Wikipedia:Te beoordelen categorieën

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Naar onder  Naar inhoud
Naar onder

1rightarrow.png WP:TBC
1rightarrow.png WP:CVW
1rightarrow.png WP:VC
1rightarrow.png WP:TVC

Uitleg[bewerken]

Overzicht beheerpagina's

Let op: Het is NIET de bedoeling de artikelen in een categorie vast uit die categorie te halen, alvorens deze te nomineren voor verwijdering. De moderator die de verwijdering uitvoert, zal na het verwijderen van een categorie ook de verwijzingen naar die categorie weghalen of aanpassen. Dit moet niet vooraf gebeuren, omdat men commentaar moet kunnen leveren op een verwijderingsnominatie. Als de verwijzingen naar de categorie voortijdig worden verwijderd (of bijvoorbeeld door een bot worden aangepast), is het zeer moeilijk deze artikelen en verwijzingen weer terug te vinden als na discussie de categorie toch niet wordt verwijderd.

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van categorieën die in hun geheel uit het systeem verwijderd kunnen worden. Dit kunnen categorieën zijn waarvan je vindt dat deze niet thuishoren in Wikipedia of waarvan de inhoud moet worden verplaatst. Geef hier duidelijk de reden aan; geef ook aan of het om een hernoeming van de categorie gaat en vermeld in dat geval ook de nieuwe naam van de categorie. Plaats tevens op de categorie zelf het {{catweg}}-sjabloon; indien het om het hernoemen van de categorie gaat, plaats je het sjabloon {{catweg|h=Nieuwe_naam_van_de_categorie}} op de categorie.

Pas nadat een categorie verwijderd is, moeten de links naar die categorie ook nog verwijderd of aangepast worden.

Mocht je het niet eens zijn met het plaatsen van een categorie op deze lijst, dan kan je dat aangeven. Langere discussies over het al dan niet verwijderen van een categorie zijn het meest op hun plaats op de overlegpagina bij de betreffende categorie en kunnen verplaatst worden. (Geef dan even aan op deze pagina dat de discussie daarnaartoe is verplaatst.) Langere discussies, zoals over de structuur van de categorieën, vinden plaats in het Categoriecafé.

Plaats een nieuwe kandidaat voor verwijdering onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag. Als het om een typfout in de titel gaat (of je eigen fout), dan kan het onder de kandidaten voor directe verwijdering, met vermelding van de juiste titel.

Een pagina (dus ook een categorie) die definitief is verwijderd, wordt in het logboek verwijderde pagina's vermeld. Zie ook Archief 2007 voor de discussies (vanaf juli), en de geschiedenis van Wikipedia:Te beoordelen categorieën voor oudere discussies

Recente beoordelingsessies[bewerken]

Hier staan recent afgehandelde subpagina's. Het is niet de bedoeling om de sub-pagina's op te schonen, ze dienen als archief van verwijdernominaties


Week 38[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 15/09, te verwijderen vanaf 29/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 16/09, te verwijderen vanaf 30/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 17/09, te verwijderen vanaf 01/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 18/09, te verwijderen vanaf 02/10[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 19/09, te verwijderen vanaf 03/10[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 20/09, te verwijderen vanaf 04/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 21/09, te verwijderen vanaf 05/10[bewerken]

 • ...

Week 39[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 22/09, te verwijderen vanaf 06/10[bewerken]

 • Categorie:Coureurs van de Isle of Man TT verwijderen. Het is op de Nederlandse Wikipedia niet de gewoonte om sporters naar wedstrijd in te delen, de Olympische Spelen uitgezonderd. - FakirNLoverleg 22 sep 2014 15:44 (CEST)
  • Niet de gewoonte.... wat moet ik daar nou mee. De één wel en de ander niet? Tegen verwijderen geen bezwaar, maar het argument is op z'n minst magertjes.--Piero (overleg) 28 sep 2014 14:11 (CEST)
   • De Olympische Spelen spelen zijn wel wat anders dan dit voorbeeld, al is het hier wel een stuk duidelijker dan in andere denkbare gevallen, waarbij dit argument een stuk lastiger toepasbaar zal zijn en dan is een betere onderbouwing wel nodig. Hier is het wel duidelijk, lijkt me. Voor Voor verwijderen - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 29 sep 2014 11:25 (CEST)

Toegevoegd dinsdag 23/09, te verwijderen vanaf 07/10[bewerken]

 • Categorie:Animatronicsshow - overcategorisatie - Een animatronicsshow is tevens geen "attractietype", anders kunnen we circussen, optredens van Walibi en zijn vriendjes, stuntshows, en de hele mik-mak er ook bijvoegen. En het heeft zeker niets te maken met theater(terminologie). Dinosaur918 (overleg) 23 sep 2014 11:05 (CEST)

Toegevoegd woensdag 24/09, te verwijderen vanaf 08/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 25/09, te verwijderen vanaf 09/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 26/09, te verwijderen vanaf 10/10[bewerken]

 • Categorie:Fictieve televisieserie - graag hernoemen naar het algemenere Categorie:Fictief televisieprogramma, conform de interwiki's en Categorie:Televisieprogramma/naar genre. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 26 sep 2014 16:02 (CEST)
  • Voor Voor, indien ze dan ook gehercategoriseert wordt. Dinosaur918 (overleg) 26 sep 2014 21:15 (CEST)
  • Tja. Heel veel wat we hier fictief noemen is inderdaad bedacht/verzonnen - maar is dat ook van toepassing op televisieprogramma's en -series? Die zijn in ieder geval wel uitgezonden, en als zodanig niet fictief. Dat het onderwerp dat wellicht wel is, is een andere zaak - Skuipers (overleg) 27 sep 2014 01:11 (CEST)
   • Het gaat hier om raamvertellingen: een televisieprogamma in een ander televisieprogramma of in een andere fictiewerk. Een aantal interwiki's hebben dat duidelijker verwoord in de categorienaam en daar is wel wat voor te zeggen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 29 sep 2014 11:31 (CEST)

Toegevoegd zaterdag 27/09, te verwijderen vanaf 11/10[bewerken]

Wat is de bedoeling de twee van bovenstaande nominaties? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 29 sep 2014 11:33 (CEST)
Categorie:Overheidswebsite is afgehandeld (zie geschiedenis). Wwikix (overleg) 29 sep 2014 16:30 (CEST)

Toegevoegd zondag 28/09, te verwijderen vanaf 12/10[bewerken]

 • ...

Week 40[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 29/09, te verwijderen vanaf 13/10[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 30/09, te verwijderen vanaf 14/10[bewerken]

Toegevoegd woensdag 01/10, te verwijderen vanaf 15/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 02/10, te verwijderen vanaf 16/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 03/10, te verwijderen vanaf 17/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 04/10, te verwijderen vanaf 18/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 05/10, te verwijderen vanaf 19/10[bewerken]

 • ...
1rightarrow.png WP:VC/D
Direct te verwijderen

Alleen in geval van werkelijke onzin of echt duidelijke (spel)fouten, waar geen discussie over zal bestaan. Deze pagina is niet bedoeld voor discussie of stemmingen. Bij onenigheid of discussie omtrent een nominatie wordt aangeraden zich te wenden tot de gewone verwijderprocedure. Voor de exacte criteria, zie richtlijnen voor moderatoren.

Als je een pagina hernoemd hebt wegens een duidelijke spelfout, vergeet dan niet het label op Wikidata aan te passen.

Kandidaten directe verwijdering[bewerken]