Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Help  ·   Alfabetische index  ·   Helpdesk  ·   Gebruikers  ·   Onderhoud  ·   Projecten  ·   Verzoeken  ·   Overleg gewenst  ·   Mededelingen  ·   Mededelingen Wikimedia


Nuvola single chevron right.svg "WP:OG" verwijst hier, zie voor het beleid op Ongewenste gebruikersnaam: Wikipedia:Ongewenste gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Een nieuw onderwerp toevoegen
Overzicht beheerpagina's
1rightarrow.png WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Voeg nieuwe bijdragen onderaan toe en onderteken ze met je naam, tijd en datum (~~~~).

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Plaats alstublieft in de bewerkingssamenvatting een duidelijke omschrijving van het verzoek.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst.

Korte mededelingen
Op onderstaand (recent geplaatst) overleg is nog niet gereageerd.

Dit kan meerdere redenen hebben en betreft in veel gevallen een bericht van een anonieme gebruiker. Gelieve na een reactie de pagina uit de lijst te verwijderen.

// Voeg nieuwe overlegpagina toe //

Antwerpen[bewerken]

Graag hier jullie mening over het al dan niet benoemen van Antwerpen (stad) als hoofdstad van Vlaanderen. --MichielDMNCrystal Clear app phppg.png (overleg) 10 sep 2014 16:40 (CEST)

William Baziotes[bewerken]

gebruiker:Marrakech heeft op dit artikel inmiddels een keer of zes het woord "verdiepen" weggehaald met als argument dat het woord in deze context pure onzin is. Inmiddels meen ik afdoende duidelijk te hebben gemaakt dat het jargon is in de kunstwereld dat je niet zomaar kunt weglaten aangezien er anders inhoudelijke informatie verloren gaat. Zie Overleg:William Baziotes. De Wikischim (overleg) 12 sep 2014 11:36 (CEST)

Inmiddels zijn we een week verder en het overleg tussen ondergetekende en twee andere gebruikers lijkt vastgelopen. Kan er a.u.b. nog iemand anders even meedenken? Het gaat in wezen enkel om het woord verdiepen, waarvan ik vind dat het ten onrechte is verwijderd. De Wikischim (overleg) 18 sep 2014 16:28 (CEST)

Plaatsen in de omgeving[bewerken]

Overleg Centerville (Georgia).  Klaas|Z4␟V:  13 sep 2014 11:16 (CEST)

Hernoeming van categorieen[bewerken]

Op Wikipedia:De_kroeg#Hernoeming van categorieen heb ik een vraag gesteld of hernoeming van categorieën bij alle gebruikers weggehaald moet worden en het alleen bij moderators te leggen. Graag input, ook van mensen die niet regelmatig de kroeg bezoeken. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 14 sep 2014 11:31 (CEST)

Overleg:Stichting Pensioenfonds ABP[bewerken]

Op bovenstaande pagina een discussie over de gedetailleerdheid van het artikel. --Meerdervoort (overleg) 18 sep 2014 13:23 (CEST)

SkyDiver (attractie)[bewerken]

Op Overleg:SkyDiver (attractie) is er overleg gestart over het al dan niet samenvoegen met Skycoaster. Graag jullie mening daar. Globe.svg Druyts.t overleg 19 sep 2014 18:15 (CEST)

Nachitsjevanse Autonome Socialistische Sovjetrepubliek[bewerken]

Er heerst onduidelijkheid over of dit gebied eerst Armeens was, of Azerbeidzjaans. Hier heb ik een vraag gesteld en ik hoop dat iemand met kennis van zaken kan helpen. Maartenschrijft (overleg) 20 sep 2014 01:56 (CEST)

Tabel met hitnoteringen[bewerken]

Verplaatst naar WP:Muziekcafé

De juiste plek voor een bepaald sjabloon[bewerken]

Een eerder aan de orde gesteld onderwerp, dat weer is opgerakeld. Zie Overleg sjabloon:Wereldwijd#Sjabloon in artikel of op overleg. Apdency (overleg) 24 sep 2014 17:03 (CEST)

Charles_Ducal[bewerken]

Graag ruimer overleg over dit onderwerp, de discussie staat op Overleg:Charles_Ducal--DerekvG (overleg) 30 sep 2014 16:46 (CEST)

Begraafplaatsen zijn een geografisch kenmerk?[bewerken]

Zie overleg gebruiker:Skuipers#Crematoria en begraafplaatsen. Wwikix (overleg) 30 sep 2014 18:59 (CEST)

Zie ook Overleg categorie:Joodse begraafplaats in Nederland oorspronkeelijk ook door collega Wwikix ter sprake gebracht  Klaas|Z4␟V:  7 okt 2014 09:31 (CEST)

Jozef van den Berg[bewerken]

Graag meekijken op dit artikel, ik heb een aanzienlijk hoeveelheid tekst verwijderd, zie voor mijn beweegredenen [1], maar dit is grotendeels weer teruggezet. Tekstman (overleg) 2 okt 2014 11:45 (CEST)

Gast..[bewerken]

U bent hierbij uitgenodigd mee te denken over een betere vertaling van het Engelse host. Dat kan op de OP van Wereldkampioenschappen_judo dus niet hier  Klaas|Z4␟V:  7 okt 2014 10:34 (CEST)

Junior Eurovisie Songfestival 2014[bewerken]

Er is een discussie gaande over het wel dan niet vermelden van de Engelstalige titel voor de liedjes van het Junior Eurovisie Songfestival 2014. Ik heb de titel overgenomen zoals ze letterlijk op de site staan van de organisatie, echter een andere gebruiker wil de Engelstalige titel niet want het is een vertaling. Graag reactie hier. Mbch331 (Overleg) 8 okt 2014 06:17 (CEST)

