Wikipedia:Te beoordelen pagina's

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Naar onder  Naar inhoud
Naar onder

1rightarrow.png WP:TBP
1rightarrow.png WP:TVP
1rightarrow.png WP:AVW
1rightarrow.png WP:AFD
1rightarrow.png WP:WEG

Inhoud

Uitleg[bewerken]

Geen stemming

Dit is geen stempagina

Als u hier nieuw bent, of hierheen gekomen bent op uitnodiging of naar aanleiding van een bericht op een andere website, bedenk u dan dat op deze pagina geen stemming bij meerderheid plaatsvindt, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie, en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen.

U wordt niettemin uitgenodigd om mee te discussiëren en uw mening is welkom. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet uw bijdragen niet te ondertekenen door aan het eind ~~~~ toe te voegen.

Overzicht beheerpagina's

Deze pagina is bestemd voor het melden van lemma's of andere pagina's die van Wikipedia verwijderd kunnen worden. Het besluit hierover valt twee weken na de eerste melding. Dit kunnen pagina's zijn waarvan de inhoud verplaatst is, waar overbodige informatie op staat, waar geen of onjuiste informatie op staat, enzovoorts. Dit hoeft dus niet altijd bezwaar tegen het onderwerp zelf in te houden.

Staat er een pagina op de lijst die u wilt verbeteren, dan kan dat: Verbeter de pagina en geef dan op deze lijst aan wat u heeft veranderd. De pagina kan dan mogelijk behouden blijven. Wanneer (een deel van) de inhoud van een lemma beter kan worden ingevoegd in een ander bestaand lemma, doe dit dan voordat na twee weken het artikel wordt verwijderd. Een pagina die definitief verwijderd is, wordt in het logboek verwijderde pagina's vermeld. Wilt u over een onderwerp op een later moment een artikel schrijven, maak die pagina dan later opnieuw aan. Probeer daarbij dan te voldoen aan de richtlijnen.

Bent u het oneens met de verwijdering van de pagina op deze lijst, geef dat dan ook in de lijst aan met een motivatie.

Een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten en toetst aan criteria wat er met het artikel gebeuren gaat. Dit is een onderhoudstaak, dus artikelen die na twee weken verbetertijd en beoordelingstijd nog niet behoudenswaardig zijn, worden dan ook verwijderd.

Pagina nomineren

Plaats een nieuwe kandidaat voor verwijdering onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag, en vermeld waarom de pagina is genomineerd. Als het om volledige onzin gaat (of uw eigen fout), dan kan het onder de kandidaten voor directe verwijdering. Wanneer u een pagina op deze lijst zet, moet u ook op de pagina zelf vermelden dat deze op de nominatie voor verwijdering staat. Dit kunt u doen door bovenaan een van de volgende sjablonen te plaatsen. Plaats slechts één sjabloon; een combinatie met een sjabloon als {{wikify}}, {{Beginnetje}} of {{nocat}} is in dit stadium overbodig en zal onervaren gebruikers afschrikken. Verder is het attent - en werkt het vaak ook constructief - om de aanmaker van een artikel met eventuele verbetertips persoonlijk te wijzen op de verwijdernominatie.

Overweeg ook of plaatsing elders dan op de beoordelingslijst beter is - zoals op Wikipedia:Dit kan beter (voor lemma's die overduidelijk wel encyclopedische waarde hebben) of op de samenvoeglijst. Voor het samenvoegen van twee artikelen plaats je op beide artikelen de sjablonen {{samenvoegen|[[lemma]]}}. Voor het invoegen van een artikel in een ander artikel plaats je op het te verplaatsen artikel het sjabloon {{samenvoegennaar|[[lemma]]}} en op het andere artikel het sjabloon {{samenvoegenvan|[[lemma]]}}.

Nominatiesjablonen

Artikelen kunnen worden voorzien van een van onderstaande sjablonen; tevens komen de artikelen dan in de erachter vermelde categorie. Met uitzondering van een nuweg-nominatie, blijven genomineerde artikelen uiterlijk twee weken beschikbaar voor verbetering voordat een moderator een besluit neemt voor behoud of verwijdering. Een artikel met nuweg-nominatie wordt in de regel zo snel mogelijk verwijderd.

Geef telkens de reden van nomineren op in het sjabloon; dit verschijnt dan op de pagina zelf. Geef bij schending van het auteursrecht zo mogelijk ook een link op.
Onder bepaalde voorwaarden mogen {{reclame}} en {{auteur}} ook direct worden verwijderd. Zie hier voor meer informatie.

Gebruikte afkortingen

(kan ook in kleine letters)

 • AUT: schending van auteursrechten
 • E: encyclopedisch (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn)
 • NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg)
 • POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt)
 • WB: woordenboekdefinitie
 • WIU: van onvoldoende kwaliteit (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering")
 • ZP: (zelf)promotie
Het toevoegen van een nieuwe dag

Als het goed is, wordt elke dag om 00.00 uur een nieuw sjabloon voor die dag toegevoegd door een botje (Gebruiker:Valhallasw-toolserver-botje). Als dit niet gebeurd is, moet deze pagina gewijzigd worden: boven het commentaar <!-- HIERVOOR --> moet het correcte sjabloon vanuit de queue (die eronder staat) gekopieerd worden. Let erop dat je de <!-- en --> vanomheen het sjabloon wegneemt.

Als er geen pagina's meer in de queue staan, moet een nieuwe pagina worden aangemaakt. Gebruik hiervoor de instructies op Sjabloon:Te beoordelen pagina's nieuwe dag.

Onterecht verwijderd?

Heeft een moderator na twee weken een artikel in uw ogen onterecht verwijderd? Vraag dan eerst de moderator die de lijst afgehandeld heeft om toelichting op diens overlegpagina. De naam van de moderator die het artikel heeft verwijderd vindt u terug in het Verwijderingslogboek. Doe pas na de navraag een eventueel terugplaatsingsverzoek op Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.


Recente beoordelingssessies[bewerken]

Hier staan de afgehandelde subpagina's van de laatste week gearchiveerd. Deze dienen als archief van beoordelingsnominaties. De moderator die als laatste een dag afhandelt of afmaakt dient deze hier, na de nodige controles, te archiveren.


Toegevoegd 16/08; te verwijderen vanaf 30/08[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 16/08: Deel 1[bewerken]

 • Numix Onbekend Linux project. Wordt niet gebundeld met de gebruikelijke distros en er wordt ook niet over geschreven op grotere websites. Staat ook genomineerd op en.wikipedia.org. Jstsch (overleg) 16 aug 2014 00:28 (CEST)
  • {{ne}} het encyclopedisch belang ontgaat me geheel... Kleuske (overleg) 16 aug 2014 18:03 (CEST)
  • Wordt gebundeld met Xubuntu en is relatief bekend bij Linuxgebruikers. WOLF LΔMBERT WLM / 16 aug 2014 23:32 (CEST)
  • En OMG! UBUNTU!, een toch wel toonaangevende website op het vlak van Ubuntudistributies, heeft de thema's ook vaak aanbevolen. WOLF LΔMBERT WLM / 16 aug 2014 23:33 (CEST)
   • Dat neemt niet weg dat een verzameling plaatjes en graphics geen toegevoegde encyclopedische waarde heeft. Kleuske (overleg) 17 aug 2014 12:39 (CEST)
   • Ik kan de aanbeveling van Ubuntu niet vinden, Numix zit zo te zien ook niet in de Ubuntu repositories? (zoekopdracht) Jstsch (overleg) 17 aug 2014 13:18 (CEST)
    • Numix zit wel degelijk in de repositories. Het heeft zelfs een tijdje op de keuze v/d redactie-pagina van het Softwarecentrum gestaan. [1] [2] WOLF LΔMBERT WLM / 17 aug 2014 16:42 (CEST)
     • Bovenstaande link is de 'App Store' van Ubuntu, met internationaal slechts 3 gebruikersreviews en een blogreview op Softpedia. Zolang je met 'apt-get install numix' je Numix niet kan installeren in Ubuntu is het geen project van enige betekenis. Ik vind het sympathiek, ben zelf een Linux-fan, maar Numix wél op Wikipedia en het gemiddelde kunst/hobbyproject of bedrijfsinitiatief niet op Wikipedia is een wat aparte IT-bias.
  • Voor Voor verwijderen leest als reclame - Jvhertum (overleg) 23 aug 2014 12:17 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Artikel maakt niet duidelijk waarom het relevant is, tekst geschreven als een folder, en op en.wiki is het ook verwijderd. Mocht het toch relevant zijn zou ik eerder voorstellen om het samen te voegen met het Xubuntu artikel in plaats van er een los lemma van te maken. Huskyoog.jpg Husky (overleg) 29 aug 2014 13:27 (CEST)
 • Ton Menken ijshal - Encylopedische relevantie wordt onvoldoende aangetoond. Artikel voldoet niet aan het absolute kwaliteitsminimum. De titel moet alleszins worden aangepast. GreenDay2 16 aug 2014 00:36 (CEST)
  • Wat relevantie betreft: [3]. Veel plezier. Paul B (overleg) 16 aug 2014 14:38 (CEST)
   • O, en misschien is het een goed idee de ongetwijfeld goedwillende auteur even op de hoogte te stellen van wat er mis is met zijn/haar al na drie minuten (!) genomineerde pennenvrucht? Paul B (overleg) 16 aug 2014 14:43 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Wiu en bronloos. Titel klopt niet, verwijst namelijk naar een enkele hal (die in Leiden?), terwijl dit artikel over meerdere (niet meer bestaande) hallen gaat. Inmiddels voldoende aangepast. Sikjes (overleg) 16 aug 2014 15:25 (CEST)
   • Het ligt voor de hand dat die andere ijshallen ook "Ton Menken-ijshal" o.i.d. hebben geheten. Die in Rotterdam in ieder geval. Paul B (overleg) 16 aug 2014 15:35 (CEST)
    • Dan moet het artikel dus worden hernoemd naar Ton Menkenijshallen, Ton Menken-ijshallen of Ton Menkenijshal (groep). Maar dat is pas relevant bij behoud van het artikel. Belangrijkste is het gebrek aan bronnen nu. Sikjes (overleg) 16 aug 2014 15:49 (CEST)
     • Titels hebben zelden een meervoud, vergelijk ook Cruyff Court. Verder is er natuurlijk geen gebrek aan bronnen, alleen staan ze niet expliciet op het artikel vermeld. Maar zie wederom [4]. Paul B (overleg) 16 aug 2014 16:19 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen, Menken was een praktisch ingestelde idealist. Hij begreep dat het totale waanzin was/is om overal een volwaardige 400meter baan te bouwen, schaatsen doe je in de winter en buiten, binnen kun je oefenen maar daar heb je geen geldverslindende ijspaleizen voor nodig, 100 miljoen voor een ijsbaan, ze zijn helemaal gek daar in dat dorp, dat had Menken goed begrepen. Peter b (overleg) 17 aug 2014 11:46 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Artikel is objectief geschreven met genoeg bronnen. Maar misschien beter om het te integreren in Schaatshal Leiden en van deze pagina een redirect te maken. Huskyoog.jpg Husky (overleg) 29 aug 2014 13:31 (CEST)
   • Dat laatste lijkt me geen goed idee: dit artikel behandelt in principe de vier ijsbanen in samenhang, en dat kan prima naast artikelen over de individuele banen. Paul B (overleg) 29 aug 2014 20:15 (CEST)
 • AFC Leuven - reclame - Mission statement: vooral wat ze willen bereiken, niets over wat hen relevant maakt. Mogelijk is dit artikel rijp voor nuweg. Dqfn13 (overleg) 16 aug 2014 00:41 (CEST)
  • Reclame zou ik het niet noemen. Tamelijk neutrale beschrijving. Of het relevant is, is moeilijk te beoordelen als men niet thuis is in Leuvense studentenmilieu's. Eerder uitbreiding gewenst dan verwijdering. Bouwmaar (overleg) 16 aug 2014 16:22 (CEST)
   • Nog wat rondgeneusd: de vereniging bestaat 7 jaar (geen eendagsvlieg dus), bereikt jaarlijke ca duizend studenten, wordt gesteund door de universiteit en enkele sponsors. Onbeduidend is ze alleszins, dus Tegen Tegen verwijderen. Het artikel kan natuurlijk (veel) beter. Teveel jargon, kwalijke invloed van de verengelsing van het hoger onderwijs,... Bouwmaar (overleg) 16 aug 2014 16:34 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Heel veel marketingtaal en Engelstalige kretologie, wijzend op een marketeer die dit heeft geschreven. Dit artikel is duidelijk niet-neutraal. Los daarvan is Wiki geen verenigingenregister. Fred (overleg) 16 aug 2014 20:45 (CEST)
   • Nog wat aan geschaafd, wat minder jargon en meer echt Nederlands. Overigens is de organisatie wel E-waardig. Want als Wikipedia geen verenigingenregister is, schrap dan ook alle -nog veel onbenulliger- studentenclubjes, fanfares, sportverenigingen,... Dus toch maar Tegen Tegen verwijderen. Bouwmaar (overleg) 25 aug 2014 14:59 (CEST)
 • Tjalling van der Goot - wiu - zinnen lopen niet, en er zijn geen goede kopjes. Wat mij betreft twee weken tijd voor verbetering. Behh (overleg) 16 aug 2014 11:58 (CEST)
  • Tekst is nog net niet letterlijk overgenomen van [5], maar komt wel dicht in de buurt. Mbch331 (Overleg) 16 aug 2014 12:03 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Waar is de relevantie van deze advocaat? Ik lees niks wat hem relevant maakt, geen grote of bekende zaken, geen... hij is gewoon een advocaat die bij een (toevallig) bekend bureau werkt. Dqfn13 (overleg) 16 aug 2014 12:33 (CEST)
   • Ik vind de zaak Robert M. best wel groot en bekend. Woodcutterty|(?) 16 aug 2014 14:53 (CEST)
    • Dat is één zaak, ik heb het over zaken. Anders kan je ook meteen artikelen gaan schrijven voor de advocaten bij verschillende andere bekende moorden. Maakt die ene bekende zaak hem ook meteen relevant, kwam hij er genoeg voor in beeld als zichzelf, of alleen in functie van advocaat? Hij lijkt mij ook veel als woordvoerder in beeld te zijn geweest, en laat ik eerlijk zijn: nu jij hem als advocaat van Robert M. noemt weet ik pas wie het is... De gebroeders Anker weet ik meteen al. Dqfn13 (overleg) 16 aug 2014 15:02 (CEST)
     • U stelde dat er géén grote of bekende zaken door hem zouden zijn behandeld, dus ik noem een hele bekende en voor de hand liggende. Andere voorbeelden zijn Sander V. (zaak-Milly Boele) en Frank R. (Cuijkse zedenzaak). Daarmee is niet gezegd dat deze advocaat encyclopedisch relevant is (daarover heb ik mij niet uitgelaten), maar uw stelling dat hij geen grote of bekende zaken zou hebben behandeld is niet juist. Woodcutterty|(?) 16 aug 2014 15:11 (CEST)
      • (bwc) We hebben nog een andere zedenzaak, die van Frank R.. Dus dat maakt twee bekende zaken. Waarom het erg is als een advocaat 'alleen in functie van advocaat' in beeld kwam, ontgaat me eigenlijk een beetje. Of het allemaal genoeg is voor een artikel over de man, daar ben ik nog niet helemaal uit. Paul B (overleg) 16 aug 2014 15:12 (CEST)
       • Ik heb geschreven dat ik niks heb gelezen over bekende zaken... en die werden niet in het artikel behandeld. Dat hij ze wel heeft gehad lees ik hier op de lijst pas. Dqfn13 (overleg) 16 aug 2014 15:58 (CEST)
  • Behh, de relevantie is hier veel belangrijker dan de verbetering. Kukkie (overleg) 16 aug 2014 14:04 (CEST)
  • De relevantie is bij Van der Goot echt niet het probleem, hij is een van de beste strafrechtadvocaten in NL, inmiddels is hij wellicht zelfs de naamgevers van zijn kantoor gepasseerd, maar het is wel een droevig lemma. Peter b (overleg) 17 aug 2014 00:38 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen na een flinke poetsbeurt met toevoegingen. Atsje (overleg) 17 aug 2014 11:19 (CEST)
 • Nguyen Phuc Thuan - wiu (sinds 2008!) Grashoofd (overleg) 16 aug 2014 12:15 (CEST)
  • Iemand die geen keizer van Vietnam was.... Fred (overleg) 16 aug 2014 13:29 (CEST)
   • Uit de context citeren is ook een kunst... Paul B (overleg) 16 aug 2014 14:46 (CEST)
 • Dauwpop (Vasse) - Promo/NE - C69 (overleg) 16 aug 2014 12:27 (CEST)
 • SVTN "J.D. van der Waals" - Studievereniging zonder herkenbare relevante inhoud C69 (overleg) 16 aug 2014 12:45 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Artikel bestaat slechts uit vermelding van standaardgegevens als studierichting, ledental, oprichtingsdatum en vernoemd naar ... Geheel niets wat op relevantie zou kunnen wijzen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 17 aug 2014 02:43 (CEST)
 • De Leidsche Flesch - idem - C69 (overleg) 16 aug 2014 12:47 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Artikel bestaat slechts uit vermelding van standaardgegevens als studierichting, oprichtingsdatum en vernoemd naar ... Geheel niets wat op relevantie zou kunnen wijzen. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 17 aug 2014 02:43 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - en "één van de oudste Leidse studieverenigingen die heden nog bestaan"? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 17 aug 2014 11:37 (CEST)
   • En dan is er niets anders te vermelden dan dat? Relevantie moet aantoonbaar zijn in het artikel. Als die vereniging zo oud is, en er is verder niets te vermelden over de geschiedenis dan de leeftijd, dat lijkt me des te duidelijker te maken dat de vereniging niet relevant is. Een relevante vereniging heeft in zo'n lang bestaan toch op zijn minst wel één feitje op zijn naam staan wat de moeite van het vernoemen waard is. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 17 aug 2014 12:38 (CEST)
    • Eén zo'n vermeldenswaardig feit is de oprichting door Paul Ehrenfest. Wat relevant is, is dat het artikel correct en waarheidsgetrouw is; niet of U het onderwerp in kwestie relevant vindt. Zo vind ik persoonlijk iedere sport (behalve als je er op je krent bij kunt blijven zitten, zoals schaken of motorracen) volkomen irrelevant. Sintermerte (overleg) 19 aug 2014 05:21 (CEST)
     • Wat u of ik vind, dat doet er hier totaal niet toe. Het gaat erom dat relevantie van een vereniging uit het artikel over die vereniging is af te leiden. Als de oprichting van de vereniging het eerste en meteen ook laatste relevante feit van de vereniging in het artikel is, dan is dat toch echt te mager. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 19 aug 2014 13:47 (CEST)
      • De betrokkenheid van Ehrenfest draagt wel degelijk bij aan de relevantie van de vereniging. Ik denk niet dat de vereniging ook sport zou moeten opnemen om hun relevantie te bewijzen. Ik ben van mening dat alle studieverenigingen in het Nederlands taalgebied relevant zijn maar het zou kunnen dat lijsten voor studieverenigingen per instelling de (beperkte) relevantie beter omzet naar Wikipedia. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 23:38 (CEST)
       • Die betrokkenheid beperkt zich tot de oprichting. Daarna is er van de vereniging niets relevants meer vernomen, en als een vereniging tijdens haar bestaan niets relevants kan vermelden, dan is de vereniging NE, hoe beroemd een eventuele oprichter ook is. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 25 aug 2014 22:27 (CEST)
 • Rivals - NE - Album, net een week oud. Geen aangetoonde encyclopedische relevantie. Kleuske (overleg) 16 aug 2014 13:52 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - De week erna bereikte het de eerste plaats van de Nederlandse Album Top 100, zo marginaal is dat bandje ook niet. GreenDay2 16 aug 2014 13:55 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Nummer 1 in de Nederlandse Album Top 100 Mager112001 (overleg) 16 aug 2014 13:59 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - heel populair bij de "jeugd". Ceescamel (overleg) 21 aug 2014 22:37 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Of een groep een "marginaal bandje" is of niet, is subjectief en kan dus niet als reden gegeven worden om een artikel te verwijderen. Bovendien is het niet zo vreemd om een album van een week oud al te plaatsen op Wikipedia; dat gebeurt al zo vaak. Ik kan me niet herinneren dat er ergens een regel is die zegt dat een album (boek, film, etc.) een minimale leeftijd moet hebben om op Wikipedia geplaatst te kunnen worden. Wel is te verwachten dat naarmate het album wat ouder is, de informatie erover ook wat uitgebreid wordt. Zighlveit (overleg)
 • Wim en Hans Anker - Zeker E, maar zo niet geschikt. Te wervend geschreven: Wim en Hans Anker zeggen dat iedereen bij ze terecht kan en recht heeft op een eerlijk proces. Daarnaast trekken ze zich het lot van TBS-ers en langgestraften aan Kukkie (overleg) 16 aug 2014 14:08 (CEST)
  • Vreemde constructie om ze als tweeling één pagina te geven. Misschien hernoemen naar Gebroeders Anker, Advocatenduo Anker of de naam van het advocatenbureau, alhoewel dat misschien te veel neigt naar reclame. Als ze allebei immers bekende strafpleiters zijn, zouden ze allebei een aparte pagina kunnen krijgen. Daarbuiten zie ik niet zoveel vreemds aan het artikel, behalve die ene zin hierboven. Sikjes (overleg) 16 aug 2014 16:10 (CEST)
  • Het zou wel fijn zijn als na het eventueel poetsen van één of twee zinnetjes het sjabloon niet nog twee weken hoeft te blijven staan. De pagina wordt vast vaak bezocht. ErikvanB (overleg) 16 aug 2014 16:38 (CEST)
   • Ik denk dat er meer moet gebeuren, o.a. Kukkie (overleg) 16 aug 2014 18:10 (CEST)

