Wikipedia:Te beoordelen pagina's

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Naar onder  Naar inhoud
Naar onder

1rightarrow.png WP:TBP
1rightarrow.png WP:TVP
1rightarrow.png WP:AVW
1rightarrow.png WP:AFD
1rightarrow.png WP:WEG

Inhoud

Uitleg[bewerken]

Geen stemming

Dit is geen stempagina

Als u hier nieuw bent, of hierheen gekomen bent op uitnodiging of naar aanleiding van een bericht op een andere website, bedenk u dan dat op deze pagina geen stemming bij meerderheid plaatsvindt, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie, en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen.

U wordt niettemin uitgenodigd om mee te discussiëren en uw mening is welkom. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet uw bijdragen niet te ondertekenen door aan het eind ~~~~ toe te voegen.

Overzicht beheerpagina's

Deze pagina is bestemd voor het melden van lemma's of andere pagina's die van Wikipedia verwijderd kunnen worden. Het besluit hierover valt twee weken na de eerste melding. Dit kunnen pagina's zijn waarvan de inhoud verplaatst is, waar overbodige informatie op staat, waar geen of onjuiste informatie op staat, enzovoorts. Dit hoeft dus niet altijd bezwaar tegen het onderwerp zelf in te houden.

Staat er een pagina op de lijst die u wilt verbeteren, dan kan dat: Verbeter de pagina en geef dan op deze lijst aan wat u heeft veranderd. De pagina kan dan mogelijk behouden blijven. Wanneer (een deel van) de inhoud van een lemma beter kan worden ingevoegd in een ander bestaand lemma, doe dit dan voordat na twee weken het artikel wordt verwijderd. Een pagina die definitief verwijderd is, wordt in het logboek verwijderde pagina's vermeld. Wilt u over een onderwerp op een later moment een artikel schrijven, maak die pagina dan later opnieuw aan. Probeer daarbij dan te voldoen aan de richtlijnen.

Bent u het oneens met de verwijdering van de pagina op deze lijst, geef dat dan ook in de lijst aan met een motivatie.

Een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten en toetst aan criteria wat er met het artikel gebeuren gaat. Dit is een onderhoudstaak, dus artikelen die na twee weken verbetertijd en beoordelingstijd nog niet behoudenswaardig zijn, worden dan ook verwijderd.

Pagina nomineren

Plaats een nieuwe kandidaat voor verwijdering onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag, en vermeld waarom de pagina is genomineerd. Als het om volledige onzin gaat (of uw eigen fout), dan kan het onder de kandidaten voor directe verwijdering. Wanneer u een pagina op deze lijst zet, moet u ook op de pagina zelf vermelden dat deze op de nominatie voor verwijdering staat. Dit kunt u doen door bovenaan een van de volgende sjablonen te plaatsen. Plaats slechts één sjabloon; een combinatie met een sjabloon als {{wikify}}, {{Beginnetje}} of {{nocat}} is in dit stadium overbodig en zal onervaren gebruikers afschrikken. Verder is het attent - en werkt het vaak ook constructief - om de aanmaker van een artikel met eventuele verbetertips persoonlijk te wijzen op de verwijdernominatie.

Overweeg ook of plaatsing elders dan op de beoordelingslijst beter is - zoals op Wikipedia:Dit kan beter (voor lemma's die overduidelijk wel encyclopedische waarde hebben) of op de samenvoeglijst. Voor het samenvoegen van twee artikelen plaats je op beide artikelen de sjablonen {{samenvoegen|[[lemma]]}}. Voor het invoegen van een artikel in een ander artikel plaats je op het te verplaatsen artikel het sjabloon {{samenvoegennaar|[[lemma]]}} en op het andere artikel het sjabloon {{samenvoegenvan|[[lemma]]}}.

Nominatiesjablonen

Artikelen kunnen worden voorzien van een van onderstaande sjablonen; tevens komen de artikelen dan in de erachter vermelde categorie. Met uitzondering van een nuweg-nominatie, blijven genomineerde artikelen uiterlijk twee weken beschikbaar voor verbetering voordat een moderator een besluit neemt voor behoud of verwijdering. Een artikel met nuweg-nominatie wordt in de regel zo snel mogelijk verwijderd.

Geef telkens de reden van nomineren op in het sjabloon; dit verschijnt dan op de pagina zelf. Geef bij schending van het auteursrecht zo mogelijk ook een link op.
Onder bepaalde voorwaarden mogen {{reclame}} en {{auteur}} ook direct worden verwijderd. Zie hier voor meer informatie.

Gebruikte afkortingen

(kan ook in kleine letters)

 • AUT: schending van auteursrechten
 • E: encyclopedisch (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn)
 • NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg)
 • POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt)
 • WB: woordenboekdefinitie
 • WIU: van onvoldoende kwaliteit (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering")
 • ZP: (zelf)promotie
Het toevoegen van een nieuwe dag

Als het goed is, wordt elke dag om 00.00 uur een nieuw sjabloon voor die dag toegevoegd door een botje (Gebruiker:Valhallasw-toolserver-botje). Als dit niet gebeurd is, moet deze pagina gewijzigd worden: boven het commentaar <!-- HIERVOOR --> moet het correcte sjabloon vanuit de queue (die eronder staat) gekopieerd worden. Let erop dat je de <!-- en --> vanomheen het sjabloon wegneemt.

Als er geen pagina's meer in de queue staan, moet een nieuwe pagina worden aangemaakt. Gebruik hiervoor de instructies op Sjabloon:Te beoordelen pagina's nieuwe dag.

Onterecht verwijderd?

Heeft een moderator na twee weken een artikel in uw ogen onterecht verwijderd? Vraag dan eerst de moderator die de lijst afgehandeld heeft om toelichting op diens overlegpagina. De naam van de moderator die het artikel heeft verwijderd vindt u terug in het Verwijderingslogboek. Doe pas na de navraag een eventueel terugplaatsingsverzoek op Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.


Recente beoordelingssessies[bewerken]

Hier staan de afgehandelde subpagina's van de laatste week gearchiveerd. Deze dienen als archief van beoordelingsnominaties. De moderator die als laatste een dag afhandelt of afmaakt dient deze hier, na de nodige controles, te archiveren.

Toegevoegd 06/08; te verwijderen vanaf 20/08[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken


Toegevoegd 06/08: Deel 1[bewerken]

 • Melkomedae-stelsel - NE - Geen onafhankelijke bronnen voor deze term. Kristallen bol op astronomische schaal. Kleuske (overleg) 6 aug 2014 18:28 (CEST)
  • Wellicht dat we over vier miljard jaar dit artikel kunnen plaatsen... Glimlach Fred (overleg) 7 aug 2014 10:22 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen, zeker in huidige gebroddelde vorm. De aanmaker heeft kennis van noch inzicht in de materie en vertaalt er maar op los, zonder daarbij de wetenschappelijke literatuur te raadplegen. Over de samengeflanste zinsconstructies zal ik mijn mond maar houden. - Capaccio Capaccio overleg • 7 aug 2014 17:44 (CEST)
  • Ik weet het! ik doe echt mijn best er een goed artikel van te maken hoor... Jelle Gouw (overleg) 9 aug 2014 14:52 (CEST)
  • Opmerking Opmerking artikel is hernoemd naar Andromeda-Melkweg-botsing, let dus op de dp en artikel bij beoordeling. Dqfn13 (overleg) 10 aug 2014 22:55 (CEST)
 • Cartoon Network - wiu - Grotendeels bronloos geleutert in 'je'-stijl. Kleuske (overleg) 6 aug 2014 22:28 (CEST)
  • Bijna alle artikelen over tv-zenders zijn van een werkelijk abominabel niveau. Onvoorstelbaar dat er zich in al die jaren nooit iemand serieus mee bezig heeft gehouden. Maarten vdM (overleg) 10 aug 2014 12:13 (CEST)
  • Ik heb de verkleinwoorden verwijderd en overal een bronvermelding aan toegevoegd, buiten bij de programmalijst. Ook daar kan ik eventueel bronvermeldingen aan toevoegen, maar dat zal veel tijd kosten en ik weet niet of dat wel nodig is. (Er staan nu 143 programma's op) Als er iets is wat nog niet oké is, gelieve het dan te zeggen. Ik pas dit artikel aan sinds maart 2012 en het is in de tussentijd echt heel hard verbeterd: het stond voorheen boordevol met programma's die echt nooit op Cartoon Network zijn uitgezonden, zoals Wizzy en Woppy en Winx Club. Ik ben echt heel zeker dat er momenteel geen leugens meer op staan. Kikker v11 (overleg) 11 aug 2014 00:31 (CEST)
   • Goed dat je gesnoeid hebt en bronnen erbij gezet hebt. Dat is al iets. Maar verder komt het artikel inhoudelijk nog niet veel verder dan uitzenddata en programma's noemen. Is er ook iets te zeggen over de mate waarin CN ooit vernieuwend was, nieuwe initiatieven die de zender nam, over de populariteit van de zender, controversiele programma's (als die er al waren) en waarom begin jaren 2000 de zender ineens overal van de kabel verdween? Sietske | Reageren? 11 aug 2014 21:54 (CEST)
   • Ik apprecieer je commentaar enorm, Sietske :) Ik heb nu een hoop informatie toegevoegd, inclusief waarom het ineens overal van de kabel verdween in Nederland. Ik ga binnenkort ook uitleggen hoe de Nederlandse era's eruit zagen en door welke bedrijven ze gemaakt werden. Als er iets niet goed is aan wat er nu allemaal staat, gelieve het dan te zeggen of het zelf aan te passen. (Dit geldt voor iedereen) Kikker v11 | overleg 12 aug 2014 23:57 (CEST)
 • Sandew Hira - wiu - Beslist E, maar de meest elementaire gegevens ontbreken. Kleuske (overleg) 6 aug 2014 14:06 (CEST)
  • Geboorteplaats en -jaar toegevoegd. – Maiella (overleg) 6 aug 2014 17:17 (CEST)
  • WP:NPOV/WP:BLP Te veel beweringen en "starnieuws" als bron is me veel te mager. Kleuske (overleg) 6 aug 2014 23:29 (CEST)
  • bronvermelding te mager, niet neutraal genoeg, veel positieve beweringen. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 aug 2014 08:30 (CEST)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

 • Licht van Hessdalen, - ne -, volkomen geleuter. Peter b (overleg) 6 aug 2014 17:22 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderenHet enige niet-encyclopische zijn de mogelijke verklaringen. De rest van het artikel lijkt me grotendeels gebaseerd te zijn op een reportage van National Geographic uit de reeks "The Mystery Lights" en "Hessdalen lights" van de Hogeschool van Østfold dewelke anno 2014 nog actief onderzoek naar oorzaken/verklaringen. Dit jaar werd er door de universiteit nog bijkomende infrastructuur geplaatst. (met een beetje googlen vind je beide reportages terug en ik zie geen aanwijzing dat het over een mockumentary zou gaan). Ook de SOSO-filmfragmenten] zijn nog recent. Verder zijn er op http://www.hessdalen.org en http://www.hiof.no/ onderling linken terug te vinden (zowel van de eerste naar de tweede website als omgekeerd). Daardoor neem ik aan dat beide sites legitiem zijn. Mocht "het licht van Hessdalen" echt een broodje-aap verhaal zijn, dan vraag ik me af waarom de betreffende universiteit er momenteel al 20 jaar onderzoek naar doet. Ik beweer niet dat het licht van Hessdalen te zien is zoals in het betreffende Wikipedia-artikel beschreven staat, maar er zal in Hessdalen toch wel iets zijn.Ino mart (overleg)
  • Tegen Tegen verwijderen - het is een bekend lichtverschijnsel waar wetenschappers al jaren onderzoek naar doen om te achterhalen wat het veroorzaakt. Er zijn meerdere documentaires over die onderzoeken naar geweest bij bv National Geographic en mij lijkt daarom de verklaring van Peter b "volkomen geleuter" vooral op de eigen redenatie te slaan en niet op een inhoudelijke beoordeling van het artikel, zoals dat zou horen. Het is een bekend fenomeen (wat de oorzaak ervan ook moge zijn) en daarmee is het zeker encyclopediewaardig, iets wat de nominator gewoon zelf had kunnen vaststellen als die even beter gekeken had en desnoods even erop gezocht had. Ik ga er van uit dat er vast een hele logische verklaring voor te vinden is, maar het is niet aan ons om iets af te doen als "fantasie", dat is pas POV die hier niet thuishoor, want we hebben net zo goed een artikel over god en tal van andere zaken waarvan het afhangt van de mens in kwestie of die daar waarde aan hecht of niet. Waar deze encyclopedie geen plaats voor is, is de POV van de nominator die weigert serieus te kijken naar het artikel en met inhoudelijke argumenten te komen waarom dit artikel, over een onderwerp wat tamelijk bekend is, vele jaren onderzoek naar gedaan is en serieuze documentaires over zijn geweest. Wikipedia is niet bedoeld om te schrijven over onderwerpen waarover iedereen het eens is, maar ook over onderwerpen die vrij bekend zijn en onduidelijkheden over bestaan. Een aantal jaar terug hadden we iemand die zei: "God bestaat niet, dus het artikel over God moeten we verwijderen", daar en ook hier gaat dat niet op. Romaine 7 aug 2014 00:37 (CEST)
  • Nou, ik snap de invalshoek van Peter b wel. Het artikel staat vol met speculatie, hypothesen en 'van horen zeggen', maar voor artikel over een 'onverklaard' verschijnsel dat we kennelijk serieus moeten nemen, is de bronvermelding wel zeer mager. De vertaling uit het Engels is ook niet briljant. Dat NGC hier aandacht aan besteedt, zegt uiteindelijk meer over kijkcijferverwachtingen dan over de kwaliteit van dit artikel en de relevantie van het verschijnsel. Er is wel over gepubliceerd in serieuze literatuur, maar uit dit artikel wordt daarvan niets duidelijk. Ook dan moet er wel naar gekeken worden wie de auteurs zijn (zijn het alleen Paiva en Taft, of zijn er meer?) en wat er eigenlijk in die publicaties staat. Paul B (overleg) 9 aug 2014 12:16 (CEST)
   • Opmerking Opmerking Eigenlijk zou ik het artikel moeten verwijderen, maar het is mogelijk wel een interessant onderwerp. Dit artikel staat bol van slechte vertalingen: "intilligente structuur" (hier wordt patroon bedoeld), "ongekend proces" (hier wordt onbekend bedoelt), etc. Ook zijn er veel te weinig bronnen voor de vele beweringen. Waarom verwijder ik het niet: dit zijn zaken die verbeterd kunnen worden. Om die reden wijzig ik de nominatie van ne naar wiu en geef het twee weken extra. Dqfn13 (overleg) 20 aug 2014 10:39 (CEST)

Toegevoegd 06/08: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

 • Genius Bar - een of ander verhaaltje over een klantenserviceruimte in een apple winkel. NE / reclame --Meerdervoort (overleg) 6 aug 2014 07:44 (CEST)
 • GHBOV Ultrajectum - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 6 aug 2014 12:26 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen NE en reclame, zendende en niet-neutrale zinnen, en trivia, zoals: Iedere week wordt op woensdagavond een sociëteitavond gehouden. Deze avonden vinden plaats in een van de typische werfkelders in Utrecht, onder het pand van broedervereniging S.S.R.-N.U. aan de Oudegracht. Voorafgaand aan de sociëteitavonden worden in kleine groepen Bijbelstudies gehouden. Doel hiervan is om samen met andere leden in het christelijk geloof te groeien. Dit hoort in een studiegids thuis, niet in Wiki. Fred (overleg) 6 aug 2014 12:29 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Om in de kast te kunnen komen, moet je er minstens met zijn drieën in zitten en moet je een feest geven, leer ik zonet... Interessant. Prima tekst voor de eigen website. Kleuske (overleg) 6 aug 2014 12:37 (CEST)
 • Ziekte van Strümpell - wiu - machinevertaling; ik heb te weinig verstand van de inhoud om er een prettig leesbaar artikel van te kunnen maken - Paul-MD (overleg) 6 aug 2014 13:22 (CEST)
  • Ik heb het artikel eens flink onder handen genomen. Hopelijk ben je het ermee eens dat ik de nominatie er vanaf heb gehaald. Erik Wannee, arts (overleg) 18 aug 2014 21:12 (CEST)
   • Prima opgeknapt. Dank daarvoor. Uiteraard is mijn aanvankelijke kritiek op het artikel niet meer van toepassing. - Paul-MD (overleg) 19 aug 2014 11:48 (CEST)
 • Rajalakshmi Engineering College - wiu - Te weinig informatie om encyclopedische relevantie duidelijk te maken. Artikel is niet in correct Nederlands geschreven, artikel is overladen met bronnen, maar toont nauwelijks informatie. Dqfn13 (overleg) 6 aug 2014 15:21 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - Heeft een grondige poetsbeurt nodig, in de infobox staat bijvoorbeeld nog een Engelse zin. De universiteit an sich lijkt me E genoeg voor een artikel, al lijkt dit artikel vooral open deuren te benoemen. Dat studentenverenigingen meestal ook toegankelijk zijn voor studenten lijkt me niet noemenswaardig... Als dit wordt aangepast, kan het blijven. Sikjes (overleg) 6 aug 2014 16:34 (CEST) PS. Vier bronvermeldingen bij het motto van de universiteit is zwaar overdreven. Inmiddels één en ander aangepast.
 • Handy Manny - wiu - Kattenkruid (overleg) 6 aug 2014 16:13 (CEST)
 • Stichting Levende Have - NE - Stichting met doelstelling. Kleuske (overleg) 6 aug 2014 16:45 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Neigt naar reclame, de tekst hoort thuis op de website van de stichting en niet op Wikipedia. Sikjes (overleg) 6 aug 2014 19:05 (CEST)
 • Schaak ampass slaan - wiu - Voldoet niet aan de conventies. Auteur had eerst zijn naam en leeftijd in het artikel staan, dat heb ik weggehaald omwille van privacy. Sikjes (overleg) 6 aug 2014 20:52 (CEST)
  • Artikel is verwijderd, omdat er blijkbaar al een pagina over het onderwerp bestaat. Sikjes (overleg) 6 aug 2014 22:13 (CEST)
 • Parafernalia - wb - Fout op de koop toe. Kleuske (overleg) 6 aug 2014 22:23 (CEST)
 • Twerken - wiu/NE - is al eens eerder verwijderd. Kleuske (overleg) 6 aug 2014 16:46 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Schudden met de billen is plots een dansstijl geworden..., weg er mee, heeft totaal geen waarde. --LIVE NIEUWS (overleg) 6 aug 2014 16:55 (CEST)
  @LIVE NIEUWS: NE wil natuurlijk niet zeggen "alles wat mij niet interesseert of wat ik minderwaardig vindt".
  Voor het overige: Voor Voor verwijderen Het artikel is wel heul ver onder de maat. Twerken is bovendien niet bekend geworden door Miley Cyrus. Eerder andersom. Cyrus is bekend(er) geworden door te twerken. EvilFreD (overleg) 6 aug 2014 17:19 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - Wel degelijk E, op dit moment echter niet meer dan een woordenboekdefinitie. Sikjes (overleg) 6 aug 2014 17:06 (CEST)
  • Opmerking Opmerking eens met Sikjes. Als de halve wereld het er maandenlang over heeft, is het per definitie E. De Lewinsky-affaire was ook het sop in de kool niet waard, maar dat is geen reden om het artikel erover te wissen. Steinbach (overleg) 7 aug 2014 19:55 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen relevantie wordt in het lemma niet duidelijk. Meer een wb en ook niet neutrale en bronloze beweringen. - Agora (overleg) 19 aug 2014 14:51 (CEST)
 • CAV Energie - Reclame - Blatant en wel. Hier geplaatst om van het ge!*&@*#&! af te zijn. Kleuske (overleg) 6 aug 2014 17:20 (CEST)
 • E.S.V. Ichthus Utrecht - Staat al sinds 2010 op Wikipedia. Ik heb echter sterke twijfels over de relevantie van het artikel. Zinnen als een vierde onofficiële doelstelling is gezelligheid horen ook niet in een encyclopedie. Er is dus ook een vorm van promo aanwezig. GreenDay2 6 aug 2014 17:32 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen NE en niet relevante adformatie, met een lijstje van doelstellingen, zoals: Evangeliseren onder niet-gelovige studenten, zowel in woorden als in daden, feesten en dergelijke. Hoort op eigen website of in een studiegids thuis, niet in Wiki. Fred (overleg) 7 aug 2014 10:18 (CEST)
  • Opmerking Opmerking De argumentatie hierboven, dat de doelstellingen van een organisatie niet op Wikipedia thuishoren, is humbug. De relevantie van een kleine vereniging in de rand is wel een punt. Ik zou zeggen: het relevante deel van de info invoegen in V.C.S. Ichthus Landelijk en van dit artikel een redirect maken. Steinbach (overleg) 7 aug 2014 19:55 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Ichthus Utrecht is de bakermat van alle ichthusclubjes in Nederland. Als er een ichthusartikel E is, is dit het. Maar Steinbachs voorstel is anders ook wel n mooi alternatief. Als de moderator van dienst besluit om het artikel te verwijderen, kan er dan een kopie van het artikel in mijn naamruimte gezet worden? Dan kan ik het relevante deel op het overkoepelend artikel invoegen. Sietske | Reageren? 8 aug 2014 18:49 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen zijn al vaker langsgekomen en lokale clubs werden meestal toch naar het hoofdlemma verwezen. - Agora (overleg) 19 aug 2014 14:51 (CEST)
 • S.S.R.-N.U. - Van hetzelfde laken een pak. De studentenclub wordt wel (heel...) uitgebreid beschreven, net als de werking ervan. Maar ik kan nergens enige vorm van relevantie uit halen. "Ludus Magnus wil het spelen van kaartspelen en bordspelen (met uitzondering van het schaken) binnen de vereniging bevorderen. Zo organiseren zij elk jaar op nieuwjaarsdag een klaverjastournooi." Zulke zaken horen ook niet in een artikel. GreenDay2 6 aug 2014 17:39 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen NE en niet-neutraal. En dit ondanks de unieke dubbele bestuursstructuur en de befaamde sterke dispuutcultuur. Bovendien onderdeel van landelijke organistatie die al een website heeft. Fred (overleg) 7 aug 2014 10:21 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen De vereniging is lid van de FUG, waar alleen de grotere verenigingen van de stad inzitten (het USC, Veritas enz.), en is daarmee direct medeverantwoordelijk voor de UIT en andere grote studentenevenementen in de stad. Bovendien is het een loot aan de SSR-stam, een groep verenigingen van eerbiedwaardige ouderdom met een indrukwekkende staat van dienst, niet in het minst in Utrecht zelf. Voorganger SSR-U was al jaren voor de oorlog een factor van belang. Dit artikel verwijderen schept een precedent: er moeten dan tientallen artikelen over verenigingen worden verwijderd. We hebben namelijk ooit duidelijk afgesproken wat er aan studentenverenigingen wel en niet op Wikipedia mag; dit artikel verwijderen kan alleen als we die richtlijn van toen aanscherpen. Reclame eruit oké, wegpleuren nee! Steinbach (overleg) 7 aug 2014 19:48 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen De enige echte voortzetting van SSR, toen SSR zelf in Ekko veranderde. Zeker E. Zal zo eens kijken of ik met bronnen E nog wat beter kan aantonen. Sietske | Reageren? 8 aug 2014 18:49 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Het artikel mag misschien iets minder reclame bevatten, maar de vereniging is in Utrecht, en daarbuiten zeker wel bekend en encyclopedie waardig naar mijn mening. Iooryz (overleg) 12 aug 2014 08:56 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Een pagina over de geschiedenis en de huidige activiteit van een meer dan honderd jaar oude studentenvereniging lijkt mij een waardevolle toevoeging aan een encyclopedie. Ik heb informatie die minder met de geschiedenis te maken heeft en eerder promotie maakt, verwijderd of gecombineerd met andere stukken tekst. Deze wijziging is tijdelijk teruggedraaid, maar ik ben hierover in overleg. Peter121 (overleg) 17 aug 2014 20:52 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Studentenorganisaties spelen al eeuwen een belangrijke rol in het leven van menig student. Dit gegeven in combinatie met de huidige rol die S.S.R.-N.U. speelt binnen Utrecht en de landelijke studentenwereld maakt een artikel hierover zeker E. Het probleem wat bij veel organisaties ontstaat is dat veel informatie als publiciteit opgevat kan worden. Echter, het zou ook anders gelezen kunnen worden. Er staat immers niet: "word nu lid omdat wij dit en dat doen." Er wordt informatie gegeven die voor menig student, scholier, ouder of onderzoeker van belang kan zijn. MTEMichiel (overleg) 17 aug 2014 21:26 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen grote studentenvereniging met lange geschiedenis en meerdere bekende leden. Wel wat meer dan een gemiddelde studentenclub. Punten van kritiek mogen zeker wel in het artikel verwerkt worden. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 18 aug 2014 14:44 (CEST)
  • Neutraal Neutraal wel ew maar inhoudelijk flinke poetsbeurt nodig. - Agora (overleg) 19 aug 2014 14:51 (CEST)
 • Brandon Baan - NE/wiu - WP:NPOV, WP:VER. Artikel suggereert dat hij een docu heeft geregisseerd, docu vermeld hem als monteur, niet regisseur.Kleuske (overleg) 6 aug 2014 18:24 (CEST)

Toegevoegd 07/08; te verwijderen vanaf 21/08[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 07/08: Deel 1[bewerken]

Toegevoegd 07/08: Deel 2[bewerken]

 • Steven Sanders - Individuele bandleden zijn - behoudens bijzondere omstandigheden - niet encyclopedisch. Tekstman (overleg) 7 aug 2014 10:32 (CEST)
 • Baptiste Valette - NE, het minimum van één wedstrijd op professioneel niveau niet behaald. Strandvoetbal hoort daar m.i. ook niet bij, voor alle duidelijkheid. Tekstman (overleg) 7 aug 2014 11:04 (CEST)
 • Zuidoost-Limburgs - ew?/verifeerbaar?/kloppend?/oo - twee weken extra voor deze gordiaanse knoop. Zie bovenaan artikel voor doorlink eerdere discussie. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 7 aug 2014 11:27 (CEST)
  • Dat het een gordiaanse knoop is valt wel mee. Er zit privacyschending in bewerkingsgeschiedenis en via huidige overlegpagina is dit te vinden naar eigen zeggen van betreffende persoon: reden voor verwijdering. Dat er onjuiste zaken in zitten wordt niet weergelegd en is aannemelijk gezien track-record van de aanmaker op nl.wp. Mer ook op dat JRB over dit artikel op zijn overlegpagina schrijft: "Vraag blijft wat dan wel te doen; het gaat er mij om dat de inhoud van het artikel behouden blijft; zoals al eerder gezegd vind ik het een prettig leesbaar, informatief artikel, dat voor mij ook herkenbaar is op basis van mijn eigen ervaringen in de streek.". Daarbij zit er geen woord over inhoudelijke en feitelijke juistheid, wat toch geen bijzaak is. Wat Woudloper op vorige pagina schreef: "... behalve zijn aanname dat zelfverwijzing in de wetenschap niet voorkomt en op WP:GOO neerkomt ..." is niet helemaal de juiste weergave. Ik schreef "Ik zou eigenlijk graag een bron willen zien voor de stelling dat dit voor een wetenschapper een volstrekt normale handeling is.". Tot slot vind ik het heel bijzonder dat Woudloper zich in dezelfde reactie ook uitlaat over privacyschending; hij is zelf geblokkeerd geweest vanwege privacyschending: het koppelen van de naam van een bekend Nederlands persoon aan een gebruikersnaam van een omstreden gebruiker, in de Kroeg. De vraag is of voor privacyschending meegewogen moet worden of de gebruiker problemen heeft gegeven, of dat de gebruiker ondanks die problemen nog steeds dezelfde recht op bescherming geniet. Dat hangt samen met de vraag of eigenrichting op Nederlandstalige Wikipedia toegestaan is omdat het geen rechtsstaat is en daarover verschillen we van mening. In dat geval zou ik het adagium "better safe than sorry" aanhouden en gewoon de rechten van deze persoon erkennen in plaats van AJW publiekelijk te straffen met privacyschending op deze manier. Mvg, BlueKnight 19 aug 2014 23:46 (CEST)
 • Jan Willem Jansen (organist) - wiu/ Ew? - Agora (overleg) 7 aug 2014 11:31 (CEST)
 • Pascuis - NE, reclame?, misschien wel een nuweg. - MatthijsWiki (overleg) 7 aug 2014 11:33 (CEST)
 • Wikipedia:Ruslandcafé De Samogon - weg - Sinds 12 maart van dit jaar is in deze ruimte van overleg geen bewerking meer gedaan en in dit gehele jaar is de pagina slechts vijf keer bewerkt. Veel recente berichten worden daarnaast ook niet meer beantwoord. - Supercarwaaroverleg 7 aug 2014 11:58 (CEST)
  • En waarom zou het dan weg moeten? Agora (overleg) 7 aug 2014 12:40 (CEST)
   • Het artikel is er nu zonder doel en behoud heeft dus geen zin. De items die er staan kunnen dan overigens gewoon worden gearchiveerd. - Supercarwaaroverleg 7 aug 2014 13:14 (CEST)
  • Tegen Tegen Een café is geen artikel en bovendien hoeft het nut van iets niet per se te worden afgelezen aan de hoeveelheid activiteit die er plaatsvindt. De pagina staat op mijn volglijst en als er bijvoorbeeld een vraag wordt gesteld waarop ik het antwoord weet, dan zal ik dat antwoord ook meteen geven; niet noodzakelijkerwijs in het café zelf, maar bijvoorbeeld op een overlegpagina waarnaar gelinkt wordt. Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 7 aug 2014 14:47 (CEST)
  • Tegen Tegen Zie IJzeren Jan. Zit ook niemand in de weg, lijkt me. Pimbrils (overleg) 7 aug 2014 19:54 (CEST)
  • Tegen Tegen, staat niemand in de weg en sluiting van dit cafe zou daar eerst onder het genot van een glaasje wodka wel besproken mogen worden. Een paar maanden geen bewerkingen is ook maar een hele korte periode. Joris (overleg) 8 aug 2014 09:55 (CEST)
  • En waarom dit dan niet opgebracht in dat café zelf, om even te zien of het echt zo 'erg' is? Even in een leeg café binnenkijken en dan ergens anders voorstellen de tent te sluiten is een wat vreemde manier om te bedanken voor de genoten gastvrijheid. Paul B (overleg) 9 aug 2014 11:48 (CEST)
  • Ik stel vast dat er 35 mensen zijn die dit café op hun volglijst hebben staan; er zijn café's met minder vaste bewoners. Dus er mag aangenomen worden dat als er een relevante vraag / opmerking wordt gepost, die in elk geval gelezen wordt, en er wellicht ook gereageerd zal worden. Zolang de 'vaste bewoners' zelf niet met z'n allen beslissen hun kroegje te sluiten, ben ik Tegen Tegen verwijderen. Erik Wannee (overleg) 20 aug 2014 10:38 (CEST)
 • Treinbotsing roermond 2003 - wiu - RonaldB (overleg) 7 aug 2014 13:03 (CEST)
  • Ik kwam het artikel toevallig tegen en heb het even flink uitgebreid. Ook is de titel veranderd in Treinongeval Roermond (2003). Maurits '90 (overleg) 7 aug 2014 15:03 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen Het lijkt me een goed idee dit gewoon te laten staan. Dit ongeval heeft best wel een invloed gehad op de bewoners van Roermond en ziet er verder goed uit na de poets van Maurits. Iooryz (overleg) 15 aug 2014 02:03 (CEST)
 • Ziekenhuis Arnhem. Niet bestaande naam voor het Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Er zijn ook geen pagina's als Ziekenhuis Amersfoort, Ziekenhuis Zwolle of Ziekenhuis Den Helder, dus dan ook voor Arnhem maar niet doen Bijltjespad (overleg) 7 aug 2014 13:23 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - argument vind ik erg zwak. Ik zie liever dat de andere redirects ook aangemaakt worden. Want als ik nu wil weten hoe het ziekenhuis in Amersfoort heet, en het artikel daarover wil vinden (zonder de hulp van Google), dan is dat niet eenvoudig. Dergelijke redirects staan niemand in de weg en kunnen mensen die de juiste naam van het ziekenhuis (na de zoveelste naamsverandering) niet weten, naar het juiste artikel loodsen. Erik Wannee (overleg) 8 aug 2014 02:11 (CEST)
  • Neutraal Neutraal Is het geen optie om het artikel te hernoemen of samen te voegen met het artikel met de juiste naam, en hier een redirect van te maken? Als het ziekenhuis zo vaak van naam verwisseld is dat misschien wel nodig. Iooryz (overleg) 15 aug 2014 02:03 (CEST)
   • Kijk maar op het artikel zelf. Het was ook alleen maar een redirect om de lezer de goede kant uit te loodsen; meer niet. Erik Wannee (overleg) 19 aug 2014 08:57 (CEST)
 • Wegloophuis Utrecht - NE - Nobel initiatief zonder herkenbaar encyclopedisch belang. Kleuske (overleg) 7 aug 2014 14:15 (CEST)
  • Volgens het artikel zijn er meer wegloophuizen geweest. Dat pleit ervoor om het te hernoemen tot 'Wegloophuis', en daarin aan te geven dat er meerdere wegloophuizen zijn geweest en dat het huis in Utrecht het enige overgebleven exemplaar is. Dan wordt het m.i. wèl E. Erik Wannee (overleg) 19 aug 2014 17:59 (CEST)

