Virtuality

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Virtuality
Regie Peter Berg
Producent Steve Oster
Scenario Ronald D. Moore
Michael Taylor
Hoofdrollen Joy Bryant
Clea DuVall
Muziek Lisa Coleman
Wendy Melvoin
Productiebedrijf Universal Studios
NBC Studios
Distributie Fox (VS, tv)
Universal Studios (VS, dvd)
Première 26 juni 2009 (VS)
Genre Sciencefiction
Speelduur 87 min.
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Vlag van Canada Canada
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Virtuality is een Amerikaans-Canadese sciencefiction-televisiefilm uit 2009 onder regie van Peter Berg. Het is in feite de pilotaflevering van een tv-serie voor Fox die geannuleerd werd. Fox zond de aflevering in juni 2009 uit als een tv-film.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De Phaeton is 's wereld eerste sterrenschip en werd ontworpen om met lichtsnelheid naar Epsilon Eridani te vliegen, een planetenstelsel op tien lichtjaar afstand. Na zes maanden bereikt het schip met zijn twaalf bemanningsleden Neptunus, het laatst mogelijke keerpunt. Voorbij Neptunus zullen ze versnellen tot lichtsnelheid en niet meer kunnen omkeren. Intussen wordt aan boord ook een realityserie gemaakt over de missie om wat van de 200 miljard USD gemaakte kosten te recupereren.

Elk bemanningslid heeft de beschikking over een virtuele werkelijkheid-module om de lange reis draaglijker te maken. Er schijnen echter fouten in te zitten als hun virtuele karakters geregeld vermoord worden.

Als zich een probleem voordoet met de antenne bereiden commandant Pike en drie anderen zich voor op een ruimtewandeling. Pike raakt echter ingesloten in de sluis en als de buitendeur opgaat komt hij om. Als Rika zijn module opzet komt ze hem tegen in zijn virtuele wereld, waar hij zegt: "Niets hiervan is echt. Volg mij door het vergrootglas en op een trip om de waarheid te kennen".

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]