Vrede van Versailles

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Er zijn in Versailles bij de Franse hoofdstad Parijs meerdere verdragen getekend:


Vredesverdragen
  • De Vrede van Parijs (1783) (Vrede van Versailles), die het einde van de vijandigheden tussen de Frans-Spaanse Alliantie en Engeland en het einde van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog betekende.
  • Het Verdrag van Parijs (1814) (Eerste Vrede van Parijs) tussen Frankrijk enerzijds en Oostenrijk, Pruisen, Rusland en Engeland anderzijds. De omvang van Frankrijk werd teruggebracht tot de toestand van 1 januari 1792, echter met belangrijke uitbreidingen langs de noordelijke grenzen.
  • De Vrede van Versailles (1919), een van de vijf vredesverdragen die na afloop van de Eerste Wereldoorlog werd getekend.


Disambig-dark.svg
Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Vrede van Versailles inzichtelijk te maken.

Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Vrede van Versailles en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in Wikipedia terechtgekomen? Pas dan de verwijzing naar deze doorverwijspagina aan, zodat toekomstige bezoekers direct op de juiste pagina terechtkomen.