Toegevoegd 07/08: Deel 3[bewerken]

 • Federaal District Krim - genomineerd omwille van propaganda 2A02:1811:E88E:9700:D476:B8A3:9927:1901 7 aug 2014 15:18 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Dit artikel mag geen speelbal worden tussen voor- en tegenstanders van aansluiting bij Rusland. Discussie over hoe om te gaan met de situatie op Wikipedia dient ergens anders te worden gevoerd. Sikjes (overleg) 7 aug 2014 15:35 (CEST)
   • Raar dat nominator Zuid-Ossetië of Abchazië bijvoorbeeld niet aanmeldt op de beoordelingslijst. Velocitas(↑) 7 aug 2014 16:42 (CEST)
    • Hier staat ten minste dat de status van deze gebieden betwist wordt. Deze nuance ontbreekt volledig bij de Krim. Akadunzio (overleg) 8 aug 2014 10:13 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Het district bestaat, en is daarmee encyclopedisch. Het artikel bevat slechts feiten, geen propaganda. Fred (overleg) 7 aug 2014 19:46 (CEST)
   • Neutraal is het artikel toch niet echt, als er staat dat het een van de negen Russische districten is. Ik denk dat daar sommige mensen in Oekraïne en ook elders in de wereld anders over denken. En deze nuancering ontbreekt volledig in dit artikel en dus is het geenszins neutraal. Akadunzio (overleg) 8 aug 2014 10:10 (CEST)
    • Toen België zich afscheidde, dacht koning Willem I daar ook anders over. Het duurde maar liefst 9 jaar voordat het land door Nederland erkend werd... Fred (overleg) 8 aug 2014 20:01 (CEST)
     • En dat staat niet in het artikel over België. België is internationaal ook vroeger erkend. In dit artikel ontbreekt de nuance dat het district alleen door Rusland en Wit-Rusland is erkend. Daarom is het niet neutraal en lijkt het propaganda. Akadunzio (overleg) 10 aug 2014 09:14 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - de verzoek om de pagina te verwijderen is flauwekul. De kritiek dat er nuance ontbrak echter niet, dus ik heb een stuk toegevoegd over de politieke situatie waarin oa staat dat alleen Wit-Rusland dit verder erkent. Ik heb overal bronnen bijgezeten dus als het goed is bevat ook dit stuk de feiten. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 11 aug 2014 09:38 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - De nomimatie is trouwens onderdeel van een reeks politiek geinspireerde bewerkingen, waarvan dit de minst vandalistische is. Zoals de nomineerder zelf al aangeeft, de nominatie is gedaan 'omwille van propaganda'... - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 11 aug 2014 09:45 (CEST)
 • Pathologisatie - weg - Zelfverzonnen term. Betoog. Kleuske (overleg) 7 aug 2014 17:27 (CEST)
  • Niet geheel zelfverzonnen, lijkt het: [1], al moet het dan wel worden hernoemd naar pathologisering. Komt mogelijk wel uit een bepaalde 'hoek', dus wellicht is de term niet neutraal. Op dit moment voldoet het artikel hoe dan ook niet. Paul B (overleg) 11 aug 2014 13:37 (CEST)
 • Phil Verheij - reclame - Man met baan. EvilFreD (overleg) 7 aug 2014 17:46 (CEST)
  • Was al eerder geprobeerd door ene Philverheij (overleg | bijdragen | bloks). Kleuske (overleg) 7 aug 2014 18:30 (CEST)
  • En dus ook al eerder verwijderd (als Phil verheij, geloof ik); lijkt me dus "nuweg". Paul Brussel (overleg) 7 aug 2014 20:00 (CEST)
  • Gezien de hierboven aangehaalde voorgeschiedenis van het lemma heb ik het artikel reeds verwijderd. GreenDay2 7 aug 2014 20:11 (CEST)
 • Sacha (schoenen) - Sterke vorm van zelfpromotie aanwezig. GreenDay2 7 aug 2014 19:37 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Daarmee (...) blijft Sacha jong en vernieuwend. - Aai, duidelijke promotie. Sikjes (overleg) 7 aug 2014 19:42 (CEST)
 • Nikki Benz -NE- Een pornoactrice. Fred (overleg) 7 aug 2014 20:25 (CEST)
  • Daar hebben we er wel meer van ([[Categorie:Pornoster_naar_nationaliteit]]). Geen idee hoe je bij een pornoster de relevantie kunt aantonen :-) GreenDay2 7 aug 2014 20:27 (CEST)
  • Ik weet niet of deze persoon relevant is (net als Greenday2 heb ik geen idee hoe je de relevantie van een pornoster aantoont; er is een waslijst met "Awards" opgenomen maar de meeste daarvan betreffen (slechts?) nominaties). Wel wil ik opmerken dat het een - met alle respect voor de aanmaker - bijzonder slechte vertaling van de Engelstalige Wikipedia betreft. Woodcutterty|(?) 7 aug 2014 21:16 (CEST)
  • Beste Fred en Greenday2, als deze persoon niet relevant is, dan zijn vele personen op wikipedia niet relevant van aard. Betreffende de nominaties, die zijn allemaal gerefereerd met elk hun aparte bron. De filmografie kan ik eventueel nog weg doen. Als ik kijk naar andere pagina's over hetzelfde lemma (maar in een andere taal) kan dit allemaal wel heel raar.
  • Voor Voor verwijderen - relevant of niet, het is bijzonder slecht vertaald - )°///< (overleg) 8 aug 2014 11:04 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen. De taal in deze lemma is drastisch gecorrigeerd zoals de maanden en andere taalfouten. Ik zie geen argument meer om dit artikel te verwijderen.
  • Duidelijk bekend genoeg. De nominatie is NE, als de kwaliteit niet goed is moet er als wiu genomineerd worden. In elk geval schiet "Een pornoactrice" ruimschoots te kort als nominatiereden. In die zin een onzinnominatie dus. — Zanaq (?) 15 aug 2014 19:25 (CEST)
 • Pim Lier - ne - al heeft hij op Mildred Zijlstra voor dat hij iets politieks deed en werd veroordeeld voor een moord, maar voor het overige lijkt me dit een irrelevante aangelegenheid - Berretta cardinalizia.png RJB overleg 7 aug 2014 22:02 (CEST)
  • Dast lintje komt er wel, maar verder lijkt me dit een politiek gemotiveerde nominatie, en zeker niet doen. Het artikel in Trouw (een behoorlijk Oranjegezind dagblad) liegt er ook niet om, en ook als voorzitter van de Centrumpartij is het subject sowieso E. Een partijvoorzitter in Nederland die z'n vrouw afknalt en daarnaast ook nog eens bastaardkind is van een prinsgemaal van het staatshoofd lijkt me bij uitstek iets dat je in een encyclopedie op hoort te kunnen zoeken. Milliped (overleg) 7 aug 2014 22:46 (CEST)
   • Ik ben benieuwd naar de achtergrond van al deze aantijgingen; ik hengel niet naar een lintje en ben geenszins politiek gemotiveerd (althans bij deze nominatie). Misschien heeft Milliped gelijk en zijn er redenen om dit lemma te bewaren (zijn korte politieke loopbaan en de moord op zijn vrouw), maar dat Pim Lier een bastaardzoon is van prins Hendrik, is nergens bewezen. Waarmee ik niet wil ontkennen dat het zo zou kunnen zijn, en evenmin dat prins Hendrik bastaardkinderen zou hebben (vele bastaardkinderen acht ik zelfs waarschijnlijk) maar een encyclopedie leent zich enkel voor waarheid en relevantie. Berretta cardinalizia.png RJB overleg 7 aug 2014 22:53 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Het verhaal (of het nou waar is of niet) dat hij de zoon van prins Hendrik zou zijn is algemeen bekend. Dat, gecombineerd met zijn opmerkelijke politieke carrière en de moord, maken hem absoluut encyclopedisch. Over Pim Lier wordt al tientallen jaren geschreven, en zeker niet alleen in de roddelpers. Uiteraard mag het artikel een stuk degelijker zijn dan het nu is. Maarten vdM (overleg) 9 aug 2014 10:33 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - eens met Milliped en Maarten vdM. In het artikel in Trouw staat dat Loe de Jong het bestaan van Lier voor het eerst openbaar maakte... en daarnaast staat daar ook dat er bewijzen zijn dat koningin Wilhelmina maandelijks bedragen overmaakte naar drie vrouwen die kinderen van prins Hendrik zouden hebben. (Ik kan me herinneren dat dat ook in een ander boek staat beschreven; daar kijk ik nog naar.) Hoe dan ook lijkt het zeer waarschijnlijk dat Pim Lier een bastaardzoon van prins Hendrik was. Los van dat heeft hij zelf ook regelmatig de publiciteit opgezocht (in de politiek en ongewild ook door de moord op z'n vrouw). Lier poseerde daarnaast in 1979 kort nadat zijn bestaan bekend werd in vol ornaat voor de fotografen - wat er ook op duidt dat ie zelf meermalen bewust de aandacht opzocht - dit itt tot Mildred. Zie ook hier. Wel zal ik proberen binnenkort het artikel op te knappen. @RJB: als je het dan hebt over buitenechtelijke kinderen die NE zijn, dan denk ik meer aan Edith Schaap-Abbo, een zus van Pim Lier - van haar is niets meer bekend dan dat zij in 1992 meldde een dochter van Hendrik te zijn. Trijnsteloverleg 16 aug 2014 12:30 (CEST)
 • Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring -NE- Een in 2014 uitgebrachte kinderfilm. Alvast voor de aanstaande Sinterklaas bedoeld? Volgens mij hebben we al ettelijke van dit soort films langs zien komen. Fred (overleg) 7 aug 2014 23:55 (CEST)
  • En waarom is dit genomineerd? Het is een uitgebrachte jeugdfilm, met gekende acteurs. Het wordt genomineerd omdat "we al ettelijke van dit soort films zien langskomen". Joepie, alle foebelers op de schop. 134.58.253.57 17 aug 2014 12:09 (CEST)
  • Ik zou tegenweg zijn. De Sinterklaasfilm is een gekend genre, waar bekende Nederlanders en inmiddels hun kinderen een aardige boterham mee kunnen verdienen. Dus komt het in Wikipedia, al is het cinematografische junkfood en ieder jaar meer van hetzelfde. Gelukkig kan dit lemma gewoon nuweg want het stuk onder verhaal is regelrecht overklopt van de site waar naartoe wordt gelinkt, http://extranet.entertainmentone.nl/extranet/nieuws.php dus. Balko Kabo (overleg) 20 aug 2014 00:01 (CEST)
 • Gianna Michaels -NE- Pornoactrice die al in meer dan 200 NE-films heeft meegespeeld. Fred (overleg) 7 aug 2014 23:58 (CEST)
  • Beste Fred, geen idee waarom deze pagina voor verwijdering is genomineerd. Volgens mij is de taal correct en is er goed gerefereerd. U zegt dat het onderwerp niet past op deze website, als u wil kan ik tal van deze onderwerpen zoeken voor u en u deze bezorgen. Danku.
  • Voor Voor verwijderen Beweringen worden niet middels bronnen ondersteund. Bronvermeldingen over "awards" zijn er daarintegen voldoende, maar da's nou net niet waar ze nodig zijn. Lelijke foto, bovendien. Kleuske (overleg) 8 aug 2014 11:27 (CEST)
   Tegen Tegen verwijderen. Als ik hier de argumenten lees voor de verwijdering van dit artikel, kan ik zeggen dat deze bijzonder zwak zijn. Ten eerste: bronvermeldingen zijn er, dus geen discussie hierover. Ten tweede: een lelijke foto is geen reden om een artikel te verwijderen (daarnaast is deze foto goedgekeurd door wiki commons).
  • Voor Voor verwijderen Er is niets wat deze pornoactrice relevant maakt, ze voert alleen haar beroep uit. Vergelijk het met figuranten, die krijgen ook geen eigen Wikipedia-artikelen. Sikjes (overleg) 15 aug 2014 01:54 (CEST)
   Tegen Tegen verwijderen. Volgens mijn weten voert elke pornoactrice haar beroep uit, toch raar dat er dan toch zoveel pagina's zijn met pornoactrices die wel goedgekeurd zijn. Dit is nogmaals geen goed argument om dit artikel te verwijderen. Ik heb geen idee waarom je deze pagina vergelijkt met figuranten. Je zoekt het veel te ver, allemaal om deze pagina te verwijderen. Yatti
  • Overduidelijk bekend en verifieerbaar genoeg. Voetballers en politici voeren ook gewoon hun beroep uit: dat is geen criterium. Het criterium is bekendheid en onafhankelijke bronnen. — Zanaq (?) 15 aug 2014 19:22 (CEST)
  • Eigenlijk zouden dergelijke zwak onderbouwde nominaties per direct ongedaan gemaakt moeten worden, en vooral, zou het soort "medewerkers" dat op die manier nomineert, enige terughoudendheid in nomineren moeten opgelegd worden. 134.58.253.57 17 aug 2014 12:09 (CEST)
   • Oneens: Laat deze lijst vooral laagdrempelig zijn. Iedereen mag nomineren wat hem/haar goeddunkt. En terughoudendheid laat zich sowieso niet opleggen. We kunnen altijd mensen die structureel onlogisch nomineren, daarop (persoonlijk of in deze lijst) aanspreken. Verder denk ik dat het systeem zichzelf aardig reguleert: als iemand steeds artikelen nomineert die alsmaar behouden blijven dan leert de nominator daar van, en tenminste gaat de lol van het nomineren er vanzelf af. Erik Wannee (overleg) 19 aug 2014 09:36 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Bekend pornoactrice, niet zomaar eentje die in een of twee films gespeeld heeft. En artikel is van bronnen voorzien. Goudsbloem (overleg) 20 aug 2014 10:34 (CEST)

Toegevoegd 08/08; te verwijderen vanaf 22/08[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 08/08: Deel 1[bewerken]

 • Sterk Onversterkt - wiu - Berretta cardinalizia.png RJB overleg 8 aug 2014 00:51 (CEST)
  Tegen Tegen verwijderen het artikel is in mijn ogen wel encyclopedisch en het perspectief zelf is interessant om te lezen. Ik heb geprobeerd het artikel nog een beetje op te knappen trouwens. Axuxius (overleg) 8 aug 2014 16:08 (CEST)
  Tegen Tegen verwijderen - Ik zou het artikel ook graag behouden zien. E-waarde lijkt mij geen probleem te zijn. GreenDay2 8 aug 2014 18:47 (CEST)
  • Het klinkt allemaal hoogst origineel maar hoeveel bezoekers komen er? The Banner Overleg 8 aug 2014 21:55 (CEST)
  Tegen Tegen verwijderen Ik weet niet of het belang heeft, maar RJB heeft de encyclopedische waarde in vraag gesteld net nadat ik het allereerste opzet had gepubliceerd. Jammer genoeg was ik het 'meebezig'-sjabloon vergeten te plaatsen, maar het artikel bestond toen slechts uit 1 korte paragraaf. Voor ik het onderwerp heb toegevoegd, heb ik nagekeken en bevestigd gezien dat ook andere middelgrote muziekfestivals werden opgenomen in Wikipedia. Ik vond geen exacte bezoekersaantallen. Ik heb er kort naar gezocht om een infobox te creëren. (OP) Koenkapoen (overleg) 8 aug 2014 23:34 (CEST)
  Een schatting is ook goed. Er zijn echter maar weinig jonge festivals met minder dan een paar duizend bezoekers die overleven... The Banner Overleg 8 aug 2014 23:41 (CEST)
  Ik weet het niet. Als ik het festival dit jaar bezoek, zal ik informeren of de organisatie bezoekersaantallen heeft. Volgens mijn eigen schatting gaan ze op weg naar een duizendtal bezoekers. Bij een vorige editie heb ik gezien dat het project vanwege het bijzondere concept de steun geniet van de Antwerpse Culturele Centra en de provinciale of Vlaamse overheid. De bezoekersaantallen zijn dus waarschijnlijk niet rechtstreeks verantwoordelijk voor het al-dan-niet voortbestaan. --Koenkapoen (overleg) 9 aug 2014 13:37 (CEST)
  De bezoekersaantallen zijn anders wel een belangrijke aanwijzing dat een festival van belang is. Vaak, maar niet altijd, geldt voor een muziekfestival een opkomst van 4000/5000 mensen als drempel. Het feit dat een festival al lang bestaat is ook een aanwijzing maar met slechts enkele afleveringen is die conditie zeker niet van toepassing. Dan is er nog een derde aanwijzing die het belang kan duiden: uitgebreide verslaglegging in kranten en tijdschriften! The Banner Overleg 9 aug 2014 21:30 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen, als het over tien jaar werkelijk wat bleek te zijn kan er altijd nog een lemma aangemaakt worden, nu ruikt het erg als promo. Peter b (overleg) 9 aug 2014 01:36 (CEST)
   Ik ben een muziekliefhebber en doe jaarlijks een tiental festivals. Ik heb vroeger nog over muziek geschreven. Dit is een eerste bijdrage tot wikipedia omdat ik de afwezigheid van dit festival met zijn toch wel uniek concept als een gemis ervoer. Aangezien het mijn eerste bijdrage is, zijn tips ter verbetering zeer welkom. Omdat het festival méér inhoud heeft dan enkel het muzikale luik, ben ik van mening dat enige duiding op Wikipedia wel op z'n plaats is. Dat het artikel in de komende 10 jaar kan groeien in lengte en relevantie is zeker. Het is momenteel echter wel degelijk informatief bedoeld. Als u mij laat weten welke onderdelen eerder promotioneel dan informatief zijn, probeer ik dat aan te passen. De origanisatie blijkt in handen van een vereniging zonder winstoogmerk. --Koenkapoen (overleg) 9 aug 2014 13:37 (CEST)
   Uit de tweede bron uit het artikel maak ik het volgende op; Tussen het eerste test-festival in een private tuin en de editie van vorig jaar in het Steytelinckpark (Wilrijk) groeide het aantal bezoekers van enkele tientallen tot enkele honderden. Omdat de reacties na het festival erg positief waren, verwachten we nog een verdere groei. Ik heb het bezoekersaantal en de toekomstverwachting wat betreft het onderwerp dik gedrukt. Zou het een idee zijn om ergens nog het bezoekersaantal toe te voegen in het artikel? Axuxius (overleg) 9 aug 2014 19:44 (CEST)
   Ik heb het gevoel dat hier naar het bezoekersaantal werd gevraagd omdat het een aanwijzing geeft over de maatschappelijke relevantie van het festival. Ik geloof niet dat opname van het aantal -gezien de vage omschrijving- echt een meerwaarde geeft aan het artikel. Wat mij betreft is het festival al relevant vanwege het unieke opzet. Of het ook encyclopedisch relevant is? Als ik dacht van niet, had ik geen poging gedaan om het te schrijven... maar dat is natuurlijk enkel mijn mening. Daarom was ik toch blij om te zien dat enkele deelnemers in de beoordelingslijst het ook wel interessant vonden. Ik hoop dan ook dat het artikel in de huidige basisvorm of licht aangepast mag blijven bestaan. Naarmate er meer publicaties zijn, kan het artikel dan nog groeien. Koenkapoen (overleg) 9 aug 2014 23:21 (CEST)
  • SInds de opmerking van RJB is het artikel aangevuld en herwerkt. Mag ik dan zelf het WIU-sjabloon verwijderen in afwachting van de uiteindelijke beslissing, of is dit strikt de taak van een moderator op het einde van de overlegperiode? Koenkapoen (overleg) 16 aug 2014 00:53 (CEST)+
   • Nee, als je het sjabloon weghaalt geef je aan dat het niet meer beoordeeld hoeft te worden en jij bent de aanmaker, dus mag je het sjabloon sowieso niet verwijderen. In principe is het alleen aan de afhandelend moderator en de nominator om een nominatiesjabloon te verwijderen. (Ervaren gebruikers willen ook wel eens een wiu verwijderen als het voldoende opgeknapt is, maar doen moet je wel heel zeker zijn dat de nominator het er ook mee eens zou zijn.) Mbch331 (Overleg) 16 aug 2014 09:05 (CEST)
 • Wikipedia:Stemlokaal/Wijzigen stemprocedure - weg - Een stemvoorstel uit 2012 van mijzelf, welke destijds al niet urgent genoeg verklaart is en derhalve niet in stemming zal worden gebracht. Pagina is daardoor overbodig en heeft geen zinvolle inhoud. Sun.svgJetzzDG 8 aug 2014 01:16 (CEST) Ik heb eigenlijk wel betere dingen te doen ;)
  Tegen Tegen bruikbaar stemvoorstel, gaarne niet weggooien. Vr groet Saschaporsche (overleg) 8 aug 2014 06:37 (CEST)
  Ik mis de argumentatie waarom het stemvoorstel bruikbaar zou zijn. Ik heb dit stemvoorstel opgezet in 2012; sindsdien is er niks mee gebeurd en nu zou dit stemvoorstel 'ineens' bruikbaar zijn. We kunnen hem laten staan, maar over 2 jaar is er nog steeds niks mee gebeurd (daar durf ik een kratje op te zetten). Sun.svgJetzzDG 8 aug 2014 14:05 (CEST)
  Tegen Tegen verwijderen. Ik mis vooral de argumentatie waarom al het overleg, en het bijbehorende stemvoorstel, nu 'ineens' in het niets zou moeten verdwijnen. Zie Overleg gebruiker:JetzzDG#Stemvoorstel. Wellicht is het stemvoorstel (over)rijp voor archivering, maar elementen eruit zijn (zeker lopende de huidige discussie) onmiskenbaar bruikbaar. Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 8 aug 2014 14:28 (CEST)
  Het overleg is wellicht nog bruikbaar, volgens mij staat mijn {{weg}} ook niet op de overlegpagina. Sun.svgJetzzDG 8 aug 2014 20:07 (CEST)
  Het overleg heeft betrekking op (de tekst van) het stemvoorstel. Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 9 aug 2014 07:32 (CEST)
  Buiten dat, een overlegpagina bestaat bij de gratie van het artikel (of in dit geval het stemvoorstel). Indien het voorstel verwijdert wordt, dan verdwijnt ook de overlegpagina, omdat die geen zelfstandig bestaansrecht heeft. Mbch331 (Overleg) 9 aug 2014 08:15 (CEST)
  Voor Voor verwijderen Net zo als personen heeft een niet-gelanceerd stemvoorstel ook het recht vergeten te worden. The Banner Overleg 8 aug 2014 22:30 (CEST)
 • Gust Valk - NE - niets te vinden over deze kunstenaar - opvallend is dat er met grote namen (Berserik, Raveel, Lucebert enz) wordt gegooit en dat de collectie recentelijk boven water is gekomen - )°///< (overleg) 8 aug 2014 09:10 (CEST)
  • Uit Picarta: Liefde... een roos in de winter. [potloodtek. Gust Valk; gedichten Riet Valk [en] Hans Hooijer], Rotterdam, Van Rhee, [1977]: "Waar poëzie en beeldende kunst niet opdringerig interpretatie van elkaar willen zijn, doen ze 't vaak goed samen. In dit geval levert de vereniging van 18 gedichten - 14 van R. Valk, 4 van H. Hooijer - met 7 potloodtekeningen van Gust Valk in fotolitho een zeldzaam mooi boek op. Groot, vierkant van formaat, op 'japanse' manier bedrukt, d.w.z. de dubbelgevouwen bladen - gebroken wit - enkel aan beide buitenkanten met poëzie bedrukt met daartussen dito grijze bladen die uitgesneden als passepartouts dienen voor de op wit afgedrukte tekeningen. Sterk persoonlijke, toch algemeen menselijke en zeer toegankelijke poëzie van redelijke tot goede kwaliteit vnl. over de liefde; uitstekend tekenwerk". Paul Brussel (overleg) 8 aug 2014 11:04 (CEST)
  • Beste, als u de artikelen goed leest dan leest u dat de collectie decennia verborgen is gebleven, het feit dat u er niets van op internet terug kan vinden is omdat er toen geen internet bestond. Wij zijn kunstverzamelaar en hebben de collectie in bezit. Het is een belangrijke collectie, en wordt momenteel geïnventariseerd. Via het RKD en de kranten uit de jaren 70 alsmede de collectie die wij bezitten en interviews met collega kunstenaars uit de tijd is alle informatie te herleiden, echter die is voor u niet toegankelijk maar dat wil niet zeggen dat het niet bestaat, u kunt het gewoon niet het gewoon nog niet vinden, en dat is gezien de mysterieuze aard van de collectie ook begrijpelijk, alle informatie is afgelopen maanden door ons verzameld en internetbronnen zijn derhalve nog niet aangemaakt. Gust Valk is de kunstenaar zoals beschreven, de collectie zal uiteindelijk een belangrijk deel gaan maken van de Nederlandse kunstgeschiedenis, maar als deze aankondigingen volgens u op welke manier dan ook niet passen binnen Wikipedia dan gaan wij daar niet te veel woorden aan vies maken, dan is Wikipedia duidelijk niet de passende bron voor deze collectie. (overigens wordt er niet zomaar met "grote namen" gegooid! Wij hebben namelijk de originele aankondigingsaffiches liggen waar de "de grote namen" alsmede die van Gust Valk worden vermeld) – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Stijldesign (overleg · bijdragen) 8 aug 2014 14:47‎
   • Wikipedia beschrijft kennis dat reeds bekend is, als er geen bronnen zijn, of de gebruikte bronnen voor het artikel zijn niet te herleiden of te verifiëren, dan is Wikipedia inderdaad niet de juiste plek om alles mee te delen. Zie daarvoor Wikipedia:Verifieerbaarheid. Dqfn13 (overleg) 8 aug 2014 14:57 (CEST)
    • Beste, de kennis is wel degelijk reeds bekend, er er zijn wel degelijk bronnen (alleen niet allen op internet, dan moet u naar het RKD)en alles is te verifiëren, want de tekst is gebaseerd op onderzoek en feiten, en niet op verzinsels, maar goed dat doet er verder niet toe, laat alle 3 artikelen maar verwijderen, maar daarmee slaat u wel de plank mis. Wikipedia had naar ons inzien een mooie beknopte aanvulling kunnen zijn op hetgeen wat gaat komen. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Stijldesign (overleg · bijdragen) 8 aug 2014 15:10‎
     • Leest u alstublieft even WP:NIET zodat u kunt lezen wat Wikipedia niet is. U gaf eerder aan dat wij niet alles kunnen lezen, daarmee is het dus nog gesloten voor derden, het ligt bijvoorbeeld in een archief. Wikipedia publiceert uitsluitend informatie van zaken die openbaar toegankelijk zijn. Denk hierbij aan zaken die in musea liggen, in open delen van archieven, of (liever) in boeken zijn beschreven door onderzoekers of op sites gepubliceerd zijn. Het komt op mij tot nu toe over dat dat in uw geval niet zo is. Dqfn13 (overleg) 8 aug 2014 15:22 (CEST)