-De broers zijn actieve gangmakers in het verenigingsleven van Akkrum. Voorbeelden zijn het Fries kampioenschap mastklimmen en Slingeraap. Ze zijn ook supporter van sc Heerenveen. De broers zijn niet alleen liefhebbers van het levenslied, maar ook enthousiaste vertolkers.Gebroeders Anker bij sc Heerenveen bij Eredivisie Live -Hans kwam vijftien minuten later Overigens hoeft het van mij niet twee weken te blijven staan, maar ik ben niet in staat die verbeteringen door te voeren, daarom doe ik het zo.

  • Dat deze twee samen een lemma krijgen lijkt me logisch, zie ook niet wat er nou echt het probleem is, het kan beter, maar daar is geen sjabloon voor nodig, ja ze zouden eens van het echte voetbal moeten gaan houden ipv dat onzingedoe in dat dorp, maar dat heeft dan weer weinig met dit lemma te maken. Peter b (overleg) 17 aug 2014 00:48 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen, het artikel is inmiddels aangepast. Atsje (overleg) 18 aug 2014 09:33 (CEST)
 • Nguyen Phuc Chu, Nguyen Phuc Duong, Nguyen Phuc Khoat, nog een paar gevonden: Wiu sinds 2008. Grashoofd (overleg) 16 aug 2014 16:49 (CEST)
 • Nguyen Phuc Thu, klopt dit wel? Geen keizer van Vietnam maar een lid van de familie.. hm.. Grashoofd (overleg) 16 aug 2014 16:49 (CEST)
  • Vrijwel identieke teksten. En allemaal geen keizer van Vietnam (ik trouwens ook niet Glimlach) Fred (overleg) 16 aug 2014 17:10 (CEST)
   • Maak je geen zorgen, Fred, wat niet is, kan nog komen. ErikvanB (overleg) 16 aug 2014 17:47 (CEST)
    • Misschien krijg je de titel wel postuum toegekend, zoals verschillende leden van de Nguyen-dynastie. Paul B (overleg) 16 aug 2014 17:57 (CEST)
     • Dat zou ik nu nog eens een keizerlijk geschenk vinden!! Fred (overleg) 16 aug 2014 18:32 (CEST)

Toegevoegd 16/08: Deel 2[bewerken]

 • * De Hekerbeek *- Twee feiten, dus woordenboekdefinitie. Zie sjabloon Kukkie (overleg) 16 aug 2014 18:03 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Geen feiten, want de buurtschap heet immers Heek, en daar is al een lemma van. Hier naar toe leidt te Hekerweg. Voorts is er het Heekerbos en hoeve De Heek. "De Hekerbeek" komt als buurtschap niet voor in de Topografische Atlas 1:50.000 van Limburg. Tegen de kom van Valkenburg aan ligt wel een kleine nieuwbouwwijk die de Hekerbeek heet (met Hekerbeekweg en Hekerbeekstraat), maar dat zou ik niet direct een buurtschap noemen. Hekerbeek wordt wel als "sector 5" of als "wijk" betiteld. Afgaande op [6] is Hekerbeek ook geen wijk. Fred (overleg) 16 aug 2014 18:30 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - De gemeente noemt het buurtschap Hekerbeek wel. Er is het gehucht Heek en ja hoor: "Door het gehucht stroomt de Hekerbeek, die hier in de buurt zijn bron heeft. Ze loopt verder via het gelijknamige buurtschap Hekerbeek richting de Geul." [7] (Knap dat die beek in dat korte stukje van geslacht kan wisselen, dat dan weer wel.) Balko Kabo (overleg) 17 aug 2014 04:06 (CEST)
  • De Hekerbeek (ook: Cilbeek) komt voor in [8]. Het is dus een waterloop. Of deze nog bestaat weet ik niet. De Steenstraat en de Hekerbeekstraat waren vroeger blijkbaar onderdeel van de buurtschap Sint-Pieter. Er bestaat nog het Sint-Pietervoetpad. Op Google Maps staat nog een waterloopje ingetekend dat vermoedelijk de Hekerbeek is. Onder "Heek" komt de Hekerbeek nog voor in [9]. Welke deskundige maakt hier iets van? Fred (overleg) 17 aug 2014 11:44 (CEST)
   • Ik heb er iets van gebrouwen... Fred (overleg) 17 aug 2014 12:24 (CEST)
  • Met dank aan Fred nu zeker Tegen Tegen verwijderen, dit is meer dan een woordenboeklemma. Peter b (overleg) 17 aug 2014 13:33 (CEST)
   • Nominatie doorgehaald, voldoende verbeterd. Kukkie (overleg) 18 aug 2014 13:23 (CEST)
 • Buiten de poort - wiu - Opmaak, conventies, etc. EvilFreD (overleg) 16 aug 2014 18:25 (CEST)
  • Ook deze buurtschap is in de Topografische Atlas niet terug te vinden. Het zou daarom nuttig zijn om bronnen toe te voegen. Zie ook het kaartje bij het lemma Grendelpoort. Fred (overleg) 16 aug 2014 18:46 (CEST)
 • Raf Verjans - wiu. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 aug 2014 19:24 (CEST)
 • Forum 18 - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 aug 2014 19:35 (CEST)
 • Diensten met Belangstellenden - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 aug 2014 19:39 (CEST)
  • Wordt wel genoemd in landelijke media, bijv. in [10] en [11] (links zijn op zondag vermoedelijk niet toegankelijk). Paul B (overleg) 16 aug 2014 23:39 (CEST)
 • OUDERS & COO - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 16 aug 2014 19:44 (CEST)
 • Rudy bouma - was nuweg, omgezet in wiu/weg - niet acceptabel in huidige vorm, tekst bevat een en al externe links - Jvhertum (overleg) 16 aug 2014 23:36 (CEST)
  • Wat was de goede reden waarom die pagina niet bestond, Peter b? - ErikvanB (overleg) 17 aug 2014 00:14 (CEST)
  • Als Rudy dit soort rommel als cv produceert kan de conclusie niet anders zijn man met baan, maar eigenlijk man met verkeerde baan, compleet NE kan direct weg. Peter b (overleg) 17 aug 2014 00:18 (CEST)
  • Opmerking Opmerking Ik heb alle externe links eruit gehaald. Sikjes (overleg) 17 aug 2014 00:41 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Beetje ongelukkig begin voor dit lemma maar nu staat ie er netjes bij. Balko Kabo (overleg) 17 aug 2014 03:33 (CEST)
  • Hoogst merkwaardige vorm van namesdropping en niet-neutraliteit. Rudy interviewde bijvoorbeeld iconen, en helaas moet ik mededelen dat iconen gewoonlijk niets terugzeggen, tenzij er sprake is van een mysterie óf van wervend, suggestief en niet-encyclopedisch taalgebruik. Fred (overleg) 17 aug 2014 11:52 (CEST)
  • Ik heb inderdaad sterk het vermoeden dat de pagina door Bouma zelf is aangemaakt, dat hoeft op zich echter geen reden voor verwijdering te zijn. Het staat er wat mij betreft nu neutraal genoeg voor behoud. Ik heb de anonieme aanmaker (Ruby zelf?) van het artikel wel om een bron gevraagd voor de geboortedatum en -plaats. Sikjes (overleg) 17 aug 2014 19:19 (CEST)
  • Leest nog steeds als een cv, daarmee eigenlijk nog niet geschikt voor de encyclopedie. Waar zijn de gezaghebbende externe bronnen die ons meer vertellen over deze verslaggever? Paul B (overleg) 18 aug 2014 11:36 (CEST)
  • Ik heb de nominaties weggehaald (een nominatie zegt dat je een prijs NIET gewonnen hebt), en voor de overgebleven prijs een bron gevonden. ed0verleg 29 aug 2014 10:05 (CEST)
  • "Bouma interviewde bekende personaliteiten zoals Desmond Tutu en U2-zanger Bono." Zolang er zinnen zoals deze in staan, is het cv/reclame-gehalte te hoog. Dat hij verslaggever is bij Nieuwsuur maakt hem mogelijk E. Dat kan in een eenregelig artikel. De rest is een opsomming van dat hij verslaggeeft. Alleen die ene prijs ("award", want als het geen Engelse naam heeft, is het niet E genoeg...) toont aan dat hij zich mogelijk onderscheidt van andere verslaggevers. CaAl (overleg) 29 aug 2014 10:56 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen, een journalist is gewoon een mens met een baan, een doorsnee journalist is niet E, een journalist die hier een wees is, (nou ja Edo heeft hem een linkje naar zijn verjaardag gegeven maar we weten alleen van de man zelf dat hij dan jarig zou zijn) is niet E, kortom, niets in het lemma geeft reden om het te behouden. Peter b (overleg) 29 aug 2014 11:30 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen. E. Grashoofd (overleg) 29 aug 2014 12:00 (CEST)

Toegevoegd 17/08; te verwijderen vanaf 31/08[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 17/08: Deel 1[bewerken]

 • Marcel Cockx - ew? - Ik wil het percentage kunstenaars tegenover het percentage voetballers niet nog verder omlaag brengen — immers, hoera voor de kunst. Maar toch vraag ik me af of een schilder die 77 jaar geleefd heeft en pas 7 jaar geleden overleden is, wel E genoeg is als hij slechts 94 keer op Google wordt genoemd, ook al heeft de RKD hem opgenomen. Uiteraard is Google niet zaligmakend: ook moeilijk te vinden personen wil je soms op Wikipedia kunnen opzoeken. Maar ja... ErikvanB (overleg) 17 aug 2014 02:00 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Vermelding bij het RKD, werkzaam als docent op de uni Leuven, vermelding in een paar boeken over Leuvense kunstenaars: niet wereldschokkend maar voldoende lijkt me. --Joostik (overleg) 17 aug 2014 09:14 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Een kunstenaar die geëxposeerd heeft en waarvan werk gepubliceerd is en bovendien in lijsten te vinden is, is minstens EW! Salilus (overleg) 17 aug 2014 09:57 (CEST)
 • Julius Caesar Lindgreen - weg?/twijfel - Een anoniem attendeerde me erop dat J.C. Lindgreen niet Johannes Cornelis Lindgreen betekent, zoals het artikel heette, maar Julius Caesar Lindgreen. Ik heb de titel daarom gewijzigd conform het bevolkingsregister (rechterpagina, bovenste helft). De link naar het bevolkingsregister heb ik ook aan het lemma toegevoegd. Ik wilde aanmaker Menke vragen waar de voornamen Johannes Cornelis vandaan waren gehaald, maar ik zag (en herinnerde me toen ook) dat die geblokkeerd is. Onder het artikel worden vermeende bronnen gegeven, maar die kan ik niet controleren. De enige link op de pagina (www.atchin.nl) vermeldt Lindgreen niet. Een hoop artikelen van Menke zijn genomineerd geweest (o.a. door Gouwenaar) of zijn deels nagelopen, maar dat was vanwege copyvio. Het artikel ziet er zeer netjes uit en dat wekt vertrouwen, maar de vraag is toch hoe het zat met de naam en of de overige feiten in het artikel dan wél kloppen. Is het mogelijk dat Lindgreen zich bediende van verschillende namen? Moeten we aannemen dat "slechts" de voornamen fout waren, maar dat de rest van het artikel in orde is? (Het nalopen van de controlelijst lijkt overigens te zijn gestaakt.) ErikvanB (overleg) 17 aug 2014 02:50 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - plagiaat - het nalopen van alle door Menke aangemaakte artikelen is dermate arbeidsintensief werk (veel moet aan de hand van slechts in een beperkt aantal bibliotheken beschikbare bronnen worden gecontroleerd), dat dit ondoenlijk is. Hoewel ik door omstandigheden slechts beperkt actief kan zijn op Wikipedia heb ik wel even naar dit artikel gekeken. Ook dit artikel is er een in de serie plagiaat door Menke. Het betreft hier de overname van een bestaande tekst, waarop waarschijnlijk geen auteursrechten meer rusten. Maar ook het overnemen van oudere bestaande teksten zonder bronvermelding is natuurlijk niet toegestaan. Ook dat is letterdieverij. Dit nog afgezien van de uiterst subjectieve toon van de door Menke overgenomen bronnen. De originele tekst is o.a. in de Java-bode d.d. 13 september 1894 te vinden en later ook gepubliceerd in diverse Nederlandse dagbladen. Gouwenaar (overleg) 17 aug 2014 09:41 (CEST)
   • Strikt genomen is bij overname van in het publiek domein vallend werk bronvermelding niet verplicht en is het dus geen plagiaat. De subjectiviteit is wél een probleem. Tekstman (overleg) 29 aug 2014 21:10 (CEST)
 • Antwerpse Zes - twee weken extra - wiu gebleven maar werd nog aangegeven dat dit verbeterd zou gaan worden. Zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2014 08:17 (CEST)
  • Er staat helemaal niet dat het nog verbeterd zou worden. Er staat dat het goed genoeg is. Queeste (overleg) 17 aug 2014 17:32 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Toch niets mis met deze pagina? Goed geschreven en EW! Er kunnen details aan worden toegevoegd, maar is nu al een volwaardige pagina. Salilus (overleg) 17 aug 2014 21:58 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen vind niet dat dit als wiu beschouwd mag worden 94.225.59.76 18 aug 2014 14:50 (CEST)
 • Margje van Weerden - een cv, mag ook nuweg - Japiot (overleg) 17 aug 2014 09:38 (CEST)
  • Aldus geschied. Vrij expliciete persoonspromo en persoon is ne. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2014 10:06 (CEST)
 • Saendelft - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2014 10:02 (CEST)
  • De wijk is E, maar dit zeer korte artikel bevat slechts trivia. Fred (overleg) 17 aug 2014 11:36 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Ik heb getracht er een deftig artikel van te maken. Fred (overleg) 17 aug 2014 23:13 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Mooi werk Fred! Zou je nog wel even een bron kunnen toevoegen aan het artikel, want ik kon dus helemaal geen bron vinden gisteravond. Ik denk overigens dat de nominatie wel kan worden ingetrokken, toch MoiraMoira? Sikjes (overleg) 17 aug 2014 23:21 (CEST)
   • De bron is gegeven onderaan het artikel: De pagina van de gemeente Zaanstad. Dan kom je op een inhoud van het rapport over Saendelft terecht. Fred (overleg) 18 aug 2014 16:09 (CEST)
  • met dank aan opknapper nominatie doogestreept. Zijn er nog foto's te vinden op commons wellicht? Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 aug 2014 21:28 (CEST)
 • Schoterbos - wiu - Uit deze ene zin (Het Schoterbos is een groot stadspark in Haarlem in de wijk Sinnevelt. (sic)) blijkt geen relevantie. Tekst is daarnaast niet opgemaakt. Dqfn13 (overleg) 17 aug 2014 11:04 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen De pagina is al uitgebreid en bevat nu al meer inhoud dan voorheen. (overleg) 22 aug 2014 27:12 (CEST)
 • Robert Malewicz - weg - weer een cv van een jurist - Japiot (overleg) 17 aug 2014 12:37 (CEST)
 • Willem George August Lochmann van Bennekom - weg - geplagieerde tekst uit "De bandjermasinsche krijg van 1859-1863" door W.A. van Rees. N.a.v. de bovenstaande nominatie van Julius Caesar Lindgreen heb ik een willekeurig artikel uit de reeks Persoon in de Atjeh-oorlog gepakt en ook dit artikel bevat geplagieerde teksten. Vermoedelijk zijn de meeste door Menke aangeleverde teksten van elders overgenomen. Wmb wordt de hele zwik van Wikipedia verwijderd. Gouwenaar (overleg) 17 aug 2014 12:57 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - Menke heeft het hier genoemde werk van Van Rees (twee delen) geplagieerd in diverse andere artikelen o.a. ook in Lodewijk Johannes Wilhelmus Benschop, de overgenomen passages zijn te vinden vanaf 239. Zie hier. Dit bevestigt mijn eerdere stelling dat de hele zwik door Menke aangemaakte artikelen beter verwijderd kunnen worden a) vanwege plagiaat b) vanwege de uiterst gekleurde weergave van de koloniale geschiedenis. Gouwenaar (overleg) 17 aug 2014 19:25 (CEST)
   • Plagiaat is het niet, aangezien Van Rees in 1898 overleed. Wellicht ernstig inkorten en herschrijven. Tekstman (overleg) 29 aug 2014 21:10 (CEST)
    • Volgens mij (maar ik ben geen expert) is het dan geen copyvio, maar kan het nog altijd plagiaat zijn. Michiel (overleg) 30 aug 2014 07:58 (CEST)
 • Mark Nillesen - ne - Lijkt me gewoon een advocaat als zovelen. Mbch331 (Overleg) 17 aug 2014 13:04 (CEST)
 • Lijst van vlinders in Indonesië - weg - Te weinig beschikbare onafhankelijke bronnen om de accuraatheid van deze lijst te staven -- zo op het eerste gezicht komt hij niet in de buurt van een lijst zoals geclaimd in de introzin. Lymantria nephrographa without scalebar.jpg Lymantria overleg 17 aug 2014 14:11 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Komen er in Indonesië maar zeven vlindersoorten voor?? De lijst claimt immers "alle" soorten te bevatten! Fred (overleg) 17 aug 2014 23:17 (CEST)

