Urolagnie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Plasseks

Urolagnie, urofilie of plasseks is een vorm van saliromanie waarbij iemand genoegen beleeft aan seksuele contacten waarin urine een rol speelt.

De term kan verwijzen naar de voorkeur om te kijken naar een urinerende sekspartner of zelf bekeken te worden. Ook kan men het opwindend vinden om beplast te worden of zelf over de partner te urineren (golden shower). In sommige gevallen drinkt men ook de urine van de partner.

Plasseks bestaat in verschillende vormen. Meestal beperkt het zich in eerste instantie door onder de douche in elkaars aanwezigheid te plassen. Later kan dit uitgebreid worden tot op de handen, andere lichaamsdelen of de geslachtsorganen te plassen. Het voelen van de warme urine van de partner is voor de liefhebbers van plasseks erg opwindend. Bij de meeste mensen gaat plasseks niet verder dan dit. Een kleinere groep gaat een stap verder en doet ook aan plasseks in bed, of drinkt de urine van de partner. Ook komt het voor dat men over zichzelf plast of de eigen urine opdrinkt.

Als de seksuele voorkeur te veel uit de pas gaat lopen met de normen of eisen van de omgeving, kan er sprake zijn van een psychische aandoening.

Zie ook[bewerken]