Valerie Wildman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Valerie Wildman
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 6 augustus 1953
Geboorteplaats Miami Beach
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1983 - heden
Beroep actrice
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Valerie Wildman (Miami Beach, 6 augustus 1953) is een Amerikaanse actrice.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Wildman besteedt veel van haar vrije tijd in sociale huurwoningen, daklozenopvang, wijkopvang, jeugdcentra, scholen in probleemwijken en ze doet ook veel aan hulp over de hele wereld. Ze heeft voor de Peace Corps gewerkt in Cartagena (Colombia). Toen ze hier stopte is zij als rugzaktoerist door het land getrokken en ook door Ecuador en Peru. Ze heeft daar hitte, sneeuw en storm meegemaakt. Hierna is ze voor Operation USA naar Sri Lanka, Nicaragua, Guatemala, Mexico, Rusland, Ethiopië en Filipijnen gegaan om daar de armen te helpen. In Amerika werkt ze in Los Angeles in een programma om de arme mensen en daklozen te helpen met financiële en medische hulp.

Het feit dat ze vloeiend Spaans spreekt heeft haar zeker geholpen. Ze heeft een master diploma voor Adviseur. Hiernaast heeft ze ook een doctoraat in psychologie gehaald samen met een keuzevak kunst. In haar spaarzame vrije tijd doet ze aan meditatie, yoga, kunst en dingen die met de natuur te maken hebben.

Wildman heeft tijdens haar drukke bezigheden ook gewerkt als actrice, haar eerste rol op tv was in 1983 met de televisieserie St. Elsewhere. Hierna heeft ze nog meerdere rollen gespeeld in televisieseries en televisiefilms. Het meest bekend is zij als Christine Pettit in de televisieserie Beverly Hills, 90210 (1992-2000) en als Fay Walker in de televisieserie Days of our Lives (1999-2010).

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.