Westzijde Posse

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Westzijde Posse (serie))

Westzijde Posse is een Nederlandse televisieserie die in 1996 en 1997 door Veronica werd uitgezonden. De serie is nooit herhaald of op dvd uitgebracht.

De televisieserie werd gemaakt door First Floor Features, vooral bekend als de makers van Flodder. Een groot gedeelte van de set van Westzijde Posse is later ook gebruikt voor het vierde en vijfde seizoen van de televisieserie Flodder. Dick Maas heeft de dubbele aflevering De gijzeling geschreven, met Coen van Vrijberghe de Coningh als gastrol.

Allard Bekker, Wijo Koek, Will Koopman en Martin Lagestee regisseerden de afleveringen. Koek schreef ook het scenario. Will Koopman was daarnaast uitvoerend producent. De montage was in handen van Hans van Dongen en Liesbeth Wieggers. Vanaf het tweede seizoen zijn de scenario's deels bewerkt door Esmé Lammers.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Westzijde Posse draait om 7 straatjongeren: Mac (in seizoen 1 gespeeld door Bart Gabriëlse, in seizoen 2 door Daniël Boissevain), Astra (Miranda Bergen), Ozzy (Winston Rodriguez), Manga (Maaike Boelee), Zen (Maarten Ooms), Ferro (Howard Komproe) en Gizmo (in seizoen 1 gespeeld door Hugo Konings, in seizoen 2 door Maarten Wemelsfelder). Verder waren er vaste rollen voor onder meer Leontine Ruiters, Roef Ragas en Hans Dagelet.

De serie begon elke week met het nummer Altijd de eerste zijn van de (gelegenheids) formatie J.A.W. bestaande uit Joris van Ooij, Anya Koek en Wijo Koek.

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen 1

  1. De line up
  2. De leider
  3. Het pakket
  4. Twee honden
  5. Trekpleisters
  6. Tweestrijd
  7. De vloek
  8. De baan
  9. Straatwaarde
  10. Homerun
  11. Joyride
  12. Geheimen
  13. Finale

Seizoen 2

  1. De wedstrijd
  2. De enveloppen
  3. De modellen (deel 1)
  4. De modellen (deel 2)
  5. De afrekening
  6. De hartenbreker
  7. De gijzeling (deel 1)
  8. De gijzeling (deel 2)
  9. De meiden
  10. De infiltrante
  11. De bokser
  12. De gevangene
  13. De tijdmachine