Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
1rightarrow.png WP:LND
Notendop Deze pagina in een notendop: Het is in principe niet gewenst linken aan te leggen naar een doorverwijspagina en deze pagina geeft uitleg hoe deze kunnen worden aangepast.
Zie het artikel Hulp bij het maken van een doorverwijspagina staat op Help:Doorverwijspagina. Uitleg over doorverwijspagina's staat op Wikipedia:Doorverwijspagina.

Doorverwijspagina's zouden over het algemeen geen binnenkomende links moeten hebben; links zouden moeten wijzen naar het betreffende onderwerp.

Deze pagina geeft een lijst van doorverwijspagina's waar wel naar wordt gelinkt en een lijst van artikelen met veel links naar doorverwijspagina's.

Algemene opmerkingen[bewerken]

 • Normaliter wordt er niet vaker dan één keer naar een lemma gelinkt in hetzelfde artikel. Bij een lang artikel is een tweede link soms handig, als in verschillende alinea's een link praktisch is en deze alinea's niet gelijktijdig op het beeldscherm zichtbaar zijn.
 • Als naar de algemene betekenis van een woord wordt verwezen, dan is het een optie om de link naar de doorverwijspagina te laten staan of om naar geen enkele pagina te linken.
 • Een link naar deze pagina: [[Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's|Help mee!]] is bruikbaar, bijvoorbeeld in de bewerkingssamenvatting, als je iemand naar deze pagina wilt verwijzen.
 • Pagina's in de hoofdnaamruimte zijn het meest belangrijk, pagina's in de Help en Wikipedia naamruimte zijn minder belangrijk, overleg- en gebruikerspagina's kun je het beste overslaan.
 • Let op: Het is belangrijker om een link correct aan te passen dan om zo snel mogelijk iets aan te passen. Je kunt eventueel een bericht op de overlegpagina van een lemma achterlaten. Degenen die een lemma volgen weten meestal wel waar ze naar toe moeten linken.

Help mee[bewerken]

 1. Kies een doorverwijspagina van de lijst hieronder of een doorverwijspagina die al behandeld is, er kunnen weer nieuwe links naar een doorverwijspagina bijgekomen zijn.
 2. Bekijk die doorverwijspagina.
 3. Pas de links aan, zie #Links aanpassen.

Links aanpassen[bewerken]

Handmatig[bewerken]

 1. Klik op de Links naar deze pagina link bij hulpmiddelen.
 2. Bezoek elke pagina die je daar ziet en verander de link naar de doorverwijspagina in een link naar een van de pagina's die op de doorverwijspagina staan.

Semi-automatisch[bewerken]

Pywikipedia[bewerken]
1rightarrow blue.svg Zie Help:Gebruik van bots voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Met behulp van solve_disambiguation.py van pywikipedia kunnen links naar doorverwijspagina's worden aangepast. Kies hiervoor een doorverwijspagina en start de bot met

solve_disambiguation.py doorverwijspagina

- waarbij je doorverwijspagina vervangt door de titel van de doorverwijspagina.

De bot zal nu de doorverwijspagina laden en alle pagina's die ernaartoe linken. Je krijgt een lijst van alle pagina's die vanaf de doorverwijspagina gelinkt worden, en van elke pagina die ernaartoe linkt een deel van de wikitekst rond de link. Vervolgens vertel je de bot wat er met de bewuste link moet gebeuren:

een getal (0, 1, 2,...): link naar de pagina aangegeven bij dat getal
r gevolgd door een getal: link naar de pagina aangegeven bij dat getal, maar verander ook de tekst van de link
u: verwijder de link (maak de tekst niet-linkend)
s: verander deze link niet
n: verander deze hele pagina niet
a: voeg een andere mogelijke link toe aan de lijst
l: toon de lijst met mogelijke links opnieuw
m: toon een groter deel van de tekst van de pagina
q: stop je actie

Als je een heleboel doorverwijspagina's wilt doen, kan dit door in te voeren:

solve_disambiguation.py -start:pagina

met 'pagina' vervangen door een door jou gekozen tekst. De bot zal door de lijst met doorverwijspagina's gaan, beginnend bij de door jou opgegeven tekst, op alfabetische volgorde, en bij elke doorverwijspagina bovenstaand procedé toepassen. 'q' stopt nu niet volledig, maar zendt je door naar de volgende doorverwijspagina.

