Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140422

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2024

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
  1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
    Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
    Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
    De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
  2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
    Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
    De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
  3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
    De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'brontekst bewerken'.

Toegevoegd 22/04; te verwijderen vanaf 06/05[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 22/04: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd 22/04: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Hallo vis met 1 oog de pagina verenigde gemenebest is gemaakt voor een schoolpresentatie over het boek de test. De opdracht bestaat er namelijk in om een Wikipedia-pagina te maken over de maatschappij in dat boek, wij waren van plan om dit te gebruiken tijdens de presentatie van morgen. Dit had u niet kunnen weten sinds het niet vermeld stond op de pagina dus hierbij hebt u onze verklaring en wij vragen u hierbij om hem toch erop te laten staan m.v.g. van de makers – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Pokecacther14 (overleg · bijdragen)
Aha, dus Wikipedia wordt gebruikt als tijdelijke gratis webserverruimte voor de school. Daarvoor is Wikipedia niet bedoeld; Wikipedia is een encyclopedie. TIP: De software van Wikipedia (Mediawiki) is gratis te downloaden. Bouw een wiki op je eigen website en je kunt daarop ongestoord uitproberen wat je wilt. Erik Wannee (overleg) 22 apr 2014 22:42 (CEST)[reageer]
Kan dit niet met spoed over geplaatst worden naar de gebruikersruimte van de auteur? Want hier is de encyclopedie niet voor bedoelt. The Banner Overleg 23 apr 2014 00:49 (CEST)[reageer]
Goed plan. Ik heb er daarom een gemotiveerde nuweg op gezet met verwijzing naar de discussie alhier, zodat de dd moderator het vanzelf tegen zal komen en zal oordelen wat er moet gebeuren. Erik Wannee (overleg) 23 apr 2014 07:35 (CEST)[reageer]
Verwijderd, aanmaker was een IP en die hebben geen eigen naamruimte. Zoals hierboven en in het nuwegsjabloon: artikel is aangemaakt voor een schoolproject en daar is de serverruimte van Wikipedia niet voor bedoeld. Dqfn13 (overleg) 23 apr 2014 10:06 (CEST)[reageer]
  • Petey Plastic - ne - Een producer (wat voor één?) met drie singles zonder bronnen van wie de relevantie uit het artikel niet blijkt. De tekst van de eerder vandaag verwijderde pagina luidde: Afkomstig uit New York City bouwt Petey Plastic snel een solide reputatie op als een rapper/songwriter, dankzij zijn slimme werk online, evenals zijn baanbrekende muziek. Zijn stijl is vrolijk, fris en heel eclectisch, waarin elementen van pop, hiphop en dans in een schitterende, unieke manier samen komen. Zijn scherpe raps passen bij zijn melodieën en massaal geproduceerde beats. Petey maakt gebruik van stijlen uit alle soorten genres en mengt ze samen. Net als zijn persoonlijkheid, is Petey's muziek strak en komt het echt binnen. Petey Plastic's muziek is direct en catchy, en het is niet verwonderlijk dat zijn muziek zo'n grote fanbase vergaarde over het internet. De fans zijn haast ontelbaar: tienduizenden Twitter-volgers, miljoenen keren zijn zijn nummers gedraaid, honderdduizenden keren bekeken op YouTube, evenals grote prestaties op de muziek portal Reverbnation, waar Petey de top electro artiest New York City werd genoemd. In plaats van lokaal beginnen, begon Petey Plastic op het internet om zijn muziek te delen en is nu een wereldwijde figuur met fans over de hele wereld in slechts een korte periode tijd. - ErikvanB (overleg) 22 apr 2014 21:02 (CEST)[reageer]

Toegevoegd 22/04: Deel 3[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd 22/04: prinsessennominaties[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.