West Midlands Regional League

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De West Midlands Regional League is een Engelse regionale voetbalcompetitie voor de West Midlands, Shropshire, Herefordshire, Worcestershire en South Staffordshire, de sponsornaam van de league is Express and Star West Midlands (Regional) League. De League heeft 3 divisies, de Premier Division bevindt zich op het 10e niveau in de Engelse voetbalpiramide. De kampioen kan promoveren naar de Midland Football Alliance.

Voor 2006 bevond de competitie zich op het 11de niveau in de piramide, terwijl de kampioen toch kon promoveren naar het 9de niveau. Vanaf 2006 werd de league dan op het 10e niveau geplaatst. De betere teams uit de Shropshire County League en de Kidderminster & District League kunnen een aanvraag doen om toegelaten te worden tot de League. Ellesmere Rangers werkte zich op van de laagste divisie van de Shropshire League naar de topklasse van de West Midlands League in slechts 4 seizoenen. Regional League teams kunnen ook degraderen naar de lokale competities maar in praktijk gebeurt dit niet zo vaak.

Geschiedenis[bewerken]

De League werd in 1889 opgericht als Birmingham & District League met 12 clubs. Hoewel Kidderminster Olympic de titel haalde werd deze geannuleerd omdat een aantal wedstrijden niet gespeeld werden. Dit werd de volgende 2 seizoenen herhaald en deze keer won Brierley Hill Alliance beide keren de titel. Ondanks de naam van de league speelden er ook teams mee uit Bristol, Wrexham en Crewe voor de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de periode wonnen bijna elk jaar de reserveteams van clubs die in de Football League speelden.

Kort na de oorlog verlieten de reserveteams de league op enkele na en ook enkele reserveteams van Southern League clubs die tot 1960 in de competitie bleven. In 1954 slorpte de league de Birmingham Combination op en breidde uit met een Division One South en North, later werd dit Division One en Two. Nadat de reserveteams de league verlieten in 1960 werden de overige 24 clubs verenigd in één enkele divisie.

Twee jaar later werd de naam van de league veranderd in West Midlands Regional League om zo beter de regio te bestempelen van deelnemende clubs. Al snel werd de league uitgebreid naar een Premier Division, Division One en Division Two. Dit patroon is vandaag de dag nog steeds van toepassing. In 1994 promoveerden wel 10 clubs tegelijk naar de nieuw opgericht Midland Football Alliance.

Kampioenen[bewerken]

Birmingham & District League[bewerken]

 

West Midlands (Regional) League[bewerken]

 

Externe links[bewerken]