Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Help  ·   Alfabetische index  ·   Helpdesk  ·   Gebruikers  ·   Onderhoud  ·   Projecten  ·   Verzoeken  ·   Overleg gewenst  ·   Mededelingen  ·   Mededelingen Wikimedia


Nuvola single chevron right.svg "WP:OG" verwijst hier, zie voor het beleid op Ongewenste gebruikersnaam: Wikipedia:Ongewenste gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Een nieuw onderwerp toevoegen
Overzicht beheerpagina's
1rightarrow.png WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Voeg nieuwe bijdragen onderaan toe en onderteken ze met je naam, tijd en datum (~~~~).

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Plaats alstublieft in de bewerkingssamenvatting een duidelijke omschrijving van het verzoek.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst.

Korte mededelingen
Op onderstaand (recent geplaatst) overleg is nog niet gereageerd.

Dit kan meerdere redenen hebben en betreft in veel gevallen een bericht van een anonieme gebruiker. Gelieve na een reactie de pagina uit de lijst te verwijderen.

// Voeg nieuwe overlegpagina toe //

Knooppunt Hintham[bewerken]

De pagina over Knooppunt Hintham bevat volgens mij een fout kaartje. Op de kaart wordt knooppunt Paalgraven aangegeven. Zie Overleg:Knooppunt Hintham#Fout kaartje. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Henkbulsink (overleg · bijdragen) 2 jul 2014 13:59 (CEST)

Structureel foutieve informatie[bewerken]

Op Overleg_Wikipedia:Richtlijnen_voor_moderatoren#Concreet_voorstel vind overleg plaats over de vraag of het structureel toevoegen van foutieve informatie zou moeten kunnen leiden tot een langdurige blokkade.

Mvg, Bas (o) 2 jul 2014 18:19 (CEST)

Kafkaiaanse toestanden rond Willem Drees[bewerken]

De bekende politicus Willem Drees is ouder dan 100 jaar geworden. Toch is er hier een gebruiker die hardnekkig volhoudt dat Willem Drees niet mag worden gecategoriseerd als 100-plusser. Ik ben het daarmee oneens vanzelfsprekend, zie Overleg:Willem Drees. - Bob.v.R (overleg) 4 jul 2014 00:55 (CEST)

Geen Kafkaiaanse toestanden. Slechts een gebruiker Bob.v.R die totaal niets van categoriseren begrijpt. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 4 jul 2014 01:06 (CEST)
Wat ik zie is een drammerige gebruiker die slecht kan rekenen. Bob.v.R (overleg) 4 jul 2014 01:17 (CEST)
volgens mij probeer ik je op de overlegpagina van Willem Drees toch juist op heel geduldige wijze uit te leggen hoe categoriseren werkt. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 4 jul 2014 01:27 (CEST)

Externe links naar culturele instellingen[bewerken]

Gebruiker E. Doornbosch is van mening dat er zo veel mogelijk extern gelinkt moet worden naar culturele instellingen, omdat Wikipedia daar rijker van zou worden. In de praktijk komt dat neer dat hij/zij vrij massaal extern linkt naar het rijksmuseum in Amsterdam, zelfs als die links geen aanvullende beeldmateriaal tonen. Dit zou volgens deze gebruiker de standaard voor Wikipedia zijn. Zelfs bronnen worden bij een artikel verwijderd om deze zogenaamde standaard door te voeren. Pikant is dat deze gebruiker zelf aangeeft als medewerker verbonden te zijn aan het rijksmuseum. Een kritische vraag over mogelijke belangenverstrengeling wordt afgedaan als gezeur, gepiep en tijdverspilling. Ik zou graag de opvattingen van collega's hieromtrent horen. Bijdragen aan de discussie op deze overlegpagina. Gouwenaar (overleg) 6 jul 2014 12:54 (CEST)

Ik ben niet, zoals Gouwenaar hierboven stelt, van mening dat er zo veel mogelijk extern gelinkt moet worden. Ik vind dat links naar objecten in openbare collecties zinvol zijn. Beschikbaarheid van beeldmateriaal acht ik daarbij niet van belang omdat dat met copyrights te maken kan hebben, maar ook met het domweg ontbreken van beeld. De objecten met objectgegevens zijn wat mij betreft al het vermelden waard: het zegt iets over het belang en de waardering van de kunstenaar.
Verder probeer ik een standaardindeling van kopjes in lemmata te hanteren die na verschillende overleggen met verschillende gebruikers tot stand is gekomen. Een standaard mag ook anders wat mij betreft; laat maar weten welke standaard de voorkeur heeft en kom met een voorbeeld alsjeblieft.
Ten slotte maak ik bezwaar tegen de aantijgingen van Gouwenaar wat betreft linkspam en de schijn van belangenverstrengeling. Ik heb geen ander belang dan met plezier bijdragen aan een rijke encyclopedie en ontsluiting van openbaar kunstbezit.E.Doornbusch (overleg) 6 jul 2014 14:10 (CEST)

