Wikipedia:Hernominaties

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Tekst De inhoud van deze pagina is geen richtlijn, maar is bedoeld als aanvulling op Wikipedia:Voel je vrij en ga je gang.
WP:HER

Regelmatig worden artikelen op de Nederlandstalige Wikipedia verwijderd. Vaak gebeurt dat bij zogenaamde verwijdersessies, wanneer een moderator alle artikelen op een beoordelingslijst beoordeelt op de mate waarin ze aan de conventies voldoen. Meestal blijft het daarbij, maar af en toe is iemand het niet met de verwijdering eens en volgt op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen een verzoek om een lemma terug te zetten. Afhankelijk van de onderbouwing kan een dergelijk verzoek worden ingewilligd. Ook gebeurt het wel dat een verwijderd lemma gewoon opnieuw wordt aangemaakt. Soms is vervolgens iemand het dáár weer niet mee eens en besluit het lemma opnieuw voor verwijdering te nomineren. Andersom worden ook artikelen die tijdens een verwijdersessie zijn behouden regelmatig opnieuw voor verwijdering voorgedragen.

Mag dat allemaal? Ja, dat mag: er is geen richtlijn die direct hernomineren verbiedt. Bent u het er niet mee eens dat een artikel is behouden of juist dat een verwijderd lemma is teruggeplaatst of opnieuw is aangemaakt, dan mag u zo'n artikel dus vrijelijk en onmiddellijk opnieuw op de verwijderlijst zetten. Doet u dat echter te nadrukkelijk of te vaak, dan bestaat wel de kans dat u op Wikipedia:Verstoor Wikipedia niet om je standpunt kracht bij te zetten zult worden gewezen. Een goede vuistregel is de vraag: werpt mijn argumentatie nieuw licht op de zaak en/of zijn er argumenten die de moderator duidelijk onvoldoende heeft meegewogen?