Voordeelurenabonnement

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Het Voordeelurenabonnement[1] (voorheen Voordeelurenkaart en daarvoor Rail-Aktief-Kaart) is een reisproduct van de Nederlandse Spoorwegen. Het abonnement werd 1 augustus 2011 vervangen door het Dal Voordeel-abonnement. Voordeelurenabonnementen die vóór 1 augustus 2011 zijn aangeschaft blijven geldig en kunnen voorlopig nog verlengd worden, en ook overgezet worden op een nieuwe OV-chipkaart wanneer de geldigheid daarvan afloopt, en bij verlies, diefstal of een defect. Als men een ander NS-abonnement aanschaft en het Voordeelurenabonnement wil behouden dan moet dat op een andere persoonlijke OV-chipkaart worden gezet, anders is men definitief het Voordeelurenabonnement kwijt.[2]

NS zal wijzigingen van de kortingvoorwaarden uiterlijk een jaar van tevoren melden.

Het abonnement geeft 40% korting bij de NS tijdens de voordeeluren (niet te verwarren met daluren; dit is het enige NS-abonnement waar wel de ochtendspits maar niet de middagspits is uitgesloten). Er kan op saldo worden gereisd.

Het Voordeelurenabonnement wordt geladen op een persoonlijke OV-chipkaart; dit kan alleen op een chipkaart uitgegeven door NS. Hiermee kan men ook reizen met de tram, trein, bus of metro. Wie bij aanschaf van een Voordeelurenabonnement al over een OV-chipkaart van een andere vervoerder (bijvoorbeeld Connexxion, RET of GVB) beschikt moet dus tijdelijk twee OV-chipkaarten gebruiken tot het saldo van die kaart op is en/of het niet-NS-abonnement is afgelopen.

Om te kunnen inchecken moet het reissaldo minimaal € 6 bedragen. Het instaptarief is € 10. (Met een OV-Chipkaart mag men maximaal € 4 in de min staan.)

Door de samenreiskorting mogen drie passagiers meereizen met 40% korting.[3] Degene die een Voordeelurenabonnement heeft kan naar keuze wel of niet op saldo reizen, maar degenen die met hem of haar samenreizen moeten papieren vervoerbewijzen kopen.

Het Voordeelurenabonnement kost bij verlengen € 60 per jaar (2013).

Geldigheidsduur[bewerken]

De uiterste geldigheidsdatum van het abonnement staat niet op de buitenkant van de kaart vermeld, maar alleen in de chip (op de OV-chipkaart staat wel een geldigheidsduur vermeld, maar dit is alleen de geldigheidsduur van de OV-chipkaart, die los staat van welk abonnement hierop geladen is). De reiziger kan zelf de datum dus niet lezen, de juiste datum is wel door de conducteur uit te lezen met een speciaal apparaat.

De datum die op de OV-chipkaart staat vermeld is de datum wanneer deze vervangen moet worden. Na deze datum kan er met deze kaart dus niet meer gereisd worden.

60-plussers[bewerken]

Abonnementhouders van 60 jaar en ouder kunnen aanvullend een set keuzedagen kopen. Voor een vervaldatum tot en met 16 juli 2013 werd een set papieren kaartjes geleverd. Tot en met 15 juli 2014 kunnen de laatste dus nog gebruikt worden, en moeten er dus nog open poortjes zijn.

Een keuzedag op dinsdag, woensdag en donderdag geeft vrij reizen buiten de ochtendspits, in het weekend de hele dag. Deze keuzedagkaart is in de maanden juli en augustus de hele dag (ook in de ochtendspits) geldig.[4]

RailPluskaart[bewerken]

Bij een Voordeelurenabonnement kan een RailPluskaart gekocht worden. 60-plussers krijgen de RailPluskaart er gratis bij.

Voordeeluren[bewerken]

De voordeeluren zijn op maandag t/m vrijdag van 9 uur 's morgens tot 4 uur de volgende dag. [5]

Op zaterdag en zondag en in de maanden juli en augustus is het Voordeelurenabonnement de gehele dag geldig. Daarnaast is het abonnement de gehele dag geldig:

  • in het Paasweekend van Goede Vrijdag t/m Tweede Paasdag
  • op Koningsdag (meestal op 27 april, echter in 2014 op 26 april)
  • op Hemelvaartsdag en de dag erna
  • op Tweede Pinksterdag
  • van Eerste Kerstdag (25 december) tot en met Nieuwjaar (1 januari)

Papieren kaartje[bewerken]

Men kan voorlopig ook nog reizen met een papieren kaartje met korting. Dit is voordeliger als men geheel of gedeeltelijk van andere treinvervoerders dan NS gebruikmaakt, want dan geldt de korting daar ook. Bovendien profiteert men dan tot de zomer van 2014 meer van afstandsdegressie.

Bij gebruik van een papieren treinkaartje geldt de tijd waarop men reist. Als men een kaartje met korting heeft mag men dus alleen in de trein zijn tussen 0.00 uur en 4.00 uur en/of tussen 9.00 uur en 4.00 uur de volgende dag. Bij vertraging wordt de gebruikstijd in het voordeel van de reiziger uitgelegd. Het Voordeelurenabonnement mag bijvoorbeeld op een werkdag gebruikt worden in een trein die om 8.57 uur zou vertrekken, maar die door vertraging om 9.02 uur wegrijdt. Bij reizen op saldo geldt de tijd van inchecken (zie boven). Men krijgt dus korting op de hele reis als men tussen 0.00 uur en 4.00 uur incheckt, maar krijgt helemaal geen korting als men tussen 4.00 uur en 9.00 uur incheckt. In de praktijk wordt een check-in na 8.55 uur door NS bij wijze van coulance geteld als een check-in van 9.00 uur. Daardoor is het dus mogelijk en toegestaan om ook in een trein die vanaf 8.55 uur vertrekt, met korting te reizen.

Bij een rit die voor 9 uur aanvangt en na 9 uur eindigt kan het voordelig zijn twee kaartjes te kopen: een zonder korting voor het deel van de reis tot het eerste station waar de trein na 9 uur stopt, en een met korting voor de rest van de reis. Anders dan bij reizen op saldo hoeft men voor zo'n splitsing van de reis niet uit te stappen.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. http://www.ns.nl/binaries/content/assets/NS/reizigers/voorwaardenvoordeelurenabonnement
  2. Een uitzondering is dat het Voordeelurenabonnement gedurende een maand overschreven kan worden door een Altijd Vrij maandabonnement. Op het moment dat het maandabonnement afloopt staat het Voordeelurenabonnement automatisch weer op de kaart.
  3. Samenreiskorting via NS.nl
  4. Wanneer kunt u keuzedagen opnemen Geldig vanaf 1 september 2010
  5. In een werkdag zitten dus evenveel voordeeluren als daluren (19 uur), alleen met de periode 4.00-6.30 uur vervangen door 16.00-18.30 uur (dan rijden er overigens wel veel meer treinen).