Wikipedia:Ontmoeten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:O)
Ga naar: navigatie, zoeken
Overzicht beheerpagina's
AgendaDo 12 mrt 2015

Schrijfworkshop Museum Catharijneconvent (Utrecht)

Vrij 13 mrt 2015

Wiki Loves Eemland (Amersfoort)

Za 14 mrt 2015

WikiZaterdag (Utrecht)

Vr 27 mrt 2015

Europeana Fashion edit-a-thon Amsterdam maart 2015 (Amsterdam)

Za 28 mrt 2015

WikiZaterdag (Utrecht)

Vr 10 apr - zo 12 apr 2015

GLAM-WIKI 2015 (Amsterdam)

Za 11 apr 2015

WikiZaterdag (Utrecht)

Vrij 17 apr 2015

Wiki Loves Eemland (Amersfoort)

Za 25 apr 2015

WikiZaterdag (Utrecht)1rightarrow.png WP:O
1rightarrow.png WP:Wikimeet

Deze pagina is bedoeld om je op de hoogte te houden van de eerstvolgende ontmoetingen van mede-Wikipedianen.

WikiZaterdagen[bewerken]

Kantoor op de eerste verdieping met rechts van de beddenwinkel de ingang
1rightarrow blue.svg Zie voor actuele informatie en aanmelden (optioneel) op WikiZaterdag.

Een WikiZaterdag is een zaterdag waarop vrijwilligers van Wikipedia en Wikimedia Nederland gebruik kunnen maken van de kantoorruimte van Wikimedia Nederland in Utrecht. De kantoorruimte bevindt zich niet ver van het Station Utrecht Centraal aan de Mariaplaats. Het kantoor biedt Wikipedia/Wikimedia-gebruikers ontmoetingsruimte om in levenden lijve samen te werken, te overleggen en vanzelfsprekend gebruik te maken van de aanwezige internetverbinding.

Op sommige WikiZaterdagen wordt een bepaald thema met meerdere gebruikers besproken.

Komende WikiZaterdagen zijn:

  • 14 maart 2015
  • 28 maart 2015
  • 11 april 2015
  • 25 april 2015
  • 9 mei 2015
  • 23 mei 2015
  • 6 juni 2015
  • 20 juni 2015
  • 4 juli 2015
  • 18 juli 2015

12 maart 2015: Schrijfbijeenkomst Museum Catharijneconvent[bewerken]

De schrijfbijeenkomst zal plaatsvinden op 12 maart 2015. Museum Catharijneconvent nodigt Wikipedianen, bloggers, onderzoekers, vrijwilligers, vrienden, enthousiastelingen uit om op deze dag artikelen te bewerken op Wikipedia over de collectie in de Catharinazaal, maar ook om nieuwe collectie-gerelateerde artikelen te schrijven of te verbeteren. De schrijfbijeenkomst zal plaatsvinden op 12 maart 2015. Museum Catharijneconvent nodigt Wikipedianen, bloggers, onderzoekers, vrijwilligers, vrienden, enthousiastelingen uit om op deze dag artikelen te bewerken op Wikipedia over de collectie in de Catharinazaal, maar ook om nieuwe collectie-gerelateerde artikelen te schrijven of te verbeteren. Kijk hier voor het programma.

13 maart: Wiki Loves Eemland; 10:00 - 13:00 uur in Amersfoort[bewerken]

Wiki Loves Eemland is terug in het Eemhuis, elke tweede vrijdag van de maand, te beginnen op 13 maart. Van 10 tot 13 uur is iedereen welkom die meer wil weten over Wikipedia (of de zgn. “zusterprojecten” zoals Wikimedia Commons - voor foto's, films en geluidsopnamen -, Wiktionary - het wikimedia-woordenboek -, Wikisource - de bibliotheek met vrije boeken-, enzovoorts).

Wil je weten hoe je Wikipedia kunt leren bewerken? Wil je advies over encyclopedisch schrijven? Wil je meer informatie over het opmaken van Wikipedia-artikelen? Of wil je gewoon een praatje maken met mede-Wikipedianen, onder het genot van een kopje thee of koffie en een stroopwafel? Dan nodigen we je graag uit om langs te komen. Neem je laptop mee!

De open-inloop-bijeenkomsten worden dit jaar gehouden op de derde verdieping van het Eemhuis, in de publieksruimte van Archief Eemland.

In de loop van dit jaar willen we een aantal thema-bijeenkomsten gaan organiseren. We denken aan thema's zoals: “Eemlandse schrijvers” en “de Maand van de Geschiedenis in Amersfoort”. Maar misschien heb jij ook wel een idee voor een thema-bijeenkomst. Kom daar dan over praten, of laat het weten via de gebruikerspagina's van Wilma of Dick op Wikipedia.

Zie ook de projectpagina.


27 maart 2015: Europeana Fashion editathon bij het Amsterdam Museum[bewerken]

Op 27 maart 2015 zal weer een Europeana Fashion Editathon plaatsvinden bij het Amsterdam Museum. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Europeana Fashion en Modemuze. Eerdere Fashion editathons vonden o.a. plaats in het Centraal Museum in Utrecht en in het ModeMuseum in Antwerpen.

9-12 april 2015: GLAM-WIKI conferentie[bewerken]

Van 9 tot en met 12 april zal de internationale GLAM-WIKI conferentie plaatsvinden bij de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief in Den Haag. Wikimedianen, vrijwilligers en professionals uit de culturele sector komen bij elkaar om de laatste ontwikkelingen en best practices te delen en te bespreken rondom het beschikbaar stellen en hergebruiken van content uit de culturele sector. Meer informatie over de conferentie, ticketverkoop en mogelijkheid tot boeken van hotelovernachtingen tegen gereduceerd tarief vind je hier.

Archief[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]