Toegevoegd 17/08: Deel 2[bewerken]

 • Pieter verelst + Pieter Verelst - wiu - Dit lemma was al gemarkeerd. - ErikvanB (overleg) 17 aug 2014 14:34 (CEST)
  • Ook op de Engelse Wikipedia was dit artikel onvertaald geplaatst (in het Nederlands). ErikvanB (overleg) 17 aug 2014 14:38 (CEST)
   • Ik weiger me nog met dit artikel bezig te houden: sjabloon was vier keer door sokken of meatpuppets verwijderd. Mist bronnen, dus verwijderen dit artikel over "Pieter" (hij is 24). Ik doe geen moeite meer. ErikvanB (overleg) 23 aug 2014 00:37 (CEST)
  • Ik had dit artikel genomineerd als wiu, maar op basis van de genoemde stages, de "Bij- en gastrollen", de onduidelijke korte films De verzamelaar (2013) en Droom (2014) en de "vermoedelijk in het najaar van 2015 uitgebracht[e]" films, heb ik ook grote bedenkingen over zijn E-heid. Met zijn vermeende vertolking van Ben in de animatiefilm Pieter Post wordt kennelijk een voice-over in de Nederlandse versie bedoeld, want in de originele versie uit 2014 wordt Ben vertolkt door T.J. Ramini. Bronnen ontbreken evenwel en de verbetenheid waarmee de one-issue-accounts te werk gaan, doen mij denken aan (zelf)promotie. ErikvanB (overleg) 23 aug 2014 03:14 (CEST)
   • En opnieuw is het sjabloon verwijderd, ditmaal anoniem. ErikvanB (overleg) 27 aug 2014 12:33 (CEST)
    • Ik constateer nu tevens dat MoiraMoira de pagina in september 2013 na beoordelingssessie heeft verwijderd, onder meer wegens "ew zo totaal onhelder ook". De nominatie luidde toen: "(...) Bronnen zijn vereist aangezien hij zeer waarschijnlijk nog leeft. De rollen die hij heeft gespeeld staan wel vermeldt, maar het is niet duidelijk wat voor rollen het zijn, op een na die is NE aangezien het om een gastrol ging". Net als toen zie ik ook nu geen bronnen en vooral of uitsluitend gastrollen. ErikvanB (overleg) 27 aug 2014 13:18 (CEST)
 • Tosca opdam - wiu -, leest alsof Tosca over Tosca schrijft. Peter b (overleg) 17 aug 2014 14:46 (CEST)
  • werd nuweg wegens auteursrechtelijke overtreding, copie van eigen website. 94.225.59.76 17 aug 2014 14:59 (CEST)
 • Desmond Rebellions - wiu - Belangwekkend onderwerp. Helaas gesteld in belabberd nederlands. Kleuske (overleg) 17 aug 2014 15:03 (CEST)
  • Dusdanig belabberd Nederlands, dat het een machinevertaling leek. Is dus ook genuwegd. Mbch331 (Overleg) 17 aug 2014 18:05 (CEST)
 • Popcollege - reclame voor een muziekschool - De gemotiveerde docenten geven les vanuit de praktijk, zonder notenleer en in alle moderne muziekgenres. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2014 15:24 (CEST)
 • Schoter Scholen Gemeenschap - ne/wiu - Wikipedia is geen bedrijvengids en meer biedt dit artikel niet. Het is ook onduidelijk hoe de school heet. De website zegt "Het Schoter", de schoolgids heeft het eenmaal ook over "Schoter Scholengemeenschap". De school heet waarschijnlijk officieel Schoter Scholengemeenschap voor Atheneum, HAVO en MAVO. Hoe dan ook, een ijzerhandel met een inhoud als dit artikel zou op Wikipedia geen kans maken. ErikvanB (overleg) 17 aug 2014 15:54 (CEST)
 • Woord en Daad - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2014 15:59 (CEST)
 • Lombok-expeditie - weg wegens plagiaat, grote delen zijn letterlijk overgeschreven zonder dat te vermelden, bijvoorbeeld uit dit verslag van de expeditie naar Lombok. Vandaag zomaar drie voorbeelden uit de overgebleven berg van overgekalkte artikelen door Menke. Hier zou een structurele oplossing voor gevonden moeten worden. Gouwenaar (overleg) 17 aug 2014 16:34 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen En dan die eenzijdige benadering van heldhaftige Hollanders tegenover die laffe, verraderlijke inboorlingen... Een objectiever geschiedsschrijving is meer dan wenselijk. Fred (overleg) 17 aug 2014 17:01 (CEST)
   • ik wil dit artikel gaan verbeteren. Moet wel even inkomen, ben nieuw hier en weet niets van deze expeditie of van Menke's fouten. Dus graag die 2weken tijd en pointers zijn van harte welkom.Anna 17 aug 2014 22:32 (CEST)
    • Het lijkt mij geen goed idee om een artikel dat grotendeels bestaat uit een geplagieerd tekst te gaan verbeteren. Schrijf dan een nieuw artikel na verwijdering van dit artikel, dat lijkt mij een aanzienlijk beter idee. Gouwenaar (overleg) 17 aug 2014 23:14 (CEST)
     • wel jammer! het is buitengewoon interessante geschiedenis.... Ik deel de conclusie wel dat plagiaat en eenzijdig niet kan, ik zou Anna wel een kans willen geven Gerhardius ( Overleg) 18 aug 2014 00:44 (CEST)
      • Die kans krijgt zij toch na verwijdering van het artikel. Menke heeft op zeer grote schaal plagiaat gepleegd en vaak ook de rechten van de oorspronkelijke auteurs geschonden. Daarmee heeft zij Wikipedia imo grote schade berokkend. De enige oplossing lijkt mij het opruimen van de rotzooi, zodat met een schone lei gestart kan worden. Gouwenaar (overleg) 18 aug 2014 09:39 (CEST)
  • Desondanks heb ik het artikel zo goed als herschreven, waarbij het wel lastig was het gekleurde verhaal neutraler te maken. Pompidom (overleg) 18 aug 2014 09:51 (CEST)
   • En wat doen we dan met de meer dan duizend andere artikelen van Menke, die - althans voor een groot deel - eveneens geplagieerd materiaal bevatten? Of knappen we slechts een artikel op, als er toevallig één genomineerd wordt? Het lijkt mij dat dit probleem structureel aangepakt moet worden. Gouwenaar (overleg) 18 aug 2014 12:23 (CEST)
    • Daar moet inderdaad structureel wat aan gedaan worden. Maar dit artikel kwam ik vanochtend op deze lijst tegen, waarna ik het besloot op te knappen. Bij veel meer zal ik dat niet doen. Pompidom (overleg) 18 aug 2014 12:49 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - artikelen met auteursrechtenschending en plagiaat moeten m.i. eerst verwijderd worden en daarna kan eventueel een nieuw artikel worden gemaakt zonder dat die schending of het plagiaat in de geschiedenis is terug te vinden. Paul Brussel (overleg) 18 aug 2014 15:09 (CEST)
   • Plagiaat in de geschiedenis is geen reden voor verwijdering. Voor de rest sta ik neutraal ten opzichte van dit artikel, maar ik denk dat er niet veel gekopieerde teksten in staan. Pompidom (overleg) 18 aug 2014 15:34 (CEST)
  • is er geen lijstje van op te knappen of te vervangen pagina's ergens voor de bijdragen van deze gebruiker? Gerhardius ( Overleg) 18 aug 2014 18:56 (CEST)
   • Zie mijn opmerking bij Julius Caesar Lindgreen hierboven. Het nalopen van alle 1245 door Menke aangemaakte artikelen is dermate arbeidsintensief werk (veel moet aan de hand van slechts in een beperkt aantal bibliotheken beschikbare bronnen worden gecontroleerd), dat dit ondoenlijk is. Het opknappen van dergelijke artikelen is tamelijk riskant, omdat Menke uit meerdere bronnen passages letterlijk heeft overgenomen. Daarbij komen ook nog eens de substantiële toevoegingen, die zij aan niet door haarzelf aangemaakte artikelen heeft gedaan. Gouwenaar (overleg) 18 aug 2014 19:18 (CEST)
  • Als het artikel inmiddels al zo is herschreven dat de plagiaat eruit is, is de rest toch vrij gemakkelijk: even opslaan in iemands gebruikersruimte en die "schone" versie terugplaatsen nadat deze versie is verwijderd. @POmpidom: over het algemeen wordt het als ongewenst gezien om plagiaat in bewerkingsgeschiedenissen te hebben. De Wikischim (overleg) 28 aug 2014 19:47 (CEST)

Toegevoegd 17/08: Deel 3[bewerken]

 • Alex Gbanse -weg- Een zeer slecht opgemaakt CV van een journalist en communicatie-adviseur. Zinsneden als: Zijn journalistiek meesterwerk volgens hem zelf... zijn volstrekt niet-neutraal en encyclopedisch, en doen ZP vermoeden. Hij was te zien en te horen (en te lezen...) in tal van media die allemaal worden opgesomd. Fred (overleg) 17 aug 2014 18:20 (CEST)
  • Vrijwel onmiddellijk verwijderde aanmaker de passage volgens hem zelf, alsof zijn subjectieve mening daarmee nu ineens tot een vaststaand feit zou zijn getransformeerd... Grappig is ook de naam aanmaker (Ozirix), zijnde de firma waar deze persoon voor werkt, cq zijn eigen toko. (zie [12]) Fred (overleg) 17 aug 2014 18:23 (CEST)
   • Vrijwel onmiddellijk verwijderde aanmaker hierop de gehele zin, zodat het "artikel" nu niet veel meer inhoudt dan een onopgemaakte waslijst van krantjes waarin hij heeft gefigureerd... Fred (overleg) 17 aug 2014 18:55 (CEST)
  • Artikel Alex Gbanse is aangepast. Bedankt voor de ondersteuning en kritiek. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Ozirix (overleg · bijdragen) 17 aug 2014 21:27‎
  • Voor Voor verwijderen NE en zelfpromotie. - Agora (overleg) 18 aug 2014 12:16 (CEST)
 • Summer Swing -NE- Een nieuw concept, dan wel een vernioeuwd concept dat dit jaar voor het eerst wordt uitgewerkt, maar waarvan de E-waarde uit dit weinig informatieve artikel niet tot uiting komt. Fred (overleg) 17 aug 2014 18:53 (CEST)
  • Niet NE, wel wiu. De tekst kon wat schrappen gebruiken. Een groot muziekfestival, ontstaan uit een van de grootste Vlaamse festivals, met 17.000 bezoekers op een eerste editie, en grote mediaandacht waaronder de nieuwsbulletins van de Vlaamse belangrijkste televisiezenders lijkt me zeker relevant genoeg. 94.225.59.76 18 aug 2014 12:52 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - zeker geen NE want ruimschootse media-aandacht, zowel in de geschreven pers als op televisie. Het artikel is keurig bijgewerkt door de (bekende) anonieme gebruiker hierboven. Sonuwe () 18 aug 2014 14:22 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen We zijn er niet voor om hhijgerig achter ieder media-evenement aan te lopen. Eerste editie-->NE. Kleuske (overleg) 18 aug 2014 14:26 (CEST)
  • Deze discussie kan vermeden worden door het lemma van Rimpelrock te renamen naar de opvolger, maar eigenlijk is het helderder er twee aparte lemmata van te laten. Alleen moeten we dan vermijden dat valse argumenten als "eerste editie -> NE" misbruikt worden. Graag ook een link naar de WP richtlijn die dat stelt over eerste edities of is Kleuskes POV gewoon wet? 94.225.59.76 18 aug 2014 14:50 (CEST)
   • Iets dient zich eerst te bewijzen als zijnde een blijvertje, anders kan elk buurtfestival wel beschreven gaan worden. Als dit een ouder festival is onder een nieuwe naam dan is er niks op tegen om de artikelen samen te voegen en de oude dan te hernoemen naar de nieuwe naam. Dit gebeurd ook met relevante bedrijven die een nieuwe naam aannemen. Twee aparte artikelen over één en hetzelfde festival alleen maar omdat er een nieuwe naam is gekomen is onzin, dan krijg je doublures en dus fouten. Dqfn13 (overleg) 18 aug 2014 15:01 (CEST)
    • Niet akkoord met een samenvoeging met hernoeming. Rimpelrock richtte zich op 50-plussers terwijl Summer Swing zich richt op families met kinderen. Een totaal andere doelgroep dus wat mijns inziens twee verschillende artikels rechtvaardigt. Sonuwe () 18 aug 2014 17:20 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Na het artikel gelezen te hebben zie ik ten eerste de relevantie niet en ten tweede zie ik vooral wat er allemaal gedaan kan worden en dat leest nu echt als promotie voor een nieuw festival. Alles gaat ook door, in plaats van dat het plaats vond (zal wel Vlaams zijn...) en zelfs de complete attractielijst ontbreekt niet. Prima tekst voor in een foldertje, niet voor een encyclopedisch artikel. Dqfn13 (overleg) 18 aug 2014 17:37 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Ik ben gestart met dit artikel en ik verdedig dit artikel dus. Ten eerste: Summer Swing is een blijvend festival (en absoluut géén buurtfestival), want dit word georganiseerd door Chokri Mahassine (de organisator van Pukkelpop). Ten tweede: zijn die enkele typfoutjes echt een reden om artikels af te keuren? Ten derde: waarom zou je dit samenvoegen met Rimpelrock? Het is gewoon geen Rimpelrock. En ten vierde, is de Vlaamsere zinsbouw ook echt een reden om voor verwijdering te zijn? Ik kon het misschien "ging door" typen, wat (in het Vlaams) inderdaad beter is, maar aub: dit is een Vlaams artikel, mix Vlaamse zinsbouw niet met Nederlandse zinsbouw! Het is ofwel Vlaams ofwel Nederlands! – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 2a02:1811:8983:e400:e02b:96a:7f9f:bb91 (overleg · bijdragen) 21 aug 2014 00:54‎
 • Apple Premium Reseller - NE - Naast NE ook erg onoverzichtelijk. MatthijsWiki (overleg) 17 aug 2014 18:57 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Het artikel barst van de concepten en van de formules die breder worden uitgerold. Deze marketingtaal hoort in een reclamefolder thuis, niet in een encyclopedie. Fred (overleg) 17 aug 2014 20:59 (CEST)
  • Opmerking Opmerking artikel was al eerder verwijderd na sessie. Ook bewerkt door deze heraanmaker maar deze versie was iets anders dus heb dit op verzoek deze teruggezet. Verwijderreden paar dagen geleden was niet encyclopedisch relevant. Zie ook hier. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2014 08:01 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen NE en promotioneel. Hoe Apple z'n verkoop en distributie regelt, kan wel zeer kort in het hoofdlemma. - Agora (overleg) 18 aug 2014 12:18 (CEST)

