Vaarwel Zaïre

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Vaarwel Zaïre
Oorspronkelijke titel Zaïre adieu
Auteur(s) Gérard de Villiers
Vertaler Maarten Meeuwes
Land Frankrijk
Taal Nederlands
Reeks/serie S.A.S.
Genre thriller
Uitgever A.W. Bruna Uitgevers
Uitgegeven 1997
Medium Pocket
Pagina's 191
Grootte en
gewicht
18 cm
ISBN 9044926845
Voorloper Hongkong Expres
Vervolg Operatie Yggdrasil
Portaal  Portaalicoon   Literatuur
De ligging van Zaïre in Centraal-Afrika.
Een detailkaart van Zaïre.
De hoofdstad Kinshasa.

Vaarwel Zaïre is een spionageroman van auteur Gérard de Villiers en is het 128e deel uit de S.A.S.-reeks met als protagonist de Oostenrijkse prins en freelance CIA-agent Malko Linge.

Het verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De aan de Amerikaanse ambassade in Kinshasa verbonden CIA-agent Hugh Thomas wordt vermoord aangetroffen naast een koffer met geld ter waarde van 350.000 Amerikaanse dollars. De CIA staat voor een raadsel.

Zaïre, waar rebellenleider Laurent-Désiré Kabila in een hevige strijd is gewikkeld met predident Mobutu Sese Seko, verkeert in een staat van chaos.

Malko vertrekt in opdracht van de CIA naar Kinshasa om de redenen achter de mysterieuze moord op Thomas te achterhalen. Malko ontdekt dat Thomas er een vriendin op nahield. Deze lokale schoonheid is echter op de vlucht geslagen voor de milities van Mobutu. De reden hiervan blijkt een samenzwering te zijn waarbij zowel Mobutu als de gouverneur van de Zaïrese Centrale Bank deel van uitmaken.

Op zoek naar de vriendin van Thomas wordt Malko opgejaagd door Mobutu's militie en pygmeeën. De pygmeeën staan bekend als notoire gifmengers. Zal Malko deze opdracht in donker Afrika kunnen overleven?

Personages[bewerken | brontekst bewerken]