Oproep aan beiden: hier niet discussiëren, zie inleiding van deze pagina. Bvd, Apdency (overleg) 6 jul 2014 14:15 (CEST)

Ik discussier hier niet, ik meld het probleem en ik doe een oproep om op deze overlegpagina te reageren. Gouwenaar (overleg) 6 jul 2014 15:25 (CEST)
Het melden van overleg elders kan te allen tijde neutraal; woorden als "zelfs", "pikant is dat ..." en "een kritische vraag wordt afgedaan" lokken daarentegen discussie uit op de plek waar ze gesteld worden. Vind ik. Apdency (overleg) 6 jul 2014 17:22 (CEST)

Nut van infobox Chinese namen[bewerken]

Op Overleg gebruiker:Bean 19#Verwijderen sjabloon Chinese namen wordt gediscussieerd over het nut van de infobox Chinese namen en of die al dan niet teruggeplaatst moet worden. Bean 19 (overleg) 7 jul 2014 19:02 (CEST)

Eurovisiesongfestival 2015[bewerken]

Er is discussie over het al dan niet gebruiken van een infobox voor alle kandidaat-gastlocaties. Overleg gewenst op Overleg:Eurovisiesongfestival 2015. Takk (overleg) 13 jul 2014 17:07 (CEST)

Troye Sivan[bewerken]

Er loopt op Overleg:Troye_Sivan#YouTube een discussie of de categorie YouTube wel of niet toegevoegd moet worden aan het artikel. Anoniem vindt van wel omdat hij 1x per week een YouTube video uitbrengt. Anderen (waaronder ik) vinden van niet, omdat hij geen geld verdient met de filmpjes en het "slechts" (mijn POV) zijn hobby is. Mbch331 (Overleg) 14 jul 2014 11:17 (CEST)

Gedetailleerde informatie en encyclopediciteit[bewerken]

Over dat onderwerp heb ik een kopje gestart op Overleg:Reizen met de OV-chipkaart in de trein. Groet, Apdency (overleg) 14 jul 2014 21:42 (CEST)

Voetbalbonden[bewerken]

Over de titels van artikels over nationale voetbalbonden. EvilFreD (overleg) 16 jul 2014 09:54 (CEST)

Oncontroleerbare bronnen in vreemde talen.[bewerken]

Regelmatig kom ik bronnen tegen uit vreemde, onleesbare talen tegen zoals Hebreeuws of Chinees. Deze zijn niet te controleren. Is er een regel dat bronnen alleen in het Nederlands of Engels mogen worden weergegeven ? Dat zou de helderheid van WP wel ten goede komen. Kronkelwilg (overleg) 17 jul 2014 15:44 (CEST)

De Kroeg is een optie Kronkelwilg. Dqfn13 (overleg) 17 jul 2014 17:00 (CEST)
Tussenliggende discussie verplaatst naar De Kroeg. Kronkelwilg (overleg) 17 jul 2014 17:22 (CEST)

Wel of geen links naar (museale) collecties?[bewerken]

Vooralsnog helaas levert de discussie op mijn overlegpagina onder het kopje Koninklijke weg geen werkbare situatie op. Graag hulp bij het vlot trekken. Dank alvast en met groet, E.Doornbusch (overleg) 17 jul 2014 23:51 (CEST)

Vindplaatsen op begraafplaatsen in lopende tekst[bewerken]

Zijn vindplaatsen van afzonderlijke graven op een begraafplaats E genoeg voor vermelding in de hoofdnaamruimte? Zie Overleg_gebruiker:Bic#Vindplaatsen_op_De_Nieuwe_Ooster. Apdency (overleg) 20 jul 2014 11:32 (CEST)

Paus Pius XII[bewerken]

Op de overleg_gebruiker:RJB pagina loopt een discussie over het al dan niet toevoegen van bepaalde informatie over Paus Pius XII. Ik denk dat het raadzaam is dat er meer mensen even meekijken en hun ervaring en input geven. ed0verleg 28 jul 2014 16:05 (CEST)

Even voor de goede orde: dit is de rechtstreekse link naar bovenstaand vermelde discussie. Bart Versieck (overleg) 28 jul 2014 21:20 (CEST)

Verbetertips CrossFit Games[bewerken]

Graag hier reacties hoe het lemma CrossFit Games verbetert kan worden zodat het toch kan blijven. Mvg, Timelezz (overleg) 29 jul 2014 22:32 (CEST)

Stambomen gewenst of niet?[bewerken]

Op steeds meer lemma's verschijnen stambomen waarbij imo vaak niet duidelijk is waarom en wat de meerwaarde is. Recent zag ik een stamboom bij een schaatser, wat mij betreft is dat ne, graag meer meningen hier. Als er een duidelijke mening is dan zou die wmb niet alleen voor dit lemma gelden. Peter b (overleg) 29 jul 2014 22:56 (CEST)