Beste, ik ga deze discussie mijnerzijds beëindigen, er gaat teveel tijd in zitten, er staat prima in de teksten vermeld waar e.e.a. te vinden is, o.a. het RKD, en als u het krantenarchief (ONLINE!) erop na slaat kunt u precies teruglezen waar e.e.a. aan citaten aan refereren, wat betreft de gedichtenbundels die uitgegeven zijn die kunt u ook heel gemakkelijk terugvinden (online!) Wat betreft de referenties naar Lucebert en andere grote namen, kunt u de exposities van oa. Lucebert in het genoemde jaartal erop naslaan zonder dat u mijn affiches hoeft te zien (waar alle namen samen op staan). Dat de kunstenaar aan kanker is overleden moet u me maar op mijn woord vertrouwen gezien het feit ik dat van een bevriende kunstenaar Jaime Montserrat heb vernomen, die kende het koppel persoonlijk, wat betreft lovende woorden van critici kunt u het archief van Delpher online erop naslaan. Wat WPNIET betreft begrijp ik niet waar u naar verwijst, want geen van de punten die daar beschreven worden komen overeen met de teksten over de drie kunstenaars. Ik ga hier verder niet een welles nietes spelletje van maken, want dat is zinloos, nogmaals de drie artikelen zijn louter gebaseerd op feiten, dus die discussie ga ik verder niet voeren, het feit dat u daar niet van overtuigd bent doet daar verder niets aan af. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Stijldesign (overleg · bijdragen) 8 aug 2014 21:25‎

 • Hans Hooijer - NE - al even veel te vinden - gekoppeld aan verhaal over Gust Valk en Riet Valk - )°///< (overleg) 8 aug 2014 09:20 (CEST)
 • Riet Valk - NE - dichter van een bundel - gekoppeld aan Hans Hooijer en Gust Valk - )°///< (overleg) 8 aug 2014 09:23 (CEST)
  • Heeft volgens PiCarta twee dichtbundels gepubliceerd; momenteel wordt werk van haar aangeboden op internetveilingen. (Misschien daarom deze lemmata? Die kavels worden overigens aangeboden door stijldesignshop, die een opvallende overeenkomst vertoont met de aanmaker van deze artikelen: "stijldesign". Ik kan de E-waarde van deze drie onvoldoende beoordelen, maar reclame van de shop is het m.i. in ieder geval) Paul Brussel (overleg) 8 aug 2014 11:11 (CEST)
 • Karl-Heinz Müller (militair) - wiu/weg - er worden geen bronnen gegeven en ik kan niets vinden over dit persoon op Google. Mogelijk hoax? Jvhertum (overleg) 8 aug 2014 09:58 (CEST)
  • Zonder bronnen is dit artikel onhoudbaar. Gezocht... Niks gevonden. Kleuske (overleg) 8 aug 2014 13:50 (CEST)
 • Mer (Main Equipment Room) - wiu - )°///< (overleg) 8 aug 2014 10:00 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen In deze vorm is het artikel onbegrijpelijk. Fred (overleg) 8 aug 2014 10:59 (CEST)
 • McCloud BV - in deze vorm: reclame - )°///< (overleg) 8 aug 2014 10:05 (CEST)
  • NE bedrijf met assortiment? Blatante reclame en daarom tot nuweg gepromoveerd. Kleuske (overleg) 8 aug 2014 11:32 (CEST)
 • Kristal Summers - slechte vertaling - )°///< (overleg) 8 aug 2014 10:51 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Ik heb gisteravond geprobeerd de zwakke vertaling om te zetten in een nette Nederlandse schrijfstijl (in mijn ogen is dit geslaagd overigens). Het enige waar me nog een paar vraagtekens te boven kwamen was het feit dat sommige referenties duiden op een "error" en dus vraag ik me af of deze referenties wel handig zijn om in het artikel te behouden. Overigens duidt de infobox op Portaal:Film. Heeft het artikel wel echt iets met een film te maken of zou er toch niet beter een ander portaal toegevoegd kunnen worden? Als deze punten zouden kunnen worden doorgespit, besproken en besloten ben ik van mening dat het artikel zeker behouden zou moeten blijven op Wikipedia aangezien het wel encyclopedisch is en ik het naar mijn eigen mening dusdanig heb aangepast dat het goed genoeg zou moeten zijn om een artikel te vormen op Wikipedia. Axuxius (overleg) 10 aug 2014 18:29 (CEST)
   • Porno is nog steeds een film en een normale actrice zou je toevoegen aan Portaal:Film, dus waarom een pornoactrice niet? En niet werkende referenties: controleer of je ze in het internetarchief kan vinden, of misschien is de URL iets verandert. Kan je ze echt niet terugvinden, dan kan je ze verwijderen. Mbch331 (Overleg) 10 aug 2014 18:57 (CEST)
    • Ik ben het eens over het desbetreffende portaal. Ik werk zelf zelden met portalen op Wikipedia en vandaar dat ik er twijfels bij had. Wat de referenties betreft; ik kan er niets zinnigs van in elkaar puzzelen. 2 van de 4 referenties duidt op een error en nog een ander verwijst je door naar een zoekmachine. Het gaat dan over deze pagina's: [2], [3] en [4]. Moeten ze behouden blijven in het artikel of beter worden weggehaald? Axuxius (overleg) 11 aug 2014 00:17 (CEST)
 • Lier (familie) - NE/weg - bronloos artikel; geheel onduidelijk of de leden die na 1700 wel tot dit geslacht behoren; ernstige twijfel over de juistheid van dit artikel; worden hier niet allerlei geslachten door elkaar gehaald?. Paul Brussel (overleg) 8 aug 2014 10:55 (CEST)

Toegevoegd 08/08: Deel 2[bewerken]

 • Halloween in Walibi Belgium - Reclame/NE - Geen encyclopedische inhoud. Kleuske (overleg) 8 aug 2014 11:04 (CEST)
  • Vergelijkbare Halloween in Walibi Holland is ook een apart artikel: Halloween Fright Nights. Dqfn13 (overleg) 8 aug 2014 11:49 (CEST)
   • Dank voor de tip. Kleuske (overleg) 8 aug 2014 12:21 (CEST)
    • Ik ben geneigd beide onderwerpen wel als E te zien maar het zijn magneten voor fancruft. Fright Nights heb ik ooit eens gepoetst maar het verzandt weer tot promopraat. Kattenkruid (overleg) 8 aug 2014 13:49 (CEST)
   • Nou ik ben geneigd om dit rücksichtloss te nuweggen, sorry maar dit is rommel zonder ook maar een greintje E. Peter b (overleg) 9 aug 2014 01:39 (CEST)
  • Wanneer hij hier werd geplaatst, was de pagina nog niet af. Nu staat er ook nog een stuk geschiedenis bij, verplaatst vanaf Geschiedenis van Walibi Belgium. Ik zeg het maar even voor degenen die het niet zouden zien. Vriendelijke groeten,Rickie97 (overleg) 9 aug 2014 17:24 (CEST)
 • Gazacaust - POV, bronloos - MatthijsWiki (overleg) 8 aug 2014 11:34 (CEST)
  • Ik heb een bron kunnen vinden, maar da's onvoldoende om een artikel op te baseren. De tekst die er nu staat is POV en OO, een mateloze hyperbool, voor zover ik het kan beoordelen. Kleuske (overleg) 8 aug 2014 13:04 (CEST)
   • De term Gazacaust staat ongeveer in elk opiniestuk in de Vlaamse pers en wordt zowel door voor- als tegenstanders van het Israëlische beleid gebruikt. Het arikel is helemaal niet subjectief, maar een goede samenvatting van wat het woord impliceert. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Zwveud (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
    • Links? Kleuske (overleg) 8 aug 2014 13:35 (CEST)
    • Neologismen worden pas opgenomen als ze algemeen gebruikelijk zijn, niet als het "leuk" (dan wel ranzig) bedoelde eendagsvliegen betreft. Fred (overleg) 8 aug 2014 20:07 (CEST)
  • Dit kan wel weg. Het is behoorlijk POV en er staan inmiddels meer sjablonen dan tekst. Velocitas(↑) 8 aug 2014 22:23 (CEST)
  • Bronloos is het lemma alvast niet meer. De term wordt gebruikt, wereldwijd. Dat de term een POV uitdraagt, is zonder enige twijfel, maar dat hoeft geen probleem te vormen. Wikipedia moet zakelijk en onderbouwd beschrijven wat de term voorstelt, en welke kritiek er op geuit wordt. Andere POV-termen zijn zo bv. het Bloedbad van Boston, kutmarokkanen, Jack the Ripper, hangjongeren, excuustruus, ... 94.225.59.76 9 aug 2014 13:01 (CEST)
  • Waan van de dag, de term wordt nu even gebruikt maar is nog niet ingeburgerd. Kan ev. in het artikel over het conflict zelf, maar als apart artikel lijkt me dit (voorlopig) overdreven. --MichielDMNCrystal Clear app phppg.png (overleg) 9 aug 2014 20:43 (CEST)
 • Münchhausenbeweging Rotterdam weg - zie Münchhausenbeweging op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140725. Was qua naam daarin veranderd maar in de oude verwijzing eveneens herrezen. Agora (overleg) 8 aug 2014 11:37 (CEST)
 • BlazHoffski - reclame. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 8 aug 2014 11:41 (CEST)
 • Lavish Styles - WP:BLP - Fancruft. De sites lanasbigboobs.com en boobpedia.com worden als bron opgevoerd. Kleuske (overleg) 8 aug 2014 11:50 (CEST)
  • Ik vind het wel knap. Ze heeft een carrière gelanceerd. Dat is de NASA nog nooit gelukt. Ze heeft ook nog met iemand het identieke gezicht. Dan moet schijn wel bedriegen. Kattenkruid (overleg) 8 aug 2014 15:12 (CEST)
   Tegen Tegen verwijderen. Ik heb verder aan deze pagina gewerkt. Zo zijn de onbetrouwbare bronnen vervangen door betrouwbare bronnen. De sarcastische opmerkingen van Kattenkruid zijn ook verwijderd en opnieuw herschreven.
 • Halloween Fright Nights - Reclame/NE - Geen encyclopedische inhoud. Evenement voor een commerciele onderneming. Kleuske (overleg) 8 aug 2014 12:21 (CEST)
 • Steve Holland - ne/wiu Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 8 aug 2014 12:52 (CEST)
 • Billy Clifford - Zeker encyclopedisch waardig maar WB. Apple logo black.svg 12345danNL - Overleg - 8 aug 2014 12:54 (CEST)
 • Billy Clifford - wiu - Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 8 aug 2014 12:54 (CEST)
 • Jamal Blackman - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 8 aug 2014 12:55 (CEST)
 • Wilhelm von Thoma - wiu - Als uit bronnen blijkt dat alles klopt dan is hij zeker relevant, om die reden alleen een wiu-nominatie. Uit de tekst blijkt momenteel geen relevantie, in de infobox verschijnen in ene nog twee extra oorlogen en een onderscheiding waar in de tekst nergens over wordt gesproken. Heeft hij wel deelgenomen aan WOI en aan de Spaanse Burgeroorlog? Of worden die alleen opgevoerd omdat hij in diezelfde periode leefde? Dqfn13 (overleg) 8 aug 2014 13:09 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Zie alle interwiki's voor het antwoord. Tekstman (overleg) 8 aug 2014 15:14 (CEST)
   • Die interwiki's vullen niks in het artikel aan. Uit de tekst in het Nederlandstalige artikel zal hier de relevantie moeten blijken. De hier gestelde vragen zullen dus ook hier in het artikel beantwoord moeten worden, niet op een andere wiki. Dqfn13 (overleg) 8 aug 2014 16:17 (CEST)
 • Gaza-caust - Zie Gazacaust. Kleuske (overleg) 8 aug 2014 13:42 (CEST)

Toegevoegd 08/08: Deel 3[bewerken]

 • Christophe Lollichon - wiu - Was gemarkeerd als nuweg, maar was makkelijk uit te breiden naar iets meer dan 1 feit. Maar nog wel erg mager, alleen is voetbal niet mijn ding. Vast wel iemand die een beter artikel kan maken van de keeperstrainer van Chelsea. Mbch331 (Overleg) 8 aug 2014 13:09 (CEST)
 • Kleito - mogelijk bronloze hoax - RonaldB (overleg) 8 aug 2014 13:42 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Komt uit de Critias van Plato en wat er staat, klopt grotendeels, al is het wat wollig beschreven. Zie wikisource. Een hoax is dit beslist niet. Kleuske (overleg) 8 aug 2014 15:13 (CEST)
 • Plopsaqua - weg - toekomstig attractiepark - RonaldB (overleg) 8 aug 2014 13:45 (CEST)
 • Lijst van dialect-plaatsnamen tijdens carnaval - weg - Deze lijst bestaat uit plaatsnamen die niet alleen gebruikt worden met carnaval, maar uit algemeen in het Limburgs gebruikte plaatsnamen. Er bestaat reeds een lijst van alternatieve plaatsnamen tijdens carnaval. --Tibor 8 aug 2014 16:00 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Namen hebben helemaal niets met carnaval te maken. - Supercarwaaroverleg 8 aug 2014 18:59 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Deze namen staan het gehele jaar door op de officiële plaatsnaamborden. Dialect is immers niet leuk, grappig of carnavalesk, maar belangrijk en behoudenswaard, dit in tegenstelling tot genomineerd lemma. Fred (overleg) 8 aug 2014 20:40 (CEST)
 • Onderzoeksinstituut Brainclinics - reclame/ne - Private instelling met onduidelijke E-waarde. EvilFreD (overleg) 8 aug 2014 16:06 (CEST)
 • Duitse Gebarentaal - wiu - Machinevertaling, onduidelijk wat er met de cijfers bedoeld wordt. Als het gaat om sprekers dan zijn het wel enorm grote verschillen, en het grootste cijfer staat vooraan... Artikel heeft 5 bronnen voor een halfslachtige zin, zelfs de naam heeft een bron. Dqfn13 (overleg) 8 aug 2014 16:51 (CEST)
 • Franse Gebarentaal - wiu - Machinevertaling, onduidelijk wat er met de cijfers bedoeld wordt. Als het gaat om sprekers dan zijn het wel enorm grote verschillen, en het grootste cijfer staat vooraan... Artikel heeft 5 bronnen voor een halfslachtige zin, zelfs de naam heeft een bron. Dqfn13 (overleg) 8 aug 2014 16:51 (CEST)
 • Italiaanse Gebarentaal - wiu - Machinevertaling, onduidelijk wat er met de cijfers bedoeld wordt. Als het gaat om sprekers dan zijn het wel enorm grote verschillen, en het grootste cijfer staat vooraan... Artikel heeft 6 bronnen voor een halfslachtige zin, zelfs de naam heeft een bron. Dqfn13 (overleg) 8 aug 2014 16:51 (CEST)
 • Yannis Van Leemput - NE, 13-jarige kinderboekenauteur, misschien later wel een artikel waard Knipoog - Apple logo black.svg 12345danNL - Overleg - 8 aug 2014 17:21 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Geen andere websites vermelden deze "schrijver". - Supercarwaaroverleg 8 aug 2014 18:56 (CEST)
 • Leesweb - Heeft veel weg van een reclametekst - Apple logo black.svg 12345danNL - Overleg - 8 aug 2014 17:38 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Tekst op verschillende plaatsen aangepast. Bevat enkel nog objectieve informatie over de organisatie (doelstellingen, activiteiten, situering). – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Erasmus2 (overleg · bijdragen) 19 aug 2014 13:48‎
  • Opmerking Opmerking - Duidelijk hierop gebaseerd. Apple logo black.svg 12345danNL - Overleg - 8 aug 2014 17:41 (CEST)
 • 5 Makkabeeën - wiu - RonaldB (overleg) 8 aug 2014 18:09 (CEST)
  • "Het boek overleeft in het Arabisch, maar werd vermoedelijk samengesteld in het Hebreeuws, te oordelen naar de talrijke Hebreeuwse teksten. Aangezien er geen spoor van een Hebreeuwse tekst bestaat, beschouwen sommige geleerden dat het werk in het Arabisch is geschreven vanuit Hebreeuwse memoires." Ben ik de enige die dit niet begrijpt? Sijtze Reurich (overleg) 8 aug 2014 19:07 (CEST)
  • Ik had het kunnen weten. Deze tekst is een gedeeltelijke en slechte vertaling van w:en:5 Maccabees. In het bovenstaande citaat moet "talrijke Hebreeuwse teksten" "talrijke Hebraïsmen" zijn. Sijtze Reurich (overleg) 8 aug 2014 21:56 (CEST)
  • Deze tekst is letterlijk overgenomen van deze webpagina, maar is wel van de hand van dezelfde auteur. Aangezien ik niet weet of de auteur of het Nieuw Apostolisch Bijbelverbond het auteursrecht heeft, heb ik er toch maar nuweg opgeplakt. Ik heb overigens een nieuwe vertaling van het artikel op de Engelse wiki gemaakt. Zodra een beslissing over de huidige tekst is gevallen, plaats ik een nieuwe. Sijtze Reurich (overleg) 9 aug 2014 19:39 (CEST)
  • Nieuwe tekst staat er nu. Sijtze Reurich (overleg) 9 aug 2014 20:26 (CEST)
  • Opmerking Opmerking nieuw artikel en dus oude beoordeling doorgehaald. Dqfn13 (overleg) 9 aug 2014 20:49 (CEST)

Toegevoegd 08/08: Deel 4[bewerken]

 • Joey Dale -wiu- Indien deze dj E-waardig zou zijn, dan met zijn naam en niet met zijn "artiestennaam" in Wiki. Barst van de kromme zinnen en spelfouten, inclusief Mozartje: Op 16 jarige leeftijd begon hij met het produceren van house muziek. In 2014 wordt Joey Dale bekent met club nummers, enzovoort. Tevens worden tegenwoordige en verleden tijd op onnavolgbare wijze door elkaar gehusseld. Fred (overleg) 8 aug 2014 18:40 (CEST)
  • No offense maar wat dan met Netsky, Selah Sue, Aloe Blacc, ...? Artiestennamen zijn nu eenmaal bekender bij het grote publiek dan de echte namen van die artiesten. Dat eerste advies klopt dus niet helemaal. Mvg, GreenDay2 8 aug 2014 18:46 (CEST)
   • Dat klopt, in zoverre het een bekende artiest is. Dat is bij bovengenoemde dj mogelijk niet het geval. Fred (overleg) 8 aug 2014 19:57 (CEST)
   • Tsja, en die Netsky is ook al niet erg afstandelijk: Dankzij het succes in België won Netsky aan internationale bekendheid, belangrijke prijs, en natuurlijk namesdropping en de nodige nominaties.... Fred (overleg) 8 aug 2014 22:06 (CEST)
    • Daar heb je volledig gelijk in! GreenDay2 8 aug 2014 23:03 (CEST)
 • Navette RER - Erg mager. Was ten onrechte genuwegd, maar is wel te mager om zo te behouden Mbch331 (Overleg) 8 aug 2014 20:00 (CEST)
Poetsje uitgevoerd. Milliped (overleg) 9 aug 2014 14:13 (CEST)
 • Carmine Persico - wiu - Artikel is in strijd met WP:BLP, voor feiten als gevangenisstraf en dergelijke moeten bronnen geplaatst worden. Dqfn13 (overleg) 8 aug 2014 23:03 (CEST)
 • Roland Kleine - persoon op televisie, encyclopedische relevantie is niet duidelijk - Jvhertum (overleg) 8 aug 2014 23:17 (CEST)
  • Artikel is een uurtje of 10 voor nominatie nog behouden bij sessie... Al is voor mij de relevantie ook erg mager. Dqfn13 (overleg) 9 aug 2014 00:05 (CEST)
  • Wat mij betreft is het not done om een artikel opnieuw te nomineren nadat het net behouden is, maar de reden voor behoud ontgaat me volkomen in dit geval. Zie hier zelfs geen aanleiding voor twijfel. Een panellid in een tv-programma is niet encyclopedisch en als ondernemer/fokker lijkt me deze persoon ook niet relevant. Het artikel komt verder wat promo-achtig op me over. GeeJee (overleg) 9 aug 2014 14:50 (CEST)
  • Ik heb overigens een email van zijn echtgenote ontvangen waaruit blijkt dat het artikel door hemzelf geschreven is. Jvhertum (overleg) 11 aug 2014 22:21 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - O, maar moet dit dan niet verifieerbaar zijn? Ik kan namelijk ook wel roepen dat ik mail van iemand heb ontvangen, om daarmee kracht bij te zetten dat een bepaald lemma om die reden weg zou moeten! Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 17 aug 2014 15:34 (CEST)
   • Opmerking Opmerking - de verifieerbaarheid is niet zo'n issue, er zijn na de vorige nominatie enkele bronnen toegevoegd (o.a. door mij). Het artikel is gestart door de familie, maar daarna dusdanig aangepast dat het geen zelfgeschreven zelfpromo meer is. Of het relevant is, is eigenlijk in de vorige sessie al min of meer behandeld, maar blijkbaar is niemand het daar mee eens? ed0verleg 19 aug 2014 10:01 (CEST)
    • Jammer dat men dit dan de vorige keer niet heeft kenbaar gemaakt, het niet eens te zijn en de genomen beslissing van behoud van het lemma nu ter discussie stelt! Flag utrecht city.gif Antoine.01Arrow right.svgoverleg(Antoine) 19 aug 2014 13:00 (CEST)

Toegevoegd 09/08; te verwijderen vanaf 23/08[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 09/08: Deel 1[bewerken]

 • Ghost Rockers - Moet nog uitgezonden worden (en dat staat nu gepland voor 3 november) Mbch331 (Overleg) 9 aug 2014 08:45 (CEST)
 • Oona O'Neill - vrouw en moeder van, op zich zelf staande encyclopedische relevantie niet duidelijk - Jvhertum (overleg) 9 aug 2014 10:03 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Het lijkt ondenkbaar dat men een lemma zou verwijderen dat 16 counterparts heeft in andere talen. Wel is het zo dat het bestaande artikel mager is en aanvulling nodig heeft. Andries Van den Abeele (overleg) 9 aug 2014 15:00 (CEST)
  • Ik heb de Engelse en de Duitse versie er even op nagekeken maar ik kan er weinig tot geen notabiliteit in ontdekken. Een screentest voor een nooit gemaakte film, Der junge Komponist, Calveros Nebenbuhler, wurde von Chaplins Sohn Sydney gespielt, seine Kinder Geraldine und die noch jüngeren Kinder treten kurz auf und seine Frau Oona ist in einigen Szenen Claire Blooms Licht-Double.. En ook haar IMDb-pagina is weinig overtuigend. Tenzij er met bronnen aangetoond wordt dat zijn van belang was/naam gemaakt heeft buiten de filmindustrie en de daaraan gerelateerde pers, zie ik het somber in. The Banner Overleg 9 aug 2014 16:55 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - NE als actrice, maar E als 'bekend persoon' Zie bv de biografieën, die bij literatuur genoemd worden. Cattivi (overleg) 10 aug 2014 01:41 (CEST)
 • Satellite Equipment Room - wiu/ne, onduidelijk. Zie ook Mer (Main Equipment Room). Jvhertum (overleg) 9 aug 2014 10:15 (CEST)
 • Raymon van der voort - Zwaar wiu en tevens twijfel over relevantie Mbch331 (Overleg) 9 aug 2014 10:28 (CEST)
  • reeds recent beoordeeld en verwijderd na sessie als niet relevant. Identiek herplaatst dus direct verwijderd. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 aug 2014 13:17 (CEST)
 • Anders Nilsen - Erg mager, verbetering gevraagd. Mager112001 (overleg) 9 aug 2014 12:02 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - ik heb nu een discografie toegevoegd en ga het artikel nog meer uitbreiden/verbeteren - Trijnsteloverleg 12 aug 2014 00:04 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd, artikel aangevuld. Trijnsteloverleg 15 aug 2014 18:23 (CEST)
 • Jeroen Bos - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 9 aug 2014 13:17 (CEST)
 • Sam Leijten - Wiu en NE - GreenDay2 9 aug 2014 13:39 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Wellicht wel E, maar in deze staat te veel wiu. Sikjes (overleg) 9 aug 2014 13:41 (CEST)
   • De boysband waarin hij speelt, heeft inderdaad een lemma, maar vooralsnog staan er te weinig individuele verdiensten om een eigen lemma te rechtvaardigen. Iemand met een lemma op Wikipedia moet meer zijn dan is lid van... Mvg, GreenDay2 9 aug 2014 13:42 (CEST)
 • Rudolf Scherpereel. Ik heb nooit eerder een artikel voor verwijdering voorgesteld, maar het hier gemelde artikel lijkt me daarvoor toch wel in aanmerking te komen. Een bescheiden politicus, die eens toevallig een maand waarnemend burgemeester was, omdat de te benoemen burgemeester een disciplinaire straf opliep: echt minimaal en niet E. Tenzij het artikel aanzienlijk kan verbeterd en aangevuld worden (geboorteplaats en -datum, studies, beroep, burgerlijke stand, realisaties voor en tijdens politiek mandaat, bronnen, referenties) is dit een artikel dat rijp is voor verwijdering. Andries Van den Abeele (overleg) 9 aug 2014 14:18 (CEST)
 • Lijst van populaire jongensnamen - weg - Geen echt artikel aanwezig, slechts een (onopgemaakte) lijst van jongensnamen, en ook van meisjesnamen. Die laatste horen sowieso niet thuis in een lijst van jongensnamen. "Populaire jongensnamen" is subjectief; onduidelijk wat de opnamecriteria zijn. NB De lijst bevat ook namen als "Spiegelaandewand", "Tomaat" en "Aardbei" en mag dus ook direct verwijderd worden. Woodcutterty|(?) 9 aug 2014 16:28 (CEST)
 • Nicolas van België en Aymeric van België - NE - vermelding bij vader lijkt voldoende, en als ze misschien iets gaan presteren; 'verschijnen' op een kerstconcert in een wieg of kinderwagen lijkt me niet E maken. Paul Brussel (overleg) 9 aug 2014 17:37 (CEST)
  • Nicolas en Aymeric blijven prinsen van Belgie die kun je toch niet zomaar verwijderen.
 • Vrienden (televisieserie) - Wordt hier nu Friends (sitcom) mee bedoeld? Heeft - vanzelfsprekend - meer duiding nodig. GreenDay2 9 aug 2014 17:52 (CEST)
 • Gurt Vermeulen - Laster, bronloos. (info gangster over Curd Vermeulen voordat hij alle info verwijderd heeft van Google). Nuweg? Kukkie (overleg) 9 aug 2014 19:45 (CEST)
  • Ik heb het reeds verwijderd, inderdaad een nuwegje. Mvg, GreenDay2 9 aug 2014 19:46 (CEST)

Toegevoegd 10/08; te verwijderen vanaf 24/08[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 10/08: Deel 1[bewerken]

 • Vreemd artikel Voor Voor verwijderen Axuxius (overleg) 10 aug 2014 18:36 (CEST)
 • Serginho Hijnes - wiu - Mag nog wel opgeknapt worden, speelt schijnbaar al 2 jaar niet meer, maar is nog wel transfervrij Mbch331 (Overleg) 10 aug 2014 11:53 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Sterker nog, deze pagina mag verwijderd worden, aangezien deze speler wel ooit in de jeugd van ADO heeft gespeeld, maar zeker niet in het eerste. Hij is nog nooit tot een professionele competitiewedstrijd gekomen en is derhalve ongeschikt voor een eigen pagina. TimGiesbers (overleg) 10 aug 2014 23:44 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen inderdaad, is gewoon een amateurvoetballer die bij de voormalige ADO amateurs (onder 21) gespeeld heeft. - Agora (overleg) 11 aug 2014 11:49 (CEST)
 • Vrouwe Justitia in Verval - NE - Stichting met betoog en promo. Kleuske (overleg) 10 aug 2014 12:28 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Zwaar POV betoog met complotgeurtje. Michiel (overleg) 10 aug 2014 12:36 (CEST)
  • Er zijn velen die zich zorgen maken over falen van de rechtstaat, soms terecht, soms omdat de rechter ten onrechte de wederpartij gelijk heeft gegeven. Die tweede categorie zoekt soms zijn toevlucht tot het aanmaken van dit soort sites, soms staat daar wel eens, per ongeluk denk je dan, zinnige info op, vaak is het tenenkrommend. Maar uiteraard heb ik er geen bezwaar tegen dat broddelwerk van de Hoge Raad aan de kaak wordt gesteld, maar misschien is deze site daar niet de meest effectieve mogelijkheid voor, en misschien bedoelt de maker van de site iets anders met broddelwerk, of te wel een privé-initiatief dat privé moet blijven, Voor Voor verwijderen. Peter b (overleg) 10 aug 2014 16:49 (CEST)
 • Albelli - NE/reclame - Jvhertum (overleg) 10 aug 2014 12:38 (CEST)
 • VV Oranje Wit/Muskietiers - een jeugopleiding van twee amateurvoetbalclubs, encyclopedische relevantie is niet duidelijk - Jvhertum (overleg) 10 aug 2014 12:41 (CEST)

Toegevoegd 10/08: Deel 1b: Voormalige Limburgse gemeentes[bewerken]

