Waluigi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Waluigi
Personage uit Mario-serie
Eerste spel Mario Tennis (2000)
Ontwerp Fumihide Aoki
Engelse stem Charles Martinent
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen
Het embleem van Waluigi

Waluigi is een fictief videospelpersonage, gecreёerd door Nintendo en wordt herkend als het slechte "alter ego" en tegenpool van Luigi.

Waluigi heeft net zoals Wario een gemeen, doortrapt karakter en spant vaak met hem samen om Mario en zijn vrienden te dwarsbomen. Dit plannetje blijkt echter niet altijd te lukken. Waluigi draagt een paars uniform met daarover een donkerblauwe tuinbroek met gele knopen. Hij draagt tevens een paarse pet met daarop het symbool "Γ". Dit staat voor de omgekeerde "L" die verwijst naar "Luigi". Waluigi heeft dezelfde leeftijd als Luigi maar zijn relatie tot Wario is nog steeds onduidelijk. In tegenstelling tot Wario is Waluigi niet zwaargebouwd, maar eerder dun en gespietst. Waluigi's stem wordt verzorgd door de Amerikaan Charles Martinet, die tevens de stemmetjes doet van andere Nintendo-personages.

Waluigi maakte zijn debuut in Mario Tennis voor de Nintendo 64 waarin hij verschijnt als speelbaar personage. Daarna komt hij steeds vaker voor in de spellen van Mario.

Spellen met Waluigi als speelbaar personage[bewerken]