Wikipedia:Aanmelding terugdraaiers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Wikipedia Rollbacker.svg Aanmeldingspagina rollbackfunctie
Overzicht beheerpagina's
1rightarrow.png WP:AT
1rightarrow.png WP:Rollback
Elke geregistreerde gebruiker kan via deze pagina verzoeken om aan de gebruikersgroep voor terugdraaiers (gebruikerslijst) te worden toegevoegd.

De voorwaarden: een gebruiker moet minstens drie maanden actief zijn en vijfhonderd bewerkingen gedaan hebben. Daarnaast moet hij/zij minstens een maand aan vandalismebestrijding gedaan hebben of er anderszins mee te vertrouwen zijn (bijv. door het globaal bestrijden van vandalisme).

Andere gebruikers kunnen op de verzoeken reageren of eventuele bezwaren uiten. Men kan daarbij gebruikmaken van de sjablonen {{steun}} of {{bezwaar}}. Dit is echter geen stempagina, zoals aanmeldingspagina's voor moderatoren of bureaucraten. Een bureaucraat zal na minimaal 24 uur het verzoek wel of niet uitvoeren (al naar gelang de ervaring met vandalismebestrijding van en het vertrouwen in de gebruiker).

Gebruikers kunnen via deze pagina ook een gemotiveerd verzoek indienen tot verwijdering uit de terugdraaiergroep. Wanneer er geen (gemotiveerde) bezwaren door andere gebruikers zijn geuit, zal een bureaucraat het verzoek uitvoeren.

Afgehandelde verzoeken kunnen na 48 uur worden gearchiveerd.

Gelieve te ondertekenen met vier tildes (~~~~).

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Verzoeken a.u.b. plaatsen in de volgende vorm, zodat bureaucraten deze snel kunnen afhandelen:

=== Gebruikersnaam ===
* {{lgx|GEBRUIKERSNAAM INVULLEN}} - Hier je motivering. ~~~~

TBloemink[bewerken]

 • TBloemink (overleg | bijdragen | blokkeerlogboek | bewerkingsteller | sul | cross-wiki-contribs) - Per mijn aftreden als moderator en dus het verliezen van de rollbackmogelijkheid zou ik graag - indien ik de vertrouwen van de gemeenschap voor dit enkele handige tooltje nog geniet - de rollbackfunctie weer willen ontvangen. TBloeminkTBloemink overleg 30 sep 2014 13:28 (CEST)
  • Steun Steun - Heeft altijd goed werk verricht als moderator en steward. Mbch331 (Overleg) 30 sep 2014 13:31 (CEST)
  • Steun Steun (of wellicht moet ik eerder zeggen: geen Bezwaar Bezwaar). EvilFreD (overleg) 30 sep 2014 13:35 (CEST)
  • Wat mij betreft kan deze per WP:SNOW direct uitgevoerd worden zonder 24 uur te wachten. JurgenNL (overleg) 30 sep 2014 13:37 (CEST)
  • Steun Steun - fouten maken als moderator wilt niet zeggen dat het om dezelfde fouten gaat als terugdraaier. Dqfn13 (overleg) 30 sep 2014 15:08 (CEST)
  • Bezwaar Bezwaar tegen elke vorm van knopjes of verantwoordelijkheid van deze gebruiker. JurriaanH (overleg) 30 sep 2014 15:36 (CEST)
   • Zou ik mogen weten waarom in zijn algeheel? Rollback, heeft niets, maar dan ook niets te maken met toegang tot gevoelige informatie. Door hier tegen te stemmen bij hem voor een pietluttig hulpmiddel (ik vind het echt niks voorstellen imo) ga je niet echt van goede wil, die zeker wel aanwezig is bij deze gebruiker. --Wiki13 overleg 30 sep 2014 22:34 (CEST)
  • Steun Steun - voor deze knop geen bezwaar. Het geeft juist aan dat de gebruiker van plan is om serieus bij te blijven dragen als vandalismebestrijder. ed0verleg 30 sep 2014 15:40 (CEST)
  • Wat mij betreft gaat WP:SNOW niet op. Het klopt dat TBloemink het vertrouwen genoot van de gemeenschap om meer knopjes dan alleen deze te gebruiken. Echter, wegens recente gebeurtenissen is dat vertrouwen mogelijk flink gedaald - naar ik aanneem is dat de reden waarom TBloemink zijn modknopjes heeft ingeleverd. Het is niet aan een bureaucraat om eenzijdig de inschatting te maken dat het vertrouwen voor het rollback-knopje er nog wel is. Vandaar dat de standaard 24 uur m.i. in acht genomen dienen te worden. CaAl (overleg) 30 sep 2014 15:54 (CEST)
   • Snow gaat ook niet meer op omdat JurriaanH bezwaar heeft. Dqfn13 (overleg) 30 sep 2014 15:59 (CEST)
    • JurgenNL deed ook niet een oproep om snow toe te passen, maar gaf slechts aan dat het wat hem betreft mocht. EvilFreD (overleg) 30 sep 2014 16:04 (CEST)
     • Weet ik; en ik probeerde slechts aan te geven waarom dit niet binnen 24 uur afgehandeld wordt. CaAl (overleg) 30 sep 2014 16:42 (CEST)
  • Steun Steun Geen bezwaar. met vriendelijke groet, Chromium Logo Erik009 (overleg) 30 sep 2014 22:30 (CEST)
  • Niet dat ik veel toe te voegen heb, maar zeker steun bij dit verzoek. Terugdraaier zijn stelt niks voor. --Wiki13 overleg 30 sep 2014 22:39 (CEST)
  • Bezwaar Bezwaar Rollback heeft misschien niet zoveel te maken met de genoemde toegang tot gevoelige informatie, maar wel met de beïnvloedbaarheid waar de gebruiker slachtoffer van lijkt te zijn geworden, met de degelijkheid en betrouwbaarheid die we als wikigemeenschap naar de buitenwereld willen uitstralen, en met volwassen, verantwoordelijk gedrag in het algemeen. Want ofwel hij liet zich met al zijn goede wil beïnvloeden ofwel de goede wil is toch minder groot dan we eerder aannamen, andere verklaringen voor het gebeurde kan ik niet verzinnen. Terugdraaier zijn stelt inderdaad gelukkig niks voor, ook zonder die extra knopjes kan men zich nuttig maken en vertrouwen terugwinnen. Met andere woorden, na een wijle zonder incidenten zal ik met veel plezier mijn bezwaar intrekken. Ivory (overleg) 30 sep 2014 23:56 (CEST)

Afgehandelde verzoeken[bewerken]