 • Noorbeek (gemeente)
 • Mheer (gemeente)
 • St. Geertruid (gemeente)
 • Gronsveld (gemeente)
 • Wijlre (gemeente)
 • Klimmen (gemeente)
 • Slenaken (gemeente)
 • Bocholtz (gemeente)
 • Bingelrade (gemeente)
 • Amstenrade (gemeente)
 • Bunde (gemeente)
 • Grevenbicht (gemeente)
 • Geulle (gemeente)
 • Eijgelshoven (gemeente)
 • Elsloo (gemeente)
  • Waren op 26 juli reeds genomineerd, maar met twee weken verlengd zodat Lidewij C J. de artikelen nog kan verbeteren. JurgenNL (overleg) 10 aug 2014 12:08 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderenNeutraal Neutraal - is toch een stukje geschiedenis en het staat (mij) niet in de weg - Richard KiWi Overleg 10 aug 2014 18:13 (CEST)
   • p.s. ik had alleen als steekproef de bovenste genomen en die ziet er goed uit, de anderen zijn behoorlijk wiu en hebben geen opmaak inderdaad. En ik ben momenteel niet zo'n schrijver, hoewel ik wel ooit 150+ artikelen geschreven heb. Dat pik ik nog wel een keer op. Af en toe schrijf ik een (eenvoudig) artikel over een muziekalbum of knap ik een beginnetje op (wat hier de bedoeling is), maar ik weet hier niets van.. Dus we zullen zien of iemand anders het wel oppikt :) .. - Richard KiWi Overleg 11 aug 2014 23:07 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen - Een voormalige gemeente mag wmb een eigen artikel. Een encyclopedie behoort zich niet te beperken door tijd. Iets is niet relevant en plots irrelevant omdat het opgeheven wordt. Een land mag een artikel en een voormalig land mag een artikel. Een bedrijf mag een artikel en als het failliet gaat blijft dat artikel staan. Een gemeente mag een artikel en een voormalige gemeente dus ook. Taketa (overleg) 10 aug 2014 18:42 (CEST)
  • Ik denk dat we ons moeten afvragen of we in deze artikelen niet informatie herhalen die al op de pagina's zonder haakjes staat. Herhalen is op zich niet erg, maar mijns inziens wel nutteloos als het om twee regels tekst gaat die het nieuwe artikel opvullen en al in het artikel van de plaats gevonden kunnen worden. Zoals ik het nu zie voegen deze niets toe aan de artikelen over de huidige plaatsen, daarin staat namelijk ook gewoon vermeld dat het ooit een zelfstandige gemeente was, maar het nu niet meer is. Velocitas(↑) 10 aug 2014 21:25 (CEST)
   • Originele nominatie was ook niet NE, maar WIU, dus als de artikelen verbeterd worden (waar momenteel alleen Lidewij C J. mee bezig is) dan kunnen ze blijven. De artikelen die reeds door Lidewij zijn aangepakt Bemelen (gemeente), St. Geertruid (gemeente), Mheer (gemeente) en Noorbeek (gemeente) zien er prima uit en bevatten ook meer informatie dan wat er in de plaatsartikelen staat. Als Richardkiwi en Taketa dat er ook van maken, dan is hun tegenweg ook toe te passen, zoals de hierboven door JurgenNL geplaatste artikelen er nu bij staan zijn ze rijp voor verwijdering. St. Geertruid, Noorbeek en Mheer mogen van mij behouden blijven, iets waarvan ik niet zeker weet of ik het sjabloon kan verwijderen aangezien JurgenNL de data aangepast heeft en dus als afhandelend moderator (mogelijk) van mening was dat de artikelen nog onvoldoende waren. Dqfn13 (overleg) 10 aug 2014 23:29 (CEST)
    • Je hebt gelijk Dqfn13. Ik ging inderdaad uit van NE en had een van de betere artikels uit de lijst doorgenomen. WIU is natuurlijk anders. Ik heb ze nu allemaal bekeken en deel je mening dat er redelijk weinig in de nog niet verbeterde artikels staat. Mvg, Taketa (overleg) 11 aug 2014 07:04 (CEST)

Toegevoegd 10/08: Deel 2[bewerken]

 • DutchCulture, centre for international cooperation, alias Nederlandse centrum voor internationaal cultuurbeleid - Genomineerd, maar niet gemeld. Kleuske (overleg) 10 aug 2014 13:06 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen in handen van een marketeer. Hopeloze promo. Kleuske (overleg) 10 aug 2014 13:06 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen feitelijke vermelding van een organisatie met officiële opdracht. Tekst is aangepast en referentie toegevoegd. Je kunt de naam niet leuk vinden, maar het is de officiële naam van de stichting. Nederlandse alias is onzin, want verwijst naar iets wat niet bestaat. YGieles
  • Promo. Oudere versies (zoals deze) bevatten neutraler materiaal. Terugzetten naar voor de promotoevoegingen. — Zanaq (?) 15 aug 2014 19:17 (CEST)
 • Aigoo - NE/Reclame - Website Kleuske (overleg) 10 aug 2014 13:11 (CEST)
 • Sympho-Nick - Meidenband. Winnaars locale talentenjacht. Kleuske (overleg) 10 aug 2014 13:17 (CEST)
  • Ze gaan wel Oekraïne vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival 2014. Dus een beetje kort door de bocht met "Winnaars locale talentenjacht". Mbch331 (Overleg) 10 aug 2014 13:23 (CEST)
   • Het Junior Eurovisie Songfestival 2014 is niet veel meer dan dat. Vrij ruim door de bocht, eerlijk gezegd. Laat ze eerst winnen, dan een artikel. Kleuske (overleg) 10 aug 2014 13:25 (CEST)
    • Deelnemers aan internationale liedjeswedstrijd. Kattenkruid (overleg) 10 aug 2014 17:33 (CEST)
 • Saunameester - NE - Onvoldoende onafhankelijke bronnen. Kleuske (overleg) 10 aug 2014 13:24 (CEST)
  • Er zijn zelfs Open Nederlandse Kampioenschappen voor Saunameesters. Kattenkruid (overleg) 10 aug 2014 17:33 (CEST)
  • Veel wat grotere saunabedrijven hebben personeelsleden met de functie saunameester. Dus E en behouden. (En inderdaad. “Bepaalde saunabedrijven” kennen die functie niet…) Denkhenk (overleg) 10 aug 2014 23:46 (CEST)
 • JFK Ibiza - reclame/ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 10 aug 2014 14:15 (CEST)
 • ISIS Benelux - NE - Ex-bedrijf zonder encyclopedische relevantie. Kleuske (overleg) 10 aug 2014 14:16 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Claimen ook nog eens de OP van dat artikel, althans dat proberen ze. Binnenkort bestaat die OP wellicht ook niet meer. - Richard KiWi Overleg 10 aug 2014 18:11 (CEST)
 • Orde van Sint-Johannes van Jeruzalem - WIU als in 'Van onvoldoende kwaliteit' - Slordig en onsamenhangend artikel bestaande uit een paar onbelangrijke weetjes, met als belangrijkste opgegeven bronnen een paar oude Telegraaf-artikelen. Driemaal raden wie de auteur was (anno 2008). Onduidelijk wat het nu voor een orde is, serieuze bronnen ontbreken. De namenlijst betreft kennelijk figuren uit het verleden, bestaat deze Orde nog? Wat is de verhouding tot de Orde van Malta? Het blijkt niet uit het artikel. Glatisant (overleg) 10 aug 2014 15:03 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Warrig verhaal met hoog roddelgehalte en zonder serieuze bronnen. Michiel (overleg) 10 aug 2014 15:39 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen, althans nu, ik vind dat tijdens de blok van Robert Prummel zijn lemma's niet genomineerd zouden moeten worden tenzij het of evident auteur is of echt van het niveau nuweg, deze voldoet aan geen van beide. Peter b (overleg) 10 aug 2014 16:42 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - nominatiereden heeft (zoals hierboven ook al een beetje staat) meer met de aanmaker, dan met het artikel zelf te maken. En de nadruk op bronnen is pas ongeveer een jaar. Daarvoor waren veel meer bronloze (of bron'arme') artikelen (en die zijn er nog steeds). Hier staan tenminste nog bronnen in, ook al is het o.a. de Telegraaf. - Richard KiWi Overleg 10 aug 2014 20:24 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Het systematisch en in teamverband najagen van Prummel is iets wat mij ernstig tegen de borst stuit. De Koninklijke Bibliotheek geeft in feite maar twee bruikbare bronnen (waarvan eentje een fotobijschrift). De orde is mijns inziens dus terdege wel een echt fenomeen. Maar ik moet toegeven dat dit artikel te slecht is om te handhaven. Ik kan dit namelijk niet zien als een betrouwbare bron. The Banner Overleg 10 aug 2014 20:27 (CEST)
  • De aanleiding van de nominatie is ergernis over een slecht artikel zonder goede bronnen, dat ik toevallig tegenkwam bij het werk aan het artikel Gustaaf Wappers, omdat ik wilde weten wie Johannes van Jeruzalem precies was. Dit artikel zegt daar niets over. Ook vóór het 'bronnentijdperk' had de povere inhoud me geërgerd en ook als Peter b het zelf zou hebben geschreven, had ik het hier genomineerd. Glatisant (overleg) 10 aug 2014 22:07 (CEST)
        • (Even terzijde: Er is geen sprake van een Johannes van Jeruzalem. Dit is de "Jeruzalemse Orde van Sint-Johannes". Maarten vdM (overleg) 12 aug 2014 14:25 (CEST))
   • Als ik het had geschreven dan zou ik geen enkel bezwaar tegen je nominatie hebben gehad, waarschijnlijk was ik vol schaamte in de hoek gaan zitten, maar RP kan nu niet reageren en het ook niet verbeteren, waarom wacht je niet tot hij weer kan reageren? Peter b (overleg) 11 aug 2014 00:02 (CEST)
    • Omdat ik me rot ergerde aan de slechte kwaliteit van dit weinig informatieve roddelstukje. Als er een lijstje op Robert Prummels overleg zou staan van artikelen waar iets aan moet gebeuren, ben ik bereid het hier te verwijderen en daar te plaatsen, dan kan hij er nog iets over zeggen. Glatisant (overleg) 11 aug 2014 00:07 (CEST)
  • Erg jammer dat de discussie zich nu gaat concentreren op de persoon van de auteur. Het moet er over gaan of dit artikel in Wikipedia past. Als RP terugkeert en erg verdrietig is over het verwijderen van dit artikel, kan hij altijd nog een terugplaatsverzoek indienen. Michiel (overleg) 11 aug 2014 08:20 (CEST)
 • Lee Ann Vermeulen - NE - Onvoldoende onafhankelijke bronnen. Kleuske (overleg) 10 aug 2014 16:36 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen, adolescenten moeten naar school die moeten niet naar dat zondige Nederland afreizen. Daar kan niets goeds van komen. Peter b (overleg) 10 aug 2014 16:44 (CEST)
   • Het woord adolescent is verwijderd en vervangen. Ischa1 (overleg) 10 aug 2014 17:32 (CEST)
    • Daarmee neemt de E-waarde geen millimeter toe. Fred (overleg) 11 aug 2014 11:29 (CEST)

Toegevoegd 10/08: Deel 3[bewerken]

 • Panda Cloud Antivirus - NE/Reclame - Product zonder herkenbaar encyclopdisch belang. Kleuske (overleg) 10 aug 2014 16:55 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Aanwezig in talrijke taalvarianten, plus ik ken het persoonlijk. Niet NE dus. Het artikel kan zeker nog beter, maar voldoet om te blijven bestaan wat mij betreft. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 10 aug 2014 20:16 (CEST)
  • NE vind ik ook wel wat sterk. Het is een product van een grote antivirusfabrikant (zonder artikel hier gek genoeg) en het artikel bevat m.i. genoeg info om aan te tonen dat het een waardevol onderwerp is. Wat uitleg over hoe die "Collective Intelligence" van de gemeenschap werkt, zou anders nog wel welkom zijn. --MichielDMNCrystal Clear app phppg.png (overleg) 10 aug 2014 21:36 (CEST)
  • NE lijkt me niet. Populaire virusscanner van een groot bedrijf, al kon ik er niet eenvoudig achter komen hóe groot. De 'kletskoek' uit de beoordeling bovenaan het artikel is meen ik verdwenen, en ik heb er nog wat reclameuitingen uitgehaald: de voortdurende naamherhaling. Glatisant (overleg) 11 aug 2014 11:18 (CEST)
 • Wijndomein Entre-Deux-Monts - NE/Reclame - Wijngaard zonder herkenbaar encyclopedisch belang. Kleuske (overleg) 10 aug 2014 17:16 (CEST)
 • Handbal venlo -NE- E-waarde wordt uit artikel niet duidelijk. Daarnaast onleesbare tekst met irrelevante informatie en veel taalfouten. Fred (overleg) 10 aug 2014 21:37 (CEST)
 • Cat Valentine - wiu - Kattenkruid (overleg) 10 aug 2014 22:00 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Zwaar wiu, en niet enkel vanwege de vastzittende Shift-toets. Fred (overleg) 10 aug 2014 22:12 (CEST)

Toegevoegd 11/08; te verwijderen vanaf 25/08[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 11/08: Deel 1[bewerken]

 • Lijst van vijanden van James Bond - Artikel heet een lijst te zijn en de informatie hoort ook thuis in een lijst. Er wordt nu veel teveel informatie gepropt in tabellen van monsterlijk grote proporties die daardoor compleet onleesbaar en onbegrijpelijk zijn geworden. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 11 aug 2014 00:16 (CEST)
  • Mooi werk. Het is ook een lijst, en de tabellen zijn niet te groot. — Zanaq (?) 14 aug 2014 20:46 (CEST)
 • Drammen Golfklubb, - wiu - E?? Peter b (overleg) 11 aug 2014 09:42 (CEST)
  • De zin "In een straal van 30km zijn 14 golfbanen in Drammen" doet vermoeden dat golfbanen er net zo gewoon zijn als supermarkten en postagentschappen in Brunawinkels, en dat deze inderdaad onvoldoende E zijn voor een zelfstandig artikel. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 11 aug 2014 12:15 (CEST)
   • (off-topic) Ha ha, "gewoon zijn als .. postkantoren", u woont niet in NL zeker ! Paulbe (overleg) 12 aug 2014 10:07 (CEST)
    • U hebt daar een punt. Ik heb er daarom "postagentschappen in Brunawinkels" van gemaakt. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 13 aug 2014 09:49 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Gezien de informatie in het artikel lijkt het mij geheel en al NE. Emelha (overleg) 12 aug 2014 09:21 (CEST)
 • Kyary Pamyu Pamyu - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 11 aug 2014 10:47 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Behoorlijk wiu, en tevens niet-neutraal, met Mozartje (Pamyu begon als jonge tiener een blog over mode op het internet) en behoorlijk wat namesdropping, gezien haar zogenaamde "inspiratiebronnen". Fred (overleg) 11 aug 2014 20:27 (CEST)
 • Dumbella duck -weg- Leuk voor de kinderWiki Fred (overleg) 11 aug 2014 11:26 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Artikel voegt niets toe. Er staat al een uitgebreidere beschrijving op Stamboom van de familie Duck. Beter een redirect van maken. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 11 aug 2014 12:34 (CEST)
  • Het gebeurt niet vaak dat de eerste vier letters van de titel het niveau van het artikel aangeven. Kattenkruid (overleg) 11 aug 2014 12:50 (CEST)
  • Artikel bestond al, en is sinds een jaar of twee een doorverwijzing: Dumbella Duck. Paul B (overleg) 16 aug 2014 18:21 (CEST)
   • Daar ben je abuis. Dit was een nieuw aangemaakt artikel (Dumbella duck met de kleine d voor de achternaam). Maar nu eenzelfde redirect van gemaakt als van Dumbella Duck met de hoofdletter voor de achternaam. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 16 aug 2014 18:32 (CEST)
    • Wellicht drukte ik mij onzorgvuldig uit. Wat ik bedoelde was dat er al een artikel over dit onderwerp bestond, met correct gebruik van hoofdletters in de titel, en dat dat sinds twee jaar een doorverwijzing is. Paul B (overleg) 16 aug 2014 18:39 (CEST)
 • Dink (James Bond) - Figurantenrol, niet E genoeg voor een eigen artikel Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 11 aug 2014 12:56 (CEST)
 • Gabor - Te kleine rol voor een eigen artikel Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 11 aug 2014 13:05 (CEST)
 • Log Cabin Girl - Zeer kleine rol, te klein voor een eigen artikel Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 11 aug 2014 13:11 (CEST)
 • André de poorter - Ernstige twijfel over E, referenties ontbreken, wiu - GreenDay2 11 aug 2014 14:34 (CEST)
 • Madeleine De Backer - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 11 aug 2014 15:21 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Madeleine heeft een redelijk grote rol in de serie, groter dan sommige terugkerende gastpersonages die wel een artikel hebben. Ook is er voldoende stof om over haar te schrijven, ze heeft een uitgesproken leven . Bovendien trekt F.C. De Kampioenen een groot publiek aan in Vlaanderen (+/- 1 miljoen kijkers) en is er bijgevolg een grote interesse naar de serie. RDR21 (overleg) 11 aug 2014 17:16 (CEST)
   • Correctie... Fictieve presonages hebben geen leven en een gast zijn ze ook nooit. Kleuske (overleg) 11 aug 2014 17:57 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Fancruft. Niet ieder personage behoeft een artikel. Voor de fans zijn fansites beschikbaar. Voor zover ik het kan beoordelen OO. Kleuske (overleg) 11 aug 2014 17:57 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Eens met RDR21, Madeleine is een belangrijk personage, naast de rollen die ze speelt in de serie wordt ze keer op keer vernoemd en komt ze uitgebreid aan bod. LIVE NIEUWS (overleg) 11 aug 2014 21:26 (CEST)
 • Preben De Man - wiu - leeg op ingevulde infobox na Mbch331 (Overleg) 11 aug 2014 15:28 (CEST)
  • Opmerking Verwijderd, teksten waren overgenomen van Het Nieuwsblad. Deze auteursrechtenschendingen zouden anders in de geschiedenis blijven staan, meermaals. Dqfn13 (overleg) 11 aug 2014 16:28 (CEST)
 • Florine stolte - NE, twijfel over nuweg vanwege privacy. MatthijsWiki (overleg) 11 aug 2014 15:38 (CEST)
 • Laroy Duvo - Gedeelte van het artikel is een directe kopie van de bedrijfswebsite: [5]
Kan iemand even kijken of de procedure goed gegaan is? Het is mijn eerste poging en het sjabloon was wat onduidelijk. Iooryz (overleg) 11 aug 2014 16:39 (CEST)
 • Ziet er prima uit, je mag nog wel even de aanmaker hier op de hoogte stellen. Dqfn13 (overleg) 11 aug 2014 16:46 (CEST)
  • Gedaan, en bedankt voor de hulp Iooryz (overleg) 11 aug 2014 17:07 (CEST)
   • Op verzoek van Iooryz hier verder... De teksten die zijn overgenomen, heb ik ontdaan van alle commerciële kreten en aanprijzingen zodat een louter beschrijvende tekst resteert. Dit om de link met Witte Molen duidelijk te maken, waar in eerste instantie deze verwijzing naar Laroy Duvo was opgenomen. De tekst is dus inderdaad voor een gedeelte herschreven vanuit de bedrijfswebsite, maar dat is toch bijna niet te voorkomen ingeval van dergelijke beschrijvende en opsommende teksten..? Ik ben (nog) niet zo bekend met de procedures, maar is het een optie om in overleg met de eigenaar van de website te bekijken welke tekst hiervoor gehanteerd kan worden? EvB66 (overleg) 12 aug 2014 08:43 (CEST)
 • De eigenaar heeft hier niks te zoeken, Wikipedia beschrijft zaken die relevant zijn aan de hand van teksten van derden. Als die er niet zijn is de kans heel groot dat een bedrijf, persoon of voorwerp niet van belang is voor de encyclopedie. Op WP:REL staat dat ook, op Wikipedia:Relevantie per onderwerp#Ondernemingen staat ook beschreven waar een bedrijf aan zou moeten voldoen om relevantie te hebben (de pagina's maken geen deel uit van een richtlijn, maar wel zijn wel te zien als een handvat). Dqfn13 (overleg) 12 aug 2014 09:26 (CEST)
 • Soul & Jazz Awards - NE - Het zoveelste prijsje. Kleuske (overleg) 11 aug 2014 17:47 (CEST)
  • Het is inderdaad een van de vele muziekprijzen die jaarlijks worden uitgereikt. Deze wordt echter ook op nationale televisie en radio uitgezonden en heeft daardoor toch wat meer draagkracht. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 145.58.14.72 (overleg · bijdragen) 13 aug 2014 11:06‎
   • Een en ander wordt u aangeboden door de Publieke Omroep Nederland (whois) en de Webeditor Radio 6 Soul & Jazz (twitter). Neutraliteit? zelfpromo? Hoezo? Ben je bes....terd? Als medewerkers van Radio 6 zeggen dat hun prijsje relevant is dan is dat zo. "nationale televisie en radio..." J'wel. Waar zijn de onafhankelijke bronnen? Kleuske (overleg) 13 aug 2014 11:29 (CEST)

Toegevoegd 11/08: Deel 2[bewerken]

 • Vier Voeters - Leest met een tijdlijn en lijstje van projecten meer als reclamefolder dan als encyclopedisch artikel. Kopje geschiedenis gedeeltelijk gekopieerd van [6]. JurgenNL (overleg) 11 aug 2014 18:25 (CEST)
 • Kyary Pamyu Pamyu discografie - weg - RonaldB (overleg) 11 aug 2014 19:08 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen En, hoogst merkwaardig, een discografie (sic!) die drie albums heeft uitgebracht. Fred (overleg) 11 aug 2014 20:29 (CEST)
 • Plork & de Aannemers - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 11 aug 2014 20:13 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen In Twente een bekende band, en ook regelmatig op 3FM te horen. Ik denk dat ze hier wel een plekje verdienen, maar er kan altijd een keer naar het artikel gekeken worden. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Iooryz (overleg · bijdragen) 11 aug 2014 20:35‎
   • Een band moet toch minstens landelijke bekendheid genieten lijkt mij. Sikjes (overleg) 11 aug 2014 21:29 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen De band speelt voornamelijk covers en mash-ups, en coverbands zijn gewoonlijk niet voor Wiki, maar wèl voor bruiloften en partijen. Bovendien is het taalgebruik niet al te zakelijk. Fred (overleg) 11 aug 2014 21:02 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Deze band is zeker wel landelijk bekend. Ze spelen regelmatig bij 3fm en stonden afgelopen week nog op Dutch Valley en twee weken daarvoor nog op de Zwarte Cross. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door LIVE NIEUWS (overleg · bijdragen) 11 aug 2014 21:26‎
 • Fuseta - wiu - Mist bronnen en opmaak. Sikjes (overleg) 11 aug 2014 20:46 (CEST)
  • Dusdanig aangepast dat het geen wiu meer is. Nominatie ingetrokken. Sikjes (overleg) 13 aug 2014 01:31 (CEST)
 • Verwantschapslanden Bronloos artikel over een term. Google heeft voornamelijk online woordenboek definities en wikipedia (-clonen), dus ik vermoed dat de term niet wijdverbreid genoeg (als ie al bestaat) is om als lemma te kunnen dienen.... L.tak (overleg) 11 aug 2014 22:06 (CEST)
 • Agnetha Fältskog - wiu - lemma schreeuwt om stevige redactie. Peter b (overleg) 11 aug 2014 23:34 (CEST)
  • Wat ik er zo van weet, is het aardig accuraat. Met name meer betrouwbare bronnen zijn nodig, en wat meer neutraliteit in het laatste deel. The Banner Overleg 11 aug 2014 23:41 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen Is zeker aardig accuraat. Ik snap wel dat er naar gekeken kan worden wat betreft taalgebruik en verbetering hier en daar, maar moet het artikel daarvoor op de nominatielijst voor verwijdering? Er lijkt mij geen enkele sprake van dat het artikel ooit verwijderd zou worden, dus als het slechts om een poets gaat kan er toch gewoon een banner bij het artikel komen met "ruimte voor verbetering" of iets dergelijks. Of degene die zich stoort aan het artikel kan de zaken eruit halen die niet kunnen, maar dat staat los van het onderwerp/bestaansrecht van het lemma naar mijn idee. Als het slechts om een poets gaat en er sowieso geen sprake was van verwijdering, hoeft bij het lemma ook niet te komen staan “Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd”, zoals nu het geval is. Als ik een lemma tegenkom met een overbodige zin of promo dan haal ik die eruit, maar moet ik in het vervolg al die lemma’s op de verwijderlijst zetten terwijl ze wel gewoon voldoen aan de credits die voor artiesten gesteld worden en terwijl ik weet dat ze wel degelijk encyclopedisch zijn? Enfin, ik zal er ook nog even naar kijken.Danny8334 (overleg) 13 aug 2014 17:38 (CEST)
    • De tweede alinea (Doorbraak) is wel degelijk van dien mate aan POV dat dat deel in zijn geheel verwijderd kan worden. De rest heb ik niet eens bekeken. Dqfn13 (overleg) 13 aug 2014 18:17 (CEST)
     • Eens. Ik heb dat stuk iets meer "to the point" gemaakt. Danny8334 (overleg) 13 aug 2014 19:04 (CEST)
      • Helaas heeft Marrakech dat met deze edit weer teruggebracht tot een halleluja-verhaal dat niet thuishoort op Wikipedia en dus: Voor Voor verwijderen - Robotje (overleg) 14 aug 2014 13:00 (CEST)
       • In dat geval zal ook ik moeten adviseren om het artikel te verwijderen, dit soort tenenkrommend aanprijzend taalgebruik heeft op Wikipedia niks te zoeken, hoe bekend en goed het onderwerp ook is. Dit artikel is nu niet NPOV en daarmee niet van encyclopedische waarde. Dqfn13 (overleg) 14 aug 2014 13:09 (CEST)
      • Agnetha verdient natuurlijk haar lemma, maar dan niet zo. Het kan veel korter en zakelijker, er staan allerlei details in die weg kunnen, als er 50% van het artikel overblijft is het echt wel genoeg. Maar wie gaat dat doen? Ik begon er aan, maar het gaat me teveel tijd kosten. Hartenhof (overleg) 14 aug 2014 21:42 (CEST)
       • Het ligt ver buiten mijn kennisgebied, dus ik zal het niet doen. Dqfn13 (overleg) 14 aug 2014 21:46 (CEST)
 • De Vooght, Belsele - ne - Kattenkruid (overleg) 11 aug 2014 23:36 (CEST)
  • Ook geen touw aan vast te knopen. Waar gaat dit over? In deze staat m.i. zelfs een nuweg. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 12 aug 2014 00:03 (CEST)

Toegevoegd 12/08; te verwijderen vanaf 26/08[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 12/08: Deel 1[bewerken]

Externe bronnen. Neutraal stuk tekst. Heb suggestieve regels of regels die geen duidelijke bron vermelding hebben verwijderd. Mijn inziens encyclopedie waardig nu. Er moet alleen nog een foto geplaatst worden.

