Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Help  ·   Alfabetische index  ·   Helpdesk  ·   Gebruikers  ·   Onderhoud  ·   Projecten  ·   Verzoeken  ·   Overleg gewenst  ·   Mededelingen  ·   Mededelingen Wikimedia


Nuvola single chevron right.svg "WP:OG" verwijst hier, zie voor het beleid op Ongewenste gebruikersnaam: Wikipedia:Ongewenste gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Een nieuw onderwerp toevoegen
Overzicht beheerpagina's
1rightarrow.png WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Voeg nieuwe bijdragen onderaan toe en onderteken ze met je naam, tijd en datum (~~~~).

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Plaats alstublieft in de bewerkingssamenvatting een duidelijke omschrijving van het verzoek.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst.

Korte mededelingen
Op onderstaand (recent geplaatst) overleg is nog niet gereageerd.

Dit kan meerdere redenen hebben en betreft in veel gevallen een bericht van een anonieme gebruiker. Gelieve na een reactie de pagina uit de lijst te verwijderen.

// Voeg nieuwe overlegpagina toe //

Wat wel en niet op "Lijst van musea in..."[bewerken]

Naar aanleiding van de vraag of een opgeheven museum moet voorkomen op de Lijst van musea in Den Haag is collega OSeveno overleg gestart. Dat overleg moet inmiddels breder gezien worden dan dit ene akkefietje en het staat hier. Sander1453 (overleg) 5 aug 2014 18:52 (CEST)

Maarheeze Fotos verwisseld[bewerken]

ref: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_rijksmonumenten_in_Maarheeze

De fotos van deze 2 panden zijn verwisseld: objectnummers: #26324 en #518892

Dit is Kerkstraat 5 : Huis Woonhuis 1779 Teutenboerderij. Deze boerderij aan de Kerkstraat 5 stamt uit 1779. Ze bezit een fraaie topgevel. De boerderij is meer dan 225 jaar binnen dezelfde familie gebleven en is door de familie gebouwd die ook 't Hof (Vroeger Hof van Holland) heeft opgericht. Sinds 2001 bewoont een andere familie de boerderij.

Kerkstraat 9: Klopt deze tekst wel? Huis waarvan de voorgevel een top met uitgezwenkte trappen heeft. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Jaap7 (overleg · bijdragen) 6 aug 2014 10:44 (CEST)

Foto's bij juiste panden geplaatst, dit soort vragen kunnen beter op de overlegpagina van de betreffende lijst plaats vinden. Dqfn13 (overleg) 6 aug 2014 10:48 (CEST)

Veteranen 1914-1918[bewerken]

Ooit bestond er ook een lijst van Eerste Wereldoorlogsveteranen gestorven in 2009. Die is later hernoemd tot achtereenvolgens lijst van Eerste Wereldoorlogsveteranen gestorven in 2009 en 2010, lijst van Eerste Wereldoorlogsveteranen gestorven in 2009, 2010 en 2011, lijst van Eerste Wereldoorlogsveteranen gestorven in 2009, 2010, 2011 en 2012 en lijst van Eerste Wereldoorlogsveteranen gestorven in 2009, 2010, 2011, 2012 en 2013. Aangezien iemand maar in één jaar gestorven kan zijn, klopte dat 'en' in de titel niet. Of zou beter geweest zijn, maar het blijft een draak van een titel. Vanmiddag heb ik het artikel de naam lijst van Eerste Wereldoorlogsveteranen gestorven vanaf 2009 gegeven, alhoewel ik me later bedacht dat 'sinds' wellicht beter geweest was.

Het enige vergelijkbare artikel is de lijst van Eerste Wereldoorlogsveteranen gestorven in 2008. Die zou eigenlijk net zo goed in de grotere lijst ingepast kunnen worden. Ik vraag me echter af of er geen betere naam voor te verzinnen valt. Ik zit te denken aan iets als lijst van Eerste Wereldoorlogsveteranen gestorven in de 21e eeuw, maar dan zouden nog wel de veteranen die gestorven zijn in 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 of 2007 toegevoegd moeten worden. Of worden het er dan veel te veel?