AutoWikiBrowser[bewerken]
1rightarrow blue.svg Zie Wikipedia:AutoWikiBrowser voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

(Mogelijk vanaf AWB versie 3.1.0.0)

 1. Selecteer de doorverwijspagina onder (1) Make list door de keuze "What links here" te maken en daarna bij "What links to" de naam van de doorverwijspagina in te typen. Klik op "Make list" om de lijst met links naar de doorverwijspagina te genereren.
 2. Vink vervolgens in de tab Disambiguation de optie "Enable disambiguation" aan en vul bij "Link to disambiguate" de naam van de doorverwijspagina in en druk op "load links".
 3. Ga vervolgens naar (3) Start en vul de samenvatting (edit summary) en klik op "Start the process".
 4. Nu opent een nieuw venster met aan de linkerkant het gedeelte van de wikitekst met de link naar de doorverwijspagina en rechts een keuzemenu met de links uit de doorverwijspagina. Kies de juiste link of [no change] om niets te veranderen of [unlink] om de link in normale tekst om te zetten. Klik vervolgens op "done".
 5. Het venster sluit weer en klik vervolgens in het hoofdvenster op "Save". Dat herhaalt zich vanaf punt 4 totdat alle links naar de doorverwijspagina gedaan zijn.
WPCleaner[bewerken]
1rightarrow blue.svg (fr) Zie fr:Wikipédia:WPCleaner/Aide voor uitleg over WPCleaner.
1rightarrow blue.svg (en) Zie en:Wikipedia:WPCleaner/Help voor uitleg over WPCleaner.

WPCleaner is een nieuw programma om links aan te passen. Bij het openen van een pagina worden alle interne links geanalyseerd en de links naar doorverwijspagina's aangeduid. Ook is het mogelijk om een lijst van alle links naar een doorverwijspagina op te stellen. Het programma is niet in het Nederlands, maar werkt wel op de Nederlandstalige Wikipedia. Om het programma te gebruiken is wel Java nodig. (aankondiging)

Pas s.v.p. niet de links op deze pagina aan

Zeusmodus[bewerken]
1rightarrow blue.svg Zie Gebruiker:Zanaq/Zeusmodus voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Met Zeusmodus is in de meeste gevallen ook mogelijk links naar doorverwijspagina's en dubbele redirects te repareren. Ga naar Speciaal:VerwijzingenNaarHier, kies de hoofdnaamruimte en druk op [fix]. Zie ook de Handleiding.

Pop-ups[bewerken]
1rightarrow blue.svg Zie Help:Pop-ups voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Ga naar je Voorkeuren en vink in tabblad Uitbreidingen (onder kopje Hulpmiddelen) de optie Navigatiepop-ups aan.

dpzoeker.js[bewerken]

Om het vinden van de doorverwijspagina's in een artikel zelf eenvoudiger te maken, bestaat er een ander javascript. Plaats daarvoor onder de vorige code:

importScript('Gebruiker:Silver Spoon/dpzoeker.js');

In het linkermenu zal er een extra optie verschijnen als er een artikel bekeken wordt, namelijk Vind doorverwijspaginas. Door daarop te klikken, worden de doorverwijspagina's in een artikel gemarkeerd. Met de combinatie van de markering en Pop-Ups kunnen doorverwijspagina's snel opgelost worden.