 • Risico reductie overzicht - Copyo van hier, niet zeker van copyright, daarom geen nuweg van gemaakt. MatthijsWiki (overleg) 12 aug 2014 10:53 (CEST) -
  • Update: http://rro.sourceforge.net/download.html geeft aan dat dit bestand beschikbaar is onder de Creative Commons licentie. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door BlauweVis (overleg · bijdragen)
   • Die pagina stelt: "All files available in the download section are available under the Create Commons Licence." Met enige goede wil valt hier inderdaad wel "Creative Commons license" in te lezen, maar niet duidelijk is welke licentie dat dan is. Iets vrijgeven onder "Creative Commons" is volstrekt betekenisloos. Woodcutterty|(?) 12 aug 2014 18:35 (CEST)
    • Dank voor de uitleg, ik heb even wat meer gelezen en inderdaad gelezen dat er een aantal verschillende licenties zijn. De licentietekst is aangepast naar CC BY-SA 4.0 inclusief een link naar de licentietekst. BlauweVis (overleg) 12 aug 2014 20:55 (CEST)
  • Update 2: aangezien ik auteur ben van zowel het wikipedia artikel als de handleiding is er geen copyright probleem (overleg)– De voorgaande opmerking werd toegevoegd door BlauweVis (overleg · bijdragen)
  • Update 3: op basis van aanwijzingen van MatthijsWiki de structuur meer in overeenstemming gebracht met andere wikipedia artikelen. De (engelstalige) pagina over "Attack tree" (een vergelijkbare methode) als voorbeeld gebruikt – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door BlauweVis (overleg · bijdragen)
  • Voor Voor verwijderen HOWTO, geen aangetoond encyclopedisch belang en de vraag "voor wie is X nuttig?" is voer voor een reclamefolder, maar heeft in een encyclopedie niets te zoeken. Kleuske (overleg) 12 aug 2014 12:23 (CEST)
  • De methode wordt inmiddels door meerdere departementen van de rijksoverheid gebruikt, en wordt volgende maand wetenschappelijk gepubliceerd, dat leek mij van voldoende encyclopedisch belang. Andere risico management methoden zoals CRAMM of Attack Trees zijn in wikipedia (de engelse dan) ook beschreven, op een vergelijkbare manier. Ik heb bewust voor de Nederlandse wikipedia gekozen omdat de methode (voor zover bij mij bekend) alleen binnen Nederlandse organisaties gebruikt wordt, omdat deze pas volgende maand internationaal gepresenteerd wordt. Het is trouwens niet bepaald motiverend als je alle guidelines gelezen hebt, op basis daarvan naar eer en geweten hebt beoordeeld dat de bijdrage gepast is, en je krijgt alleen negatief commentaar. Opbouwende kritiek (hoe te verbeteren) zou misschien effectiever zijn (misschien dat mensen dan vaker een bijdrage gaan doen).– De voorgaande opmerking werd toegevoegd door BlauweVis (overleg · bijdragen)
  • Voor Voor verwijderen Eén van de zeer vele managementtechnieken. Steeds komen er nieuwe bij, die gewoonlijk oude wijn in nieuwe zakken doen. Als deze door twee departementen wordt gebruikt, is dat nog niet encyclopedisch. Daartoe moet het algemeen toegepast worden. Nu lijkt het op het promoten van deze, ongetwijfeld door een adviesbureau ontwikkelde en vermarkte, techniek. Fred (overleg) 12 aug 2014 15:12 (CEST)
   • Zoals de pagina en site beschrijft is de methode door de overheid ontwikkeld, wordt deze al jaren gebruikt, en wordt deze wetenschappelijk gepresenteerd (op de ARES conferentie in zwitserland komende september). Zoals de website beschrijft is de methode gratis, en is alle materiaal van de methode vrij en gratis beschikbaar onder een creative commons licentie. Dus graag eerst even verdiepen voor dat je een foutieve stelling poneert.– De voorgaande opmerking werd toegevoegd door BlauweVis (overleg · bijdragen)
    • Dat die stelling foutief zou zijn, komt geheel en al voor uw rekening. Gratis verkrijgbaarheid of presentatie op één van de zeer vele internationale congressen maakt iets nog niet encyclopedisch. Fred (overleg) 12 aug 2014 16:01 (CEST)
  • Opmerking Opmerking: voorgedragen voor directe verwijdering en inmiddels verwijderd omdat de inhoud geheel of gedeeltelijk is overgenomen uit genoemde bron, niet duidelijk is of de aanmaker inderdaad de rechthebbende is (dat kan hij aan OTRS laten weten), en de inhoud niet werkelijk is vrijgegeven onder een Creative Commons-licentie. Woodcutterty|(?) 12 aug 2014 19:38 (CEST)
 • Andres dendoncker, NE. MatthijsWiki (overleg) 12 aug 2014 10:59 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Ik ben even lief geweest en heb een paar linkjes toegevoegd. Maar de website van club zegt dat meneer 0 (nul) wedstrijden heeft gespeeld. En dan geldt de aloude regel: geen debuut = geen artikel. The Banner Overleg 12 aug 2014 12:00 (CEST)
   • en dan nog, 2e provinciale is gewoon amateurvoetbal. - Agora (overleg) 12 aug 2014 13:48 (CEST)
 • Kachtem Ommegang - wiu (bronnen?) - RonaldB (overleg) 12 aug 2014 11:56 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Er staan trouwens bronnen in het artikel. Akadunzio (overleg) 14 aug 2014 01:10 (CEST)
  • Totaal NE geschreven, totaal onduidelijk waar het over gaat. Ruikt naar een kopie van elders, maar niks gevonden. — Zanaq (?) 14 aug 2014 19:18 (CEST)
 • Hergé Genootschap - NE - Fanclub. Kleuske (overleg) 12 aug 2014 12:13 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Fanclub is geen argument. Akadunzio (overleg) 14 aug 2014 01:12 (CEST)
   • Het argument was dan ook niet fanclub (dat was slechts wat nadere uitleg wat het voor genootschap is) maar NE, en ik zie in het artikel ook niets wat dit genootschap wel E zou maken. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 14 aug 2014 01:22 (CEST)
    • Als fanclub geen argument zou zijn, waarom staat het er dan? Akadunzio (overleg) 14 aug 2014 01:38 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Goedgeschreven artikel voor een vereniging met zeker duizend leden die allen kunnen refereren naar wikipedia voor hun hobby. En zeer wel mogelijk gaan bijdragen aan wikipedia. VanBuren (overleg) 14 aug 2014 08:54 (CEST)
   • Dat die 1000 leden (is daar onafhankelijk bewijs voor) bij zouden kunnen gaan dragen mag geen reden zijn om deze fanclub een artikel te gunnen. Relevantie moet blijken uit de geschiedenis e.d. Alle supermarkten in Nederland hebben kortingsacties middels pasjes, krijgen die dan ook allemaal een eigen artikel? Daar gaat het namlijk om soms wel honderdduizenden "leden". Dqfn13 (overleg) 14 aug 2014 09:06 (CEST)
    • Je voorbeeld is schiet te kort. Je hebt het over commerciële bedrijven. Artikelen met een commerciële invalshoek hebben hun eigen "reclame"-sjabloon. Hier gaat het over een een groep mensen die een gezamelijke interesse hebben. Bij een "commercieel" artikel wil je niet dat wikipedia daarbij assisteert in het promoten van die commercie. Dat is iets anders met een artikel over een interessegebied/hobby waar een groep mensen dat wil delen met anderen. (Bewijs van het aantal leden kan bijvoorbeeld verkregen worden via een bericht via OTRS, net als we foto's accepteren via OTRS.) --VanBuren (overleg) 14 aug 2014 18:53 (CEST)
  • Relevantie blijkt niet. Bovendien bevatten de kopjes "Geschiedenis" en "Activiteiten" voornamelijk NE materiaal, zoals NE namen. — Zanaq (?) 14 aug 2014 19:16 (CEST)

Toegevoegd 12/08: Deel 2[bewerken]

 • Ashton irwin -weg- Ver beneden de maat. Onopgemaakte opsomming. E-waarde wordt bovendien niet duidelijk gemaakt. Fred (overleg) 12 aug 2014 14:14 (CEST)
  • Aanmaker verwijderde het sjabloon. Dit werd weer teruggeplaatst, want het "artikel" blijft onveranderd ver onder de maat. Fred (overleg) 12 aug 2014 16:09 (CEST)
 • Kris Colsoul - niet geheel neutraal geschreven - )°///< (overleg) 12 aug 2014 14:37 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen De opvallende prestaties van Colsoul dienen uitgebreid, en middels onafhankelijke en serieuze bronnen te worden gestaafd. Het is in het algemeen namelijk een slecht gebruik van partijen cq politici om behaalde successen geheel naar zichzelf toe te harken, terwijl zij gewoonlijk slechts een bijrol hebben vervuld. Fred (overleg) 12 aug 2014 15:26 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen De prestaties van Colsoul kunnen geverifieerd worden door nazicht van de beleidsplannen van de stad Landen 2006-2012, alsook door de notulen van de gemeenteraad en van het schepencollege na te kijken.
  • Ziet er relevant genoeg uit. Graag behouden maar kopje "Verwezenlijkingen" schrappen: dat is absoluut niet neutraal geschreven (ongeacht de hoeveelheid bronnen). — Zanaq (?) 14 aug 2014 19:13 (CEST)
 • Tyler Posey - kort - )°///< (overleg) 12 aug 2014 14:41 (CEST)
 • Stan Lee Cole -wiu- De "artiesten"-naam van een pas een jaar actieve zich noemed artiest, die onlangs in eigen beheer een CD heeft uitgebracht. Lemma bevat slechts een tracklist, nauwelijks informatie. Wanneer deze Stijn Cole geboren is komen we bijvoorbeeld niet te weten. Er is wel enige informatie over te vinden, maar die staat niet in het artikel. Als de E-waarde niet wordt duidelijk gemaakt kan dit artikel ook wel de digitale prullenbak in. Fred (overleg) 12 aug 2014 15:04 (CEST)
 • FKA Twigs - wiu - Artikel vaart onder valse vlag. Kleuske (overleg) 12 aug 2014 15:23 (CEST)
  • RetroDancer Tegen Tegen verwijderen , dit is toch een behoorlijk bekende nieuwe artieste als je de bronnen nagaat. Heeft meerdere singles, ep's en een album uitgebracht. En heeft nu het album van de week bij VPRO. Dat lijkt me toch echt E-waardig.
   • Voor Voor verwijderen Vooral het feit dat ze haar kapsel gebaseerd heeft op dat van Josephine Baker is toch echt E-waardig..Fred (overleg) 12 aug 2014 17:39 (CEST)
   • RetroDancer Beetje een flauw en zwak argument. Als je de bronnen zou checken dan die je dat FKA Twigs een artieste is met meerdere releases om een gerenommeerd label, optredens op bekende festivals en aandacht van landelijke muziekmedia. Leg eens uit wat daar nog aan ontbreekt?
  • Ziet er relevant genoeg uit, en netjes genoeg. Valse vlag zie ik niet. — Zanaq (?) 14 aug 2014 19:10 (CEST)
 • Hans van Zon - WP:BLP, bronloos artikel over seriemoordenaar. Sjoerd de Bruin (overleg) 12 aug 2014 15:34 (CEST)
  • BLP?? Hij is al 16 jaar dood. LeRoc (overleg) 12 aug 2014 19:32 (CEST)
   • Hm, daar heb ik overheen gelezen. Toch lijkt het mij niet de bedoeling dat er informatie over misdadigers op Wikipedia staat zonder bronnen. Sjoerd de Bruin (overleg) 12 aug 2014 22:01 (CEST)
    • Zo E als wat. Iedereen geboren in de vorige eeuw kent hem. (Meer bronnen zijn natuurlijk altijd welkom, maar dat is een andere kwestie.) ErikvanB (overleg) 13 aug 2014 18:22 (CEST)
    • Een van de bekendste misdadigers uit de Nederlandse geschiedenis. Bronnen vermelden is wenselijk, maar niet verplicht. Er is geen reden voor verwijderen. Maarten vdM (overleg) 13 aug 2014 21:46 (CEST)
  • Een wat curieuze nominatie, zeker nu het artikel al zo lang bestaat. Is er een reden voor het tweeweekse ultimatum dat bij deze pagina hoort? De overlegpagina is nog leeg. Paul B (overleg) 17 aug 2014 00:46 (CEST)
   • Bij nadere beschouwing schort er wel het een en ander aan het artikel. Zo wordt er gesproken over een vermoeden van een door hem gepleegde moord in Rotterdam, maar de enige bronnen die ik heb kunnen vinden die dat beweren, lijken dat juist van dit artikel te hebben overgenomen. Ook waren enkele beweringen wat al te stellig. Ik denk dat er nog wel wat aan bij te schaven valt. Paul B (overleg) 17 aug 2014 01:15 (CEST)
 • Siem van dongen - NE/Reclame - Schaamteloz zelfpromo. Kleuske (overleg) 12 aug 2014 15:44 (CEST)
  • expliciet genoeg om schaamteloos direct weg te kiepen Glimlach Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 12 aug 2014 15:49 (CEST)
   • Eigenlijk wel. Waarvoor dank. Kleuske (overleg) 12 aug 2014 15:54 (CEST)
 • Ray Kooistra - NE/Reclame - Schaamteloz zelfpromo lijkt het wel. Iooryz (overleg) 12 aug 2014 15:55 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Gaat dit over de schrijver, of over het boek? Is dit boek E? Het past immers in een trend om over jezelf (ziekte, ongelukkige jeugd....) te schrijven, en daarbij het grote publiek geen intiem detail omtrent jezelf te besparen... Fred (overleg) 12 aug 2014 16:04 (CEST)

Toegevoegd 12/08: Deel 3[bewerken]

 • Nicole Bus -NE- E-waarde wordt uit dit artikel niet duidelijk. Een conservatoriumstudente. Daar hoort natuurlijk een Mozartje bij: Nicole was al vroeg uit huis wegens de heftige scheiding van haar ouders. Ondanks haar achtergrond studeert zij af van De Popacamemie. Verder niet-neutraal taalgebruik, vele trivialiteiten en al evenzovele schrijffouten waarbij ook het foutieve spatiegebruik sterk in het oog valt, evenals het door elkaar gehussel van tegenwoordige en verleden tijd. aan naam aanmaker te zien ook over het randje van ZP. Fred (overleg) 12 aug 2014 16:46 (CEST)
 • Integratie (geheugen) - Woordenboekdefinitie, heeft extra duiding nodig. Wie is "de lerende"? Gaat dit over het menselijke geheugen of over een computergeheugen? - GreenDay2 12 aug 2014 19:53 (CEST)
 • Levenslang Met Dwang? - wiu - Komt over als vooraankondiging, waardoor het ook wel wat promotioneel geschreven is. Het verloop van het programma mist, terwijl het programma al is afgelopen. Hierdoor lijkt het alsof de deelnemers nog steeds hun problemen hebben. Dqfn13 (overleg) 12 aug 2014 23:24 (CEST)
 • 1100ad - wiu / ne - Onopgemaakte handleiding, 13 in een dozijn spel waardoor ook twijfel aan relevantie. Dqfn13 (overleg) 12 aug 2014 23:26 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Kinderlijk taalgebruik, direct aanspreken lezer. Fred (overleg) 12 aug 2014 23:42 (CEST)
 • Miss Caruso - Figurant in een Bondfilm, te kleine rol voor een eigen artikel. Bovendien onduidelijk geschreven. Bond maakt haar rug open? Is dit een persoon? Een robot? Opblaaspop? Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 12 aug 2014 23:56 (CEST)

Toegevoegd 13/08; te verwijderen vanaf 27/08[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 13/08: Deel 1[bewerken]

 • David Somerset - Een schuilnaam van James Bond in een film kan beschreven worden in het artikel over die film, hoeft geen eigen artikel Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 13 aug 2014 00:22 (CEST)
  • Neutraal Neutraal Geen apart lemma nodig, maar opnemen in lemma over de betreffende film. Onderwijsgek (overleg)
 • Vrouwelijke ejaculatie - Er worden een groot aantal nogal stellige beweringen gedaan in het artikel, waarvan bij de meesten ook maar enige bronvermelding ontbreekt. Het onderwerp is blijkbaar controversieel en zeldzaam, dan lijkt bronvermelding me des te belangrijker. Er wordt gegooid met allerlei onderzoeken, dan dienen daar m.i. ook bronvermeldingen bij te staan. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 13 aug 2014 10:53 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Een dikke dertig interwiki's, daar lijkt me dat er voldoende referenties bij te vinden zullen zijn. Ik ga er echter op m'n werk niet op Googelen om de een of andere reden :-) Milliped (overleg) 14 aug 2014 14:48 (CEST)
   • Dat er artikelen over te vinden zijn in andere talen maakt niet dat dit artikel ineens wel deugt. Zo kom ik in het Engelstalige artikel veel opmerkingen tegen dat zaken nog onduidelijk zijn, onderzoeken wisselende resultaten geven etc. Waar komen dan al die stellige beweringen in dit Nederlandse artikel vandaan? Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 14 aug 2014 15:44 (CEST)
 • Barometer maatschappelijk vastgoed - Reclame voor Het lectoraat Maatschappelijk Vastgoed van de Hanzehogeschool Groningen Iooryz (overleg) 13 aug 2014 11:02 (CEST)
 • Cromvoirt Golf & Country Club – Toekomstmuziek; al sinds de aanmaak van het artikel op 22 augustus 2011 is dit een golfbaan in wording. De eerste spade moet echter nog steeds de grond in. Compliment voor de pr-machine van de initiatiefnemers. Emelha (overleg) 13 aug 2014 11:48 (CEST)
  • Tja, tegenslag na tegenslag, telefonisch niet bereikbaar, mag nu wel weg. Pvt pauline (overleg) 13 aug 2014 16:54 (CEST)
   • Ik blijf mij verbazen over uw opvattingen over deze encyclopedie. Het hangt toch niet van tegenslagen of van de telefonische bereikbaarheid van de dienstdoende publiciteitsmedewerkster af of een artikel gehandhaafd wordt? Het artikel handelt over een golfbaan die in de toekomst misschien geopend gaat worden. Alleen al het feit dat de baan nu niet gereed en open is, is al voldoende reden tot verwijdering. Emelha (overleg) 13 aug 2014 17:14 (CEST)
    • Voor Voor verwijderen - Volslagen glazenbolwerk en dus weg. Eens met de verbazing van Emelha. Malinka1 (overleg) 13 aug 2014 21:56 (CEST)
     • Ik kom er weleens langs en de laatste tijd lijkt het erop dat een deel van het terrein waar deze golfbaan zou moeten komen, is verandert in een grondopslagplaats voor een aannemersbedrijf. Compleet met hoge betonnen muren en een toegangsweg die aangelegd wordt. Weinig tot geen zaken die duiden op een golfbaan in aanleg. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 14 aug 2014 15:53 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Interessant lemma. Maar duurt nu toch echt te lang. Onderwijsgek (overleg)
 • Night at the Museum: Secret of the Tomb - wiu - het lijkt alsof sommige zinnen geschreven zijn door een kind van 5 jaar: "Wanneer de magische krachten van de Tablet van Ahkmenrah beginnen uit te sterven, Larry Daley (Ben Stiller) omspant de hele wereld, het verenigen van favoriete en nieuwe personages, terwijl het aanbreken van een epische zoektocht naar de magie op te slaan voordat het voor altijd is verdwenen." Dinosaur918 (overleg) 13 aug 2014 13:02 (CEST)
  • Ik heb er naar gekeken, maar het is lastig om voldoende informatie over de film te vinden om het plot in netjes en duidelijk nederlands te vertalen. Iooryz (overleg) 13 aug 2014 17:19 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - enige informatie die bekend wordt gemaakt komt van de distributeur/studio en is daarmee eenzijdig, niet onafhankelijk te verifiëren totdat de film in de bioscoop is geweest. Film komt in december pas in de bioscoop, dat is over 4 maanden. Begin december een artikel is vroeg zat, dan zijn er al een paar mensen die de hele film vooraf hebben kunnen bekijken, dat is nu nog niet zo, er zijn nu korte stukjes getoond die de distributeur heeft willen tonen. Dqfn13 (overleg) 13 aug 2014 23:43 (CEST)
   • Opmerking Opmerking Ik was van plan de nominatie door te halen, maar ik krijg de indruk dat ik ze nog even zal laten staan? Dinosaur918 (overleg) 14 aug 2014 10:25 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Door dood Williams nu opeens stuk relevanter geworden, ondanks dat de film nog moet uitkomen. Onderwijsgek (overleg)
  • Tegen Tegen verwijderen In de eerste versie was het echt rampzalig, in de huidige vorm kan het wat mij betreft blijven. Sikjes (overleg) 15 aug 2014 00:48 (CEST)
 • GS1 Nederland -reclame- Presentatie van een NE-stichting door een marketeer die vergeet dat Wiki geen aanplakzuil of een stichtingenregister is, maar een encyclopedie. Deze spam werd u aangeboden door Communicatieadviseur PR en PA GS1 Nederland. Fred (overleg) 13 aug 2014 14:26 (CEST)
 • Techniekacademie -NE- En bovendien reclame voor de techniekacademie, een buitenschoolse activiteit in Vlaanderen die meer mensen voor de exacte richting wil werven. Aanmaker is direct betrokken bij deze activiteit, zoals onder meer blijkt uit [7]. Fred (overleg) 13 aug 2014 14:31 (CEST)
Ik ben inderdaad betrokken bij deze activiteit, maar ik heb echt goede bedoelingen en het is zeker niet als doel om promotie te voeren. Het gaat over een nieuwe begrip 'techniekacademie' en dat mag volgens mij in een encyclopedie geplaatst worden. Mensen mogen weten wat dit nieuwe begrip inhoudt, dat is mijn eerlijke mening. Natuurlijk heb ik alle respect voor jullie expertise, wat zou Wikipedia zijn zonder jullie? Ik ben altijd bereid om het basisartikel aan te passen ... en ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat andere mensen deze pagina later zullen aanpassen zoals het hoort. Geef het aub een kans, waarvoor dank. Rik Hostyn (overleg) 13 aug 2014 22:03 (CEST)
Mensen mogen zeker weten wat dit nieuwe begrip inhoudt. Daartoe dient echter de eigen website en niet een encyclopedie. Die is er immers voor om gevestigde en encyclopedisch relevante informatie te verschaffen, niet om naamsbekendheid voor nieuwe begrippen te genereren. Fred (overleg) 13 aug 2014 23:05 (CEST)
Misschien nog een argument: op Wikipedia staan meerdere artikels over 'academie'. De techniekacademie kan je perfect vergelijken met de muziekacademie ... en ja, er is een artikel over de muziekacademie, ook over andere academies Rik Hostyn (overleg) 14 aug 2014 09:59 (CEST)
De Techniekacademie bestaat nu zo'n twee jaar... de muziekacademie (beter bekend als conservatorium) bestaat als begrip nu zoooooo'n... 200 jaar? Die van Amsterdam in ieder geval sinds de jaren 1800. 2 jaar is gewoon te kort om encyclopedische relevantie aan te tonen voor een nieuw bedrijf/nieuwe instelling. Dqfn13 (overleg) 14 aug 2014 10:18 (CEST)
Jullie hebben gelijk, ik ben dan ook bereid om vele jaren te wachten om het nog eens aan te brengen op Wikipedia, maar ik voel me een beetje als Peter Benoit die ook een 'trekker' was om de muziekacademie in West-Vlaanderen te organiseren, en de tijden zijn niet meer als vroeger, communicatie gaat nu veel vlotter. Kan dit een 'vriendelijk' argument zijn om het nu reeds te publiceren? 81.11.194.214 14 aug 2014 12:16 (CEST)
Het staat al online, iedereen kan het zien en bewerken. Het is alleen de vraag of de dienstdoend moderator (rekbaar begrip) het vanaf 27 augustus zal behouden of niet. Ikzelf zal niet afhandelen omdat ik hier gereageerd heb. Vergeet niet, iets dient hier wel aantoonbaar van encyclopedische waarde te zijn. Iets is relevant(er) op het moment dat er door derden (dus niet betrokken partijen) over wordt geschreven. Voor een monument (daar ben ik zelf meer mee bekend) is dat een landelijke of gemeentelijke dienst die er over gaat, een VVV of een auteur die een boek schrijft over "bijzondere" panden, maar niet de bewoner of een makelaar die zijn pand wilt verkopen. Dqfn13 (overleg) 14 aug 2014 12:27 (CEST)
 • Ronda Rousey, eerder bij sessie verwijderd, nu doe ik een nieuwe poging, maar wel even hier gemeld (hoewel ik denk dat het oordeel "behouden bij sessie" gaat worden). - FakirNLoverleg 13 aug 2014 15:29 (CEST)
 • Delticom -reclame- Artikel met een hoog WC-eendgehalte. Daarom is ook alles groei, grootste en alleluia wat de klok slaat. Ook veel triviale informatie. Dit alles wordt niet door onafhankelijke bronnen gestaafd. Fred (overleg) 13 aug 2014 16:32 (CEST)
Hello Fred, my Name is Artur Klosek and i work at Delticom. The article written here is a translation done by an professional agency of the german article. The german article features a neutral tone and was published and approved on Wikipedia DE quite some time ago and quite recently in France. Which parts do you consider to be useless? Where are you missing references? Of course i want to contribute in an unbiased manner!Ak.delticom (overleg) 14 aug 2014 10:13 (CEST)
I don't see a relevance for article to be on the dutch wikipedia. Iooryz (overleg) 14 aug 2014 10:20 (CEST)
Hi! Just as Zalando is the biggest online retailer in clothes in europe and has an wikipedia entry here in NL - the same holds true for us. Our Company might be based in germany, but our visitors come from all over europe, and a big part from NLAk.delticom (overleg) 14 aug 2014 10:41 (CEST)
As Wikipedia is not intended for advertising your company, I have asked for the article to be removed immediately. Please be kind and do not rewrite it after removal. If the company is at any time relevant enough, someone else will in time write an article about it. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 14 aug 2014 14:38 (CEST)
Hi, thanks for your quick reply. The entry is not meant as free advertising. The german base entry was written quite some time ago and checked multiple times - this is a translation made by an professional agency. Which phrases are you considering to be not neutral enough? Those can be reworked of course. Ak.delticom (overleg) 14 aug 2014 14:48 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen. Artikel mag worden opgelapt, want ietsje te promo, maar zo te zien gaat het hier echt om een beursgenoteerde multinational met een omzet van een half miljard. Milliped (overleg) 14 aug 2014 14:44 (CEST)
Thank you! Ak.delticom (overleg) 14 aug 2014 14:54 (CEST)

Toegevoegd 13/08: Deel 2[bewerken]

Tegen Tegen verwijderen ~ Onbegrijpelijke en onverantwoorde nominatie. Keurig artikel over een relevant bedrijventerrein, met ondermeer het hoogste gebouw van Overijssel en omstreken en het Nederlandse hoofdkantoor van Electrabel. Paulbe (overleg) 13 aug 2014 23:39 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen Deze nominatie begrijp ik niet goed. Belangrijk bedrijvenpark met o.a. hoogste toren van Overijssel. Onderwijsgek (overleg)
 • NewB - NE - Bank in wording sinds 2013. Kleuske (overleg) 13 aug 2014 18:54 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Het bedrijf, (de coöperatie) bestaat dus al. Met het feit dat het de dienst bankzaken (nog) niet uitvoert is geen reden dat de coop geen andere diensten verzorgd . Met 43 000 coöperanten is dit dus wel een unieke Belgische coop en een hedendaags onderwerp. LIVE NIEUWS (overleg) 13 aug 2014 19:12 (CEST)
   • "New B is een Belgische bank in wording, die zich uitsluitend zal richten naar het internetbankieren", aldus de inleiding. Als ik jouw redenering volg, klopt er van het artikel geen hout. 43 000 coöperanten veranderen daar ook niks aan. Kleuske (overleg) 13 aug 2014 19:20 (CEST)
 • Vitalic - WEG - WP:NPOV "Desondanks de lange stilte zijn vele recensenten er het over eens dat dit album een pareltje is, zoals ze er al lang geen meer hadden gehoord." Kleuske (overleg) 13 aug 2014 19:01 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Ik heb het artikel even een poetsbeurt gegeven. Wil het nog verder up to date maken omdat dat al jaren niet gedaan is. Vitalic is in ieder geval een artiest met een behoorlijke staat van dienst dus is een artikel hier wel terecht. RetroDancer (overleg) 14 aug 2014 00:21 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen idem als hierboven; de gedane opfrisbeurt volstaat RaMPo (overleg) 15 aug 2014 16:07 (CEST)
 • Studax - NE/wiu - Term gelanceert door ene Janssen. Te weinig onafhankelijke bronnen. Kleuske (overleg) 13 aug 2014 19:18 (CEST)
 • Jonathan Hill, Baron Hill of Oareford - crosswiki aanmaak - twee computervertaalde zinnen over een kandidaat van iets met taalfouten en koos zichzelf als baron... Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 13 aug 2014 20:30 (CEST)
  • "In 2010 werd hij zelf gekozen als baron en was hij ook Leader van 2013 tot 2014 van het Britse Lagerhuis." Dat kan helemaal niet en in de Engelstalige versie van het artikel staat dan ook dat hij voorzitter was van het Hogerhuis. Sijtze Reurich (overleg) 13 aug 2014 21:08 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - is volgens mij nog zeer onlangs verwijderd (namelijk op de dag dat hij werd voorgedragen als Eurocommissaris), vanwege de ook toen zeer ondermaatse kwaliteit van dat artikel, net als dit. Natuurlijk wel E maar niet zo, dus dan liever weg. Paul Brussel (overleg) 14 aug 2014 15:20 (CEST)
 • Kevin Zimmermann-Cuevas – Artikel valt voor mij niet inhoudelijk te verbeteren. Ik kan geen enkele bron vinden die deze cijfers ondersteunt, laat staan een bron die "erkend" wordt door ons als encyclopedie. Het verhaal – de statistiek – eindigt ergens in 2012, over zijn carrière nadien is niets te vinden. Encyclopedische relevantie is bovendien twijfelachtig, aangezien Zimmermann-Cuevas volgens het artikel geen enkele wedstrijd gespeeld heeft op het hoogste niveau; ook in België speelt hij blijkbaar in de Tweede Klasse geen wedstrijd. Ik vermoed niet dat dit een hoax is en ben ervan overtuigd dat de persoon Kevin Zimmermann-Cuevas ook bestaat, maar dit artikel voldoet geenszins niet aan onze normen. JurriaanH (overleg) 13 aug 2014 21:40 (CEST)
 • Familiedrama van Zoetermeer - wiu; zie opmerkingen sjabloon- Berretta cardinalizia.png RJB overleg 13 aug 2014 21:40 (CEST)
  • Opmerking Opmerking Dat sjabloon is niet permanent beschikbaar, zeker niet als het over twee weken verwijderd wordt. Dit schreef RJB op het artikel in het sjabloon: "Hier deugt tekstueel van alles niet aan en ook feitelijk (had Richard een schoonzoon?) is er wat mee mis. Zinnen volgen elkaar niet logisch op ( De eerste nacht na de vermissing sliep Richard bij zijn schoonzoon. Later ontdekte de politie dat dit een leugen was toen hij bloedsporen op de muur zag van zijn woning en in zijn auto)" Vriendelijke groet, JurriaanH (overleg) 13 aug 2014 21:46 (CEST)
  • We hebben de artikelen Zoetermeers familiedrama over de gebeurtenis en Het drama van ... over de documentairereeks en ik vraag me eigenlijk af wat dit nu toevoegt. Buiten dat dit inderdaad slecht en onbegrijpelijk geschreven is. GeeJee (overleg) 13 aug 2014 22:18 (CEST)
 • Voor Voor verwijderen. Het zou handiger zijn om het artikel Het drama van ... uit te bereiden met een korte omschrijving van de documentaires en dit artikel te verwijzen naar het lemma Het drama van .... Gympetic (overleg) 17 aug 2014 12:17 (CEST)

Toegevoegd 13/08: Deel 3[bewerken]

 • Aristakes - weg - Artikel voldoet niet aan de conventies en neigt soms naar reclame ('prachtige cd'). Verder ontbreken de bronnen en is de relevantie niet helemaal duidelijk. Sikjes (overleg) 13 aug 2014 21:45 (CEST)
 • Jamal Blackman -wiu- Veel te kort. Fred (overleg) 13 aug 2014 23:22 (CEST)
 • Andreas Christensen - wiu - Veel te kort, uit de ene zin blijkt geen relevantie. Dqfn13 (overleg) 13 aug 2014 23:35 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Als je bij Chelsea speelt, dan hoor je een lemma op Wikipedia te hebben. Afbeelding toegevoegd en geredigeerd. Onderwijsgek (overleg)
  • Voor Voor verwijderen Heeft nog niet één officiële wedstrijd gespeeld. Zotteteen1 (overleg)

Toegevoegd 14/08; te verwijderen vanaf 28/08[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 14/08: Deel 1[bewerken]