Constructief overleg graag op Overleg:Lijst van Eerste Wereldoorlogsveteranen gestorven in 2008#Samenvoegen, maar onder welke naam? Richard 6 aug 2014 16:08 (CEST)

Dubbelzinnige schrijfwijze[bewerken]

Ik kwam in een artikel de volgende regel tegen:

1936: 10e OS - 14,62 m

Er stond niets boven en niets onder. Ik las het als 'de tiende Olympische Spelen' (die van 1936 waren overigens de 11e), maar dat blijkt niet te zijn wat er bedoeld wordt. Ben ik de enige die het zo leest? Zie verder Overleg portaal:Atletiek#Dubbelzinnige schrijfwijze. Richard 8 aug 2014 10:10 (CEST)

James Bond personages[bewerken]

Op Overleg:James Bond#Personages hoor ik graag meningen en ideeën over hoe, waar en hoe uitgebreid de personages in James Bondboeken en -films beschreven moeten worden. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 13 aug 2014 01:01 (CEST)

Sjabloon:ongewenste gebruikersnaam[bewerken]

Op bovenstaande pagina is de vraag gesteld of explicieter in het sjabloon vermeld zou kunnen worden dat gebruikers beter een nieuw account kunnen aanmaken als zij een klein aantal bewerkingen hebben. Mvg, Bas (o) 15 aug 2014 11:43 (CEST)

Weghalen actueelsjabloon op de pagina Malaysia Airlines-vlucht 17[bewerken]

Graag even aandacht voor het voorstel het actueelsjabloon op de pagina Malaysia Airlines-vlucht 17 weg te halen. De discussie vindt hier plaats.

Weghalen van de Engelse titel "Sir"[bewerken]

Graag uw aandacht voor deze discussie over het stelselmatig verwijderen van de Engelse titel "Sir". Wammes Waggel (overleg) 17 aug 2014 11:42 (CEST)

Tyrone_Spong Nationeliteit en Orgine gescheiden[bewerken]

https://nl.wikipedia.org/wiki/Tyrone_Spong

Ik probeer bij Nationaliteit te plaatsen: Nederland, maar krijgt te zien bij het opslaan: "Orgine" Bij bewerken zie ik wel steeds Nationaliteit, maar bij opslaan veranderd dat in Orgine. Kan iemand dit veranderen. De juiste details: Nationaliteit: Nederland Orgine: Suriname – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Marcacer (overleg · bijdragen) 19 aug 2014 06:47 (CEST)

gefixed. Origine en nationaliteit zijn inderdaad twee verschillende zaken. Ik heb dit aangepast in het Sjabloon:Infobox gevechtssporter, zodat nu duidelijk is dat de huidige nationaliteit bedoeld wordt en niet de oorspronkelijke. EvilFreD (overleg) 19 aug 2014 08:06 (CEST)
P.s. voor zover ik weet is het niet de gewoonte om in een infobox de mogelijkheid in te bakken om de origine van een persoon weer te geven. Voor die (eerder uitzonderlijke) gevallen waar het toch wenselijk is om 's persoons origine te vermelden, kan deze oplossing uitkomst bieden. EvilFreD (overleg) 19 aug 2014 08:33 (CEST)

Standbeelden van Willem van Oranje in Den Haag[bewerken]

Ik heb op Overleg:Standbeelden van Willem van Oranje in Den Haag een vraag geplaatst over het behandelen van twee objecten in een artikel. Graag zou ik wat input van anderen willen. Sjoerd de Bruin (overleg) 19 aug 2014 16:55 (CEST)

Queen Elizabeth Islands[bewerken]

Vreemd genoeg moet er voor deze Canadese eilandengroep plots een uitzondering worden gemaakt op de richtlijnen en gebruiken op Wikipedia. Meer uitleg op Overleg:Koningin Elizabetheilanden#Naam, waar uiteraard ook input gewenst is. ♠ Troefkaart (overleg) 20 aug 2014 14:18 (CEST)

Controle ter voorbereiding plaatsing artikelen[bewerken]

Naar aanleiding van de opmerking van Gebruiker:Sikjes op Help:Helpdesk#Hulp bij controle teksten voor plaatsing om een aantal artikelen die ik zou willen publiceren vanaf Word naar mijn kladblok waarna andere Wikipedianen het mogen corrigeren en aanpassen (ik vind dit wel eng om het zo te doen trouwens...) Bean 19 (overleg) 21 aug 2014 00:25 (CEST)

Hernoemen opwarming van de Aarde[bewerken]