Toegevoegd 17/08: Deel 4[bewerken]

 • Hendrik Jan Heeren -wiu - was genomineerd en verwijderd als "tekstdump" maar noch de nominator noch degene die het verwijderde gaven enige uitleg. Dat verzuim is nu goedgemaakt. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 17 aug 2014 19:11 (CEST)
  • Copyvio. Kattenkruid (overleg) 17 aug 2014 20:22 (CEST)
  • De uitleg stond onderaan het nuweg-discussieblad, inclusief de website waarvan het was gekopieerd. Fred (overleg) 17 aug 2014 21:00 (CEST)
   • Inmiddels staat er een geheel andere pagina. Kattenkruid (overleg) 18 aug 2014 04:54 (CEST)
 • Lijst van bestverkochte albums in Nederland - weg - Niet verifieerbaar/betoog. Kleuske (overleg) 17 aug 2014 20:56 (CEST)
  • De bronnen zijn inmiddels toegevoegd. Hiermee is de informatie verifieerbaar, hoewel de lijst nog niet volledig is. Of zie ik iets over het hoofd? Freak of nature-music (overleg)
  • Voor Voor verwijderen - Lijst doet zich voor als een officiële lijst, er staat ook veel overbodige uitleg bij over hoe het in het buitenland bepaald wordt. De lijst hoort over de Nederlandse verkoop te gaan. Er zijn ook externe afbeeldingen bij gevoegd, wat ook ongewenst is. De bronnen zijn in de tabel als externe linkst geplaatst, wat ook niet hoort. Dqfn13 (overleg) 21 aug 2014 20:21 (CEST)
 • Jozef Dumoulin - Wiu/rec - Artikel over een muzikant waarvan de tekst veel te wervend en losjes is geschreven, niet encyclopedisch dus. Sikjes (overleg) 17 aug 2014 23:28 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Niet-neutraal en niet-encyclopedisch. Fred (overleg) 18 aug 2014 11:59 (CEST)
  • Inmiddels is de pagina aangepast naar een betere leesbaarheid, alsook links en discografie toegevoegd. Jozef Dumoulin heeft reeds lang een pagina op de Duitse versie met veel minder relevante info. Hoop dat dit nu volstaat om te blijven bestaan. 178.118.207.236 18 aug 2014 20:17 (CEST)
  • Nou ja, Reeds in de lagere school blonk hij uit met zijn muzikaal talent. Af en toe mocht hij ook het orgel hanteren tijdens verschillende kerkdiensten. Wat hij graag deed., enzovoort. 88.159.134.201 18 aug 2014 22:53 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Ik heb zo het gevoel dat Jazz niet jullie favoriete muziekgenre is. Verbeteringen zijn altijd welkom, maar dit is zeker een relevante pagina mbt de artiest die dit zeker verdiend. Hij is intussen al meer dan 15 jaar actief in het Jazz-gebeuren, en kan toch op heel wat positieve reacties rekenen vanuit de pers. "http://www.jozefdumoulin.com/bestanden/downloads/mazzmusikas.dec2009.tiff" – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 178.118.207.236 (overleg · bijdragen) 19 aug 2014 20:33‎ (CEST)
   • Tip van iemand die jazz wél een mooi genre vindt: probeer woorden als "heel wat grootheden" te vermijden. Dat wekt bij sommigen de schijn dat geprobeerd wordt Dumoulin groter en belangrijker te maken. Dit soort formuleringen komt best vaak voor bij mensen die voor het eerst een artikel proberen te plaatsen en verklaart ook de vaak schampere toon van doorgewinterde Wikipedianen. Neutraliteit is het toverwoord. ErikvanB (overleg) 19 aug 2014 21:05 (CEST)
    • Zo erg doorspekt met superlatieven is het artikel trouwens niet, behalve in de introductie (geen bronnen voor de citaten) en in de zin "Reeds in de lagere school blonk hij uit met zijn muzikaal talent" (eveneens zonder bron). ErikvanB (overleg) 19 aug 2014 21:14 (CEST)
     • Bedankt ErikvanB, daar heb ik tenminste wat aan. In plaats van alles van begin af af te breken, positieve kritiek geven die helpt om verder te bouwen aan een goeie pagina. thumbs up. Thx. Ondertussen al heel wat wijzigingen, aanvullingen, enz. aangebracht. De superlatieven in de introductie netjes met referenties zodat ik ze niet uit de duim moest zuigen, wat anderen wel dachten. 178.118.207.236 21 aug 2014 23:19 (CEST)
      • Dank! ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 23:21 (CEST)
       • Los van kleine wijzigingen, zijn er nog punten waar moet aan gewerkt worden zodat de nominatie kan opgeheven worden?178.118.207.236 22 aug 2014 00:19 (CEST)
        • Eventueel zou Sikjes (de nominator) benaderd kunnen worden om te vragen of er nog wat aan schort (hier is de overlegpagina). Maar gebruikelijker is het om gewoon af te wachten hoe het afloopt. Ofwel de nominator trekt de nominatie uit eigen beweging in, of de moderator neemt over twee weken een verstandig besluit op basis van deze discussie en de verbeteringen in het artikel. Probleem is alleen dat Fred dit onderwerp "niet-encyclopedisch" vindt (hij bedoelt daarmee: niet relevant genoeg voor de encyclopedie). In dat geval moet de afhandelende moderator de zaken nauwkeuriger afwegen. ErikvanB (overleg) 22 aug 2014 00:40 (CEST)
        • Als ik de overlegpagina van Fred bekijk, blijken "NE" en "Niet Encyclopedisch" een vaste waarde te zijn bij hem. Blijkt niet collegialiteit van welwillend medewerking tot verbeteren, vooral als het Belgische artikels zijn.(valt nogal op) Mja, uw overlegpagina getuigd van betere coach-capaciteiten. Ik laat het zijn beloop. Voor mij is de pagina van Jozef Dumoulin dik in orde, gezien andere gelijkaardige pagina's. Af en toe iets aanpassen, dat spreekt voor zich. Alvast bedankt ErikvanB voor de support. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 178.118.207.236 (overleg · bijdragen) 23 aug 2014 23:11‎
  • Ik wou na de discussie hier te hebben gelezen kijken of ik de nominatie vroegtijdig kon intrekken. Met goede hoop begon ik met lezen, maar helaas moet ik vaststellen dat het artikel nog steeds zwaar onder de maat is. Naast de vele spelfouten en verkeerde zinsconstructies, is het ook inhoudelijk gewoon niet encyclopedisch geschreven. Dat is overigens niet hetzelfde als niet E-waardig, want dat lijkt hij mij wel. Een encyclopedie begint niet met het opnoemen van recensies van muziekwebsites (dat doet een CD-cover), heeft het niet over een 'jonge knaap' of het 'muzikaal heel wat in de vingers hebben' en zet geen '...' neer bij een lijst (rood gelinkte) muzikanten. Ik heb al heel wat zaken opgeschoond, maar ben op een gegeven moment maar gestopt. Lees het artikel eerst nog maar een paar keer na, want in deze staat ben ik toch echt bang dat het niet kan worden gehandhaafd. Sikjes (overleg) 28 aug 2014 21:11 (CEST)

Toegevoegd 18/08; te verwijderen vanaf 01/09[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 18/08: Deel 1[bewerken]

 • * Diamond Foxxx - ne - totaal niet relevant en ook niet bekend of zo. Behh (overleg) 18 aug 2014 08:31 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Beste Behh, dit artikel is wel degelijk relevant. Ik heb tal van andere artikels geschreven over dezelfde onderwerpen. In deze sector is deze actrice wel degelijk bekend, ik zou zeggen zoek eens op. Is een actrice relevant? Volgens mij wel, waarom deze actrice dan niet? Enkel omdat ze porno doet ??? Yatti
  • Tegen Tegen verwijderen - Onzinnominatie. Grashoofd (overleg) 18 aug 2014 08:49 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - De foto's zou ik liever niet zien, maar verwijderen is onzin. Kukkie (overleg) 18 aug 2014 08:59 (CEST)
 • Cinema in het Park - weg (of eventueel nuweg) - zeer plaatsgebonden evenement, waarover blijkbaar heel erg weinig te melden valt - Paul-MD (overleg) 18 aug 2014 12:26 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd de enige zin was expliciete promo - Cinema in het Park, gratis toegankelijke openlucht bioscoopvoorstellingen op unieke locaties in de gemeente Sittard-Geleen Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2014 12:37 (CEST)
 • Veer Stichting - ne/promo/aut Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2014 12:29 (CEST)
  • Voor Lijkt me niet E, en zeker niet op de promotionele manier waarop het nu gebeurt. WOLF LΔMBERT WLM / 18 aug 2014 20:15 (CEST)
 • SBNO - wb - Artikel bevat enkel een definitie van SBNO, enkel dat hoort niet thuis in een encyclopedie maar in een woordenboek. Dinosaur918 (overleg) 18 aug 2014 12:31 (CEST)
  • Opmerking Opmerking Nominatie ingetrokken, artikel is voldoende aangevuld. Dinosaur918 (overleg) 18 aug 2014 13:34 (CEST)
 • The Power of the Heart - de intro is wat zweverig, voor de rest denk ik dat dit met wat kleine aanpassingen wel kan blijven bestaan. - Warddr (overleg) 18 aug 2014 13:43 (CEST)
  • Dat ben ik niet met je eens, schaamteloze zp, als ik het goed heb is de betreffende gebruiker al meermalen onder diverse namen bezig geweest dit werkje te promoten, daar is een encyclopedie niet voor. 94.214.131.128 18 aug 2014 14:21 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen Kan met 'n paar kleine aanpassingen gewoon blijven bestaan. Volledig eens met Warddr. Behh (overleg) 18 aug 2014 14:23 (CEST)
    • Zonder grondig herschrijven lijkt me dat dit niet past in Wikipedia dus in deze vorm Voor Voor verwijderen - Robotje (overleg) 18 aug 2014 14:36 (CEST)
  • Een boek dat nog moet verschijnen dus NE en in deze vorm "nuweg" wegens expliciete reclame. KroySquare.jpgDirkVE overleg 18 aug 2014 14:45 (CEST)
 • Spektor - Reclame - Promo. Kleuske (overleg) 18 aug 2014 14:28 (CEST)
  • Aanmaker is belanghebbende. Kleuske (overleg) 18 aug 2014 14:40 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - de aanmaker is geïnformeerd en heeft op de eigen OP gereageerd. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 22 aug 2014 17:15 (CEST)
 • Pensioenevent - Reclame - Behh (overleg) 18 aug 2014 15:05 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Lijkt me expliciete reclame, volgens mij zelfs "nuweg". KroySquare.jpgDirkVE overleg 18 aug 2014 15:08 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Is inderdaad een reclame boodschap van Zwitserleven naar mening. Dit hoort niet thuis op wikipedia. Yatti – De voorgaande opmerking werd toegevoegd op 18 aug 2014 17:27‎
   • Opmerking Opmerking Op IRC werd gezegd dat ik er geen nuweg mocht plaatsen. Volgens o.a. JurgenNL, Sjoerd de Bruin en natuur12 was het reclame, maar geen expliciete reclame. Dus staat er een reclamesjabloon. Zelf zou ik liever nuweg plaatsen. Behh (overleg) 19 aug 2014 08:32 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Deze foldertekst kan prima versneld verwijderd worden. Encyclopedische relevantie is er mogelijk wel, maar niet zoals het er nu staat. Opnieuw beginnen is makkelijker dan deze tekst gaan ombouwen. Dqfn13 (overleg) 19 aug 2014 09:38 (CEST)
 • De ijzersterke verhalen van Cowboy Harry - wiu - enkel een infobox en enkele tabellen. KroySquare.jpgDirkVE overleg 18 aug 2014 15:08 (CEST)

Toegevoegd 18/08: Deel 2[bewerken]

 • Jean Schwind - weg - Artikel voldoet niet aan de richtlijn Neutraal standpunt, meningen waarvan de oorsprong niet duidelijk is worden als feiten gepresenteerd. Enkele voorbeelden. "Hij was ook de meest beruchte en raadselachtige figuur in de Belgische kunst van de jaren 1970." "Schwind was een spelbreker die de ongeschreven regels van het kunstmilieu met opzet overtrad, een boze geest die een moderne beeldenstorm lanceerde." "Met zijn ‘interpretaties’ van andermans werk betrad hij de no-go zone van de kunstwereld, ging hij het laatste taboe te lijf: het kunstwerk als koopwaar, het onaantastbare fundament van de hele context waarin kunst wordt getoond en verzameld, van atelier tot museum." "Uit de mist waarin Warie zijn doen en laten heeft gehuld, doemt een figuur op die veel weg heeft van de libertijnen, outlaws die werden gedreven door genotzucht, totaal ongeloof en misprijzen voor de heersende moraal." Woodcutterty|(?) 18 aug 2014 15:23 (CEST)
  • Intussen grondige redactie, rekening houdend met de Wikipedia richtlijn over neutraal standpunt. Jan Hugo Ceuleers (overleg) 18 aug 2014 15:52 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Welnee, dit artikel over de eerste en enige Belgische appropriation artist (whatever at may be) is nog steeds verre van neutraal. Aanmaker is dan ook een belanghebbende, zie bijvoorbeeld [13], dus tevens eigen onderzoek. Fred (overleg) 19 aug 2014 16:19 (CEST)
  • 'Appropriation artist' is in de geschiedenis van de hedendaagse kunst een heel gebruikelijk en niet zo goed in het Nederlands te vertalen begrip. Maar omdat u dat vreemd lijkt, heb ik het geschrapt. Ik vermoed dat heel veel Wikipedia pagina's door 'belanghebbenden' zijn opgesteld, omdat ze nu eenmaal meer onderzoek hebben gedaan over het onderwerp van de pagina dan 'niet-belanghebbenden'. Misschien bent u van oordeel dat iemand anders meer geschikt is om een pagina over Jean Schwind te redigeren en kan u mij een auteur suggereren? Of misschien bent u van oordeel dat een veronachtzaamde figuur uit de recente Belgische kunstgeschiedenis geen aandacht verdient, ook al is een museum een andere mening toegedaan?Jan Hugo Ceuleers (overleg) 19 aug 2014 22:58 (CEST)
 • SOMtoday - reclame voor zoveelste leerlingvolgsysteem - Hiermee borgt Topicus een optimale aansluiting met de dagelijkse onderwijspraktijk en de ontwikkelingen in het onderwijsveld. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2014 15:33 (CEST)
 • Kalkara (grijze jager) - ne - bevat (zo goed als) dezelfde tekst als het kopje "Kalkara" op de pagina De Grijze Jager. gebruiker:Eppins 18 aug 2014 15:39 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Het onderwerp is niet encyclopedisch interessant, in ieder geval niet interessanter dan de hoofdpersoon van de boeken die ook (nog) geen eigen pagina heeft. 81.204.199.197 24 aug 2014 13:37 (CEST)
 • Jack Fila - cv - 18 aug 2014 16:20 (CEST) – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Vis met 1 oog (overleg · bijdragen)
  • en privacyschending - stond compleet adres en telefoonnummer bij dus dit in combinatie met expliciete persoonspromo direct verwijderd en betrokkene hier op de hoogte gesteld. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2014 20:02 (CEST)
 • Giovanni Van den Broeck - ne - Verzilveren van een basisplaats tijdens een oefenwedstrijd (voorbereidingsmatch) is niet gelijk aan een wedstrijd in een competitiewedstrijd. Hierdoor is Van den Broeck nog niet relevant. Een basisplaats bij een officiële wedstrijd maakt hem wel relevant. Mocht hij wel een competitiewedstrijd gespeeld hebben dan moet at beter uit de tekst blijken. Dqfn13 (overleg) 18 aug 2014 17:25 (CEST)
 • Joao Rodríguez - wiu - Uit deze tekst blijkt geen relevantie, heeft hij ook gespeeld in het eerste elftal? Dqfn13 (overleg) 18 aug 2014 17:52 (CEST)
 • Wie - wiu - Artikel voldoet niet aan de conventies, uit deze tekst blijkt tevens geen relevantie. Dqfn13 (overleg) 18 aug 2014 17:52 (CEST)
  • Er wordt nogal wat naar gelinkt, dus wellicht dat daar enige relevantie uit kan blijken? Zie [14] voor de locatie. Overigens lijkt deze locatie pas in 1971 op topografische kaarten te verschijnen. Het is lastig andere bronnen te vinden, vanwege de naam die meestal iets heel anders betekent. Paul B (overleg) 18 aug 2014 21:34 (CEST)
 • Universiteitsbibliotheek Twente - wiu - + hoop NE randzaken + zelfpromotie - Agora (overleg) 18 aug 2014 18:52 (CEST)
  • Aanmaker is aan de slag om deze te verbeteren (OTRS: 2014082010010973). Grashoofd (overleg) 21 aug 2014 00:31 (CEST)
 • Caterpillar (Elisa-album) - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2014 20:10 (CEST)
  • Neutraal Niet in deze vorm, maar lijkt me wel E. WOLF LΔMBERT WLM / 18 aug 2014 20:13 (CEST)
  • Alle albumlemmata van deze gebruiker hebben hetzelfde euvel. Kattenkruid (overleg) 18 aug 2014 23:52 (CEST)
  • Heb er achtergrondinformatie en info over hitlijsten aan toegevoegd. rfromthecastle (overleg) 28 aug 2014 23:02 (CEST)

Toegevoegd 18/08: Deel 3[bewerken]

