Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Help  ·  Alfabetische index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie het artikel "WP:OG" verwijst hier, zie voor het beleid op Ongewenste gebruikersnaam: Wikipedia:Ongewenste gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Een nieuw onderwerp toevoegen
Overzicht beheerpagina's
1rightarrow.png WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Voeg nieuwe bijdragen onderaan toe en onderteken ze met je naam, tijd en datum (~~~~).

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Plaats alstublieft in de bewerkingssamenvatting een duidelijke omschrijving van het verzoek.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst.

Korte mededelingen
Op onderstaand (recent geplaatst) overleg is nog niet gereageerd.

Dit kan meerdere redenen hebben en betreft in veel gevallen een bericht van een anonieme gebruiker. Gelieve na een reactie de pagina uit de lijst te verwijderen.

// Voeg nieuwe overlegpagina toe //

Bemiddeling[bewerken]

Salve, Gebruiker Paul Brussel heeft op 19 maart informatie uit tientallen door mij bewerkte lemmata verwijderd. Heeft deze gebruiker opdracht gehad van de gemeenschap dit te doen? Bestaat er consensus over het 'spam'gehalte van mijn toevoegingen? Waar kan ik meer lezen daarover? De bewerkingen aan het artikel (en de OP) van Mattie Boom door dezelfde gebruiker vind ik merkwaardig. De gebruiker heeft daar een en ander aan informatie verwijderd en wijst vervolgens op de OP op 'ernstige misleiding en mogelijk(e) strijdig(heid) met het auteursrecht'. Ik wil graag bijdragen aan de encyclopedie, mét consensus en op vriendelijke en behulpzame wijze. Graag bemiddeling in deze situaties. Dank alvast en met groet, E.Doornbusch (overleg) 20 mrt 2015 07:31 (CET)

Beste E.Doornbusch: deze pagina is uitsluitend bedoeld voor oproepen tot deelname aan overleg elders, niet voor het alhier voeren van overleg. Graag dus even aangeven waar aan deze oproep gehoor gegeven kan worden. EvilFreD (overleg) 20 mrt 2015 08:11 (CET)
Op Overleg gebruiker:E.Doornbusch is al voldoende discussie gevoerd lijkt moet me. Volgens mij moet E.Doornbusch de gegeven adviezen daar beter opvolgen om conflicten te voorkomen. vr groet Saschaporsche (overleg) 20 mrt 2015 09:03 (CET)

Kijkcijfers televisieseries[bewerken]

Naar aanleiding van een meningsverschil over een tabel met kijkcijfers op Divorce, ben ik op Wikipedia:Redactielokaal#Kijkcijfers televisieseries een breder overleg gestart over de vraag of het vermelden van kijkcijfers gewenst is, en zo ja, in welke vorm. Bij voorbaat dank voor uw aandacht. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 26 mrt 2015 23:11 (CET)

Categorisatie doorverwijspagina's[bewerken]

Op Overleg categorie:Engelse achternaam heb ik de vraag gesteld hoe wenselijk het is doorverwijspagina's in een dergelijke categorie op te nemen. Richard 30 mrt 2015 12:59 (CEST)

Samenvoegen feedbackpagina's Visuele tekstverwerker[bewerken]

Er is een verzoek geplaatst op Wikipedia:Visuele tekstverwerker/Feedback door Elitre (Community liaison voor de Visuele tekstverwerker vanuit WMF) om de 2 feedbackpagina's samen te voegen. Graag reactie op die pagina. Mbch331 (Overleg) 2 apr 2015 19:06 (CEST)

Kwalificaties m.b.t. stemmen t.b.v. moderatorevaluaties[bewerken]

Ik vind het vreemd dat moderatoren een activiteitenminimum hebben om moderator te blijven maar dat zij die stemmen voor of tegen moderatoren geen recente actieve binding met wikipedia hoeven te hebben. Een discussie hierover was begonnen op [1] onder de paragraaf #Kwalificaties._maar_dan_wederzijds. Graag meer feedback. --VanBuren (overleg) 3 apr 2015 15:08 (CEST)

