Water Pinch

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
09-10-2014

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst.

De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: wiu/weg, twijfel

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet en verbeter het! Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Water Pinch analyse (WPA) is gebaseerd op het concept van warmte pinch-analyse, het is een systematische methode voor de vermindering van het waterverbruik en de generatie van afvalwater door de integratie van water verbruikende systemen of processen.

WPA is geïntroduceerd door Wang en Smith[1]. Sindsdien wordt het op grote schaal gebruikt als instrument voor waterbesparing in industriële procesinstallaties. Water Pinch analyse wordt ook toegepast voor gebouwen[2].

De WPA technieken voor het bepalen van de doelstellingen voor maximale waterterugwinning kunnen gebruikt worden voor grote en kleine waterprocessystemen in combinatie met de water cascade analyse (WCA)[3]. De curve van waterbronnen en consumerende systemen is een grafische mogelijkheid voor het vaststellen van besparingsdoelen en waterterugwinsystemen[4].

Referenties[bewerken]

  1. Wang, Y. P. and Smith, R. (1994). Wastewater Minimisation. Chem. Eng. Sci. 49, 981–1006.
  2. Manan, Z. A., Wan Alwi, S. R. and Ujang Z. (2006). Water pinch analysis for urban system: a case study on the Sultan Ismail Mosque at Universiti Teknologi Malaysia (UTM) . Desalination. 194: 52-68.
  3. Manan, Z. A., Foo, C. Y. and Tan, Y. L. (2004). Targeting the Minimum Water Flowrate Using Water Cascade Analysis Technique, AIChE Journal, Volume 50, No. 12, 2004.
  4. Wan Alwi, S. R. and Manan, Z. A. (2008). Generic Graphical Technique for Simultaneous Targeting and Design of Water Networks . Ind. Eng. Chem. Res. 47 (8): 2762-2777. DOI:10.1021/ie071487o.

Externe links[bewerken]