 • Overzicht van de Napoleontische oorlogen – De voorgaande nominatie werd toegevoegd door 78.20.110.59 (overleg · bijdragen) 18 aug 2014 20:26‎
 • Gebruiker:Frank Geerlings/Ottomar Rosenbach – De voorgaande nominatie werd toegevoegd door 78.20.110.59 (overleg · bijdragen) 18 aug 2014 20:26‎
  • Doorgehaald en sjabloon verwijderd. Staat in de gebruikersnaamruimte. Woodcutterty|(?) 18 aug 2014 20:28 (CEST)
 • Gondola (magazine) - titel en inhoud komen niet overeen - gaat niet over het tidschrift, maar over iets wat er heeft in gestaan. Overgeschreven uit de oprichtingsakte. - )°///< (overleg) 18 aug 2014 21:00 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Onbruikbaar artikel en E-waarde van tijdschrift wordt bovendien niet duidelijk gemaakt. 88.159.134.201 18 aug 2014 22:56 (CEST)
 • Lijst van afleveringen van Sam & Cat - wiu - een vat vol ellende qua taalgebruiik, stijlfouten, spelfouten en meer. Wie heeft zin om dit in de komende weken mee op te knappen want zo kan dit niet. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 18 aug 2014 21:03 (CEST)
 • Frans Claes -wiu- Een enorme lap tekst, die wel ergens van lijkt overgenomen. Het kost grote moeite om te achterhalen waar dit artikel over gaat, daartoe moet men het gehele artikel doorvlooien, want een aanhef ontbreekt. Er zijn geen interwiki's. Ook de E-waarde van de persoon springt er niet direct uit. Kortom: In deze vorm geen encyclopedisch artikel. Fred (overleg) 18 aug 2014 23:02 (CEST)
  • Hier een van zijn foto's: [15], en ook in dit boek: [16]. Over de 'E-waarde' kan ik verder niet veel zinnigs zeggen, behalve dat er wat links naar de pagina zijn van 'gewenste artikelen'-lijstjes. Paul B (overleg) 18 aug 2014 23:08 (CEST)
   • Let wel dat alle links naar Frans Claes in de hoofdnaamruimte naar een wielrenner/mountainbiker verwijzen, en eentje naar een pater. ErikvanB (overleg) 18 aug 2014 23:47 (CEST)
  • Frans Claes sorry eerste keer op Wikipedia had misschien beter wat geoefend in de zandbak maar bedankt voor de opbouwende kritiek.De tekst is in bewerking en er dienen nog foto's aan toegevoegd. Het is idd overgenomen van een andere tekst van mezelf – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Greet Claes (overleg · bijdragen) 19 aug 2014 15:21‎
 • Futsal Club Tiel -NE- ZP door rugnummer 11 van de club. Gaan we nu alle amateurclubs van welke sport dan ook, inclusief hun competitieschema, in een encyclopedie opnemen? Fred (overleg) 18 aug 2014 23:09 (CEST)

Toegevoegd 19/08; te verwijderen vanaf 02/09[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 19/08: Deel 1[bewerken]

 • Diamond Foxxx - wiu - Enkele vreemde zinnen, zoals Haar voorliefde voor seks vond ze bij haar tweede echtgenoot. Kattenkruid (overleg) 19 aug 2014 00:01 (CEST)
  • Inderdaad. Verderop blijkt zelfs dat ze niet alleen een voorliefde vond, maar zelf ook een voorliefde is. ErikvanB (overleg) 19 aug 2014 01:09 (CEST)
   • Lijkt me in die branche toch niet zo vreemd. Zat meer met Geboortenaam: Stephanie Woodcock - Agora (overleg) 19 aug 2014 13:12 (CEST)
    • Ja, je hebt gelijk: Die achternaam was ook al heel toepasselijk. Waarom ze die veranderd heeft...? Mij een raadsel. Erik Wannee (overleg) 19 aug 2014 17:01 (CEST)
     • Voor Voor verwijderen Alweer zo'n persoon uit silicon valley waarvan niet veel meer te vertellen valt dan dat ze heur beroep met verve uitoefent. Voor 100% NE dus. Fred (overleg) 19 aug 2014 22:28 (CEST)
      • He ja, vind ik ook. En laten we dan meteen al die artikelen over personen uit Grass valley verwijderen, waarover niet meer te vertellen valt dan dat ze tegen betaling met verve tegen een voetbal aan schoppen. Erik Wannee (overleg) 20 aug 2014 09:31 (CEST)
       • Tegen Tegen verwijderen Grammaticale fouten zijn aangepast. Dus ik zie geen enkele nuttige reden om dit te verwijderen. Yatti (overleg) 23 aug 2014 17:40 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - geen wiu meer. Winnaar AVN award, de hoogste prijs in de pornoindustrie, en daarmee aan de top van haar vakgebied (ongeacht hoe men over het vakgebied denkt, wat op een neutrale encyclopedie niet een onderwerp dient te zijn). 2.8 miljoen hits op google, in vergelijking met bijvoorbeeld Marco Borsato 594.000, Ilse de Lange 364.000, of Ronald de Boer 374,000 hits. Deze persoon is E. -- Taketa (overleg) 24 aug 2014 18:12 (CEST)
  • Nominatie ingetrokken. Kattenkruid (overleg) 29 aug 2014 01:52 (CEST)
 • Quinsy Gario. Controversieel onderwerp, maar misschien is het nu zo in de zomer ook juist wel een goed moment om er redelijk neutraal naar te kijken. Een eerdere versie van dit artikel was totaal niet neutraal (zeer negatief, op schelden af) en is toen zeer terecht verwijderd; deze versie is wel neutraler, maar is het goed genoeg? Is de man eigenlijk wel Encyclopedisch Relevant (ik denk het wel, al is het maar vanwege de enorme media-aandacht die hij telkens krijgt). - FakirNLoverleg 19 aug 2014 00:32 (CEST)
  • relevant is ie denk ik wel, een redirect naar Zwarte Piet lijkt me ook geen erg handige optie. Maar neutraler moet het zeker. - Agora (overleg) 19 aug 2014 13:12 (CEST)
  • Ook het taalgebruik in dit artikel, met kreupele zinsneden als: die vooral in de bekendheid kwam, kan en moet stukken beter. Overigens, hoe staat Quinsy tegenover het zeer racistische kaartspel Zwartepiet? Fred (overleg) 19 aug 2014 17:49 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen NE Het is een activist die tot dusver wel debat heeft aangewakkerd, maar verder niets notabel gedaan heeft. Niet elke activist verdient een wikipedia entry omdat ze toevallig een debat hebben gestart. Het doet denken aan Joanna van der Hoek, dat artikel is ook verwijderd; ondanks vele media aandacht. 178.84.92.26 26 aug 2014 16:39 (CEST)
  • Hij zou normaal gesproken beoordeeld zijn op basis van zijn kunstenaarschap, maar het artikel gaat vooral over Zwarte Piet. Als het artikel om die laatste reden geschreven is, neig ik ertoe mijn anonieme voorganger hierboven te volgen. De maatschappelijke waardering van Zwarte Piet (positief of negatief) kan immers in het artikel over onze donkere knecht besproken worden, en daar kan ook de naam van deze activist genoemd worden. Val Zwarte Piet overigens niet te hard aan: hij heeft me menig snoepgoed doen toekomen! ErikvanB (overleg) 26 aug 2014 16:58 (CEST)
   @Agora: een redirect naar Zwarte Piet lijkt me heel onhandig, enerzijds omdat Gario ook nog vele andere dingen gedaan heeft, maar toch vooral omdat hij juist niet voor Zwarte Piet wil worden aangezien.
   @Fred Lambert: ja, die zin kon eenvoudiger als "die vooral bekend is door". Als er meer zinnen zijn waar je niet tevreden over bent is Overleg:Quinsy Gario de beste plaats lijkt me.
   @178.84.92.26: een verschil met Joanna (republikeins activiste) is dat hier nog wel een paragraaf gewijd is aan diverse activiteiten die hem mogelijk relevant maken zonder zijn activisme. Ook heeft Gario nog wel iets meer media-aandacht gehaald (factor 10 meer in Google-resultaten).
   @ErikvanB: de zin "Als het artikel om die laatste reden geschreven is, neig ik ertoe mijn anonieme voorganger hierboven te volgen" kan ik moeilijk plaatsen? De relevantie van de heer Gario kan toch niet afhangen van de intentie waarmee ik het artikel geschreven heb? - FakirNLoverleg 27 aug 2014 03:51 (CEST)
  • @FakirNL Ik zie geen neven activiteiten van dhr. Gario die ook maar op enige wijze encyclopedie waardig zijn. Hij heeft een keer een column geplaatst. So be it. Ten tweede is het logisch dat er, op dit moment, meer Google hits zijn. Immers is dit een op dit moment lopend probleem, dat van Joanna is reeds overgewaaid. Tevens is Joanna niet meer opgenomen in wikipedia, hetgeen wel voor betere Google hits resulteert. Het enige dat dhr. Gario als extra'tje heeft, is dat de buitenlandse pers zich is gaan bemoeien met het "issue" zwarte piet. Dat is echter nog altijd *geen* reden om iemand te zien als relevant. Ik blijf bij mijn standpunt: hij hoort niet thuis op wikipedia in een eigen artikel; ik ben het er volledig mee eens dat dit eerder onder het artikel van zwarte piet geplaatst moet worden. (En nee, een redirect zoals voorgesteld is inderdaad geen slim plan: gewoon geheel verwijderen en *geen* redirect plaatsen lijkt me hier het beste.) Daar hoort hij thuis, maar Quinsy Gario an sich is op dit moment (nog) niet encyclopedie waardig. 178.84.92.26 30 aug 2014 03:43 (CEST)
 • Pipes & Flowers - wiu - enkel infobox en tracklist. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 aug 2014 10:31 (CEST)
  • Achtergrondinformatie, muzikanten, info over hitlijsten en videoclips toegevoegd. rfromthecastle (overleg) 28 aug 2014 21:41 (CEST)
 • Rodenbachfonds vzw - wiu - lijkt te zijn overgeschreven uit notariele akte - de tekst is zo algemeen opgesteld, dat er nauwelijks uit valt op te maken wat de vereniging wil - bovendien lijkt de naam van de auteur veel op die van het artikel - )°///< (overleg) 19 aug 2014 11:06 (CEST)
  • Een notariële akte? Nee... Een reclamefolder. Promo voor NE stichting. Kleuske (overleg) 19 aug 2014 12:08 (CEST)
  • Tekst is bijgewerkt en uitgebreid, bron bijgevoegd, NE stichting is nonsens uiteraard, een van de kleinere cultuurfondsen, en dus relevant in de beschrijving van de Vlaamse Beweging en het hele Vlaamse cultureel weefsel. 94.225.59.76 22 aug 2014 17:45 (CEST)
 • Rob Gebbink - Amateurfoeballer. Kleuske (overleg) 19 aug 2014 12:24 (CEST)
 • Pig beach - wiu - Artikel voldoet niet aan de conventies, het gaat nu voor meer dan 90% over de varkens, terwijl het over het eiland zou moeten gaan. Het eiland bestaat in ieder geval wel. Op Q7193206 is meer te vinden, maar ook het Engelstalige artikel voldoet niet.Dqfn13 (overleg) 19 aug 2014 13:02 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Vandaar ook de naam "Pig Beach". Het artikel legt uit waarom het eiland aan die naam is gekomen. LIVE NIEUWS (overleg) 27 aug 2014 15:02 (CEST)
 • René van den Berg - NE - enkel actief bij regionale omroep. - Agora (overleg) 19 aug 2014 14:08 (CEST)
  • Maar wèl een indringende foto. Hoe komt aanmaker daaraan? Zijn daar auteursrechten op? Fred (overleg) 19 aug 2014 17:46 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - Dit artikel is op 31 juli 2011 al eens behouden bij een beoordelingssessie na NE-nominatie. Sindsdien is er niets aan veranderd, behalve het verwijderen van een dode link. Er zijn dus nieuwe argumenten nodig waarom het nu wel verwijderd zou moeten worden. Erik Wannee (overleg) 19 aug 2014 18:12 (CEST)
   • Was er maar wat aan veranderd, misschien was z'n relevantie dan wel duidelijker geworden. Dat is ondertussen ook al drie jaar geleden dus van een snelle hernominatie kan je ook moeilijk spreken. Agora (overleg) 19 aug 2014 19:29 (CEST)
 • Wim van Vlastuin - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 aug 2014 14:16 (CEST)
  • Bekend als columnist in Trouw. Ik heb dat erbij gezet. Sijtze Reurich (overleg) 19 aug 2014 15:33 (CEST)
  • O ja, Tegen Tegen verwijderen dus. Deze man heeft veel meer gepresteerd en is stukken belangrijker voor de gemeenschap dan iemand die vijf minuten achter een bal heeft aangedraafd in de eerste divisie. Sijtze Reurich (overleg) 20 aug 2014 07:57 (CEST)
  • Iemand met meervoudige publieke functies, lijkt me daarom juist E. ed0verleg 20 aug 2014 10:55 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - bekend figuur, in eigen kring en als representant daarvan daarbuiten. Heeft ook het nodige gepubliceerd en is als columnist verbonden aan het dagblad Trouw. Wwikix (overleg) 27 aug 2014 17:46 (CEST)

Toegevoegd 19/08: Deel 2[bewerken]

 • Informatiserings oplossingen - wiu - Marketingpraat, onjuist spatiegebruik in titel. Kattenkruid (overleg) 19 aug 2014 14:50 (CEST)
  • Het lijkt me niet nodig dat ik hier een voor-sjabloon ga plaatsen en dat nog eens moet toelichten ook. ErikvanB (overleg) 19 aug 2014 16:28 (CEST)
  • Dan doe ik het wel: Voor Voor verwijderen. Wat een ge-Emblem-annoyed.svg. Erik Wannee (overleg) 19 aug 2014 16:53 (CEST)
   • Waar een spatie moet is er vaak geen (opzoek), waar een spatie niet moet, is er wél een! En wat betekent de volgende treurig stemmende prietpraat: gegevensverwerkende informatiserings oplossingen? En zo nog het één en ander. Fred (overleg) 19 aug 2014 17:04 (CEST)
    • Het rose kopje-met-make-up hierboven is dan ook bedoeld als een ouwehoer. Of als een oude hoer? Nou ja, zo iets dus. Erik Wannee (overleg) 19 aug 2014 18:05 (CEST)
 • Gran Fondo New York - E?, En anders teveel reclameachtig. - Een goede doelen wielerevenement. ARVER (overleg) 19 aug 2014 16:13 (CEST)
 • Klein-Willebroek -wiu- De buurtschap is E, maar het éénregelig artikel is slechts WB en dient te worden uitgebreid. Ik zal dat wel doen. Fred (overleg) 19 aug 2014 16:15 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Aldus geschied. Wie zorgt voor een foto? Fred (overleg) 19 aug 2014 22:02 (CEST)
  • ??? Ik kan deze Kafkaiaanse situatie even niet volgen: je nomineert een artikel en stemt vervolgens tegen verwijdering. Dan haal je de nominatie toch gewoon weg? Queeste (overleg) 20 aug 2014 18:51 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Allicht hoopt Fred nog op een foto. :-) Mijn éénregelige inbreng leverde inmiddels een behoorlijk artikeltje op. De ingang 'Klein-Willebroek' was en is nodig, omdat het gehucht meer bekend is dan vele andere dorpen en zelfs deelgemeenten. Te Mechelen, ooit de hoofdstad van de Nederlanden, kent iedereen minstens de naam en het feit dat dit een apart dorp in Willebroek is [niet evident want minder noemenswaardig liggen Klein Boom ver van Boom in Putte en Klein-Mechelen in Bornem]. Het was het enige gehucht dat op zich wel noemenswaardig is voor een lijstje op een wiki over Mechelen maar niet naar WP kon linken.— SomeHuman 2014-08-22 07:47 (UTC=CEST-2)
 • Mark Kuijpers - NE - amateur die nooit een profwedstrijd gespeeld heeft. - Agora (overleg) 19 aug 2014 18:06 (CEST)
 • ICT informatiecentrum - reclame - Kattenkruid (overleg) 19 aug 2014 18:08 (CEST)
 • Roxy Hunter and the Mystery of the Moody Ghost - Titel bestaat, maar dit is alleen een zeer korte omschrijving van het verhaal van de film Mbch331 (Overleg) 19 aug 2014 18:49 (CEST)
 • Rechtsbescherming - Heel karig artikel. Voldoet sowieso niet aan de conventies. 150Elias (overleg) 19 aug 2014 18:55 (CEST)
  • Inmiddels opgeknapt / herschreven door Woodcutterty. In deze vorm vind ik het behoudenswaardig. Erik Wannee (overleg) 20 aug 2014 19:28 (CEST)
   • Prima herschreven! Nominatie ingetrokken. 150Elias (overleg) 22 aug 2014 12:02 (CEST)
 • Croatoan - komt mij over als onzin - )°///< (overleg) 19 aug 2014 21:35 (CEST)
  • Is het niet. Als je overigens interwiki's wilt toevoegen, kom je in een ingewikkeld interwikiconflict terecht (verwarring met Croatian en koppelingen aan het lemma over het volk Hatteras). Sijtze Reurich (overleg) 20 aug 2014 08:05 (CEST)
  • Samenvoegen met Roanoke (kolonie). --Joostik (overleg) 22 aug 2014 08:54 (CEST)
 • Kaat Wils - lijkt me NE - )°///< (overleg) 19 aug 2014 21:50 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Dochter van. Heeft een proefschrift geschreven, zoals van elke promovendus kan worden verwacht. Fred (overleg) 19 aug 2014 22:03 (CEST)
  • Gegeven de overvloed aan volstrekt hersenloze pas beginnende foebelers bij derderangsclubjes, heb ik het altijd wat moeilijker als mensen uit de cultuur- of wetenschapssector NE genoemd worden. Je zou toch hopen dat er af en toe iemand is waar een klein lichtje bovenaan is blijven branden. Maar goed ... wat ik hier als argumenten lees (geen van de nominator, en "dochter van" en "proefschrift" door iemand die voor verwijderen is), snijdt geen hout. Het is ergens logisch dat je bij een Wils schrijft of die al dan niet familie is van ... Vader is nu eenmaal een naam als een klok. Ze wordt hier ook niet vermeld als een schrijver van een proefschrift maar als een universitair docent met een voltijdse aanstelling wiens onderzoek beschreven wordt en die het tot hoogleraar heeft geschopt. Ze leidt een middelgrote onderzoeksgroep, ik merk al google-end dat ze toch regelmatig met opiniestukken de Vlaamse kranten haalt, en ik had als niet geschiedkundige toch ook al van haar gehoord. 94.225.59.76 20 aug 2014 12:59 (CEST)
 • Tinneke Beeckman - lijkt me NE - )°///< (overleg) 19 aug 2014 22:10 (CEST)
  • Een columnist(e) van De Standaard lijkt me nu juist wel E. ed0verleg 20 aug 2014 10:41 (CEST)
  • Die columnistenpositie zou ik puur enkel als een ondersteuning zien van een erkende authoriteit of expertise, op zich stelt dat volgens mij niet voldoende voor. Ze is een universitair docent, heeft meerdere boeken op haar naam,... Ik zie het probleem niet, en het is moeilijk tegenargumenten te geven tegen de hoogstaande nominatie "lijkt me NE". Weer zo'n problematische want niet onderbouwde nominatie. 94.225.59.76 20 aug 2014 12:59 (CEST)
  • Ik googlede Tinneke Beeckman omdat ik haar vermeld zag als deelnemer aan een openbaar debat en leerde dankzij wikipedia precies wat ik over haar wilde weten. Gezien ze columns opiniestukken schrijft in nationale kranten, zal ik wel niet de enige zijn die wil weten wie ze is. Ze wordt bovendien ook op twee andere Wikipediapagina's vermeld (Gravensteengroep en Streven) en dan is het altijd handig om te kunnen doorklikken naar meer informatie. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 109.131.96.162 (overleg · bijdragen)