Opspraak bij Stichting Lezen & Schrijven[bewerken]

In het artikel Stichting Lezen & Schrijven is eergisteren een paragraaf toegevoegd dat deze stichting in opspraak is geweest/gekomen. Ik zie nu dat die alinea weer is leeggehaald. Als ik op de overlegpagina kijk, is er zelfs een verzoek geweest om die paragraaf toe te voegen. Ik vraag me dus af of hij terecht is leeggehaald. Er dreigt een edit war. Ik ben inhoudelijk niet op de hoogte maar signaleer het hier, in de hoop dat iemand er iets verstandigs mee kan doen. Erik Wannee (overleg) 8 okt 2014 08:40 (CEST)

Ok, maar... waar wil je nu over overleggen? Over het toevoegen van informatie over het in opspraak raken, of over de edit war die dreigt? En waar wil je dat overleg laten plaatsvinden? EvilFreD (overleg) 8 okt 2014 08:54 (CEST)
Er zijn vier bronnen bij die opspraak. Als die bronnen kloppen, is verwijderen doorgaans niet goed. ed0verleg 8 okt 2014 09:06 (CEST)
Dat hangt er van af of het verwijderde gedeelte wel of niet encyclopedische informatie behelst. Maar ik neem aan verdere discussie op Overleg:Stichting Lezen & Schrijven? Michiel (overleg) 8 okt 2014 09:49 (CEST)
Ja graag. EvilFreD (overleg) 8 okt 2014 09:51 (CEST)
Lijkt me een goed plan. Ik vermoed dat de anoniem die de alinea verwijderde, wel eens bij die stichting zou kunnen werken en geen zin heeft in de vuile was. Omgedraaid was de verwijderde alinea ook wel erg dominant. Ik hoop dat er op de OP een discussie kan worden gevoerd waarna er een evenwichtig artikel kan ontstaan. Voor de duidelijkheid: ik ben geen partij in de discussie maar deed alleen een melding omdat ik dit tegenkwam bij mijn anoniemencontrole. Erik Wannee (overleg) 8 okt 2014 09:55 (CEST)

Overleg sjabloon:Infobox spoorwegstation Nederland[bewerken]

Op bovenstaande pagina een discussie van het nut van verschillende parameters in het sjabloon. BakkertjeWouter. 9 okt 2014 18:44 (CEST)

Wikipedia:Verzoekpagina voor commentaren/Robert Prummel[bewerken]

Graag uw aandacht en input voor dit verzoek inzake de kwaliteitscontrole van de bijdragen van Robert Prummel. Mathonius 11 okt 2014 15:54 (CEST)

Vertalen Engelse adellijke titels[bewerken]

Toen ik enkele vertalingen die Bean 19 aanmaakte over Engelse adellijke titels controleerde, viel me op dat bij veel van die titels het voorzetsel "of" vertaald is. Omdat ik twijfelde of dat mag, heb ik het aangepast. Er is me meer onduidelijk over Engelse titels, zo neem ik bv. aan dat de titel "earl" niet zomaar vertaald kan worden naar "graaf"; "duke" naar "hertog" lijkt me dan weer wel in orde. Recente voorbeelden:

Bean 19 liet blijken de Nederlandse variant te willen herstellen, daarom heeft hij op mijn advies een verzoek ingediend, zie Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen#Baron Howard of Glossop naar Baron Howard van Glossop. Desondanks twijfel ik sterk, ook omdat me is opgevallen dat onze Duitse collega's alleen het rangtelwoord vertalen (zie bv. de:Charles John Canning, 1. Earl Canning - het is geen goed argument maar zodra de Duitsers zoiets doen gaan bij mij wel alarmbelletjes rinkelen). Verder komt in sommige titels het voorzetsel "of" wel voor, in andere niet. Dat lijkt me opzettelijk, wat betekent dat het voorzetsel als een integraal deel van de titel moet worden gezien.

Overleg graag bij het verzoek op WP:AV. Vr. groet, Woudloper overleg 13 okt 2014 17:48 (CEST)

Aanmelding Arbitragecommissie buiten aanmeldtijd.[bewerken]

Hallo allemaal,

Vandaag is 1,5 uur na de deadline een kandidaatstelling binnen gekomen bij de arbitragecommissieverkiezing. Graag ontvang ik tot vanavond input op deze pagina over de vraag of deze kandidaatstelling geldig moet blijven of niet.

Mvg, Bas (o) 15 okt 2014 12:14 (CEST)

Voormalige gemeentewapens[bewerken]

Hoe te categoriseren: als cultuur en/of geschiedenis? Zie overleg gebruiker: Wwikix#Heraldiek. Wwikix (overleg) 18 okt 2014 13:27 (CEST)

Hoe monumenten te categoriseren?[bewerken]

Zie Overleg gebruiker:Basvb#Voorstel nieuwe structuur. Wwikix (overleg) 18 okt 2014 13:38 (CEST)

En lees iets verder dan het voorstel, want de huidige consensus lijkt richting een net aangepast voorstel te gaan. Mvg, Bas (o) 18 okt 2014 21:01 (CEST)

Categoriseren van scholen naar gemeente zinvol?[bewerken]

Zie Wikipedia:Categoriecafé#Categoriseren van scholen naar gemeente zinvol? Wwikix (overleg) 18 okt 2014 13:52 (CEST)

Spelling van medische termen[bewerken]

Zie Wikipedia:Medisch_café#Concept_medische_nomenclatuur voor het voorstel, en de plaats voor overleg. ed0verleg 20 okt 2014 11:37 (CEST)