Wikipedia:Interwikiconflicten oplossen/biologie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een lijst van artikelen voorzien van een Taxobox die nog steeds een lokale interwiki dragen. Deze interwiki's konden niet botmatig omgezet worden omdat er sprake was van een conflict.

De twee meest voorkomende oorzaken van het conflict:

  1. In de biologie hebben wij een artikel voor een soort en voor het genus. Als er maar één soort is in het genus dan hebben veel talen één artikel gecombineerd voor zowel genus als soort. Dit geeft een conflict. Wij hebben bijvoorbeeld Edilemma foraminifera (soort) en Edilemma (genus). Op de Engelse Wikipedia is en:Edilemma foraminifera een redirect naar en:Edilemma en dat geeft een conflict.
  2. Wij hebben vaak twee artikelen over hetzelfde beestje. Veel soorten worden door verschillende mensen ongeveer op hetzelfde moment ontdekt en beschreven en allemaal geven ze een naam aan het beestje. Één naam, de als eerste gepubliceerde (dus met de oudste rechten), wint uiteindelijk en de andere namen gelden dan als synoniemen. Probleem is dat de botjes hier voor veel synoniemen artikelen hebben gemaakt, wat weer een conflict geeft. Voorbeeld hiervan is Graellsia isabellae en Actias isabellae volgens deze pagina is dat een synoniem. Deze site [[1]] is een handig hulpmiddel om de correcte naam te vinden.

Op 27 april 2014 is een update van deze lijst gedaan. Permalink naar de versie voor de update.

De onderstaande lijst is van 26 april 2015.

Voortgang: 100% afgehandeld