Doorverwijspagina's[bewerken]

(Bekijk op datapagina) - (Bewerk datapagina)

1rightarrow.png WP:LND/D
 • Bot staat sinds eind juni 2014 stil. Zie daarom ook Speciaal:Doorverwijspaginakoppelingen.
 • Totaal aantal doorverwijspagina's: 86784
 • Totaal aantal links naar doorverwijspagina's: 15466
 • Laatste update: 2014-06-21. Wijzigingen gebaseerd op de lijst van 2014-06-18.

Manuele update

Vermits het probleem met de bot nog altijd niet opgelost is, plaats ik hier maar een manuele extractie. Die is gebaseerd op een simpele pivottabel van de pagina Speciaal:Doorverwijspaginakoppelingen. De extractie is gebaseerd op de eerste 5000 resultaten, daarom is het aantal opgegeven links niet correct, maar wel richtinggevend voor de rangorde. Het echte aantal links kan twee- tot driemaal hoger liggen. Contacteer me voor updates, of iemand anders kan het ook doen. --Midas02 (overleg) 13 okt 2014 22:54 (CEST)
zie overlegpagina. Japiot (overleg) 3 jan 2015 11:45 (CET)

Artikelen[bewerken]

(Bekijk op artikelpagina) - (Bewerk artikelpagina)

[bewerk]
1rightarrow.png WP:LND/A

Met behulp van Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's/Artikelen/Filter is het mogelijk om artikelen uit deze lijst te weren.