Kaart van Marokko[bewerken]

Er bestaat discussie over de kaart van Marokko in de infobox op het artikel over dat land. Zou die kaart wel of niet de door Marokko bezette Westelijke Sahara een kleurtje moeten geven? Overleg op Overleg:Marokko. netraaM • 9 apr 2015 23:52 (CEST)

Rekruteren juryleden schrijfwedstrijd 2015 door VWN ?[bewerken]

Akoopal stelde in 2014 voor om juryleden voor schrijfwedstrijd 2015 door Vereniging Wikimedia Nederland te laten rekruteren, al dan niet gedeeltelijk. De ervaring van ondergetekende is dat inmenging van VWN met de inhoud (direct of indirect) van de Nederlandstalige Wikipedia niet door iedereen op prijs gesteld wordt. Overleg_Wikipedia:Schrijfwedstrijd/Juryaanmeldingen#Idee_voor_volgend_jaar
Mvg, BlueKnight 11 apr 2015 12:05 (CEST)

Reacties verplaatst naar de betreffende overlegpagina. Gelieve daar reageren. Sjoerd de Bruin (overleg) 11 apr 2015 16:43 (CEST)

Beji Caid el Sebsi[bewerken]

Er is geopperd dat Beji Caid el Sebsi in het Nederlands als Beji Caid Essebsi geschreven zou moeten worden. Inhoudelijke meningen hierover graag op de overlegpagina. Richard 15 apr 2015 12:04 (CEST)

Curiosum op Polynoom[bewerken]

zie Polynoom#Curiosum

  1. In Polynoom staat een voorbeeld dat niet op de Wikipedia hoort.
  2. Discussie op Overleg:Polynoom#Curiosa.

ChristiaanPR (overleg) 16 apr 2015 19:04 (CEST)

Selffulfilling prophecy of Zelfvervullende voorspelling?[bewerken]

Op Overleg:Zichzelf waarmakende voorspelling is een discussie gaande om dit lemma te hernoemen. De Van Dale kent twee termen die gangbaarder zijn dan de huidige titel: "selffulfilling prophecy" en "zelfvervullende voorspelling". Een ieders inbreng is welkom aldaar. Wikiwerner (overleg) 16 apr 2015 21:17 (CEST)

Bakkaleien[bewerken]

Op deze pagina is een discussie aan de gang over de intro's van de pagina's van enkele voetballers. Kort gezegd gaat het zich erom of de volgende bewerkingen een verbetering zijn: 1, 2, 3, 4, 5, 6. De discussie, die vooral liep tussen ondergetekende en gebruiker Toth is in een impasse geraakt en heeft behoefte aan commentaar van buitenaf. LRZ246 (overleg) 16 apr 2015 22:01 (CEST)

Geboorteplaats Pieter Bruegel de Oude[bewerken]

Bruegels geboorteplaats zou Breda of Bruegel (Noord-Brabant) zijn, maar verschillende bekende kunsthistorici vermoeden dat er een vergissing sloop in de bronnen en stellen dat hij geboren werd in Bree of Grote-Brogel (Belgisch-Limburg). Ik voegde deze info toe op 6 februari, en kwam in conflict met een anonieme gebruiker die dit vergezocht vindt en dus onnodig om te vermelden. Volgens Gouwenaar moet ik "op Wikipedia een draagvlak creëren", vandaar deze oproep. De versie die ter discussie staat vindt u hier. Wimpi (overleg) 18 apr 2015 11:17 (CEST)

Relevantie vermelding understudy/ensemble in artikel over toneelstuk/musical[bewerken]

Graag de mening van anderen over de relevantie van understudy/ensemble rollen voor vermelding in een artikel over een toneelstuk of musical. Om een bewerkingsoorlog te voorkomen ben ik overleg begonnen op Overleg:War Horse (toneelstuk)‎. Graag daar de discussie voeren. Mbch331 (Overleg) 19 apr 2015 21:18 (CEST)