Het artikel over de huidige klimaatverandering heet nu opwarming van de Aarde. Op de Overlegpagina ben ik een discussie begonnen om deze pagina te vernoemen naar het meer bekende klimaatverandering (huidig) of huidige klimaatverandering, welke door kranten en wetenschappelijke instellingen veel vaker wordt gebruikt. Input is gewenst. Femkemilene (overleg) 27 aug 2014 21:10 (CEST)

Frederik Hendrik van Oranje[bewerken]

Zie recente bewerkingen. Het gaat hier om een editwar door een persoon die regelmatig bij editwars betrokken is geweest en mogelijk een vorm van (herhaald) pesten: een van betrokkenen is destijds zo gedemotiveerd geraakt door een vervelende gang van zaken rond artikelen waar hij/zij aan actief aan werkte dat hij/zij hierdoor op langdurige wikibreak is gegaan. Mvg, BlueKnight 29 aug 2014 20:19 (CEST)

Programma van een gefuseerde omroep[bewerken]

Wanneer mag een programma in de lijst van televisieprogramma's worden toegevoegd? Dat lijkt mij de centrale vraag waarover ik/we graag feedback willen van andere gebruikers. Zowel de AVRO als de TROS hebben voor hun fusie programma's gemaakt, waarvan de AVROTROS nu zelf zegt dat een aantal van die programma's een programma zijn van AVROTROS, zonder die door de fusieomroep ondertussen zijn uitgezonden (zover bekend). Mijn collega vind dat alleen programma's die daadwerkelijk al uitgezonden zijn door de gefuseerde omroep opgenomen mogen worden in die lijst, ik vind dat programma's waarvan ze zelf aangegeven dat dit een huidig programma is in de lijst hoort (denk bv ook aan Uitzending Gemist). Graag vernemen we van andere gebruikers welke programma's in die lijst thuishoren. Reageren graag op Overleg:AVROTROS. Romaine 8 sep 2014 02:17 (CEST)

Antwerpen[bewerken]

Graag hier jullie mening over het al dan niet benoemen van Antwerpen (stad) als hoofdstad van Vlaanderen. --MichielDMNCrystal Clear app phppg.png (overleg) 10 sep 2014 16:40 (CEST)

William Baziotes[bewerken]

gebruiker:Marrakech heeft op dit artikel inmiddels een keer of zes het woord "verdiepen" weggehaald met als argument dat het woord in deze context pure onzin is. Inmiddels meen ik afdoende duidelijk te hebben gemaakt dat het jargon is in de kunstwereld dat je niet zomaar kunt weglaten aangezien er anders inhoudelijke informatie verloren gaat. Zie Overleg:William Baziotes. De Wikischim (overleg) 12 sep 2014 11:36 (CEST)

Inmiddels zijn we een week verder en het overleg tussen ondergetekende en twee andere gebruikers lijkt vastgelopen. Kan er a.u.b. nog iemand anders even meedenken? Het gaat in wezen enkel om het woord verdiepen, waarvan ik vind dat het ten onrechte is verwijderd. De Wikischim (overleg) 18 sep 2014 16:28 (CEST)

Plaatsen in de omgeving[bewerken]

Overleg Centerville (Georgia).  Klaas|Z4␟V:  13 sep 2014 11:16 (CEST)

Hernoeming van categorieen[bewerken]

Op Wikipedia:De_kroeg#Hernoeming van categorieen heb ik een vraag gesteld of hernoeming van categorieën bij alle gebruikers weggehaald moet worden en het alleen bij moderators te leggen. Graag input, ook van mensen die niet regelmatig de kroeg bezoeken. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 14 sep 2014 11:31 (CEST)

Overleg:Stichting Pensioenfonds ABP[bewerken]

Op bovenstaande pagina een discussie over de gedetailleerdheid van het artikel. --Meerdervoort (overleg) 18 sep 2014 13:23 (CEST)

SkyDiver (attractie)[bewerken]

Op Overleg:SkyDiver (attractie) is er overleg gestart over het al dan niet samenvoegen met Skycoaster. Graag jullie mening daar. Globe.svg Druyts.t overleg 19 sep 2014 18:15 (CEST)

Nachitsjevanse Autonome Socialistische Sovjetrepubliek[bewerken]

Er heerst onduidelijkheid over of dit gebied eerst Armeens was, of Azerbeidzjaans. Hier heb ik een vraag gesteld en ik hoop dat iemand met kennis van zaken kan helpen. Maartenschrijft (overleg) 20 sep 2014 01:56 (CEST)