Toegevoegd 19/08: Deel 3[bewerken]

 • Saratoga (muziek) -NE- Een blokfluit-ensemble dat ooit eens een tweede prijs heeft gewonnen. Als dit ensemble E is, wat tot de mogelijkheden behoort, dan moet zulks in het artikel tot uiting komen. De diverse namen die in het artikel worden genoemd, zeggen me niets, behalve dan de naam van de aanmaakster, die lid was van het ensemble. Het is dus tevens ZP. Fred (overleg) 19 aug 2014 22:23 (CEST)
 • Stichting Metakids - ne - Nobele stichting, maar deze informatie hoort op de eigen website thuis. Sikjes (overleg) 19 aug 2014 22:25 (CEST)
  • Hallo Sikjes, ik heb voor de inhoud van de pagina Stichting Metakids vooraf zorgvuldig gekeken naar de inhoud van andere stichtingen, zoals het Longfonds en Stichting KiKa. Ik denk dat het stukje over 2 miljoen subsidie eruit kan, zodat de pagina niet de schijn heeft van zelfpromotie. Hoor graag. Prachtigtoch (overleg) 19 aug 2014 23:18 (CEST)
   • Voor Voor verwijderen Vergelijking met andere artikelen heeft geen zin, daar elk artikel op zichzelf wordt beoordeeld. Het stukje heeft niet enkel de schijn van zelfpromotie, het is zelfpromotie, en de stichting is bovendien NE. Fred (overleg) 19 aug 2014 23:22 (CEST)
   • Sorry Prachtigtoch, maar de stichting is niet relevant genoeg voor een eigen Wikipedia artikel. Daarvoor moet de stichting bijvoorbeeld een landelijke bekendheid hebben en bijvoorbeeld (vaak) in het nieuws komen. Encyclopedische relevantie is namelijk een samenkomst van verschillende factoren, niet slechts het feit dat er een stichting is. Ga vooral door met het werk voor de stichting, maar laat Wikipedia links liggen, dat wordt het niet. Ik heb het artikel ook niet genomineerd vanwege promotie, maar puur omdat het onderwerp niet geschikt is voor Wikipedia. Sikjes (overleg) 20 aug 2014 00:51 (CEST)
    • Beste Fred en Sikjes, dank voor de opmerkingen, daar leren we weer van. Ik heb een nieuwe kortere tekst aangemaakt om het probleem van zelfpromotie te tackelen. Wel is Metakids toch echt E. We zijn een landelijk opererende stichting en worden door het CBF aangemerkt als groot goed doel. Onze ambassadeurs hebben landelijke bekendheid. Je kunt ons qua omvang/omzet en bekendheid goed vergelijken met het Zeldzame Ziekte Fonds, dat ook op Wikipedia te vinden is. Over landelijke aandacht hebben we ook niet te klagen, vorig jaar bijv. in de Telegraaf van Telegraaf van 11 april 2013 en dit jaar in de Telegraaf van 28 mrt 2014 (Stan Huygens Journaal) en op Radio 2 op 2 mei 2014 (voorzitter Debby Petter bij Gijs Staverman). Ik hoop dat dit jullie bezwaren wegneemt. Prachtigtoch (overleg) 20 aug 2014 19:54 (CEST)
     • Ik heb nog een kleine aanpassing gedaan, en denk dat het nu wel kan blijven staan. Een moderator zal uiteindelijk echter over de relevantie beslissen. Sikjes (overleg) 20 aug 2014 20:17 (CEST)

Toegevoegd 20/08; te verwijderen vanaf 03/09[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 20/08: Deel 1[bewerken]

 • Brian Johnston - NE - moeilijk peilbare relevantie: belangrijkste boek is lastig te koop online (ook in zijn thuisland), pov (invloedrijke boeken), meer externe links dan regels en artikel is sinds 10 augustus jl. cross-wiki door een en dezelfde gebruiker aangemaakt - Adnergje (overleg) 20 aug 2014 01:07 (CEST)
 • S.S.R.-N.U. - wiu gebleven bij sessie - moet indien behouden herschreven, neutraler, ne zaken er uit en meer. Twee weken extra gegeven. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 aug 2014 08:38 (CEST)
  • Kopje Historie herschreven; dit lijkt me het juiste gehalte E en N. Kopje Dubbele bestuursstructuur ontdaan van zaken die alleen intern relevant zijn. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 20 aug 2014 10:15 (CEST)
  • Ik zou een club die sinds 1909 bestaat, inclusief de geschiedenis, wel E noemen. Echter staat er nog veel niet-encyclopedische tekst, zoals een lijst van disputen, in het artikel, en dat beginsel met de bijbel als richtsnoer voor het leven (alsof dat al mogelijk zou zijn) komt ook nogal zendend over. Fred (overleg) 20 aug 2014 18:42 (CEST)
   • Tsja, dat vinden ze blijkbaar. Maar wellicht kan dat ook anders geformuleerd worden. Ik zie bij veel verengingen lijsten met disputen staan. Disputen zelf zijn NE maar ze kunnen wel genoemd worden op het artikel van de vereniging waar ze bij horen. De details zijn waarschijnlijk eerder iets voor de website van de vereniging, niet voor hier. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 12:57 (CEST)
   • Ik zie als beginsel 'de boodschap van de bijbel als richtsnoer voor het leven' staan, dat lijkt me een stuk beter mogelijk. Iooryz (overleg) 29 aug 2014 10:44 (CEST)
  • De beschrijving van de disputen was lang niet zo problematisch als die van de onderverenigingen. Dat heb ik tot een alinea teruggebracht. Details zijn te vinden op de gelinkte website van de vereniging. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 13:29 (CEST)
 • Help:Helpdesk/Disclaimer - geen zinvolle inhoud, nuweg? MatthijsWiki (overleg) 20 aug 2014 08:56 (CEST)
 • Edith Schaap-Abbo Vrouw die ooit iets beweerd heeft. Michiel (overleg) 20 aug 2014 09:16 (CEST)
  • Als het inderdaad alleen een bewering is gebleven die nooit bewezen is - en daar heeft het alle schijn van - dan ben ik Voor Voor verwijderen. Erik Wannee (overleg) 20 aug 2014 19:32 (CEST)
 • Licht van Hessdalen - wiu - NE nominatie is van de baan, maar het Nederlands is soms bedroevend. Om die reden wel een wiu-nominatie gegeven. Dit artikel bevat tevens te weinig bronnen, veel beweringen moeten echt een bron krijgen, anders staan er straks 20 bronverzoeken in het artikel. De verklaringen worden nu ook meteen wer onderuitgehaald... waarom dan opnemen bij de verklaringen, of maak het in een zin duidelijk, in plaats van een "tweegesprek". Dqfn13 (overleg) 20 aug 2014 10:43 (CEST)
  • Ik dacht ooit gezien te hebben dat YouTube bomvol staat met dit soort filmpjes van zwevende lichtballen aan de hemel die door de opgewonden YouTube-meute dan als "ufo's" worden betiteld. Niet alleen in Hessdalen. ErikvanB (overleg) 20 aug 2014 12:40 (CEST)
   • Ja, die kun je kopen, in de feestwinkel. Ze stijgen op en bewegen zich langzaam op weg. Erg leuk, maar geen UFO. Fred (overleg) 20 aug 2014 13:26 (CEST)
  • De NE-nominatie is wat mij betreft helemaal niet van de baan, waarom is dit niet gewoon verwijderd? Peter b (overleg) 23 aug 2014 01:11 (CEST)
 • Nlziet - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 20 aug 2014 11:08 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Reclame (biedt content aan) Wat? In Brabant kennen we d'n contenten mens, Is het wellicht zoiets? Fred (overleg) 20 aug 2014 12:14 (CEST)
  • Natuurlijk wel e: gezamenlijke vod-dienst van de publieke en commerciële omroepen. Artikel is ondermaats. Kattenkruid (overleg) 20 aug 2014 14:45 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Eens met Kattenkruid, zeer zeker E, ik heb het artikel wel herschreven en voorzien van bronnen. Content is overigens een redelijk ingeburgerd woord, maar kan aangepast worden. Sikjes (overleg) 20 aug 2014 15:50 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen Eens met Kattenkruid. Absoluut encyclopediewaardig. Msj (overleg) 20 aug 2014 20:20 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen, we worden hier gewoon als extra reclamemedium gebruikt, weg ermee liefst per direct. Peter b (overleg) 23 aug 2014 01:09 (CEST)
   • Het lijkt mij wel erg onlogisch om de commerciële terugkijkdienst van RTL RTL XL toe te laten, terwijl je een gezamenlijke terugkijkdienst van zowel de commerciële als publieke zenders samen niet e genoeg vindt. Msj (overleg) 23 aug 2014 20:47 (CEST)
 • Wapen van de hertog van Norfolk wiu; uiterst slordig (machine?)vertaalwerk. Michiel (overleg) 20 aug 2014 13:40 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen geen machinevertaling, zo goed mogelijk zelf vertaald. Bean 19 (overleg) 20 aug 2014 17:37 (CEST)
   • Ik heb het al gedeeltelijk aangepast... de teksten waren soms inderdaad slecht. Een keer goed kijken kan zeker geen kwaad. Dqfn13 (overleg) 20 aug 2014 18:08 (CEST)
   • Ik vind het een bijzonder slecht idee om iets wat zo goed mogelijk zelf vertaald is gelijk maar in de hoofdnaamruimte te gooien. Je hebt toch ook wel gezien dat er werkelijk tenenkrommende en onbegrijpelijke zinnen in zitten? Zet het dan eerst op je eigen kladblok en laat iemand anders er eens naar kijken. Dit artikel is, ondanks de gewaardeerde bijdragen van Dqfn13, nog steeds een aanfluiting. Michiel (overleg) 20 aug 2014 19:38 (CEST)
    • Kuch, ik werk in stappen, kuch. Dqfn13 (overleg) 20 aug 2014 20:39 (CEST)
  • Lijkt mij nu wel in orde. Dqfn13 (overleg) 23 aug 2014 22:42 (CEST)
   • Ik ben er ook nog even flink overheen geweest. Je hebt goed werk verricht, maar er zaten toch nog flink wat slordigheden in. Als jij je met de huidige versie kunt verenigen haal ik de nominatie door. Michiel (overleg) 25 aug 2014 22:09 (CEST)

Toegevoegd 20/08: Deel 2[bewerken]

 • Publius Pomponius - NE, was toevallig bij iemand die vermoord werd. JurgenNL (overleg) 20 aug 2014 13:44 (CEST)
  • Niet verwarren met P. Pomponius Secundus of P. Pomponius Graecinus. Onafhankelijke bronnen? Check, double check. Vooraanstaand plebeier in de strijd tussen optimates en populares? J'wel. Speelt een rol bij een van de belangrijkste moorden in de Romeinse Republiek (niks "toevallig"!). Juist. NE? Niet aan de orde. Relatief onbekend is heel iets anders dan NE. Zeker als de naam al 2000 jaar bekend is. Of is dit weer een uitleg "naar de geest" waar ik niks van snap? Kleuske (overleg) 20 aug 2014 14:41 (CEST)
   • Ik weet dat je verstand hebt van Romeinse zaken, dus ik geloof zonder meer wat je zegt. Dat doet er echter niets aan af dat het bewuste artikel alleen maar zegt Publius Pomponius vergezelde Publius Clodius Pulcher, toen deze vermoord werd door de bendes van Titus Annius Milo in 52 v.Chr.. Dat maakt goede goede man niet echt E, ook al is zijn naam nog steeds bekend. Michiel (overleg) 20 aug 2014 19:38 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - In de huidige vorm ongeschikt voor WP. Er wordt inderdaad - met meer bronverwijzingen dan hoofdtekst - enkel vermeld dat deze persoon aanwezig was bij een moord. - Slimme Student (overleg) 22 aug 2014 00:34 (CEST)
  • Neutraal Neutraal - In principe mag dit artikel voor mij ook een doorverwijzing worden naar Publius Clodius Pulcher of Titus Annius Milo, waarbij dan de gegevens van dit artikeltje worden overgenomen. Ik heb het nu ook lichtjes uitgebreid om de zaak wat duidelijker te maken (dat hij een bekend plebejer was en samen met Gaius Clodius Publius Clodius Pulcher vergezelde toen deze werd vermoord). Mvg., Evil berry (overleg) 22 aug 2014 10:27 (CEST)
 • Nieuwstaat -weg- Dit gaat over de conditie van een object waarin deze zich verkeerd en zo rommelt dit onopgemaakte schrijfsel nog een tijdje door. Fred (overleg) 20 aug 2014 14:10 (CEST)
  • Lijkt wel een germanisme. In nieuwe staat dus. Tiptop conditie, Perfecte staat en Als nieuw ontbreken nog op Wikipedia. Voor Voor verwijderen als woordenboeklemma en schijnbaar origineel onderzoek. ErikvanB (overleg) 20 aug 2014 15:44 (CEST)
   • Wat ook nog ontbreekt op Wikipedia, Fred, is Fabrieksinstellingen. Dat is de nieuwstaat waarnaar je je computer kunt terugzetten. Zou ik echter niet doen. ErikvanB (overleg) 20 aug 2014 15:59 (CEST)
  • Het artikel is nu herschreven. Conform wikiconventies, taalkundig verbeterd e.d. - Slimme Student (overleg) 22 aug 2014 00:36 (CEST)
 • Sandra Kolstad - reclame - Kattenkruid (overleg) 20 aug 2014 14:53 (CEST)
 • Jan Willem van Delft - reclame - Relevantie is niet te bepalen. Kattenkruid (overleg) 20 aug 2014 14:57 (CEST)
  • Ik wachtte nog even, maar nu hij genomineerd is: +nuweg. ErikvanB (overleg) 20 aug 2014 14:59 (CEST)
 • Koninklijk Belgisch Yachting Verbond - wiu - Relevantie van deze overkoepelende organisatie is onduidelijk. Dat het overkoepelend is over vijf andere bonden is het enige dat gemeld wordt. Dqfn13 (overleg) 20 aug 2014 15:20 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Wiki is geen verenigingsregister. Als dit Verbond E zou zijn, dient dat in het artikel tot uiting te komen. Fred (overleg) 20 aug 2014 15:33 (CEST)
  • Tja, als een nationale sportbond, lid van het Belgisch olympisch comité, geen relevantie heeft dan weze dat maar zo. 94.225.59.76 21 aug 2014 22:47 (CEST)
 • Tijs Delbeke -reclame- Tijs Delbeke is niet van één markt thuis is wel één van de meest markante, naar vette ZP riekende, zinnen. Totaal niet-encyclopedisch en niet-neutraal taalgebruik, veel gebruik van HOOFDLETTERS en van links in de tekst. Ook nog wat Engelstalige kreten en nominaties. Los daarvan, een gortdroge opsomming van wat-Tijs-wel-niet-allemaal-gedaan-heeft. Maar ja, Tijs is dan ook een sympathieke zanger. Fred (overleg) 20 aug 2014 15:30 (CEST)
  • Lemma kreeg al een eerste grondige en hoognodige poets. Muzikant is wel aanwezig in heel wat verschillende projecten en groepen, én werd effectief als muzikant ook al individueel genomineerd voor een toch belangrijke Vlaamse muziekprijs, de MIA's. 94.225.59.76 21 aug 2014 22:47 (CEST)
 • IEEE 802.1aq -wiu- Ik ben misschien erg dom, maar ik begrijp hier niets van. Het artikel moet in begrijpelijke taal worden gesteld en niet in onuitgelegd vakjargon. Fred (overleg) 20 aug 2014 16:25 (CEST)
  • In deze vorm inderdaad niet te volgen. Sikjes (overleg) 20 aug 2014 16:38 (CEST)
  • Werkt Returner323617 samen met HP-Engineer99? - ErikvanB (overleg) 20 aug 2014 18:48 (CEST)
   • Het artikel is op hetzelfde niveau als artikelen over vergelijkbare onderwerpen, dus de opgegeven reden van nomineren lijkt me hier onterecht. Wel zou ik graag iets meer inhoudelijke beschrijving van de werking van het algoritme zien. Op dit moment wordt vooral ingegaan op de voordelen die het biedt. Bob.v.R (overleg) 23 aug 2014 08:35 (CEST)
    • Eerder een wikify dan een wiu. Hier en daar een paar dingen aangepast. Face-smile.svg4ever(Overleg) 24 aug 2014 20:07 (CEST)
 • Bataafse revolutie in Amsterdam Zeer mager artikeltje wat voor driekwart niet over de Bataafse revolutie in Amsterdam gaat. Michiel (overleg) 20 aug 2014 17:37 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Niet onzinnig, wel slecht geschreven. Kan integraal als bijzin onder Bataafse revolutie komen te staan. Wimw (overleg) 22 aug 2014 15:47 (CEST)
 • Wolkentoetje - weg - Bedacht commercieel begrip, geen type gerecht. Wiu-lemma zonder bronnen. ErikvanB (overleg) 20 aug 2014 18:09 (CEST)

