinkable is een Amerikaanse filmthriller onder regie van Gregor Jordan. De productie ging op 5 november 2009 in wereldpremière tijdens de American Film Market. In België verscheen de film op 26 mei 2010, in Nederland op 8 juli van dat jaar.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De Amerikaan Steven Arthur Younger (Michael Sheen) heeft zichzelf bekeerd tot de islam en de naam Yusuf Atta Mohammed aangenomen. Hij neemt een videoboodschap op met daarop de mededeling dat hij drie kernbommen heeft verstopt in drie Amerikaanse steden die zullen ontploffen als zijn eisen niet op tijd worden ingewilligd. Vervolgens gaat hij open en bloot voor een beveiligingscamera staan tot hij opgepakt wordt.

FBI-agente Helen Brody (Carrie-Anne Moss) wordt belast met de zaak, maar moet de bemoeienissen dulden van Charles Thompson (Stephen Root), die haar namens de CIA heimelijk passeert. Thompson laat de officieel niet bestaande verhoorder H. (Samuel L. Jackson) ophalen om Younger aan het praten te krijgen over de locaties van de bommen. Tot Brody's afgrijzen blijkt H's verhoortechniek te bestaan uit steeds grovere marteling van Younger. Ze wordt hierdoor in steeds ernstiger mate voor het dilemma gesteld hoever zij en de haren mogen gaan om een ramp te voorkomen. Helemaal wanneer blijkt dat Younger volkomen bereid blijkt om te ondergaan wat hem wordt aangedaan.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]