Wikipedia:Archief/Wikipedia:Introductie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een archiefpagina Gelieve onderstaande teksten NIET te wijzigen of er commentaar op te geven.

Archivering gedaan door Romaine op 3 aug 2009 23:54 (CEST) na verwijdernominatie.[reageer]
Introductie   Leer meer over bewerken   Ontdek Wikipedia   Snelcursus

Zie je de hyperlink "bewerk" hierboven? Via die link kan je artikelen meteen bewerken, zonder in te loggen.

Wat is Wikipedia?[bewerken | brontekst bewerken]

Klik op bewerk om een artikel aan te passen
Klik op bewerk om een artikel aan te passen

Wikipedia is een encyclopedie die gezamenlijk geschreven wordt door veel lezers. Het is een speciaal soort website, een wiki, die samenwerking gemakkelijk maakt. Veel mensen zijn constant bezig Wikipedia te verbeteren, ze maken honderden veranderingen per uur. Deze wijzigingen zijn te zien in de artikelgeschiedenis en de recente wijzigingen. Ongewenste wijzigingen kunnen snel verwijderd worden en vandalen kunnen zodanig geblokkeerd worden dat ze geen wijzigingen meer aan kunnen brengen.

Leer het project kennen



Hoe kan ik helpen? Wees niet bang om te bewerkeniedereen kan bijna elke pagina bewerken en we moedigen je aan dit ook te doen. Aarzel niet! Zoek iets dat verbeterd kan worden; inhoud, grammatica, spelling of opmaak, en verbeter het.

Je kunt Wikipedia niet stuk maken. Alles kan gemaakt of later verbeterd worden. Dus ga je gang, bewerk een artikel en help mee om Wikipedia de beste informatiebron op het internet te maken!

Bewerk nu je eerste pagina:

  1. Klik hier om een nieuw stuk toe te voegen. (Als er al stukken staan in de Zandbak (een vrije oefenruimte), kan je ook op de betreffende "[bewerk]" link klikken en iemand anders bijdrage bewerken.)
  2. Typ een onderwerpregel en wat tekst
  3. Alsjeblieft, Wikipedia is een vrije encyclopedie, geen forum! Schuttingtaal, uitschelden, persoonlijke aanvallen of teksten overgenomen van andere websites zijn niet toegestaan.
  4. Onderteken door vier tildes in te voegen (~~~~) of door op het signeer-icoon te klikken ; dit voegt automatisch je naam en de datum toe.
  5. Klik op Toon bewerking ter controle om je veranderingen te testen, of Pagina opslaan als je tevreden bent zoals het er uit ziet. (Maar het zal er vaak niet lang zo uit blijven zien.)