 • Manuele therapie - Onleesbaar, artikel bestaat slechts uit onleesbaar vakjargon. Ik snap dat het gebruik van medische termen in een dergelijk artikel niet te vermijden is, maar er kan op zijn minst geprobeert worden om het ook voor leken nog enigszins leesbaar te maken. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 14 aug 2014 00:44 (CEST)
  • Is het zodanig urgent dat het via deze lijst moet, of had een poging tot aankaarten op de overlegpagina van het artikel wellicht meer voor de hand gelegen? Ik zie dat verschillende actieve gebruikers zich in het verleden met dit artikel hebben beziggehouden. Waarmee niet gezegd is dat het artikel maar in deze toestand moet blijven staan, maar de haast die bij de verwijderlijst hoort, lijkt me niet gerechtvaardigd. Paul B (overleg) 14 aug 2014 02:52 (CEST)
   • Ik heb het ook aangekaart op de overlegpagina. De leesbaarheid was echter dusdanig beroerd dat ik plaatsing hier gerechtvaardigd vond. Zie bijvoorbeeld de zin: "De passieve technieken zijn onder meer mobilisaties (tracties, oscillaties, translaties, compressies), vertebrale manipulaties, harmonische technieken, neurodynamische technieken (waaronder glidingtechnieken, tensioners en gliders), actief geassisteerde technieken (waaronder Mulligantechnieken en McKenzietechnieken), ischeamische compressietechnieken, stretchingtechnieken, wekedelenmobilisaties en myotensieve technieken (muscle-energytechnieken)." En dat zonder ook maar enige link naar een verklaring voor al deze termen. Waarmee ik niet wil zeggen dat links naar artikelen over de verschillende termen voldoende zou zijn. Het lijkt me dat een fysiotherapeut zijn werk ook op een meer menselijke manier aan zijn patienten kan uitleggen. Dan kunnen we dat op Wikipedia ook. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 14 aug 2014 14:22 (CEST)
 • Herman Hoeksema - NE, WIU Kukkie (overleg) 14 aug 2014 07:01 (CEST)
 • Billy Bakker (Utopia) - NE Kukkie (overleg) 14 aug 2014 07:03 (CEST)
  • Ik denk dat je deze Billy Bakker (Utopia) bedoelt, aangezien de andere wel relevant is. (North Brabant-Flag.svg indn) (overleg) 14 aug 2014 07:42 (CEST)
   • Dat is degene die het nominatiesjabloon heeft. Heb de link al aangepast voor Kukkie. Mbch331 (Overleg) 14 aug 2014 12:11 (CEST)
 • Strava - Was als nuweg genomineerd ivm reclame. Is echter niet zo expliciet dat het onder de nuwegcriteria valt. Is wel reclame, dus via reguliere proces. Mbch331 (Overleg) 14 aug 2014 11:02 (CEST)
 • Elektronisch voorschrijf systeem - reclame. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 14 aug 2014 11:55 (CEST)
 • Annabelle (film) - wiu, meerderheid in het Engels in plaats van Nederlands Iooryz (overleg) 14 aug 2014 12:09 (CEST)
  • Inmiddels niet meer, maar er mag nog wel een plotbeschrijving bij. Woodcutterty|(?) 14 aug 2014 14:58 (CEST)
   • Als er een goede plotbeschrijving bij staat (de huidige is nog een beetje wazig), mag van mij de nominatie al weg. Iooryz (overleg) 15 aug 2014 11:37 (CEST)
 • Slothing - NE, bronloos. MatthijsWiki (overleg) 14 aug 2014 14:35 (CEST)
 • Karen elskens - NE, bronloos. MatthijsWiki (overleg) 14 aug 2014 14:52 (CEST)
 • Asgard (educatief project ruimtevaart) - Reclame - vet. Inline links. Kleuske (overleg) 14 aug 2014 14:55 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - Asgard is in verband hiermee gewijzigd. ErikvanB (overleg) 14 aug 2014 15:10 (CEST)
   • Was. ErikvanB (overleg) 14 aug 2014 23:09 (CEST)
    • Bedankt ErikvanB. Als nieuweling wist ik niet dat externe links vermeden moesten worden. Ik wilde zeker geen reclame maken via Wikipedia. Daarvoor heb ik veel betere kanalen. De tekst is nu wat aangepast in de hoop dat deze volledig kan beschouwd worden als objectief, feitelijk, informerend. Dat is de bedoeling.Pieter Mestdagh (overleg) 18 aug 2014 16:13 (CEST)
 • Vanderlande - E-waarde? Leest ook als een reclameachtige bedrijfsfolder. Geen onafhankelijke bronnen (misschien is de officiële website de bron). De tekst is zojuist door iemand gewijzigd. ErikvanB (overleg) 14 aug 2014 15:19 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Het betreft een groot bedrijf met een belangrijk product. Probleem is dat marketeers van het bedrijf op grote schaal in het artikel hebben gespamd en hun alleluiaverhalen en marketingboodschappen (biedt geïntegreerde oplossingen, Engelstalige termen en dergelijke) hebben ingeplugd. Ik heb er daarom de snoeischaar ingezet, de marketing er uit gehaald en ik zou aanbevelen om het artikel te beveiligen tegen vandalisme door als anonymus opererende marketeers. Fred (overleg) 14 aug 2014 20:43 (CEST)
   • Goed, als de "on-E-heid" niet absoluut vaststaat, kan het artikel behouden worden. Ik adviseer Fred de pagina op de volglijst te zetten. Ik weet niet of het veel helpt als de afhandelend systeemoperateur de pagina over 14 dagen semibeveiligt tegen de hordes marketeers, want daar hou je MvRos natuurlijk niet mee tegen, maar misschien wel een enkele verdwaalde anonymus. ErikvanB (overleg) 14 aug 2014 21:32 (CEST)
 • Sandor (James Bond) - Kleine bijrol uit The Spy Who Loved Me, niet E genoeg voor een eigen artikel. Wellicht beter een redirect van maken naar die film. Bij nader inzien wordt het personage in het artikel over de film nergens genoemd, dus is een redirect ook vrij zinloos. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 14 aug 2014 16:22 (CEST)
 • Stamper (James Bond) - Een bewaakster in Diamonds Are Forever (film), niet E genoeg voor een eigen artikel. Wellicht beter een redirect van maken naar die film. Bij nader inzien wordt het personage in het artikel over de film nergens genoemd, dus is een redirect ook vrij zinloos. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 14 aug 2014 16:25 (CEST)
  • Toevoeging: De naam van het personage in Diamonds Are Forever is niet Stamper, maar "Thumper", de man uit Tomorrow Never Dies heet wel Stamper. Beide rollen zouden wegens verschillende namen bij behoud gesplitst moeten worden, maar zijn m.i. te klein om te behouden als zelfstandig artikel. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 16 aug 2014 00:18 (CEST)
 • Rubavitch - Kleine bijrol uit The Living Daylights, niet E genoeg voor een eigen artikel. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 14 aug 2014 16:33 (CEST)

Toegevoegd 14/08: Deel 2[bewerken]

 • Aristos (amsterdam) -NE- E-waarde wordt in dit artikel, dat voornamelijk bestaat uit lange lijsten van NE-personen waaronder de technische staf, niet duidelijk gemaakt. Fred (overleg) 14 aug 2014 20:09 (CEST)
 • Bios (studentenvereniging) -NE- De vereniging verdedigd de belangen van de studenten biologie (niet die van de studenten Nederlandse taal en letterkunde, naar ik hopen mag) en verder nog een paar trivialiteiten die voor alle studieverenigingen gelden (want dit is een studievereniging). Wat Loko en Scientica voor geheimzinnige organisaties zijn, wordt niet duidelijk gemaakt. Overigens is Wiki geen verenigingenregister. Fred (overleg) 14 aug 2014 21:00 (CEST)
 • Yamaha p-105 -reclame- Mocht het onderwerp al E zijn, dan is volstrekt niet-encyclopedische artikel meer geschikt voor een productcatalogus dan voor een encyclopedie. Een exempel: De Yamaha P-105 heeft een minimale groote en is daarom niet zwaar. Dit maakt de piano interresant voor muzikanten die veel met hun instrument reizen. Ook heeft de piano een USB type B ingang (geen MIDI) voor een eventuele verbinding met een computer. Let ook op de diverse spelfouten en op het gebruik van termen als headphone, waar mogelijk een koptelefoon mee wordt bedoeld, maar in correct Engels heet zulks: headphones. Fred (overleg) 14 aug 2014 23:20 (CEST)

Toegevoegd 14/08: Deel 3[bewerken]

Toegevoegd 15/08; te verwijderen vanaf 29/08[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 15/08: Deel 1[bewerken]

 • Marina Silva - wiu - Kort maar krachtig. Aanmaker komt uit Brazilië (vandaar waarschijnlijk "kort"), dus licht ik maar even niemand in. ErikvanB (overleg) 15 aug 2014 01:15 (CEST)
  • Zij wordt waarschijnlijk volgende week uitgeroepen tot presidentskandidate omdat Eduardo Campos gisteren bij een vliegtuigongeluk is overleden. Ik schrijf niet graag over politici (ik vind het moeilijk om daar NPOV over te schrijven) maar als niemand anders het doet wil ik wel meehelpen er iig een beginnetje van te maken. LeRoc (overleg) 15 aug 2014 01:56 (CEST)
   • Thans een computervertaling. Kattenkruid (overleg) 15 aug 2014 13:20 (CEST)
    • Computervertaling vertaald. Aanvulling laat ik over aan anderen. Dqfn13 (overleg) 15 aug 2014 14:41 (CEST)
  • Volgens de Braziliaanse wet moet een partij na het overlijden van een presidentskandidaat binnen 10 dagen de nieuwe kandidaat bekendmaken. Dit valt binnen de tweewekenperiode van de beoordeling. Als zij inderdaad kandidate wordt zal ik dit in het artikel vermelden. LeRoc (overleg) 15 aug 2014 16:17 (CEST)
  • Haar carrière is veel omvangrijker dan haar al dan niet genomineerd worden als presidentskandidaat van een eerder kleine partij. Haar ministerschap en haar aftreden wegens gebrek aan steun in haar eigen partij, de internationale erkenning die ze kreeg, ook van de VN, haar sterke inzet voor de ecologisch onmisbare regenwouden van het Amazonegebied. Ik zette al een kleine verdere stap, maar over deze persoon is nog heel wat meer te schrijven. Nu in elk geval niet meer wiu en een aanvaardbaar beginnetje. 94.225.59.76 16 aug 2014 10:44 (CEST)
 • Aansluiting Gengenbach - zit mij al een tijdje te verbazen over deze stroom artikelen - iedere kruispunt in Duitsland een eigen lemma? - bovendien zijn heel veel (allemaal?) weespagina's - )°///< (overleg) 15 aug 2014 08:51 (CEST)
  • Alleen als het werkelijk op een knooppunt lijkt maak ik een lemma aan indien dit niet het geval is laat ik het achter wege. Aansluiting Gengenbach lijkt op een trompet dus maak ik een lemma aan. Lokaas12 (overleg) 15 aug 2014 13:49 (CEST)
   • "ieder kruispunt" is een hyperbool - blijf dat ik het vreemd vind dat het een weespagina is - de afsluiting staat niet eens bij het lemma van de weg - ik heb het idee dat het er op gaat zo veel mogelijk lemma's te maken - je wilt toch dat iemand het leest, het interessant vindt - )°///< (overleg) 15 aug 2014 23:43 (CEST)
    • Ik ben het met je eens, echter maak ik eerst de pagina aan om vervolgens het andere lemma aan te passen.Lokaas12 (overleg) 16 aug 2014 13:58 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Dit is geen knooppunt, maar een aansluiting. Geen idee hoeveel van dit soort artikelen er zijn, maar die mogen allemaal eens bekeken worden. EvilFreD (overleg) 17 aug 2014 18:26 (CEST)
 • ICTloket - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2014 10:30 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Riekt naar reclamespam en foutief spatiegebruik (een niet commerciële organisatie....) Fred (overleg) 15 aug 2014 15:29 (CEST)
 • Francis Duncan Jacobsz - NE. Paul Brussel (overleg) 15 aug 2014 11:56 (CEST)
 • Alexander Cornelis Hendrikus Boon - NE. Paul Brussel (overleg) 15 aug 2014 11:56 (CEST)
 • Wijngaardbladgalmijt - wiu - Lijkt me wel E, maar momenteel lijkt me het artikel te mager. MatthijsWiki (overleg) 15 aug 2014 12:38 (CEST)
 • Hein van Maasdijk - tekstdump - )°///< (overleg) 15 aug 2014 12:40 (CEST)
 • Zwerfie - NE, heeft ook al eerder op de beoordelingslijst gestaan en is toen verwijderd. De genoemde bronnen zijn niet van na die beoordeling. MatthijsWiki (overleg) 15 aug 2014 13:14 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen 100% NE. Een stemmie is iemand die een selfie bij de stembus maakt, een roodie is iemand die een foto van zichzelf maakt al rijdend door rood, en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Fred (overleg) 15 aug 2014 13:39 (CEST)
   • Eens. ErikvanB (overleg) 15 aug 2014 14:07 (CEST)
    • Erik: Heb je toevallig geen foto van jezelf gemaakt toen je bovenstaand commentaar typte? Een "eensie"? EvilFreD (overleg) 15 aug 2014 14:37 (CEST)
     • Nee, EvilFreD, dat noemen ze een "commie". Fred (overleg) 15 aug 2014 14:45 (CEST)
      • Ik ben eerlijk gezegd benieuwder naar een EvilFreddie. ErikvanB (overleg) 15 aug 2014 15:08 (CEST)
       • Jullie spellen het allemaal verkeerd, zo'n selfie eindigt op "fie", niet op "ie". Het zijn dus stemfie, roodfie, eensfie, comfie, etc. Overigens Voor Voor verwijderen, en nee, ik heb geen voorfie gemaakt. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 16 aug 2014 00:05 (CEST)
   • Gebruiker:renerovekamp Een zwerfie is meer dan een van de vele parodieën op selfie. wikipedia heb ik altijd beschouwd als een vrije encyclopedie. Ik begrijp blijkbaar niet goed wanneer iets er wel of niet in thuis hoort. Wanneer een woord in de media (kranten, tv en radio) gebruikt is, door gemeenten en festivals ingezet wordt als bestrijdingsmiddel en als verbindende factor binnen een grote groep vrijwillige zwerfafval opruimers leeft (1230 volgers alleen al op Twitter voor account @zwerfie), verdiend het in mijn beleving een plek in wikipedia. Ik sta open voor tips om de pagina te behouden. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Renerovekamp (overleg · bijdragen)
 • Het is een variant op de selfie. In dat artikel wordt de term zwerfie al genoemd. Dat is wat mij betreft genoeg. MatthijsWiki (overleg) 15 aug 2014 22:05 (CEST)
 • Hier is in april toch al lang en breed over gediscussieerd... En na uw vasthoudendheid op Terugplaatsen probeert u het wéér. Dit is de derde keer nu... ErikvanB (overleg) 16 aug 2014 06:43 (CEST)
  • Al eerder over gediscussieerd, dus dat hoeft nu niet over Voor Voor verwijderen. Stop alsjeblieft met het aanmaken van het artikel Zwerfie Kukkie (overleg) 16 aug 2014 07:55 (CEST)

Toegevoegd 15/08: Deel 2[bewerken]

 • Plenkert -wiu- Moet worden uitgebreid en van fouten ontdaan. een bron voor verbetering kan worden gevonden in [8]. Zie ook de buurt Broekhem-Plenkert en de hervormde kerk ([9]) Fred (overleg) 15 aug 2014 14:15 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Ik heb er een deftig artikel van trachten te maken. In deze buurtschap is veel meer te zien dan een paar straten. Fred (overleg) 16 aug 2014 14:48 (CEST)
 • Ultraweekend Maasmechelen - reclame/NE - Lokaal evenement zonder duidelijke relevantie. EvilFreD (overleg) 15 aug 2014 14:27 (CEST)
  • Een atletiek event dan het belgisch kampioenschap omvat en als bronze op de internationale lijst van de IAU verschijnt lijkt me toch geen lokaal evenement te zijn... [10]
 • Terminator 5 -weg- Kristallen bol, enkel een filmaankondiging (reclame) bovendien. Fred (overleg) 15 aug 2014 14:56 (CEST)
 • Foto op hout - NE/reclame - Uit het artikel blijkt niet waarom het onderwerp encyclopedisch relevant zou zijn. Het artikel is mogelijk bedoeld om reclame te maken. Woodcutterty|(?) 15 aug 2014 17:41 (CEST)
  • Beetje vreemd om daar een apart artikel over te hebben. Dat geeft ruimte voor de artikelen "Foto op canvas" (linnen), "Foto op glas", "Foto op aluminium" en "Foto op foam(board)", wat ook allemaal gedaan wordt. Dit kan beter vermeld worden in een artikel over foto's afdrukken. Wel zal www.FotoOpHout.nl blij zijn met het artikel. ErikvanB (overleg) 15 aug 2014 17:58 (CEST)
  • nuweg wegens overduidelijke platte (zelf)promo 94.225.59.76 15 aug 2014 19:25 (CEST)
  • Er is ook nog "Foto op gewoon fotopapier" of "Foto op taart", wat je dan weer kunt onderverdelen in bijvoorbeeld "Foto op verjaardagstaart" en "Foto op bruidstaart". 't Is wel heel erg reclame volgens mij. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 16 aug 2014 00:09 (CEST)
  • nuweg wegens expliciete reclame, links naar bedrijven verwijderd. Gouwenaar (overleg) 16 aug 2014 17:06 (CEST)
 • Tramlijn 29 (haaglanden) -wiu- Vol fouten en niet voor de eeuwigheid bestemd (zal gaan rijden op 1 september). Fred (overleg) 15 aug 2014 18:05 (CEST)
  • Alvast wat bijgewerkt. Wikispaghetti (overleg) 15 aug 2014 18:10 (CEST)
  • Hoewel ik het toch heb bewerkt zie ik het nut niet in van een artikel over een tijdelijke tramlijn, in maart zijn we deze lijn alweer vergeten. Dqfn13 (overleg) 15 aug 2014 18:17 (CEST)
  • nuweg Ik heb het helemaal verbeterd volgens andere tramartikelen, maar ik heb hiervoor een kopie gemaakt op mijn eigen computer en ik zal later combineren met de pagina Tramlijn 9 (Haaglanden) (voor 3 maanden, daarna wordt weer hersteld zoals het nu is), want tramlijn 29 is toch een tijdelijke tramlijn voor 3 maanden en deze pagina is dan over 3 maanden weer ingekort met 5 regels en dan vind ik deze pagina niet meer zinvol. Trouwens, volgend jaar zijn we toch weer vergeten. HKast (overleg) 15 aug 2014 20:02 (CEST)
 • Exit (poppodium) Informatie is foutief, verouderd of niet relevant. Podium bestaat inmiddels niet meer. Eksit en Exit worden hier door elkaar gehaald. Michielderoo (overleg) 15 aug 2014 21:48 (CEST)
 • A thousand words - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 15 aug 2014 22:27 (CEST)
  • w:en:A Thousand Words kan eventueel gebruikt worden om het artikel te verbeteren. De film is nog gekandideerd voor de Golden Raspberry; dat hoort zeker in het artikel te staan. Een interessante vraag is of de Ted Kennedy in de film, met een link die uitkomt bij de senator, echt wel die senator is. Ik heb net een half uur verspild aan een mislukte poging om dat uit te zoeken. In de Engelstalige versie van dit artikel is de naam Ted Kennedy trouwens niet gelinkt. Sijtze Reurich (overleg) 15 aug 2014 23:36 (CEST)
   • Ik heb de link naar de senator weggehaald. Gelieve hem alleen terug te zetten als onomstotelijk vaststaat dat de rol inderdaad is gespeeld door een bijschnabbelende senator in het jaar vóór zijn dood. Sijtze Reurich (overleg) 16 aug 2014 11:38 (CEST)
 • BBCode - wiu (of wmb wikify) - Dit is niet encyclopedisch: Hier begint je eerste cel. Nadat je de eerste rij hebt gemaakt... Je kan je tabel, rijen & cellen een kleur geven. Vergeet nooit om sluitende tags toe te voegen anders zal de volledige tabel mislukt zijn. Kortom, een instructieboek met een hoop gejij en -jou. Verder al die dubbele witregels, quasi-kopjes die beter echte kopjes kunnen worden, enz. ErikvanB (overleg) 15 aug 2014 23:25 (CEST)

Toegevoegd 16/08; te verwijderen vanaf 30/08[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 16/08: Deel 1[bewerken]

 • Numix Onbekend Linux project. Wordt niet gebundeld met de gebruikelijke distros en er wordt ook niet over geschreven op grotere websites. Staat ook genomineerd op en.wikipedia.org. Jstsch (overleg) 16 aug 2014 00:28 (CEST)
  • {{ne}} het encyclopedisch belang ontgaat me geheel... Kleuske (overleg) 16 aug 2014 18:03 (CEST)
  • Wordt gebundeld met Xubuntu en is relatief bekend bij Linuxgebruikers. WOLF LΔMBERT WLM / 16 aug 2014 23:32 (CEST)
  • En OMG! UBUNTU!, een toch wel toonaangevende website op het vlak van Ubuntudistributies, heeft de thema's ook vaak aanbevolen. WOLF LΔMBERT WLM / 16 aug 2014 23:33 (CEST)
   • Dat neemt niet weg dat een verzameling plaatjes en graphics geen toegevoegde encyclopedische waarde heeft. Kleuske (overleg) 17 aug 2014 12:39 (CEST)
   • Ik kan de aanbeveling van Ubuntu niet vinden, Numix zit zo te zien ook niet in de Ubuntu repositories? (zoekopdracht) Jstsch (overleg) 17 aug 2014 13:18 (CEST)
    • Numix zit wel degelijk in de repositories. Het heeft zelfs een tijdje op de keuze v/d redactie-pagina van het Softwarecentrum gestaan. [11] [12] WOLF LΔMBERT WLM / 17 aug 2014 16:42 (CEST)
     • Bovenstaande link is de 'App Store' van Ubuntu, met internationaal slechts 3 gebruikersreviews en een blogreview op Softpedia. Zolang je met 'apt-get install numix' je Numix niet kan installeren in Ubuntu is het geen project van enige betekenis. Ik vind het sympathiek, ben zelf een Linux-fan, maar Numix wél op Wikipedia en het gemiddelde kunst/hobbyproject of bedrijfsinitiatief niet op Wikipedia is een wat aparte IT-bias.
 • Ton Menken ijshal - Encylopedische relevantie wordt onvoldoende aangetoond. Artikel voldoet niet aan het absolute kwaliteitsminimum. De titel moet alleszins worden aangepast. GreenDay2 16 aug 2014 00:36 (CEST)
  • Wat relevantie betreft: [13]. Veel plezier. Paul B (overleg) 16 aug 2014 14:38 (CEST)
   • O, en misschien is het een goed idee de ongetwijfeld goedwillende auteur even op de hoogte te stellen van wat er mis is met zijn/haar al na drie minuten (!) genomineerde pennenvrucht? Paul B (overleg) 16 aug 2014 14:43 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Wiu en bronloos. Titel klopt niet, verwijst namelijk naar een enkele hal (die in Leiden?), terwijl dit artikel over meerdere (niet meer bestaande) hallen gaat. Sikjes (overleg) 16 aug 2014 15:25 (CEST)
   • Het ligt voor de hand dat die andere ijshallen ook "Ton Menken-ijshal" o.i.d. hebben geheten. Die in Rotterdam in ieder geval. Paul B (overleg) 16 aug 2014 15:35 (CEST)
    • Dan moet het artikel dus worden hernoemd naar Ton Menkenijshallen, Ton Menken-ijshallen of Ton Menkenijshal (groep). Maar dat is pas relevant bij behoud van het artikel. Belangrijkste is het gebrek aan bronnen nu. Sikjes (overleg) 16 aug 2014 15:49 (CEST)
     • Titels hebben zelden een meervoud, vergelijk ook Cruyff Court. Verder is er natuurlijk geen gebrek aan bronnen, alleen staan ze niet expliciet op het artikel vermeld. Maar zie wederom [14]. Paul B (overleg) 16 aug 2014 16:19 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen, Menken was een praktisch ingestelde idealist. Hij begreep dat het totale waanzin was/is om overal een volwaardige 400meter baan te bouwen, schaatsen doe je in de winter en buiten, binnen kun je oefenen maar daar heb je geen geldverslindende ijspaleizen voor nodig, 100 miljoen voor een ijsbaan, ze zijn helemaal gek daar in dat dorp, dat had Menken goed begrepen. Peter b (overleg) 17 aug 2014 11:46 (CEST)
 • AFC Leuven - reclame - Mission statement: vooral wat ze willen bereiken, niets over wat hen relevant maakt. Mogelijk is dit artikel rijp voor nuweg. Dqfn13 (overleg) 16 aug 2014 00:41 (CEST)
  • Reclame zou ik het niet noemen. Tamelijk neutrale beschrijving. Of het relevant is, is moeilijk te beoordelen als men niet thuis is in Leuvense studentenmilieu's. Eerder uitbreiding gewenst dan verwijdering. Bouwmaar (overleg) 16 aug 2014 16:22 (CEST)
   • Nog wat rondgeneusd: de vereniging bestaat 7 jaar (geen eendagsvlieg dus), bereikt jaarlijke ca duizend studenten, wordt gesteund door de universiteit en enkele sponsors. Onbeduidend is ze alleszins, dus Tegen Tegen verwijderen. Het artikel kan natuurlijk (veel) beter. Teveel jargon, kwalijke invloed van de verengelsing van het hoger onderwijs,... Bouwmaar (overleg) 16 aug 2014 16:34 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Heel veel marketingtaal en Engelstalige kretologie, wijzend op een marketeer die dit heeft geschreven. Dit artikel is duidelijk niet-neutraal. Los daarvan is Wiki geen verenigingenregister. Fred (overleg) 16 aug 2014 20:45 (CEST)
 • Tjalling van der Goot - wiu - zinnen lopen niet, en er zijn geen goede kopjes. Wat mij betreft twee weken tijd voor verbetering. Behh (overleg) 16 aug 2014 11:58 (CEST)
  • Tekst is nog net niet letterlijk overgenomen van [15], maar komt wel dicht in de buurt. Mbch331 (Overleg) 16 aug 2014 12:03 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Waar is de relevantie van deze advocaat? Ik lees niks wat hem relevant maakt, geen grote of bekende zaken, geen... hij is gewoon een advocaat die bij een (toevallig) bekend bureau werkt. Dqfn13 (overleg) 16 aug 2014 12:33 (CEST)
   • Ik vind de zaak Robert M. best wel groot en bekend. Woodcutterty|(?) 16 aug 2014 14:53 (CEST)
    • Dat is één zaak, ik heb het over zaken. Anders kan je ook meteen artikelen gaan schrijven voor de advocaten bij verschillende andere bekende moorden. Maakt die ene bekende zaak hem ook meteen relevant, kwam hij er genoeg voor in beeld als zichzelf, of alleen in functie van advocaat? Hij lijkt mij ook veel als woordvoerder in beeld te zijn geweest, en laat ik eerlijk zijn: nu jij hem als advocaat van Robert M. noemt weet ik pas wie het is... De gebroeders Anker weet ik meteen al. Dqfn13 (overleg) 16 aug 2014 15:02 (CEST)
     • U stelde dat er géén grote of bekende zaken door hem zouden zijn behandeld, dus ik noem een hele bekende en voor de hand liggende. Andere voorbeelden zijn Sander V. (zaak-Milly Boele) en Frank R. (Cuijkse zedenzaak). Daarmee is niet gezegd dat deze advocaat encyclopedisch relevant is (daarover heb ik mij niet uitgelaten), maar uw stelling dat hij geen grote of bekende zaken zou hebben behandeld is niet juist. Woodcutterty|(?) 16 aug 2014 15:11 (CEST)
      • (bwc) We hebben nog een andere zedenzaak, die van Frank R.. Dus dat maakt twee bekende zaken. Waarom het erg is als een advocaat 'alleen in functie van advocaat' in beeld kwam, ontgaat me eigenlijk een beetje. Of het allemaal genoeg is voor een artikel over de man, daar ben ik nog niet helemaal uit. Paul B (overleg) 16 aug 2014 15:12 (CEST)
       • Ik heb geschreven dat ik niks heb gelezen over bekende zaken... en die werden niet in het artikel behandeld. Dat hij ze wel heeft gehad lees ik hier op de lijst pas. Dqfn13 (overleg) 16 aug 2014 15:58 (CEST)
  • Behh, de relevantie is hier veel belangrijker dan de verbetering. Kukkie (overleg) 16 aug 2014 14:04 (CEST)
  • De relevantie is bij Van der Goot echt niet het probleem, hij is een van de beste strafrechtadvocaten in NL, inmiddels is hij wellicht zelfs de naamgevers van zijn kantoor gepasseerd, maar het is wel een droevig lemma. Peter b (overleg) 17 aug 2014 00:38 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen na een flinke poetsbeurt met toevoegingen. Atsje (overleg) 17 aug 2014 11:19 (CEST)
 • Nguyen Phuc Thuan - wiu (sinds 2008!) Grashoofd (overleg) 16 aug 2014 12:15 (CEST)
  • Iemand die geen keizer van Vietnam was.... Fred (overleg) 16 aug 2014 13:29 (CEST)
   • Uit de context citeren is ook een kunst... Paul B (overleg) 16 aug 2014 14:46 (CEST)
 • Dauwpop (Vasse) - Promo/NE - C69 (overleg) 16 aug 2014 12:27 (CEST)
 • SVTN "J.D. van der Waals" - Studievereniging zonder herkenbare relevante inhoud C69 (overleg) 16 aug 2014 12:45 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Artikel bestaat slechts uit vermelding van standaardgegevens als studierichting, ledental, oprichtingsdatum en vernoemd naar ... Geheel niets wat op relevantie zou kunnen wijzen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 17 aug 2014 02:43 (CEST)
 • De Leidsche Flesch - idem - C69 (overleg) 16 aug 2014 12:47 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Artikel bestaat slechts uit vermelding van standaardgegevens als studierichting, oprichtingsdatum en vernoemd naar ... Geheel niets wat op relevantie zou kunnen wijzen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 17 aug 2014 02:43 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - en "één van de oudste Leidse studieverenigingen die heden nog bestaan"? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 17 aug 2014 11:37 (CEST)
   • En dan is er niets anders te vermelden dan dat? Relevantie moet aantoonbaar zijn in het artikel. Als die vereniging zo oud is, en er is verder niets te vermelden over de geschiedenis dan de leeftijd, dat lijkt me des te duidelijker te maken dat de vereniging niet relevant is. Een relevante vereniging heeft in zo'n lang bestaan toch op zijn minst wel één feitje op zijn naam staan wat de moeite van het vernoemen waard is. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 17 aug 2014 12:38 (CEST)
    • Eén zo'n vermeldenswaardig feit is de oprichting door Paul Ehrenfest. Wat relevant is, is dat het artikel correct en waarheidsgetrouw is; niet of U het onderwerp in kwestie relevant vindt. Zo vind ik persoonlijk iedere sport (behalve als je er op je krent bij kunt blijven zitten, zoals schaken of motorracen) volkomen irrelevant. Sintermerte (overleg) 19 aug 2014 05:21 (CEST)
     • Wat u of ik vind, dat doet er hier totaal niet toe. Het gaat erom dat relevantie van een vereniging uit het artikel over die vereniging is af te leiden. Als de oprichting van de vereniging het eerste en meteen ook laatste relevante feit van de vereniging in het artikel is, dan is dat toch echt te mager. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 19 aug 2014 13:47 (CEST)
 • Rivals - NE - Album, net een week oud. Geen aangetoonde encyclopedische relevantie. Kleuske (overleg) 16 aug 2014 13:52 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - De week erna bereikte het de eerste plaats van de Nederlandse Album Top 100, zo marginaal is dat bandje ook niet. GreenDay2 16 aug 2014 13:55 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Nummer 1 in de Nederlandse Album Top 100 Mager112001 (overleg) 16 aug 2014 13:59 (CEST)
 • Wim en Hans Anker - Zeker E, maar zo niet geschikt. Te wervend geschreven: Wim en Hans Anker zeggen dat iedereen bij ze terecht kan en recht heeft op een eerlijk proces. Daarnaast trekken ze zich het lot van TBS-ers en langgestraften aan Kukkie (overleg) 16 aug 2014 14:08 (CEST)
  • Vreemde constructie om ze als tweeling één pagina te geven. Misschien hernoemen naar Gebroeders Anker, Advocatenduo Anker of de naam van het advocatenbureau, alhoewel dat misschien te veel neigt naar reclame. Als ze allebei immers bekende strafpleiters zijn, zouden ze allebei een aparte pagina kunnen krijgen. Daarbuiten zie ik niet zoveel vreemds aan het artikel, behalve die ene zin hierboven. Sikjes (overleg) 16 aug 2014 16:10 (CEST)
  • Het zou wel fijn zijn als na het eventueel poetsen van één of twee zinnetjes het sjabloon niet nog twee weken hoeft te blijven staan. De pagina wordt vast vaak bezocht. ErikvanB (overleg) 16 aug 2014 16:38 (CEST)
   • Ik denk dat er meer moet gebeuren, o.a. Kukkie (overleg) 16 aug 2014 18:10 (CEST)

-De broers zijn actieve gangmakers in het verenigingsleven van Akkrum. Voorbeelden zijn het Fries kampioenschap mastklimmen en Slingeraap. Ze zijn ook supporter van sc Heerenveen. De broers zijn niet alleen liefhebbers van het levenslied, maar ook enthousiaste vertolkers.Gebroeders Anker bij sc Heerenveen bij Eredivisie Live -Hans kwam vijftien minuten later Overigens hoeft het van mij niet twee weken te blijven staan, maar ik ben niet in staat die verbeteringen door te voeren, daarom doe ik het zo.