# Artikel Aantal links Links Opmerkingen
1 Helena Bonham Carter 25 Ada, Alice in Wonderland, Amanda, Ari, Charlie and the Chocolate Factory, Chiara, Cinderella, Cora, Dark Shadows, Elizabeth, Frankenstein, Great Expectations, Harry Potter and the Order of the Phoenix, Iris, Lady Jane, Les Misérables, Maurice, Novocaine, Olivia, Ophelia, Planet of the Apes, Queen Elizabeth, Ruby, Susan, Woman Uitgevoerd Uitgevoerd
2 Cactusfestival 18 Arno, Arsenal, Balthazar, Banks, Black Mountain, Cake, Calexico, Caribou, Champs, David Gray, Diefenbach, Gentleman, Low, Mogwai, Mono, Sharon Jones, Sophia, Triggerfinger Uitgevoerd Uitgevoerd
3 Couleur Café 11 Arsenal, Calexico, Danakil, Gentleman, Joshua, Magnus, Nas, Salif Keita, Sharon Jones, Soja, Suarez
4 Lijst van Deense autosnelwegen 11 Aalborg, Aarhus, Frederikssund, Funder, Herning, Holstebro, Kalundborg, Kolding, Køge, Næstved, Solrød
5 Bartholomeüskerk (Noordlaren) 7 Glimmen, Klokspijs, Kropswolde, Persona, Piscina, Strek, Willem Lodewijk van Nassau
6 Les Ardentes 7 Balthazar, Banks, Caribou, Coeur de pirate, Logic, Nero, Placebo
7 Brussels Summer Festival 6 Arsenal, Daan, James Arthur, Magnus, Texas, Triggerfinger
8 Nationaal Park Prokletije 4 Gems, Hagedis, Otter, Slechtvalk
9 Coppa Italia 2014/15 4 Alessandria, Crotone, Messina, Prato
10 Lijst van nationale parken in Spanje 3 La Gomera, La Palma, Tenerife
11 Lagoa 3 Lagoa Grande, Lagoa Santa, Lagoa dos Patos
12 Děčín 3 Roma, Saksen, Thüringen
13 Campeonato Baiano 3 Alagoinhas, Catu, Feira de Santana
14 J. Paul Getty Museum 3 Fra Angelico, Rafaël, Realisme
15 Jean-Claude van Rijckeghem 3 Adem, Meisjes, Science Fiction
16 Medieval: Total War: The Viking Invasion 3 Northumbria, Schotten, Wels
17 Nationaal Park Ballycroy 3 Forel, Ierland, Zalm
18 Wawau Adler 3 Chaos, Gypsy, Karlsruhe
19 Nationaal Park The Burren 3 Els, Hazelaar, Ierland
20 Nationaal Park Skadarsko Jezero 3 Endemisch, Pelikaan, Zeemeeuw
21 Secret Diary of a Call Girl 3 Arena, FX, Kanal 5
22 Geschiedenis van Liberia 3 Charles Taylor, Cuba, Liberiaanse Burgeroorlog Uitgevoerd Uitgevoerd
23 Johannes Maria Benedictus Josephus van der Does de Willebois 3 Commandeur, Gerechtshof, Klooster Uitgevoerd Uitgevoerd
24 Politieke partijen in Nederland 2 ARP, CDU Uitgevoerd Uitgevoerd
25 Stadsschouwburg Amsterdam 2 Jan Musch, Ko van Dijk
26 Neveneffecten (cabaret) 2 Eén, VRT
27 Toneel Publieksprijs 2 Prijs, Toneel
28 Hoogveenglanslibel 2 Hoogveen, Korenbouten
29 Jan Schrijen 2 Dijkgraaf, Venlo
30 Vosbergen (Eelde) 2 Egypte, Tynaarlo
31 Lex Uiting 2 Q-Music, Rambam
32 Lijst van voetbalinterlands Oekraïne - Slowakije 2 Craig Thomson, Vladimír Weiss
33 Wereldkampioenschap voetbal 2018 (kwalificatie CONCACAF) 2 Belize, Cuba
34 The Bottom of the Bottle 2 Jim Davis, Van Johnson
35 KHSM Antwerpen Boven 2 Cantor, Mechelen
36 Gerrit II van Strijen 2 Lille, Zevenbergen Uitgevoerd Uitgevoerd
37 Tarim-mummies 2 Europa, Indus Uitgevoerd Uitgevoerd
38 1815 1 Honderd Dagen Uitgevoerd Uitgevoerd
39 Tooske Ragas 1 EO Uitgevoerd Uitgevoerd
40 Pieter Bruegel de Oude 1 Bree
41 Gestreepte bosuil 1 Mexico
42 Hogesnelheidslijn 1 Ringsted
43 Slavernij 1 Nieuw Amsterdam
44 Palestijnen 1 Joodse
45 Johannes Post 1 Nieuwlande