Toegevoegd 20/08: Deel 3: Ice Bucket Challenge[bewerken]

 • Ice Bucket Challenge - ne - Wikipedia laat zich weer meeslepen door de latest hype. Op zich ben ik blij met de weetjes die Weetjesman in de encyclopedie plaatst, maar toch graag het oordeel van de gemeenschap... ErikvanB (overleg) 20 aug 2014 18:17 (CEST)
  • PS: Het intellectuele gemiddelde van deze hype ("iemand gooit een emmer water over zijn hoofd, haha, wat een lol") speelt ook een rol bij mijn afweging. ErikvanB (overleg) 20 aug 2014 18:25 (CEST)
   • Sorry, maar dat ("intellectuele gemiddelde") slaat nergens op, sinds wanneer is het aan ons daarover te oordelen? We trachten hier een neutrale encyclopedie te maken, niet enkel een encyclopedie over zogenaamde intellectuele onderwerpen, wat die ook mogen zijn en bovendien zwaar POV is. Ook de bewering dat Wikipedia zich daardoor laat meeslepen lijkt me volledig uit de lucht gegrepen. Want hoezo? Heeft iemand op Wikipedia iemand anders uitgedaagd om een bak ijswater over het hoofd te gooien en anders te verlangen dat diegene 100 euro doneert aan Wikipedia, of zoiets? Volgens mij niet. Romaine 28 aug 2014 00:53 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Is toch meer dan een van de zovele hypes voor minderbegaafden. Is intussen een wereldwijd fenomeen, met tal van bekenden die eraan meedoen. Komt tegenwoordig zowat dagelijks in de pers, zowel op TV als in de krant (toch in Vlaanderen). Verdient zeker een artikel. Queeste (overleg) 20 aug 2014 18:48 (CEST)
   • Het lijkt me meer een commerciële actie van een liefdadigheidsstichting, als ik het artikel goed begrijp. ErikvanB (overleg) 20 aug 2014 18:52 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Wedden dat je over een maand er nevernooit meer iets van hoort in diezelfde pers? Fred (overleg) 20 aug 2014 18:51 (CEST)
   • Kijken of het het eind van het jaar haalt. En dan krijgen we de volgende hype. Van de Amerikaanse hartstichting. ErikvanB (overleg) 20 aug 2014 19:00 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Is dagelijks in het nieuws (ook in Nederland) en inderdaad, veel bekendheden doen eraan mee. Het intellectuele gemiddelde van een hype is natuurlijk nooit een juist criterium voor het wel of niet opnemen in de encyclopedie. Daarnaast, en dat wordt nog steeds onderschat, is het een gigantische hit op de sociale media. In een digitaliserende samenleving moeten sociale media ook serieus worden genomen. Sikjes (overleg) 20 aug 2014 20:00 (CEST)
   • Gigantische eendagsvlieg (Heptagenia giganta)
    Welke "bekendheden" zijn dat dan? En moeten we een gigantische hit, cq een gigantische ééndagsvlieg, nu zó serieus nemen dat het encyclopedische waarde wordt toegedacht. En wat heet "in het nieuws"? Roddelblaadje of serieus nieuws? In mijn krant (NRC) is het in elk geval niet dagelijks in het nieuws. Fred (overleg) 20 aug 2014 20:34 (CEST)
    • Bekendheden die dit gedaan hebben: Oprah Winfrey, Giel Beelen, Jan de Hoop, Bill Gates, Vin Diesel, en velen meer. Het is niet echt altijd in het nieuws, maar het komt wel regelmatig langs. Dqfn13 (overleg) 20 aug 2014 20:42 (CEST)
    • Dit heet veel in het nieuws (21,6 miljoen hits) en ja hoor, ook bij NRC besteden ze er aandacht aan. Een zoektocht op Blendle (wel een EN-artikel, geen NL-artikel, vreemd) levert mij vermeldingen in onder andere De Volkskrant, NRC Handelsblad, De Standaard, De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en De Tijd op. Sikjes (overleg) 20 aug 2014 22:35 (CEST)
     • Als het in een aantal kranten heeft gestaan is het nog niet encyclopedisch. Is het een blijvertje? Als er in komkommertijd weer eens een gifslang ontsnapt staat het óók in al die kranten. Maar encyclopedisch? Fred (overleg) 20 aug 2014 22:58 (CEST)
      • Een argument waar geen speld tussen te krijgen is. (Een koevoet is wel het minste wat je hiervoor nodig hebt.) ErikvanB (overleg) 20 aug 2014 23:24 (CEST)
       • Sorry, maar die argumentatie klopt geen bal van. Dat iets in flink wat kranten heeft gestaan maakt een onderwerp nog niet encyclopediewaardig, maar is wel een indicatie van bekendheid.
        "Is het een blijvertje?" -> Een hype is per definitie iets tijdelijks, vreemde vraag dus. En ten aanzien van artikelen is de vraag of iets een blijvertje is niet relevant. Waarom zou alleen iets wat blijvend is een artikel verdienen? Vreemde de redenatie.
        "Als er in komkommertijd weer eens een gifslang ontsnapt staat het óók in al die kranten. Maar encyclopedisch?" -> Als er een gifslang ontsnapt is staat het doorgaans slechts in een deel van die kranten, niet in al die kranten. Maar dan nog is het appels met peren vergelijken. Een gifslang krijgt niet in allerlei landen zoveel aandacht op tal van plaatsen. Een onderwerp beoordelen we ook op zichzelf staand. We kijken naar hoe groot de bekendheid is van het onderwerp, hierbij ook hoeveel aandacht ervoor is. In dit geval is het heel erg bekend en is er heel erg veel aandacht voor. (Sorry, ik vind een bulldozer prettiger werken dan een koevoet.) Romaine 28 aug 2014 01:03 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Een gelijkaardige rage zoals Planking is blijkbaar wel voldoende relevant voor een WP:NL artikel, waarbij bij deze actie toch een veel grotere impact is, zowel qua verspreiding van de actie (reeds 14 interwiki's) als opbrengst voor het goede doel Bvlg (overleg) 21 aug 2014 09:56 (CEST)
   • Dit is geen valide argument, daar elk artikel op zichzelf wordt beoordeeld, dit teneinde zwaan-kleef-aan effecten te voorkomen. Fred (overleg) 21 aug 2014 14:04 (CEST)
  • Is er eigenlijk ooit een stemming geweest over dat belachelijk zwaan-kleef-aan argument zodat dit binnen de WP gemeenschap een gedragen argumentatie kan vormen? Wat dagelijks in het NRC komen van deze actie betreft: het lijkt me de laatste dagen wel degelijk elke dag raak. Niet te verbazen uiteraard, als het NRC de marketeer der marketeers uit Vlaanderen over laten komen om hoofdredacteur te laten worden. Ik las een sjagrijnig beetje zielig stuk van een zekere Marcel, een analyse van Stijn Bronzwaern, dinsdag ging het over Andries Knevel en Tijs van den Brink, ... 94.225.59.76 21 aug 2014 22:57 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Helder geschreven artikel, dat voldoet aan de Wikipediaconventies, over een wijdverspreid fenomeen. Wellicht is dat fenomeen tijdelijk, maar ook een hype kan encyclopedisch zijn (meest illustratieve voorbeeld: One Day Fly). Het intellectuele gehalte zegt natuurlijk niets over relevantie (zullen we anders Jostiband ook maar verwijderen?); bovendien heeft dit onderwerp een diepere, heel serieuze achtergrond (Amyotrofe laterale sclerose) dan alleen "haha wat een lol". - Slimme Student (overleg) 22 aug 2014 00:01 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Het artikel mag nog wel wat uitgebreid worden, maar ook al is het een artikel dat een hype behandelt, het is wel een wereldwijd fenomeen dat momenteel dagelijks aandacht opeist. Amerikaanse diplomaten is formeel verboden deel te nemen aan de Ice Bucket Challenge, dus dat zegt wel iets over de schaal die het inmiddels bereikt heeft. Ik zou wel graag wat meer lezen over de resultaten die met de acties geboekt zijn voor ALS bewustzijn, of het extra geld dat is opgehaald met de acties, maar in de kern is het een goed onderwerp voor op Wikipedia. Ook wil ik wel wat lezen waarom er is gekozen voor emmers ijswater en of er gezondheidsrisico's verbonden zijn aan plotseling een plens koud water of je lichaam krijgen. 195.35.241.195 22 aug 2014 13:47 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Hype, waan van de dag, ludieke inzamelingsactie. Echter niets wat het E-waardig maakt. Michiel (overleg) 22 aug 2014 14:19 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Hoe onzinnig de hype zelf ook is, het is een gebeurtenis die nu is, en eens weer een mini-feitje geschiedenis zal zijn (hopelijk spoedig). Als elke gebeurenis/stroming/persoon/gedachte etc. die je niet aanspreekt van WP verwijderd mag worden kunnen we flink aan de slag. Wat telt is dat er een goed, onafhankelijk, feitelijk vehaal staat waaruit je over tien jaar nog eens kunt begrijpen hoe gek wij nu waren. Naar mijn idee is dit stukje in al z'n beknoptheid 1000x informatiever dan lijstjes met tv-afleveringen, korfbaluitslagegen enz. Wimw (overleg) 22 aug 2014 15:42 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Hoewel ik het langzaam met de hype gehad heb, zijn het toch niet de minsten die eraan mee hebben gedaan: Bill Gates, George W. Bush, Eberhard van der Laan, het complete Ajax-, Feyenoord- en PSV-team, Mark Zuckerberg, Tim Cook, zo'n beetje alle DJ's, presentatoren, A-, B- en C-acteurs uit binnen- en buitenland en vele anderen. Plus het feit dat het artikel inmiddels in 22 talen is aangemaakt zegt ook wel iets over de bekendheid ervan. Adnergje (overleg) 22 aug 2014 17:59 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Als schrijver van dit artikel ben ik natuurlijk ook tegen verwijdering. De hype is al behoorlijk aan het groeien daarom verwacht ik dat mensen zich nu en in de toekomst nog vaak genoeg zullen afvragen waar het ook alweer over ging en daarom heeft het artikel volgens mij bestaansrecht. Misschien worden we vroeg of laat wel allemaal uitgedaagd om een emmer ijswater over ons hoofd leeg te kieperen. Weetjesman (overleg) 22 aug 2014 21:14 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen misschien denken wij er anders over als de hype over is, maar nu zoeken veel mensen naar info over die verschijnsel en wikipedia dient de feiten objectief weer te geven en die verschijnsel dient op genomen te zijn de encyclopedie die wikipedia is. Carsrac (overleg) 22 aug 2014 21:26 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen, als de nominatie beoordeeld moet worden is hopelijk iedereen dit weer vergeten, wat een hopeloos gedoe. Peter b (overleg) 23 aug 2014 01:15 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Zal toch herinnerd worden als een van de hypes van 2014. Riki (overleg) 23 aug 2014 13:28 (CEST)
   • Vast wel. Maar wat is er encyclopedisch aan een hype? Michiel (overleg) 23 aug 2014 15:25 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Aangezien het een tijdelijke hype is lijkt me een vermelding bij de pagina van ALS zelf voldoende. Eppins (overleg) 24 aug 2014 13:56 (CEST)
  • Wikipedia NL is geen knip voor de neus waard als het een artikel over een wereldwijde rage (met in een week tijd meer dan 7100 hits) verwijderd, maar tegelijkertijd oordeelt dat een lijst van wegen in Azerbeidzjan, een lijst van soapafleveringen en voetballers uit Verweggistan relevant zijn. Dat de Engelstalige Wikipedia er een uitgebreid artikel aan heeft gewijd, ach, dat zijn die dwaze Engelsen, die zullen wel niet beter weten, toch? Nee, hier bepalen wij wel even wat relevant is, en deze rage is dom dus geen artikel waard. Het tijdelijk argument slaat al helemaal nergens op, bijna alle artikelen hier zijn 'tijdelijk'. Het WK in Brazilië was ook tijdelijk en een persoon leeft ook maar tijdelijk. Dat iets tijdelijk is, is geen reden het te verwijderen, waarom bestaat de pagina Hyves immers nog? Sikjes (overleg) 25 aug 2014 23:21 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Het zal vast een tijdelijk verschijnsel zijn, zeker gezien het pyramidiale stelsel van het geheel (iedereen moet drie mensen uitdagen). Dat neemt niet weg dat het wel een bijzonder iets is in dit jaar, en er ongetwijfeld de komende jaren nog aan gerefereerd zal worden. Of dit over honderd jaar nog zo is? Geen idee. Maar ik denk dat er dan ook een hoop voetballers die een keertje het veld in mochten allang vergeten zijn... Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 26 aug 2014 11:32 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - dat iets een hype is is geen reden tot verwijderen. Dat Wikipedia zich zou laten meeslepen hierdoor slaat nergens op, we hebben enkel een artikel over een onderwerp dat wereldwijd erg bekend is. Mijn inziens is deze nominatie te veel gedaan op grond van of iemand het onderwerp qua smaak interessant genoeg vindt, dan te kijken naar de brede bekendheid van een onderwerp, zoals we hier gewoonlijk trachten te doen. Het artikel is verder prima geschreven. Romaine 28 aug 2014 00:53 (CEST)
  • Ik kan in argumenten komen die zeggen om deze info te behouden. Maar ik ben niet geneigd om het een eigen lemma te geven. het ruikt nog te veel naar een tijdelijke hype. Toch wil ik het argument dat vele bekende (en dan geven ze een lijstje van enkele hele bekende mensen Bill gates ed) onderuit halen. Anders kan elke hype-facebook-game (waarvan bepaalde meer dan 1000000 mensen kan bekoren) ook hier beschreven worden omdat Gates, obama en oprah het soms eens spelen. Neen dus, een vermelding bij het lemma FB dat een bepaalde spel veel publiek lokt waaronder ......, kan dan wel. Dus Voor Voor verwijderen en voor behouden onder ALS. Vdkdaan (Gif mo sjette) 28 aug 2014 12:09 (CEST)
   • Als al die honderden internationale sterren zouden filmen dat ze dat FB-spelletje speelden en die filmpjes massaal zouden worden gedeeld op de sociale media, de traditionele media er vervolgens ook veel aandacht aan zouden besteden, dan zou dat spelletje inderdaad E-waardig zijn. Sikjes (overleg) 28 aug 2014 15:34 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Nu groot nieuws maar encyclopedisch van belang? Mij lijkt een vermelding op Lijst van internetmemes ruim voldoende. Dat geldt overigens voor alle internetmemes. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 28 aug 2014 22:41 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - kan prima op het artikel ALS. Voor een compleet artikel NE. JurgenNL (overleg) 29 aug 2014 16:32 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Kijk eens in een gewone encyclopedie, als je die nog ergens in kan zien. Als dit artikel op basis van de gegeven argumenten verwijderd zou moeten worden, dan werd die papieren versie een stuk dunner. ER staan dan genoeg artikelen in die aan die criteria voldoen Een Encyclopedie, in welke vorm dan ook, dient een tijdbeeld weer te geven met zoveel mogelijk dingen die dan speelden. Voor papier is dat erg lastig maar op het internet is ruimte genoeg.Lecram (overleg) 30 aug 2014 08:35 (CEST)
   • Een Encyclopedie, in welke vorm dan ook, dient een tijdbeeld weer te geven met zoveel mogelijk dingen die dan speelden Dat bestrijd ik ten zeerste. Daarvoor zijn series als "Het aanzien van...", of Nostalgienet, etc etc. Michiel (overleg) 30 aug 2014 09:15 (CEST)

Toegevoegd 20/08: Deel 4[bewerken]

