Wikipedia:GLAM/Edit-a-thon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
Agenda

Do 15 jan 2015

Wiki meet Amsterdam met Jimmy Wales (Amsterdam)

Za 17 jan 2015

Nieuwjaarsborrel bij Beeld en Geluid (Hilversum)

Za 24 jan 2015

Algemene Ledenvergadering Wikimedia België (Brussel)

Za 31 jan 2015

WikiZaterdag (Utrecht)

Za 14 feb 2015

WikiZaterdag (Utrecht)

Za 28 feb 2015

WikiZaterdag (Utrecht)

Za 14 mrt 2015

WikiZaterdag (Utrecht)

Za 28 mrt 2015

WikiZaterdag (Utrecht)

Za 11 apr 2015

WikiZaterdag (Utrecht)

Za 25 apr 2015

WikiZaterdag (Utrecht)Deze pagina geeft uitleg over edit-a-thons die er op de Nederlandstalige Wikipedia georganiseerd worden. Edit-a-thons zijn schrijfbijeenkomsten of bewerkingscursussen.

Wat is een edit-a-thon?[bewerken]

Een edit-a-thon is een (klein) evenement waar mensen samenkomen en werken aan Wikipedia-artikelen over een bepaald onderwerp. Vaak worden edit-a-thons georganiseerd voor relatieve beginners op Wikipedia, maar dat hoeft niet, en ze worden ook vaak gehouden bij een of andere organisatie.

Organisatie[bewerken]

  • Vooraf moet er opgeroepen worden dat deelnemers thuis een account aanmaken in verband met een maximum aantal accounts dat via een bepaald IP-adres geregistreerd kan worden zonder tussenkomst van een moderator.
  • Kondig een edit-a-thon ruim van te voren aan, maar op de dag zelf ook in Wikipedia:De kroeg zodat de gebruikers op Wikipedia op de hoogte zijn van de edit-a-thon. Zie ook Hoe bekend maken?
  • Je kunt hulp vragen aan anderen, maar de organisatie is verantwoordelijk dat de geschreven en bewerkte artikelen nagekeken en gecorrigeerd worden. Als dit niet gebeurt verliest de gemeenschap het vertrouwen.

Edit-a-thons op de Nederlandstalige Wikipedia[bewerken]

2014[bewerken]

2013[bewerken]

Afrika is in opkomst maar is op de nl.wikipedia niet rijk bedeeld. Daarom nodigen we liefhebbers en experts van harte uit mee te komen schrijven.

Zie ook[bewerken]