46 Pneumokok 1 Resistent
47 Batavierenrace 1 Europa
48 Witwassen 1 Richtlijnen
49 Druzen 1 Palestina
50 Plopsaland De Panne 1 Wickie de Viking
51 Belgisch voetbalelftal 1 Everton
52 Knokke 1 Heist
53 Vincent Kompany 1 Congo
54 Bryce Dallas Howard 1 Twilight
55 Wally Tax 1 Let's dance
56 Angelo Diaz 1 Marine
57 Pond 1 Pound
58 Vliegtuigenfabriek Koolhoven 1 Rijswijk
59 Anthony Vanden Borre 1 Congo
60 Chorus 1 Koor
61 Lijst van programma's van Jetix Nederland 1 Wunschpunsch
62 Negerzoen 1 Trouw
63 Teylingen (gemeente) 1 Lagos
64 Richmond upon Thames 1 Brug
65 Lijst van nationale parken in Italië 1 Marken
66 European Low Fares Airline Association 1 Iberia
67 Emmen (Drenthe) 1 Skyline
68 Joseph van Crombrugghe 1 Voorlopig Bewind
69 Cornelis van Dalem 1 Tholen
70 Orde van Sint Jacob van het Zwaard (Portugal) 1 Leopold III
71 Moutwijn 1 Rogge
72 Peter Timofeeff 1 Las Vegas
73 Game Gallery 1 Ton van de Ven
74 Nederlandse Amerikanen 1 Flushing
75 Lijst van Belgische ministers van Maatschappelijke Integratie 1 MR
76 Léon de Brouckère 1 Zürich
77 Ten Sleep 1 Montana
78 Vadims Vasiļevskis 1 Thessaloniki
79 Barbuse 1 Patience
80 Fernando Cavenaghi 1 River Plate
81 Lijst van nationale parken in Noorwegen 1 Nordland
82 Soedan (doorverwijspagina) 1 Soudan
83 Iraanse Volksmoedjahedien 1 Luxembourg
84 Robbert van den Bergh (politicus) 1 Provinciale Staten
85 Immunologisch adjuvant 1 MBP
86 Sint-Martinusbasiliek (Halle) 1 Condé
87 Glenveagh National Park 1 Ierland Uitgevoerd Uitgevoerd
88 Hamam 1 Omar
89 Bradykinine 1 Dilatatie
90 Françoise Barré-Sinoussi 1 Paus Benedictus
91 Feestdagen in de Volksrepubliek China en Taiwan 1 Tai Shan
92 Insigne voor Optreden onder Gevechtsomstandigheden 1 Ereteken van Verdienste
93 Provinciale weg 590 1 Helling
94 King Gruffydd (schip, 1919) 1 Gruffydd
95 Jake T. Austin 1 Rio
96 Natuurhistorisch Museum Maastricht 1 Mammoet
97 Complementeerder 1 Determinatief
98 Lijst van kranten in Nederland 1 Zuidplas
99 Halve Maen (schip) 1 Hoorn
100 Koninklijk kasteel van Ciergnon 1 Koning Albert
101 Bob van Asperen 1 Scarlatti
102 Armand Cremers 1 Meerssen
103 Christus vincit! 1 Polycarpus
104 Appelsap (hiphopfestival) 1 Typhoon
105 Tempel van Tellus 1 Appius Claudius Pulcher
106 Roofwantsen 1 Rostrum
107 Dekenaat Kempen 1 Sint-Quirinus
108 Psychoneuro-immunologie 1 Interferon bèta
109 Verdronken vlinder 1 Vlinder
110 PFA Players' Player of the Year 1 Ierland Uitgevoerd Uitgevoerd
111 Sultanaat Deli 1 Java
112 Theo Bunjes 1 Oosterland
113 Metaalglanslibel 1 Korenbouten Uitgevoerd Uitgevoerd
114 Bronslibel 1 Korenbouten Uitgevoerd Uitgevoerd
115 Gemeenschappelijke-emitter versterker 1 Bias
116 Barsoom 1 Baard
117 Skip Sempé 1 Scarlatti
118 Bundesstraße 158 1 Hohenschönhausen
119 Désiré Scheltens 1 Ruisbroek
120 Contracttheorie 1 Principaal
121 Kurkschors 1 Rubberboom
122 Exacte rij 1 Kern (wiskunde)
123 Edouard Whettnall 1 Orde van de IJzeren Kroon
124 Haplochromis latifasciatus 1 Endemisch
125 Vestzakdwerghaai 1 Louisiana
126 Bette Westera 1 Babar Uitgevoerd Uitgevoerd
127 Gino Peruzzi 1 Daniel Díaz
128 The Piano Guys 1 Pop Uitgevoerd Uitgevoerd
129 De Norman d'Audenhove 1 Helle
130 Willem van der Feltz (1940-2013) 1 Koudekerke