  • Dat deze twee samen een lemma krijgen lijkt me logisch, zie ook niet wat er nou echt het probleem is, het kan beter, maar daar is geen sjabloon voor nodig, ja ze zouden eens van het echte voetbal moeten gaan houden ipv dat onzingedoe in dat dorp, maar dat heeft dan weer weinig met dit lemma te maken. Peter b (overleg) 17 aug 2014 00:48 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen, het artikel is inmiddels aangepast. Atsje (overleg) 18 aug 2014 09:33 (CEST)
 • Nguyen Phuc Chu, Nguyen Phuc Duong, Nguyen Phuc Khoat, nog een paar gevonden: Wiu sinds 2008. Grashoofd (overleg) 16 aug 2014 16:49 (CEST)
 • Nguyen Phuc Thu, klopt dit wel? Geen keizer van Vietnam maar een lid van de familie.. hm.. Grashoofd (overleg) 16 aug 2014 16:49 (CEST)
  • Vrijwel identieke teksten. En allemaal geen keizer van Vietnam (ik trouwens ook niet Glimlach) Fred (overleg) 16 aug 2014 17:10 (CEST)
   • Maak je geen zorgen, Fred, wat niet is, kan nog komen. ErikvanB (overleg) 16 aug 2014 17:47 (CEST)
    • Misschien krijg je de titel wel postuum toegekend, zoals verschillende leden van de Nguyen-dynastie. Paul B (overleg) 16 aug 2014 17:57 (CEST)
     • Dat zou ik nu nog eens een keizerlijk geschenk vinden!! Fred (overleg) 16 aug 2014 18:32 (CEST)

Toegevoegd 16/08: Deel 2[bewerken]

 • * De Hekerbeek *- Twee feiten, dus woordenboekdefinitie. Zie sjabloon Kukkie (overleg) 16 aug 2014 18:03 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Geen feiten, want de buurtschap heet immers Heek, en daar is al een lemma van. Hier naar toe leidt te Hekerweg. Voorts is er het Heekerbos en hoeve De Heek. "De Hekerbeek" komt als buurtschap niet voor in de Topografische Atlas 1:50.000 van Limburg. Tegen de kom van Valkenburg aan ligt wel een kleine nieuwbouwwijk die de Hekerbeek heet (met Hekerbeekweg en Hekerbeekstraat), maar dat zou ik niet direct een buurtschap noemen. Hekerbeek wordt wel als "sector 5" of als "wijk" betiteld. Afgaande op [16] is Hekerbeek ook geen wijk. Fred (overleg) 16 aug 2014 18:30 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - De gemeente noemt het buurtschap Hekerbeek wel. Er is het gehucht Heek en ja hoor: "Door het gehucht stroomt de Hekerbeek, die hier in de buurt zijn bron heeft. Ze loopt verder via het gelijknamige buurtschap Hekerbeek richting de Geul." [17] (Knap dat die beek in dat korte stukje van geslacht kan wisselen, dat dan weer wel.) Balko Kabo (overleg) 17 aug 2014 04:06 (CEST)
  • De Hekerbeek (ook: Cilbeek) komt voor in [18]. Het is dus een waterloop. Of deze nog bestaat weet ik niet. De Steenstraat en de Hekerbeekstraat waren vroeger blijkbaar onderdeel van de buurtschap Sint-Pieter. Er bestaat nog het Sint-Pietervoetpad. Op Google Maps staat nog een waterloopje ingetekend dat vermoedelijk de Hekerbeek is. Onder "Heek" komt de Hekerbeek nog voor in [19]. Welke deskundige maakt hier iets van? Fred (overleg) 17 aug 2014 11:44 (CEST)
   • Ik heb er iets van gebrouwen... Fred (overleg) 17 aug 2014 12:24 (CEST)
  • Met dank aan Fred nu zeker Tegen Tegen verwijderen, dit is meer dan een woordenboeklemma. Peter b (overleg) 17 aug 2014 13:33 (CEST)
   • Nominatie doorgehaald, voldoende verbeterd. Kukkie (overleg) 18 aug 2014 13:23 (CEST)
 • Buiten de poort - wiu - Opmaak, conventies, etc. EvilFreD (overleg) 16 aug 2014 18:25 (CEST)
  • Ook deze buurtschap is in de Topografische Atlas niet terug te vinden. Het zou daarom nuttig zijn om bronnen toe te voegen. Zie ook het kaartje bij het lemma Grendelpoort. Fred (overleg) 16 aug 2014 18:46 (CEST)
 • Raf Verjans - wiu. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 aug 2014 19:24 (CEST)
 • Forum 18 - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 aug 2014 19:35 (CEST)
 • Diensten met Belangstellenden - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 aug 2014 19:39 (CEST)
  • Wordt wel genoemd in landelijke media, bijv. in [20] en [21] (links zijn op zondag vermoedelijk niet toegankelijk). Paul B (overleg) 16 aug 2014 23:39 (CEST)
 • OUDERS & COO - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 aug 2014 19:44 (CEST)
 • Rudy bouma - was nuweg, omgezet in wiu/weg - niet acceptabel in huidige vorm, tekst bevat een en al externe links - Jvhertum (overleg) 16 aug 2014 23:36 (CEST)
  • Wat was de goede reden waarom die pagina niet bestond, Peter b? - ErikvanB (overleg) 17 aug 2014 00:14 (CEST)
  • Als Rudy dit soort rommel als cv produceert kan de conclusie niet anders zijn man met baan, maar eigenlijk man met verkeerde baan, compleet NE kan direct weg. Peter b (overleg) 17 aug 2014 00:18 (CEST)
  • Opmerking Opmerking Ik heb alle externe links eruit gehaald. Sikjes (overleg) 17 aug 2014 00:41 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Beetje ongelukkig begin voor dit lemma maar nu staat ie er netjes bij. Balko Kabo (overleg) 17 aug 2014 03:33 (CEST)
  • Hoogst merkwaardige vorm van namesdropping en niet-neutraliteit. Rudy interviewde bijvoorbeeld iconen, en helaas moet ik mededelen dat iconen gewoonlijk niets terugzeggen, tenzij er sprake is van een mysterie óf van wervend, suggestief en niet-encyclopedisch taalgebruik. Fred (overleg) 17 aug 2014 11:52 (CEST)
  • Ik heb inderdaad sterk het vermoeden dat de pagina door Bouma zelf is aangemaakt, dat hoeft op zich echter geen reden voor verwijdering te zijn. Het staat er wat mij betreft nu neutraal genoeg voor behoud. Ik heb de anonieme aanmaker (Ruby zelf?) van het artikel wel om een bron gevraagd voor de geboortedatum en -plaats. Sikjes (overleg) 17 aug 2014 19:19 (CEST)
  • Leest nog steeds als een cv, daarmee eigenlijk nog niet geschikt voor de encyclopedie. Waar zijn de gezaghebbende externe bronnen die ons meer vertellen over deze verslaggever? Paul B (overleg) 18 aug 2014 11:36 (CEST)

Toegevoegd 17/08; te verwijderen vanaf 31/08[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 17/08: Deel 1[bewerken]

 • Marcel Cockx - ew? - Ik wil het percentage kunstenaars tegenover het percentage voetballers niet nog verder omlaag brengen — immers, hoera voor de kunst. Maar toch vraag ik me af of een schilder die 77 jaar geleefd heeft en pas 7 jaar geleden overleden is, wel E genoeg is als hij slechts 94 keer op Google wordt genoemd, ook al heeft de RKD hem opgenomen. Uiteraard is Google niet zaligmakend: ook moeilijk te vinden personen wil je soms op Wikipedia kunnen opzoeken. Maar ja... ErikvanB (overleg) 17 aug 2014 02:00 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Vermelding bij het RKD, werkzaam als docent op de uni Leuven, vermelding in een paar boeken over Leuvense kunstenaars: niet wereldschokkend maar voldoende lijkt me. --Joostik (overleg) 17 aug 2014 09:14 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Een kunstenaar die geëxposeerd heeft en waarvan werk gepubliceerd is en bovendien in lijsten te vinden is, is minstens EW! Salilus (overleg) 17 aug 2014 09:57 (CEST)
 • Julius Caesar Lindgreen - weg?/twijfel - Een anoniem attendeerde me erop dat J.C. Lindgreen niet Johannes Cornelis Lindgreen betekent, zoals het artikel heette, maar Julius Caesar Lindgreen. Ik heb de titel daarom gewijzigd conform het bevolkingsregister (rechterpagina, bovenste helft). De link naar het bevolkingsregister heb ik ook aan het lemma toegevoegd. Ik wilde aanmaker Menke vragen waar de voornamen Johannes Cornelis vandaan waren gehaald, maar ik zag (en herinnerde me toen ook) dat die geblokkeerd is. Onder het artikel worden vermeende bronnen gegeven, maar die kan ik niet controleren. De enige link op de pagina (www.atchin.nl) vermeldt Lindgreen niet. Een hoop artikelen van Menke zijn genomineerd geweest (o.a. door Gouwenaar) of zijn deels nagelopen, maar dat was vanwege copyvio. Het artikel ziet er zeer netjes uit en dat wekt vertrouwen, maar de vraag is toch hoe het zat met de naam en of de overige feiten in het artikel dan wél kloppen. Is het mogelijk dat Lindgreen zich bediende van verschillende namen? Moeten we aannemen dat "slechts" de voornamen fout waren, maar dat de rest van het artikel in orde is? (Het nalopen van de controlelijst lijkt overigens te zijn gestaakt.) ErikvanB (overleg) 17 aug 2014 02:50 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - plagiaat - het nalopen van alle door Menke aangemaakte artikelen is dermate arbeidsintensief werk (veel moet aan de hand van slechts in een beperkt aantal bibliotheken beschikbare bronnen worden gecontroleerd), dat dit ondoenlijk is. Hoewel ik door omstandigheden slechts beperkt actief kan zijn op Wikipedia heb ik wel even naar dit artikel gekeken. Ook dit artikel is er een in de serie plagiaat door Menke. Het betreft hier de overname van een bestaande tekst, waarop waarschijnlijk geen auteursrechten meer rusten. Maar ook het overnemen van oudere bestaande teksten zonder bronvermelding is natuurlijk niet toegestaan. Ook dat is letterdieverij. Dit nog afgezien van de uiterst subjectieve toon van de door Menke overgenomen bronnen. De originele tekst is o.a. in de Java-bode d.d. 13 september 1894 te vinden en later ook gepubliceerd in diverse Nederlandse dagbladen. Gouwenaar (overleg) 17 aug 2014 09:41 (CEST)
 • Antwerpse Zes - twee weken extra - wiu gebleven maar werd nog aangegeven dat dit verbeterd zou gaan worden. Zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2014 08:17 (CEST)
  • Er staat helemaal niet dat het nog verbeterd zou worden. Er staat dat het goed genoeg is. Queeste (overleg) 17 aug 2014 17:32 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Toch niets mis met deze pagina? Goed geschreven en EW! Er kunnen details aan worden toegevoegd, maar is nu al een volwaardige pagina. Salilus (overleg) 17 aug 2014 21:58 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen vind niet dat dit als wiu beschouwd mag worden 94.225.59.76 18 aug 2014 14:50 (CEST)
 • Margje van Weerden - een cv, mag ook nuweg - Japiot (overleg) 17 aug 2014 09:38 (CEST)
  • Aldus geschied. Vrij expliciete persoonspromo en persoon is ne. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2014 10:06 (CEST)
 • Saendelft - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2014 10:02 (CEST)
  • De wijk is E, maar dit zeer korte artikel bevat slechts trivia. Fred (overleg) 17 aug 2014 11:36 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Ik heb getracht er een deftig artikel van te maken. Fred (overleg) 17 aug 2014 23:13 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Mooi werk Fred! Zou je nog wel even een bron kunnen toevoegen aan het artikel, want ik kon dus helemaal geen bron vinden gisteravond. Ik denk overigens dat de nominatie wel kan worden ingetrokken, toch MoiraMoira? Sikjes (overleg) 17 aug 2014 23:21 (CEST)
   • De bron is gegeven onderaan het artikel: De pagina van de gemeente Zaanstad. Dan kom je op een inhoud van het rapport over Saendelft terecht. Fred (overleg) 18 aug 2014 16:09 (CEST)
 • Schoterbos - wiu - Uit deze ene zin (Het Schoterbos is een groot stadspark in Haarlem in de wijk Sinnevelt. (sic)) blijkt geen relevantie. Tekst is daarnaast niet opgemaakt. Dqfn13 (overleg) 17 aug 2014 11:04 (CEST)
 • Robert Malewicz - weg - weer een cv van een jurist - Japiot (overleg) 17 aug 2014 12:37 (CEST)
 • Willem George August Lochmann van Bennekom - weg - geplagieerde tekst uit "De bandjermasinsche krijg van 1859-1863" door W.A. van Rees. N.a.v. de bovenstaande nominatie van Julius Caesar Lindgreen heb ik een willekeurig artikel uit de reeks Persoon in de Atjeh-oorlog gepakt en ook dit artikel bevat geplagieerde teksten. Vermoedelijk zijn de meeste door Menke aangeleverde teksten van elders overgenomen. Wmb wordt de hele zwik van Wikipedia verwijderd. Gouwenaar (overleg) 17 aug 2014 12:57 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - Menke heeft het hier genoemde werk van Van Rees (twee delen) geplagieerd in diverse andere artikelen o.a. ook in Lodewijk Johannes Wilhelmus Benschop, de overgenomen passages zijn te vinden vanaf 239. Zie hier. Dit bevestigt mijn eerdere stelling dat de hele zwik door Menke aangemaakte artikelen beter verwijderd kunnen worden a) vanwege plagiaat b) vanwege de uiterst gekleurde weergave van de koloniale geschiedenis. Gouwenaar (overleg) 17 aug 2014 19:25 (CEST)
 • Mark Nillesen - ne - Lijkt me gewoon een advocaat als zovelen. Mbch331 (Overleg) 17 aug 2014 13:04 (CEST)
 • Lijst van vlinders in Indonesië - weg - Te weinig beschikbare onafhankelijke bronnen om de accuraatheid van deze lijst te staven -- zo op het eerste gezicht komt hij niet in de buurt van een lijst zoals geclaimd in de introzin. Lymantria nephrographa without scalebar.jpg Lymantria overleg 17 aug 2014 14:11 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Komen er in Indonesië maar zeven vlindersoorten voor?? De lijst claimt immers "alle" soorten te bevatten! Fred (overleg) 17 aug 2014 23:17 (CEST)

Toegevoegd 17/08: Deel 2[bewerken]

 • Pieter verelst - wiu - Dit lemma was al gemarkeerd. - ErikvanB (overleg) 17 aug 2014 14:34 (CEST)
 • Tosca opdam - wiu -, leest alsof Tosca over Tosca schrijft. Peter b (overleg) 17 aug 2014 14:46 (CEST)
  • werd nuweg wegens auteursrechtelijke overtreding, copie van eigen website. 94.225.59.76 17 aug 2014 14:59 (CEST)
 • Desmond Rebellions - wiu - Belangwekkend onderwerp. Helaas gesteld in belabberd nederlands. Kleuske (overleg) 17 aug 2014 15:03 (CEST)
  • Dusdanig belabberd Nederlands, dat het een machinevertaling leek. Is dus ook genuwegd. Mbch331 (Overleg) 17 aug 2014 18:05 (CEST)
 • Popcollege - reclame voor een muziekschool - De gemotiveerde docenten geven les vanuit de praktijk, zonder notenleer en in alle moderne muziekgenres. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2014 15:24 (CEST)
 • Schoter Scholen Gemeenschap - ne/wiu - Wikipedia is geen bedrijvengids en meer biedt dit artikel niet. Het is ook onduidelijk hoe de school heet. De website zegt "Het Schoter", de schoolgids heeft het eenmaal ook over "Schoter Scholengemeenschap". De school heet waarschijnlijk officieel Schoter Scholengemeenschap voor Atheneum, HAVO en MAVO. Hoe dan ook, een ijzerhandel met een inhoud als dit artikel zou op Wikipedia geen kans maken. ErikvanB (overleg) 17 aug 2014 15:54 (CEST)
 • Woord en Daad - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2014 15:59 (CEST)
 • Lombok-expeditie - weg wegens plagiaat, grote delen zijn letterlijk overgeschreven zonder dat te vermelden, bijvoorbeeld uit dit verslag van de expeditie naar Lombok. Vandaag zomaar drie voorbeelden uit de overgebleven berg van overgekalkte artikelen door Menke. Hier zou een structurele oplossing voor gevonden moeten worden. Gouwenaar (overleg) 17 aug 2014 16:34 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen En dan die eenzijdige benadering van heldhaftige Hollanders tegenover die laffe, verraderlijke inboorlingen... Een objectiever geschiedsschrijving is meer dan wenselijk. Fred (overleg) 17 aug 2014 17:01 (CEST)
   • ik wil dit artikel gaan verbeteren. Moet wel even inkomen, ben nieuw hier en weet niets van deze expeditie of van Menke's fouten. Dus graag die 2weken tijd en pointers zijn van harte welkom.Anna 17 aug 2014 22:32 (CEST)
    • Het lijkt mij geen goed idee om een artikel dat grotendeels bestaat uit een geplagieerd tekst te gaan verbeteren. Schrijf dan een nieuw artikel na verwijdering van dit artikel, dat lijkt mij een aanzienlijk beter idee. Gouwenaar (overleg) 17 aug 2014 23:14 (CEST)
     • wel jammer! het is buitengewoon interessante geschiedenis.... Ik deel de conclusie wel dat plagiaat en eenzijdig niet kan, ik zou Anna wel een kans willen geven Gerhardius ( Overleg) 18 aug 2014 00:44 (CEST)
      • Die kans krijgt zij toch na verwijdering van het artikel. Menke heeft op zeer grote schaal plagiaat gepleegd en vaak ook de rechten van de oorspronkelijke auteurs geschonden. Daarmee heeft zij Wikipedia imo grote schade berokkend. De enige oplossing lijkt mij het opruimen van de rotzooi, zodat met een schone lei gestart kan worden. Gouwenaar (overleg) 18 aug 2014 09:39 (CEST)
  • Desondanks heb ik het artikel zo goed als herschreven, waarbij het wel lastig was het gekleurde verhaal neutraler te maken. Pompidom (overleg) 18 aug 2014 09:51 (CEST)
   • En wat doen we dan met de meer dan duizend andere artikelen van Menke, die - althans voor een groot deel - eveneens geplagieerd materiaal bevatten? Of knappen we slechts een artikel op, als er toevallig één genomineerd wordt? Het lijkt mij dat dit probleem structureel aangepakt moet worden. Gouwenaar (overleg) 18 aug 2014 12:23 (CEST)
    • Daar moet inderdaad structureel wat aan gedaan worden. Maar dit artikel kwam ik vanochtend op deze lijst tegen, waarna ik het besloot op te knappen. Bij veel meer zal ik dat niet doen. Pompidom (overleg) 18 aug 2014 12:49 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - artikelen met auteursrechtenschending en plagiaat moeten m.i. eerst verwijderd worden en daarna kan eventueel een nieuw artikel worden gemaakt zonder dat die schending of het plagiaat in de geschiedenis is terug te vinden. Paul Brussel (overleg) 18 aug 2014 15:09 (CEST)
   • Plagiaat in de geschiedenis is geen reden voor verwijdering. Voor de rest sta ik neutraal ten opzichte van dit artikel, maar ik denk dat er niet veel gekopieerde teksten in staan. Pompidom (overleg) 18 aug 2014 15:34 (CEST)
  • is er geen lijstje van op te knappen of te vervangen pagina's ergens voor de bijdragen van deze gebruiker? Gerhardius ( Overleg) 18 aug 2014 18:56 (CEST)
   • Zie mijn opmerking bij Julius Caesar Lindgreen hierboven. Het nalopen van alle 1245 door Menke aangemaakte artikelen is dermate arbeidsintensief werk (veel moet aan de hand van slechts in een beperkt aantal bibliotheken beschikbare bronnen worden gecontroleerd), dat dit ondoenlijk is. Het opknappen van dergelijke artikelen is tamelijk riskant, omdat Menke uit meerdere bronnen passages letterlijk heeft overgenomen. Daarbij komen ook nog eens de substantiële toevoegingen, die zij aan niet door haarzelf aangemaakte artikelen heeft gedaan. Gouwenaar (overleg) 18 aug 2014 19:18 (CEST)

Toegevoegd 17/08: Deel 3[bewerken]

 • Alex Gbanse -weg- Een zeer slecht opgemaakt CV van een journalist en communicatie-adviseur. Zinsneden als: Zijn journalistiek meesterwerk volgens hem zelf... zijn volstrekt niet-neutraal en encyclopedisch, en doen ZP vermoeden. Hij was te zien en te horen (en te lezen...) in tal van media die allemaal worden opgesomd. Fred (overleg) 17 aug 2014 18:20 (CEST)
  • Vrijwel onmiddellijk verwijderde aanmaker de passage volgens hem zelf, alsof zijn subjectieve mening daarmee nu ineens tot een vaststaand feit zou zijn getransformeerd... Grappig is ook de naam aanmaker (Ozirix), zijnde de firma waar deze persoon voor werkt, cq zijn eigen toko. (zie [22]) Fred (overleg) 17 aug 2014 18:23 (CEST)
   • Vrijwel onmiddellijk verwijderde aanmaker hierop de gehele zin, zodat het "artikel" nu niet veel meer inhoudt dan een onopgemaakte waslijst van krantjes waarin hij heeft gefigureerd... Fred (overleg) 17 aug 2014 18:55 (CEST)
  • Artikel Alex Gbanse is aangepast. Bedankt voor de ondersteuning en kritiek. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Ozirix (overleg · bijdragen) 17 aug 2014 21:27‎
  • Voor Voor verwijderen NE en zelfpromotie. - Agora (overleg) 18 aug 2014 12:16 (CEST)
 • Summer Swing -NE- Een nieuw concept, dan wel een vernioeuwd concept dat dit jaar voor het eerst wordt uitgewerkt, maar waarvan de E-waarde uit dit weinig informatieve artikel niet tot uiting komt. Fred (overleg) 17 aug 2014 18:53 (CEST)
  • Niet NE, wel wiu. De tekst kon wat schrappen gebruiken. Een groot muziekfestival, ontstaan uit een van de grootste Vlaamse festivals, met 17.000 bezoekers op een eerste editie, en grote mediaandacht waaronder de nieuwsbulletins van de Vlaamse belangrijkste televisiezenders lijkt me zeker relevant genoeg. 94.225.59.76 18 aug 2014 12:52 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - zeker geen NE want ruimschootse media-aandacht, zowel in de geschreven pers als op televisie. Het artikel is keurig bijgewerkt door de (bekende) anonieme gebruiker hierboven. Sonuwe () 18 aug 2014 14:22 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen We zijn er niet voor om hhijgerig achter ieder media-evenement aan te lopen. Eerste editie-->NE. Kleuske (overleg) 18 aug 2014 14:26 (CEST)
  • Deze discussie kan vermeden worden door het lemma van Rimpelrock te renamen naar de opvolger, maar eigenlijk is het helderder er twee aparte lemmata van te laten. Alleen moeten we dan vermijden dat valse argumenten als "eerste editie -> NE" misbruikt worden. Graag ook een link naar de WP richtlijn die dat stelt over eerste edities of is Kleuskes POV gewoon wet? 94.225.59.76 18 aug 2014 14:50 (CEST)
   • Iets dient zich eerst te bewijzen als zijnde een blijvertje, anders kan elk buurtfestival wel beschreven gaan worden. Als dit een ouder festival is onder een nieuwe naam dan is er niks op tegen om de artikelen samen te voegen en de oude dan te hernoemen naar de nieuwe naam. Dit gebeurd ook met relevante bedrijven die een nieuwe naam aannemen. Twee aparte artikelen over één en hetzelfde festival alleen maar omdat er een nieuwe naam is gekomen is onzin, dan krijg je doublures en dus fouten. Dqfn13 (overleg) 18 aug 2014 15:01 (CEST)
    • Niet akkoord met een samenvoeging met hernoeming. Rimpelrock richtte zich op 50-plussers terwijl Summer Swing zich richt op families met kinderen. Een totaal andere doelgroep dus wat mijns inziens twee verschillende artikels rechtvaardigt. Sonuwe () 18 aug 2014 17:20 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Na het artikel gelezen te hebben zie ik ten eerste de relevantie niet en ten tweede zie ik vooral wat er allemaal gedaan kan worden en dat leest nu echt als promotie voor een nieuw festival. Alles gaat ook door, in plaats van dat het plaats vond (zal wel Vlaams zijn...) en zelfs de complete attractielijst ontbreekt niet. Prima tekst voor in een foldertje, niet voor een encyclopedisch artikel. Dqfn13 (overleg) 18 aug 2014 17:37 (CEST)
 • Apple Premium Reseller - NE - Naast NE ook erg onoverzichtelijk. MatthijsWiki (overleg) 17 aug 2014 18:57 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Het artikel barst van de concepten en van de formules die breder worden uitgerold. Deze marketingtaal hoort in een reclamefolder thuis, niet in een encyclopedie. Fred (overleg) 17 aug 2014 20:59 (CEST)
  • Opmerking Opmerking artikel was al eerder verwijderd na sessie. Ook bewerkt door deze heraanmaker maar deze versie was iets anders dus heb dit op verzoek deze teruggezet. Verwijderreden paar dagen geleden was niet encyclopedisch relevant. Zie ook hier. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2014 08:01 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen NE en promotioneel. Hoe Apple z'n verkoop en distributie regelt, kan wel zeer kort in het hoofdlemma. - Agora (overleg) 18 aug 2014 12:18 (CEST)
 • Hendrik Jan Heeren -wiu - was genomineerd en verwijderd als "tekstdump" maar noch de nominator noch degene die het verwijderde gaven enige uitleg. Dat verzuim is nu goedgemaakt. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2014 19:11 (CEST)
  • Copyvio. Kattenkruid (overleg) 17 aug 2014 20:22 (CEST)
  • De uitleg stond onderaan het nuweg-discussieblad, inclusief de website waarvan het was gekopieerd. Fred (overleg) 17 aug 2014 21:00 (CEST)
   • Inmiddels staat er een geheel andere pagina. Kattenkruid (overleg) 18 aug 2014 04:54 (CEST)
 • Lijst van bestverkochte albums in Nederland - weg - Niet verifieerbaar/betoog. Kleuske (overleg) 17 aug 2014 20:56 (CEST)
 • Jozef Dumoulin - Wiu/rec - Artikel over een muzikant waarvan de tekst veel te wervend en losjes is geschreven, niet encyclopedisch dus. Sikjes (overleg) 17 aug 2014 23:28 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Niet-neutraal en niet-encyclopedisch. Fred (overleg) 18 aug 2014 11:59 (CEST)
  • Inmiddels is de pagina aangepast naar een betere leesbaarheid, alsook links en discografie toegevoegd. Jozef Dumoulin heeft reeds lang een pagina op de Duitse versie met veel minder relevante info. Hoop dat dit nu volstaat om te blijven bestaan. 178.118.207.236 18 aug 2014 20:17 (CEST)
  • Nou ja, Reeds in de lagere school blonk hij uit met zijn muzikaal talent. Af en toe mocht hij ook het orgel hanteren tijdens verschillende kerkdiensten. Wat hij graag deed., enzovoort. 88.159.134.201 18 aug 2014 22:53 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Ik heb zo het gevoel dat Jazz niet jullie favoriete muziekgenre is. Verbeteringen zijn altijd welkom, maar dit is zeker een relevante pagina mbt de artiest die dit zeker verdiend. Hij is intussen al meer dan 15 jaar actief in het Jazz-gebeuren, en kan toch op heel wat positieve reacties rekenen vanuit de pers. "http://www.jozefdumoulin.com/bestanden/downloads/mazzmusikas.dec2009.tiff" – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 178.118.207.236 (overleg · bijdragen) 19 aug 2014 20:33‎ (CEST)
   • Tip van iemand die jazz wél een mooi genre vindt: probeer woorden als "heel wat grootheden" te vermijden. Dat wekt bij sommigen de schijn dat geprobeerd wordt Dumoulin groter en belangrijker te maken. Dit soort formuleringen komt best vaak voor bij mensen die voor het eerst een artikel proberen te plaatsen en verklaart ook de vaak schampere toon van doorgewinterde Wikipedianen. Neutraliteit is het toverwoord. ErikvanB (overleg) 19 aug 2014 21:05 (CEST)
    • Zo erg doorspekt met superlatieven is het artikel trouwens niet, behalve in de introductie (geen bronnen voor de citaten) en in de zin "Reeds in de lagere school blonk hij uit met zijn muzikaal talent" (eveneens zonder bron). ErikvanB (overleg) 19 aug 2014 21:14 (CEST)

Toegevoegd 18/08; te verwijderen vanaf 01/09[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 18/08: Deel 1[bewerken]

 • * Diamond Foxxx - ne - totaal niet relevant en ook niet bekend of zo. Behh (overleg) 18 aug 2014 08:31 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Beste Behh, dit artikel is wel degelijk relevant. Ik heb tal van andere artikels geschreven over dezelfde onderwerpen. In deze sector is deze actrice wel degelijk bekend, ik zou zeggen zoek eens op. Is een actrice relevant? Volgens mij wel, waarom deze actrice dan niet? Enkel omdat ze porno doet ??? Yatti
  • Tegen Tegen verwijderen - Onzinnominatie. Grashoofd (overleg) 18 aug 2014 08:49 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - De foto's zou ik liever niet zien, maar verwijderen is onzin. Kukkie (overleg) 18 aug 2014 08:59 (CEST)
 • Cinema in het Park - weg (of eventueel nuweg) - zeer plaatsgebonden evenement, waarover blijkbaar heel erg weinig te melden valt - Paul-MD (overleg) 18 aug 2014 12:26 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd de enige zin was expliciete promo - Cinema in het Park, gratis toegankelijke openlucht bioscoopvoorstellingen op unieke locaties in de gemeente Sittard-Geleen Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2014 12:37 (CEST)
 • Veer Stichting - ne/promo/aut Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2014 12:29 (CEST)
  • Voor Lijkt me niet E, en zeker niet op de promotionele manier waarop het nu gebeurt. WOLF LΔMBERT WLM / 18 aug 2014 20:15 (CEST)
 • SBNO - wb - Artikel bevat enkel een definitie van SBNO, enkel dat hoort niet thuis in een encyclopedie maar in een woordenboek. Dinosaur918 (overleg) 18 aug 2014 12:31 (CEST)
  • Opmerking Opmerking Nominatie ingetrokken, artikel is voldoende aangevuld. Dinosaur918 (overleg) 18 aug 2014 13:34 (CEST)
 • The Power of the Heart - de intro is wat zweverig, voor de rest denk ik dat dit met wat kleine aanpassingen wel kan blijven bestaan. - Warddr (overleg) 18 aug 2014 13:43 (CEST)
  • Dat ben ik niet met je eens, schaamteloze zp, als ik het goed heb is de betreffende gebruiker al meermalen onder diverse namen bezig geweest dit werkje te promoten, daar is een encyclopedie niet voor. 94.214.131.128 18 aug 2014 14:21 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen Kan met 'n paar kleine aanpassingen gewoon blijven bestaan. Volledig eens met Warddr. Behh (overleg) 18 aug 2014 14:23 (CEST)
    • Zonder grondig herschrijven lijkt me dat dit niet past in Wikipedia dus in deze vorm Voor Voor verwijderen - Robotje (overleg) 18 aug 2014 14:36 (CEST)
  • Een boek dat nog moet verschijnen dus NE en in deze vorm "nuweg" wegens expliciete reclame. KroySquare.jpgDirkVE overleg 18 aug 2014 14:45 (CEST)
 • Spektor - Reclame - Promo. Kleuske (overleg) 18 aug 2014 14:28 (CEST)
  • Aanmaker is belanghebbende. Kleuske (overleg) 18 aug 2014 14:40 (CEST)
 • Pensioenevent - Reclame - Behh (overleg) 18 aug 2014 15:05 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Lijkt me expliciete reclame, volgens mij zelfs "nuweg". KroySquare.jpgDirkVE overleg 18 aug 2014 15:08 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Is inderdaad een reclame boodschap van Zwitserleven naar mening. Dit hoort niet thuis op wikipedia. Yatti – De voorgaande opmerking werd toegevoegd op 18 aug 2014 17:27‎
   • Opmerking Opmerking Op IRC werd gezegd dat ik er geen nuweg mocht plaatsen. Volgens o.a. JurgenNL, Sjoerd de Bruin en natuur12 was het reclame, maar geen expliciete reclame. Dus staat er een reclamesjabloon. Zelf zou ik liever nuweg plaatsen. Behh (overleg) 19 aug 2014 08:32 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Deze foldertekst kan prima versneld verwijderd worden. Encyclopedische relevantie is er mogelijk wel, maar niet zoals het er nu staat. Opnieuw beginnen is makkelijker dan deze tekst gaan ombouwen. Dqfn13 (overleg) 19 aug 2014 09:38 (CEST)
 • De ijzersterke verhalen van Cowboy Harry - wiu - enkel een infobox en enkele tabellen. KroySquare.jpgDirkVE overleg 18 aug 2014 15:08 (CEST)

Toegevoegd 18/08: Deel 2[bewerken]

 • Jean Schwind - weg - Artikel voldoet niet aan de richtlijn Neutraal standpunt, meningen waarvan de oorsprong niet duidelijk is worden als feiten gepresenteerd. Enkele voorbeelden. "Hij was ook de meest beruchte en raadselachtige figuur in de Belgische kunst van de jaren 1970." "Schwind was een spelbreker die de ongeschreven regels van het kunstmilieu met opzet overtrad, een boze geest die een moderne beeldenstorm lanceerde." "Met zijn ‘interpretaties’ van andermans werk betrad hij de no-go zone van de kunstwereld, ging hij het laatste taboe te lijf: het kunstwerk als koopwaar, het onaantastbare fundament van de hele context waarin kunst wordt getoond en verzameld, van atelier tot museum." "Uit de mist waarin Warie zijn doen en laten heeft gehuld, doemt een figuur op die veel weg heeft van de libertijnen, outlaws die werden gedreven door genotzucht, totaal ongeloof en misprijzen voor de heersende moraal." Woodcutterty|(?) 18 aug 2014 15:23 (CEST)
  • Intussen grondige redactie, rekening houdend met de Wikipedia richtlijn over neutraal standpunt. Jan Hugo Ceuleers (overleg) 18 aug 2014 15:52 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Welnee, dit artikel over de eerste en enige Belgische appropriation artist (whatever at may be) is nog steeds verre van neutraal. Aanmaker is dan ook een belanghebbende, zie bijvoorbeeld [23], dus tevens eigen onderzoek. Fred (overleg) 19 aug 2014 16:19 (CEST)
  • 'Appropriation artist' is in de geschiedenis van de hedendaagse kunst een heel gebruikelijk en niet zo goed in het Nederlands te vertalen begrip. Maar omdat u dat vreemd lijkt, heb ik het geschrapt. Ik vermoed dat heel veel Wikipedia pagina's door 'belanghebbenden' zijn opgesteld, omdat ze nu eenmaal meer onderzoek hebben gedaan over het onderwerp van de pagina dan 'niet-belanghebbenden'. Misschien bent u van oordeel dat iemand anders meer geschikt is om een pagina over Jean Schwind te redigeren en kan u mij een auteur suggereren? Of misschien bent u van oordeel dat een veronachtzaamde figuur uit de recente Belgische kunstgeschiedenis geen aandacht verdient, ook al is een museum een andere mening toegedaan?Jan Hugo Ceuleers (overleg) 19 aug 2014 22:58 (CEST)
 • SOMtoday - reclame voor zoveelste leerlingvolgsysteem - Hiermee borgt Topicus een optimale aansluiting met de dagelijkse onderwijspraktijk en de ontwikkelingen in het onderwijsveld. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2014 15:33 (CEST)
 • Kalkara (grijze jager) - ne - bevat (zo goed als) dezelfde tekst als het kopje "Kalkara" op de pagina De Grijze Jager. Gebruiker:Eppins 18 aug 2014 15:39 (CEST)
 • Jack Fila - cv - 18 aug 2014 16:20 (CEST) – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Vis met 1 oog (overleg · bijdragen)
  • en privacyschending - stond compleet adres en telefoonnummer bij dus dit in combinatie met expliciete persoonspromo direct verwijderd en betrokkene hier op de hoogte gesteld. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2014 20:02 (CEST)
 • Giovanni Van den Broeck - ne - Verzilveren van een basisplaats tijdens een oefenwedstrijd (voorbereidingsmatch) is niet gelijk aan een wedstrijd in een competitiewedstrijd. Hierdoor is Van den Broeck nog niet relevant. Een basisplaats bij een officiële wedstrijd maakt hem wel relevant. Mocht hij wel een competitiewedstrijd gespeeld hebben dan moet at beter uit de tekst blijken. Dqfn13 (overleg) 18 aug 2014 17:25 (CEST)
 • Joao Rodríguez - wiu - Uit deze tekst blijkt geen relevantie, heeft hij ook gespeeld in het eerste elftal? Dqfn13 (overleg) 18 aug 2014 17:52 (CEST)
 • Wie - wiu - Artikel voldoet niet aan de conventies, uit deze tekst blijkt tevens geen relevantie. Dqfn13 (overleg) 18 aug 2014 17:52 (CEST)
  • Er wordt nogal wat naar gelinkt, dus wellicht dat daar enige relevantie uit kan blijken? Zie [24] voor de locatie. Overigens lijkt deze locatie pas in 1971 op topografische kaarten te verschijnen. Het is lastig andere bronnen te vinden, vanwege de naam die meestal iets heel anders betekent. Paul B (overleg) 18 aug 2014 21:34 (CEST)
 • Universiteitsbibliotheek Twente - wiu - + hoop NE randzaken + zelfpromotie - Agora (overleg) 18 aug 2014 18:52 (CEST)
 • Caterpillar (Elisa-album) - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2014 20:10 (CEST)
  • Neutraal Niet in deze vorm, maar lijkt me wel E. WOLF LΔMBERT WLM / 18 aug 2014 20:13 (CEST)
  • Alle albumlemmata van deze gebruiker hebben hetzelfde euvel. Kattenkruid (overleg) 18 aug 2014 23:52 (CEST)

Toegevoegd 18/08: Deel 3[bewerken]

 • Overzicht van de Napoleontische oorlogen – De voorgaande nominatie werd toegevoegd door 78.20.110.59 (overleg · bijdragen) 18 aug 2014 20:26‎
 • Gebruiker:Frank Geerlings/Ottomar Rosenbach – De voorgaande nominatie werd toegevoegd door 78.20.110.59 (overleg · bijdragen) 18 aug 2014 20:26‎
  • Doorgehaald en sjabloon verwijderd. Staat in de gebruikersnaamruimte. Woodcutterty|(?) 18 aug 2014 20:28 (CEST)
 • Gondola (magazine) - titel en inhoud komen niet overeen - gaat niet over het tidschrift, maar over iets wat er heeft in gestaan. Overgeschreven uit de oprichtingsakte. - )°///< (overleg) 18 aug 2014 21:00 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Onbruikbaar artikel en E-waarde van tijdschrift wordt bovendien niet duidelijk gemaakt. 88.159.134.201 18 aug 2014 22:56 (CEST)
 • Lijst van afleveringen van Sam & Cat - wiu - een vat vol ellende qua taalgebruiik, stijlfouten, spelfouten en meer. Wie heeft zin om dit in de komende weken mee op te knappen want zo kan dit niet. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2014 21:03 (CEST)
 • Frans Claes -wiu- Een enorme lap tekst, die wel ergens van lijkt overgenomen. Het kost grote moeite om te achterhalen waar dit artikel over gaat, daartoe moet men het gehele artikel doorvlooien, want een aanhef ontbreekt. Er zijn geen interwiki's. Ook de E-waarde van de persoon springt er niet direct uit. Kortom: In deze vorm geen encyclopedisch artikel. Fred (overleg) 18 aug 2014 23:02 (CEST)
  • Hier een van zijn foto's: [25], en ook in dit boek: [26]. Over de 'E-waarde' kan ik verder niet veel zinnigs zeggen, behalve dat er wat links naar de pagina zijn van 'gewenste artikelen'-lijstjes. Paul B (overleg) 18 aug 2014 23:08 (CEST)
   • Let wel dat alle links naar Frans Claes in de hoofdnaamruimte naar een wielrenner/mountainbiker verwijzen, en eentje naar een pater. ErikvanB (overleg) 18 aug 2014 23:47 (CEST)
  • Frans Claes sorry eerste keer op Wikipedia had misschien beter wat geoefend in de zandbak maar bedankt voor de opbouwende kritiek.De tekst is in bewerking en er dienen nog foto's aan toegevoegd. Het is idd overgenomen van een andere tekst van mezelf – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Greet Claes (overleg · bijdragen) 19 aug 2014 15:21‎
 • Futsal Club Tiel -NE- ZP door rugnummer 11 van de club. Gaan we nu alle amateurclubs van welke sport dan ook, inclusief hun competitieschema, in een encyclopedie opnemen? Fred (overleg) 18 aug 2014 23:09 (CEST)

Toegevoegd 19/08; te verwijderen vanaf 02/09[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 19/08: Deel 1[bewerken]

 • Diamond Foxxx - wiu - Enkele vreemde zinnen, zoals Haar voorliefde voor seks vond ze bij haar tweede echtgenoot. Kattenkruid (overleg) 19 aug 2014 00:01 (CEST)
  • Inderdaad. Verderop blijkt zelfs dat ze niet alleen een voorliefde vond, maar zelf ook een voorliefde is. ErikvanB (overleg) 19 aug 2014 01:09 (CEST)
   • Lijkt me in die branche toch niet zo vreemd. Zat meer met Geboortenaam: Stephanie Woodcock - Agora (overleg) 19 aug 2014 13:12 (CEST)
    • Ja, je hebt gelijk: Die achternaam was ook al heel toepasselijk. Waarom ze die veranderd heeft...? Mij een raadsel. Erik Wannee (overleg) 19 aug 2014 17:01 (CEST)
     • Voor Voor verwijderen Alweer zo'n persoon uit silicon valley waarvan niet veel meer te vertellen valt dan dat ze heur beroep met verve uitoefent. Voor 100% NE dus. Fred (overleg) 19 aug 2014 22:28 (CEST)
      • He ja, vind ik ook. En laten we dan meteen al die artikelen over personen uit Grass valley verwijderen, waarover niet meer te vertellen valt dan dat ze tegen betaling met verve tegen een voetbal aan schoppen. Erik Wannee (overleg) 20 aug 2014 09:31 (CEST)
 • Quinsy Gario. Controversieel onderwerp, maar misschien is het nu zo in de zomer ook juist wel een goed moment om er redelijk neutraal naar te kijken. Een eerdere versie van dit artikel was totaal niet neutraal (zeer negatief, op schelden af) en is toen zeer terecht verwijderd; deze versie is wel neutraler, maar is het goed genoeg? Is de man eigenlijk wel Encyclopedisch Relevant (ik denk het wel, al is het maar vanwege de enorme media-aandacht die hij telkens krijgt). - FakirNLoverleg 19 aug 2014 00:32 (CEST)
  • relevant is ie denk ik wel, een redirect naar Zwarte Piet lijkt me ook geen erg handige optie. Maar neutraler moet het zeker. - Agora (overleg) 19 aug 2014 13:12 (CEST)
  • Ook het taalgebruik in dit artikel, met kreupele zinsneden als: die vooral in de bekendheid kwam, kan en moet stukken beter. Overigens, hoe staat Quinsy tegenover het zeer racistische kaartspel Zwartepiet? Fred (overleg) 19 aug 2014 17:49 (CEST)
 • Pipes & Flowers - wiu - enkel infobox en tracklist. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 aug 2014 10:31 (CEST)
 • Rodenbachfonds vzw - wiu - lijkt te zijn overgeschreven uit notariele akte - de tekst is zo algemeen opgesteld, dat er nauwelijks uit valt op te maken wat de vereniging wil - bovendien lijkt de naam van de auteur veel op die van het artikel - )°///< (overleg) 19 aug 2014 11:06 (CEST)
  • Een notariële akte? Nee... Een reclamefolder. Promo voor NE stichting. Kleuske (overleg) 19 aug 2014 12:08 (CEST)
 • Rob Gebbink - Amateurfoeballer. Kleuske (overleg) 19 aug 2014 12:24 (CEST)
 • Pig beach - wiu - Artikel voldoet niet aan de conventies, het gaat nu voor meer dan 90% over de varkens, terwijl het over het eiland zou moeten gaan. Het eiland bestaat in ieder geval wel. Op Q7193206 is meer te vinden, maar ook het Engelstalige artikel voldoet niet. Dqfn13 (overleg) 19 aug 2014 13:02 (CEST)
 • René van den Berg - NE - enkel actief bij regionale omroep. - Agora (overleg) 19 aug 2014 14:08 (CEST)
  • Maar wèl een indringende foto. Hoe komt aanmaker daaraan? Zijn daar auteursrechten op? Fred (overleg) 19 aug 2014 17:46 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - Dit artikel is op 31 juli 2011 al eens behouden bij een beoordelingssessie na NE-nominatie. Sindsdien is er niets aan veranderd, behalve het verwijderen van een dode link. Er zijn dus nieuwe argumenten nodig waarom het nu wel verwijderd zou moeten worden. Erik Wannee (overleg) 19 aug 2014 18:12 (CEST)
   • Was er maar wat aan veranderd, misschien was z'n relevantie dan wel duidelijker geworden. Dat is ondertussen ook al drie jaar geleden dus van een snelle hernominatie kan je ook moeilijk spreken. Agora (overleg) 19 aug 2014 19:29 (CEST)
 • Wim van Vlastuin - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 aug 2014 14:16 (CEST)
  • Bekend als columnist in Trouw. Ik heb dat erbij gezet. Sijtze Reurich (overleg) 19 aug 2014 15:33 (CEST)
  • O ja, Tegen Tegen verwijderen dus. Deze man heeft veel meer gepresteerd en is stukken belangrijker voor de gemeenschap dan iemand die vijf minuten achter een bal heeft aangedraafd in de eerste divisie. Sijtze Reurich (overleg) 20 aug 2014 07:57 (CEST)
  • Iemand met meervoudige publieke functies, lijkt me daarom juist E. ed0verleg 20 aug 2014 10:55 (CEST)

Toegevoegd 19/08: Deel 2[bewerken]

 • Informatiserings oplossingen - wiu - Marketingpraat, onjuist spatiegebruik in titel. Kattenkruid (overleg) 19 aug 2014 14:50 (CEST)
  • Het lijkt me niet nodig dat ik hier een voor-sjabloon ga plaatsen en dat nog eens moet toelichten ook. ErikvanB (overleg) 19 aug 2014 16:28 (CEST)
  • Dan doe ik het wel: Voor Voor verwijderen. Wat een ge-Emblem-annoyed.svg. Erik Wannee (overleg) 19 aug 2014 16:53 (CEST)
   • Waar een spatie moet is er vaak geen (opzoek), waar een spatie niet moet, is er wél een! En wat betekent de volgende treurig stemmende prietpraat: gegevensverwerkende informatiserings oplossingen? En zo nog het één en ander. Fred (overleg) 19 aug 2014 17:04 (CEST)
    • Het rose kopje-met-make-up hierboven is dan ook bedoeld als een ouwehoer. Of als een oude hoer? Nou ja, zo iets dus. Erik Wannee (overleg) 19 aug 2014 18:05 (CEST)
 • Gran Fondo New York - E?, En anders teveel reclameachtig. - Een goede doelen wielerevenement. ARVER (overleg) 19 aug 2014 16:13 (CEST)
 • Klein-Willebroek -wiu- De buurtschap is E, maar het éénregelig artikel is slechts WB en dient te worden uitgebreid. Ik zal dat wel doen. Fred (overleg) 19 aug 2014 16:15 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Aldus geschied. Wie zorgt voor een foto? Fred (overleg) 19 aug 2014 22:02 (CEST)
 • Mark Kuijpers - NE - amateur die nooit een profwedstrijd gespeeld heeft. - Agora (overleg) 19 aug 2014 18:06 (CEST)
 • ICT informatiecentrum - reclame - Kattenkruid (overleg) 19 aug 2014 18:08 (CEST)
 • Roxy Hunter and the Mystery of the Moody Ghost - Titel bestaat, maar dit is alleen een zeer korte omschrijving van het verhaal van de film Mbch331 (Overleg) 19 aug 2014 18:49 (CEST)
 • Rechtsbescherming - Heel karig artikel. Voldoet sowieso niet aan de conventies. 150Elias (overleg) 19 aug 2014 18:55 (CEST)
 • Croatoan - komt mij over als onzin - )°///< (overleg) 19 aug 2014 21:35 (CEST)
  • Is het niet. Als je overigens interwiki's wilt toevoegen, kom je in een ingewikkeld interwikiconflict terecht (verwarring met Croatian en koppelingen aan het lemma over het volk Hatteras). Sijtze Reurich (overleg) 20 aug 2014 08:05 (CEST)
 • Kaat Wils - lijkt me NE - )°///< (overleg) 19 aug 2014 21:50 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Dochter van. Heeft een proefschrift geschreven, zoals van elke promovendus kan worden verwacht. Fred (overleg) 19 aug 2014 22:03 (CEST)
  • Gegeven de overvloed aan volstrekt hersenloze pas beginnende foebelers bij derderangsclubjes, heb ik het altijd wat moeilijker als mensen uit de cultuur- of wetenschapssector NE genoemd worden. Je zou toch hopen dat er af en toe iemand is waar een klein lichtje bovenaan is blijven branden. Maar goed ... wat ik hier als argumenten lees (geen van de nominator, en "dochter van" en "proefschrift" door iemand die voor verwijderen is), snijdt geen hout. Het is ergens logisch dat je bij een Wils schrijft of die al dan niet familie is van ... Vader is nu eenmaal een naam als een klok. Ze wordt hier ook niet vermeld als een schrijver van een proefschrift maar als een universitair docent met een voltijdse aanstelling wiens onderzoek beschreven wordt en die het tot hoogleraar heeft geschopt. Ze leidt een middelgrote onderzoeksgroep, ik merk al google-end dat ze toch regelmatig met opiniestukken de Vlaamse kranten haalt, en ik had als niet geschiedkundige toch ook al van haar gehoord. 94.225.59.76 20 aug 2014 12:59 (CEST)
 • Tinneke Beeckman - lijkt me NE - )°///< (overleg) 19 aug 2014 22:10 (CEST)
  • Een columnist(e) van De Standaard lijkt me nu juist wel E. ed0verleg 20 aug 2014 10:41 (CEST)
  • Die columnistenpositie zou ik puur enkel als een ondersteuning zien van een erkende authoriteit of expertise, op zich stelt dat volgens mij niet voldoende voor. Ze is een universitair docent, heeft meerdere boeken op haar naam,... Ik zie het probleem niet, en het is moeilijk tegenargumenten te geven tegen de hoogstaande nominatie "lijkt me NE". Weer zo'n problematische want niet onderbouwde nominatie. 94.225.59.76 20 aug 2014 12:59 (CEST)

Toegevoegd 19/08: Deel 3[bewerken]

 • Saratoga (muziek) -NE- Een blokfluit-ensemble dat ooit eens een tweede prijs heeft gewonnen. Als dit ensemble E is, wat tot de mogelijkheden behoort, dan moet zulks in het artikel tot uiting komen. De diverse namen die in het artikel worden genoemd, zeggen me niets, behalve dan de naam van de aanmaakster, die lid was van het ensemble. Het is dus tevens ZP. Fred (overleg) 19 aug 2014 22:23 (CEST)
 • Stichting Metakids - ne - Nobele stichting, maar deze informatie hoort op de eigen website thuis. Sikjes (overleg) 19 aug 2014 22:25 (CEST)
  • Hallo Sikjes, ik heb voor de inhoud van de pagina Stichting Metakids vooraf zorgvuldig gekeken naar de inhoud van andere stichtingen, zoals het Longfonds en Stichting KiKa. Ik denk dat het stukje over 2 miljoen subsidie eruit kan, zodat de pagina niet de schijn heeft van zelfpromotie. Hoor graag. Prachtigtoch (overleg) 19 aug 2014 23:18 (CEST)
   • Voor Voor verwijderen Vergelijking met andere artikelen heeft geen zin, daar elk artikel op zichzelf wordt beoordeeld. Het stukje heeft niet enkel de schijn van zelfpromotie, het is zelfpromotie, en de stichting is bovendien NE. Fred (overleg) 19 aug 2014 23:22 (CEST)
   • Sorry Prachtigtoch, maar de stichting is niet relevant genoeg voor een eigen Wikipedia artikel. Daarvoor moet de stichting bijvoorbeeld een landelijke bekendheid hebben en bijvoorbeeld (vaak) in het nieuws komen. Encyclopedische relevantie is namelijk een samenkomst van verschillende factoren, niet slechts het feit dat er een stichting is. Ga vooral door met het werk voor de stichting, maar laat Wikipedia links liggen, dat wordt het niet. Ik heb het artikel ook niet genomineerd vanwege promotie, maar puur omdat het onderwerp niet geschikt is voor Wikipedia. Sikjes (overleg) 20 aug 2014 00:51 (CEST)

Toegevoegd 20/08; te verwijderen vanaf 03/09[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 20/08: Deel 1[bewerken]

 • Brian Johnston - NE - moeilijk peilbare relevantie: belangrijkste boek is lastig te koop online (ook in zijn thuisland), pov (invloedrijke boeken), meer externe links dan regels en artikel is sinds 10 augustus jl. cross-wiki door een en dezelfde gebruiker aangemaakt - Adnergje (overleg) 20 aug 2014 01:07 (CEST)
 • S.S.R.-N.U. - wiu gebleven bij sessie - moet indien behouden herschreven, neutraler, ne zaken er uit en meer. Twee weken extra gegeven. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 aug 2014 08:38 (CEST)
  • Kopje Historie herschreven; dit lijkt me het juiste gehalte E en N. Kopje Dubbele bestuursstructuur ontdaan van zaken die alleen intern relevant zijn. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 20 aug 2014 10:15 (CEST)
 • Help:Helpdesk/Disclaimer - geen zinvolle inhoud, nuweg? MatthijsWiki (overleg) 20 aug 2014 08:56 (CEST)
 • Edith Schaap-Abbo Vrouw die ooit iets beweerd heeft. Michiel (overleg) 20 aug 2014 09:16 (CEST)
 • Licht van Hessdalen - wiu - NE nominatie is van de baan, maar het Nederlands is soms bedroevend. Om die reden wel een wiu-nominatie gegeven. Dit artikel bevat tevens te weinig bronnen, veel beweringen moeten echt een bron krijgen, anders staan er straks 20 bronverzoeken in het artikel. De verklaringen worden nu ook meteen wer onderuitgehaald... waarom dan opnemen bij de verklaringen, of maak het in een zin duidelijk, in plaats van een "tweegesprek". Dqfn13 (overleg) 20 aug 2014 10:43 (CEST)
  • Ik dacht ooit gezien te hebben dat YouTube bomvol staat met dit soort filmpjes van zwevende lichtballen aan de hemel die door de opgewonden YouTube-meute dan als "ufo's" worden betiteld. Niet alleen in Hessdalen. ErikvanB (overleg) 20 aug 2014 12:40 (CEST)
 • Nlziet - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 aug 2014 11:08 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Reclame (biedt content aan) Wat? In Brabant kennen we d'n contenten mens. Fred (overleg) 20 aug 2014 12:14 (CEST)

Toegevoegd 20/08: Deel 2[bewerken]

 • ...

Toegevoegd 20/08: Deel 3[bewerken]

 • ...

Uitleg[bewerken]

Direct te verwijderen

In het geval van werkelijke onzin of als een artikel alleen maar (grove) fouten bevat, kan het hier genomineerd worden voor onmiddellijke verwijdering. Bij twijfel of als een artikel reeds inhoudelijk bewerkt is door iemand anders, dan dient het artikel of de afbeelding op de lijst te verwijderen pagina's geplaatst te worden volgens de normale procedure. Voor de exacte criteria, zie de richtlijnen voor moderatoren. Deze pagina is niet bedoeld voor discussie of stemmingen. Bij onenigheid over een nominatie wordt aangeraden alsnog voor de gewone verwijderprocedure te kiezen.

Artikelen (veelal redirects) die verwijderd zouden moeten worden om daar een ander artikel neer te zetten door middel van een titelwijziging, kunnen met uitleg gemeld worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikelverplaatsen.

Het is beter deze (sub)pagina niet op te schonen. Alsdan betekent een melding van deze pagina op volglijsten, dat er daadwerkelijk een verwijderverzoek is geplaatst. Een gebruiker die hieronder een nieuw artikel toevoegt, kan tevens de oude, rode links verwijderen.

Pagina's die zijn gemarkeerd met {{nuweg|reden}} komen eveneens in de categorie nu te verwijderen terecht.

Nominaties voor directe verwijdering[bewerken]