131 Lijst van beelden in Sliedrecht 1 Van Hoof
132 Adelproef 1 Orde van Sint Iago
133 Petrus Johannes Veltman 1 Rossum
134 Sphaerothecum destruens 1 Bruine forel
135 Éder Álvarez Balanta 1 River Plate
136 Ezequiel Cirigliano 1 River Plate
137 Team Europcar/2014 1 Pierre Rolland
138 Teófilo Gutiérrez 1 River Plate
139 Lijst van schutterijen in Limburg (België) 1 Sint-Antonius
140 Agustín Orión 1 Daniel Díaz
141 Coöperatieve zuivelfabriek en korenmalerij Noordbarge 1 Emmen
142 Zygmunt Krumholz 1 Czernichów
143 Giovanni Simeone 1 River Plate
144 Pieter Wouwerman 1 Jacob de Wet
145 Fabián Monzón 1 Daniel Díaz
146 Firmin van den Bosch 1 David Teniers
147 Daniel Díaz (voetballer) 1 Daniel Díaz
148 Ernst Vegelin van Claerbergen 1 Trinity College
149 The Dinner Party 1 Judith Uitgevoerd Uitgevoerd
150 Gabriel Mercado 1 River Plate
151 Wijnbouw in Hongarije 1 Cabernet
152 Arnt ten Boecop 1 Willem van Bronckhorst
153 Engels voetbalkampioenschap 2014/15 1 John Terry
154 Eerste klasse 2014-15 (voetbal België) 1 Maps
155 AFC Ajax in het seizoen 2014/15 1 Jan de Vries
156 Heracles Almelo in het seizoen 2014/15 1 Jaroslav Navratil
157 Marcel Bergen 1 Jemeppe
158 Donald Adamson 1 Kruis
159 Maurice Petit 1 Saint-Aignan
160 Lucas Boyé 1 River Plate
161 Ashraf Ghani 1 Kanselier
162 Charles Taintenier 1 David Teniers
163 Tubulaire borsten 1 Prolaps
164 Leonel Vangioni 1 River Plate
165 Ri Coëme 1 Servaes
166 Collectie P. en N. de Boer 1 Ambrosius Bosschaert
167 Edmond Vanlerberghe 1 Celles
168 Motief (algebraïsche meetkunde) 1 Triplet
169 Matías Kranevitter 1 River Plate
170 Virginia d'Albert-Lake 1 Fresnes
171 Ceremonieel zwaard (domschat van Essen) 1 Kanunnik
172 Tomatensap 1 Zout
173 Windketeleffect 1 Fasehoek
174 Emanuel Mammana 1 River Plate
175 Ramiro Funes Mori 1 River Plate
176 General Motors Building 1 Apple
177 Liberland 1 Niemandsland
178 Paolo Boselli 1 Universiteit van Rome Uitgevoerd Uitgevoerd
179 Luigi Luzzatti 1 Universiteit van Rome Uitgevoerd Uitgevoerd
180 Kamil Miazek 1 Moszczenica
181 Maurice Braet 1 Nieuwpoort
182 Robert Nippoldt 1 Le Monde
183 Jacques Goethals (piloot) 1 Nieuport
184 Dysorthografie 1 Handschrift
185 Janice deRosa 1 New York Uitgevoerd Uitgevoerd
186 Nationale Bank van Macedonië 1 Macedonië
187 Lijst van nationale parken in Ierland 1 Ierland Uitgevoerd Uitgevoerd
188 Martin Spitzer 1 Latin
189 David-Louis Constant de Rebecque 1 Lausanne
190 Lijst van boekbindclubs in Nederland 1 Epe
191 Pezen 1 Pees
192 Eucharitidae 1 Eucharis
193 Seven Thieves 1 Sebastian Cabot
194 Oude Markt (Tilburg) 1 Sint Michielsgestel
195 Asclepias 1 Mexico
196 Evato 1 Banaan
197 Algemeen Beskaafd Nederlandz 1 De Afrekening
198 Europese Parlementsverkiezingen 2004/Kandidatenlijst/VVD 1 Toine Manders
199 Parijs (Kenny B) 1 Anouk
200 Collectie Jos Knaepen 1 Brussel
201 Lake Desmet 1 Montana
202 Estadio León 1 Mexico
203 Diependaele 1 Diependal
204 Mick Collins 1 Bromley
205 Ronde van Turkije 2015 1 Alanya
206 Þrúðr 1 Runesteen
207 Ellert en Brammertmuseum 1 Reus
208 Tweede nota ruimtelijke ordening 1 Structuurplan
209 Cyphostethus tristriatus 1 Levensboom
210 Nux Nemo 1 Ancienne Belgique
211 Liu Gang 1 Jilin
212 Ruud Engelander 1 Charlotte Köhler