 • Martha Wesenhagen - NE, valt niets over te vinden, geen bekendheid Kulter20 (overleg) 20 aug 2014 19:12 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Onverdunde (en onopgemaakte) ZP van vrouw met toko. Fred (overleg) 20 aug 2014 22:41 (CEST)
 • JONAG - ne - Ik betwijfel of een vereniging die voornamelijk sociaal-culturele activiteiten organiseert voor haar eigen leden, E is. Erik Wannee (overleg) 20 aug 2014 19:48 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen De tekst van het artikel is wel niet gecopypast, maar lijkt verdacht veel op de alinea "waarom Jonag" uit [17], en kan dus beter op de eigen website worden gelezen, waar de tekst ook thuishoort. Wiki is namelijk geen verenigingenregister of een aanplakzuil waar elke vereniging zich kan afficheren. De E-waarde wordt uit de tekst niet duidelijk. Dit ongeacht het nut van de vereniging. Fred (overleg) 20 aug 2014 21:06 (CEST)
   • JONAG is primair een belangenorganisatie en organiseert daarnaast sociaal-culturele activiteiten. Ik zal het eerste punt op korte termijn uitwerken. Kattiel (overleg) 21 aug 2014 21:16 (CEST)
    • Vandaag heb ik het artikel uitgebreid. In het vertrouwen dat het bij mijn terugkomst geaccepteerd is, ga ik morgen op vakantie naar een warmer oord. Groet, Kattiel (overleg) 25 aug 2014 21:53 (CEST)
 • Bureaufiets - ZP, NE - De zoveelste keer dat een fiets-aan-het-buro wordt 'uitgevonden'; vrijwel zeker is het artikel aangemaakt door de 'uitvinder' zelf. We hadden al de Oxidesk, de Deskbike, allerlei loopbanden onder het bureau, en nu dus weer een variant. Wikipedia is een encyclopedie; geen octrooiburo. Erik Wannee (overleg) 20 aug 2014 20:56 (CEST)
  • De alinea onder "Probleemstelling" is copyvio van hier en het hele artikel zal dus wel overgeschreven zijn. ErikvanB (overleg) 20 aug 2014 21:23 (CEST)
   • Op 11 augustus al verwijderd als reclame, met een andere tekst ("Je wilt meer bewegen, maar je zit de hele dag achter je computer? De oplossing: ga meer fietsen."). ErikvanB (overleg) 20 aug 2014 21:31 (CEST)
 • VZW Beschermkinderen -weg- Een artikel ter naamsbekendheid van een NE-stichting die slechts enkele maanden bestaat. Het artikel bevat de doelstellingen van deze stichting, die uiteraard op de eigen website thuishoren. Wiki is namelijk geen stichtingenregister of aanplakzuil. Fred (overleg) 20 aug 2014 22:12 (CEST)
 • Lijst van spelers van THW Kiel - begrijp dit soort lijstjes niet zo goed (mn. binnen de NL-wiki) - bovendien zijn de meeste links rood en staan veel namen ook in THW Kiel - 20 aug 2014 22:25 (CEST)
 • G.S.S.V. Squadraat - studentenclubje dat eens per jaar tegen een ander clubje speelt - )°///< (overleg) 20 aug 2014 22:29 (CEST)
  • Er staat dat de vereniging in een aantal klassen uitkomt. Nu hebben we bij squash daar geen overzicht van maar dat betekent niet dat de sport daarmee minder E is. De vraag is wel: zijn dit relevante klasses; hoeveel klasses zijn er boven de hoogste waarin deze vereniging uitkomt. Als de vereniging in een van de hoogste landelijke klasses uitkomt is zij E genoeg als sportclub. Ik zou alleen niet weten of dat zo is... - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 22 aug 2014 16:04 (CEST)
 • Kai Raoul Willems - wiu - Berretta cardinalizia.png RJB overleg 20 aug 2014 22:45 (CEST)

Toegevoegd 21/08; te verwijderen vanaf 04/09[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 21/08: Deel 1[bewerken]

 • Apache OFBiz - wiu? - Apache Open For Business is een open source enterprise resource planning (ERP) systeem dat een suite van enterprise applicaties biedt en een top level project van de Apache Software Foundation is. — Ik begrijp best dat Engels de voertaal in de computerwereld is, maar kan het nu niet iets meer zó geschreven worden dat je begrijpt waarover het gaat en het ook prettig leest? (Ook technische fouten in de infobox. Pardon, informatiedoos.) ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 03:42 (CEST)
  • Het informatiekader (box kan ook kader betekenen Knipoog alvast opgeschoond. Mbch331 (Overleg) 21 aug 2014 10:23 (CEST)
 • Manevra - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2014 09:23 (CEST)
  • Hee, die band is tweemaal opgericht. Fred (overleg) 21 aug 2014 19:14 (CEST)
   • En precies op hetzelfde moment! ErikvanB (overleg) 22 aug 2014 00:03 (CEST)
 • Lüdmila Tukan - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2014 09:25 (CEST)
 • Oorlog tussen de Syrische oppositie en ISIS - Een artikel over een oorlog zonder enkele bron. MatthijsWiki (overleg) 21 aug 2014 10:04 (CEST)
  • Is juist. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Rojava en Offensief in Hama (2014) van dezelfde auteur. (Kijk daar ook even naar!) Daar moeten ofwel bronnen bij of een vermelding dat het een vertaling is, want anders is het auteursrechtschending. Ik vraag me trouwens af of dit wel een "oorlog" genoemd moet worden of eerder een gewapend "conflict" of "strijd". ErikvanB (overleg) 22 aug 2014 00:51 (CEST)
 • Kenny Goossens - NE, mogelijk een goede wielrenner in de toekomst, maar voor nu nog geen noemenswaardige resultaten. MatthijsWiki (overleg) 21 aug 2014 11:20 (CEST)
 • CARROS - wiu/ew?/weg/promotint. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2014 11:36 (CEST)
 • Dominiek Savio Instituut - weg - tekstdump uit onbekende bron. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2014 11:39 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Zeker niet verwijderen: behoort tot de voornaamste zorgverstrekkers voor mensen met een motorische beperking. Internationaal bekend. Het bestaande lemma was inderdaad ondermaats. Ik heb verbeteringen aangebracht die het behoud moeten verzekeren. Ik zal nagaan wat ik er nog kan aan toevoegen. Ik heb daarbij ook een lemma gewijd aan de stichter. Andries Van den Abeele (overleg) 22 aug 2014 17:33 (CEST)
 • RMA - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2014 11:42 (CEST)
 • Army of Two: The Devil's Cartel -reclame- Lijkt zó overgenomen uit een tijdschrift voor computerspelletjes en is verre van objectief. Fred (overleg) 21 aug 2014 14:03 (CEST)
 • HRwijs - reclame - Kattenkruid (overleg) 21 aug 2014 14:48 (CEST)
 • Christelijk Pedagogisch Studiecentrum - ne/weg Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2014 14:56 (CEST)
 • Hypotheekgever - wiu - Ik twijfel erover hoe dit zit. Het artikel gaat in elk geval niet meer over een hypotheekgever. Ik heb weinig verstand van hypotheken en een "onderpand bezwaren" zegt me helemaal niets (kan dat niet duidelijker?). Hoe meer ik me erin verdiep, hoe meer ik in de war raak. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 15:03 (CEST)
 • Leontien Vercammen heel wiu - onencyclopedisch geschreven epistel met zinnen als "Leontien wordt terug verliefd op Luc. Luc staat terecht voor verkrachting." en: "En daarna doet Marie alsof dat ze samen met Leontien Luc vermoordt heeft, maar Leontien denkt dat het allemaal echt is. En Luc zal enige tijd voor geest spelen." en "Op Vrijdag 7 December 2012 keert Lowie als 16-Jarige jongen terug naar België."Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2014 15:52 (CEST)

Toegevoegd 21/08: Deel 2[bewerken]

 • Sven Mary - wiu - Belgisch strafpleiter aan de balie van Brussel, verder wordt er niks relevants over hem vermeld, uit die tekst blijkt dan ook geen relevantie. Dqfn13 (overleg) 21 aug 2014 16:12 (CEST)
 • Headsoccer - wiu / ne - Opmaak is niet in orde, twijfel aan encyclopedische relevantie van deze game. Dqfn13 (overleg) 21 aug 2014 16:22 (CEST)
 • Helpling - reclame / ne - Reclame voor een site waar schoonmakers zichzelf aan kunnen prijzen. Kopje over de zwarte markt heeft in dit artikel ook niks te zoeken. Interwiki's tonen aan dat ook daar het Engelse artikel pas op 10 juli werd geplaatst, het Zweedse 15 juli en het Franse artikel zelfs vandaag, interwiki spam dus.
 • Vanatru - (slechte) vertaling van http://pagan.wikia.com/wiki/Vanatru, geplaatst zonder een enkele bron. -- Robb (overleg) 21 aug 2014 17:06 (CEST)
  • Inderdaad. Geloofsysteem dat zich 'focust' op de Wanen, terwijl Ásatrú zich 'focust' op de 'Asengoden familie'. Was me ook al opgevallen. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 17:11 (CEST)
 • Tom Van Paesschen -reclame- Een zelfpromotie van een man met een baan (radio presentator). Fred (overleg) 21 aug 2014 18:01 (CEST)
 • Redline (film) - weg - Onbekende film waarvan zelfs de titel niet vaststaat (vergelijk eerste woord). Neigt naar nuweg. Voor mijn part. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 18:36 (CEST)
  • Omgezet naar een dp omdat er 5 films met deze naam zijn. Eén staat al in het blauw, ik zorg er wel voor dat er nog enkele andere blauw worden. KroySquare.jpgDirkVE overleg 22 aug 2014 10:55 (CEST)
 • Handbal Vereniging Houten - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2014 19:32 (CEST)
  • Het tweede vetgedrukte woord is een werkwoord (zeg ik tegen de aanmaker). Knipoog ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 22:01 (CEST)
   • Het staat er 1½ dag later nog, dus het schijnt niet te geven. Of het weerspiegelt de interesse van de aanmaker in zijn eigen onderwerpen. Of hij was een dagje zeilen op het IJsselmeer. ErikvanB (overleg) 23 aug 2014 02:35 (CEST)
 • Joeri Verjans - wiu; vol taalfouten. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 21 aug 2014 19:36 (CEST)
  • Hier word je tamelijk somber van. Dat moet echt weg in deze staat. Elk feit zal gecontroleerd moeten worden, want als de auteur net zo "begrijpend leest" als hij schrijft, kunnen er tekstinterpretatiefouten zijn gemaakt en daardoor (of door misformuleringen) feitelijke onjuistheden in staan. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 22:10 (CEST)
   • Eerst een cursus correct Nederlands volgen, dán pas een artikel in Wiki plaatsen. Wat te denken van: De jong jaren van Joeri begon bij BFC Beek de club waar de familie Verjans een grote rol speelde zo als Nicky Verjans en Peter Verjans die in 1 september 2001 overleed en zo nog het een en ander. Fred (overleg) 21 aug 2014 23:45 (CEST)

Toegevoegd 21/08: Deel 3[bewerken]

 • W.S.R. Argo - in deze vorm totaal onacceptabel. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 22:15 (CEST)
  • géén 3 feiten, dus volgens mij gewoon een nuweg. Malinka1 (overleg) 21 aug 2014 22:17 (CEST)
   • Is 3 feiten een voorwaarde? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 22:18 (CEST)
    • Ik tel er maar twee: roeivereniging en Wageningen. Twee feiten is officieel een {{beginnetje}}, daarmee is het dus ook geen {{nuweg}}, want geen onzin. Dqfn13 (overleg) 21 aug 2014 22:25 (CEST)
     • Wageningen, vereniging, roeien... maar details; 't is een beginnetje, geen nuweg. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 22:35 (CEST)
      • Het uitgangspunt van Wikipedia is toch niet om redacteuren (wij) een artikel te láááten schrijven? De bedoeling is om zélf een artikel te schrijven. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 22:47 (CEST)
       • Nee, maar je hoeft natuurlijk ook niet een poging tot bijdragen de kop in te drukken met een nuweg... - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 22:50 (CEST)
  • Voor Voor - Ondermaats en geen aanwijzing van relevantie. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 22:47 (CEST)
   • Ik heb de basis toegevoegd - een beginnende bijdrager weet dat misschien allemaal niet en dat hoeft zhij dan niet meer uit te zoeken - maar zelfs op de website kan ik informatie vinden over zaken als ledental, geschiedenis, prestaties. Nog altijd behoorlijk wiu, dus, en "aanwijzing van relevantie" kan ik ook niet vinden... - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 22:50 (CEST)
  • Ik ga dit artikel even wat uitbreiden. Maurits '90 (overleg) 21 aug 2014 23:50 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen Ik ben zo tevreden maar er zijn gebruikers die meer onderbouwing willen voor de relevantie van een vereniging. Prestaties bij landelijke toernooien of bekende oudleden zouden daarbij kunnen helpen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 22 aug 2014 00:11 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Als begin is het niet onaardig. Er moet nog wel uitbreiding komen. Meerdere roeiers van Argo hebben internationaal niveau gehaald (o.a. in de Holland Acht), en Argo heeft meerdere ploegen die nationaal en soms ook internationaal roeien - en daarmee dus een relevante vereniging. BlauweVis (overleg) 22 aug 2014 15:36 (CEST)
 • Daventria/R&ZV Daventria - De regels moeten aangepast worden, vrees ik. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 22:36 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - ik denk dat de regels volstaan, hoor, dit kan nu ook al niet. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 22:53 (CEST)
   • Bedankt dat je voor bent. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 22:56 (CEST)
    • 't Is geen studentenvereniging, he, dus link op een sjabloon waar ik me mee bezig heb gehouden... Maar zonder gekheid, zo werkt het (laten) aanmaken van artikelen natuurlijk niet. Ik heb even een link naar de site toegevoegd, die is veelbelovend in verhouding tot die van Argo. Eens kijken of daaruit de inspiratie gehaald wordt voor een behoorlijk artikel. Je loopt dan wel het risico dat er een tekstdump gedaan wordt maar dat is wel weer een nuweg-reden. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 23:00 (CEST)
     • Dank, dank. Je begrijpt dat ik met dit "artikel" mensen tot nadenken hoop aan te zetten over de – tja – toch soms erg strikt geïnterpreteerde regeltjes. Er zou meer ruimte moeten zijn (misschien) voor het gebruiken van het gezond verstand bij moderatoren. We zijn een encyclopedie, en laagdrempeligheid moet ook weer niet zo ver doorslaan dat iedereen maar wat kan komen kliederen. Begrijp me goed, als moderator zou ik gewoon de regels respecteren en naleven, zoals een rechter de wet toepast, ook als hij vindt dat die misschien voor verbetering vatbaar is. Groet, ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 23:09 (CEST)
      • Is Wikipedia:PUNT hier dan niet van toepassing? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 23:18 (CEST)
       • Ik vrees van wel. Mag dat ook al niet? Je mag hier ook niets! Knipoog Maar het is voor de goede zaak. En eenmalig. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 23:25 (CEST)
        • Ik zou jezelf ten minste een waarschuwing geven als ik jou was... - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 23:29 (CEST)
         • Uitgevoerd Uitgevoerd - ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 23:31 (CEST)
          • Perfect. Dat je iemand kent en toevallig ook al zijn familie en vrienden kent mag je neutraliteit niet beïnvloeden. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 23:50 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - ik heb het artikel hernoemd naar R&ZV Daventria, die valt natuurlijk onder dezelfde nominatie (ik ben zo vrij geweest hem toe te voegen). - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 23:04 (CEST)
   • Voel je vrij. Maar hopelijk staat dit artikel niet voor eeuwig op mijn cv en verdwijnt het in de vergetelheid. ErikvanB (overleg) 21 aug 2014 23:11 (CEST)
    • Er blijkt nog een atletiek- en een voetbalvereniging onder deze naam te bestaan. Dikke kans dat de pagina's verwijderd worden en als ze ooit weer aangemaakt worden dan verdwijnt je Daventria onder een doorverwijspagina, dus van je cv... - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 aug 2014 23:18 (CEST)
 • Portaal:Hotels - wiu - Er wordt al lange tijd niet meer aan het portaal gewerkt, hoewel men de indruk krijgt van wel. Indien het portaal niet voldoende kan verbeterd worden, hoort het m.i. in iemands naamruimte. In de portaal-naamruimte hoort een onafgewerkt potaal echter niet te staan. Dinosaur918 (overleg) 21 aug 2014 23:21 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - Ik heb gebruiker DirkVE ingelicht over de nominatie, omdat hij in juni betrokken was bij hernieuwing van het portaal. Sikjes (overleg) 22 aug 2014 00:04 (CEST)

Toegevoegd 22/08; te verwijderen vanaf 05/09[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 22/08: Deel 1[bewerken]

 • De-Atleet -NE- Artikel bevat slechts trivia. Wat te denken van de trainingsdagen en zinnen als: We nemen al 2 seizoenen deel aan de atletiek competities bij de juniorenteams. Dat toont aan dat het hier om onverdunde zelfpromotie gaat. Wiki wordt alweer beschouwd als een aanplakzuil. Fred (overleg) 22 aug 2014 00:08 (CEST)
  • Een jaar geleden is een terugplaatsingsverzoek in elk geval nog afgewezen, en gezien de niet in relevantie toegenomen inhoud, denk ik dat dit een nuweggeval is. ErikvanB (overleg) 22 aug 2014 01:09 (CEST)
  • Carry2web (overleg) ik zie wel meer nauwelijks informatie bevattende atletiek vereniging pagina's. Of pagina's als RKSV_Brakkenstein dan over trivia gesproken? . Wil Wikipedia een overzicht bieden van alle clubs of niet? De vorige discussie ging erover dat we nog pas maar 1 jaar bestonden en eerst maar moesten bewijzen. 23 aug 2014 8:51 (CEST)
  • Eerlijk gezegd vind ik Carry2web hier wel een punt hebben. Bovendien staat De-Atleet, zoals alle Nederlandse atletiekverenigingen, vermeld op de Lijst van Nederlandse atletiekverenigingen. Daarin staan overwegend rode links. Òf we besluiten dat we al die rode links ooit eens blauw willen maken, òf we maken een selectie van wel en niet relevante atletiekverenigingen voor Wikipedia. Zoals de situatie nu is, kan je iemand moeilijk een verwijt maken, dat-ie van een rode een blauwe link maakt. Groet, Piet.Wijker (overleg) 24 aug 2014 12:31 (CEST)
  • Dank je wel Piet.Wijker dat was precies de aanleiding, een rode link van onze vereniging blauw maken (overleg) 30 aug 2014 2:44 (CEST)
 • Jeroen Thijssen -weg- Nog wat onopgemaakte zelfpromotie. Een schrijver die een uitstap maakt naar een uitgeverij en wiens roman spoedig zal verschijnen (deze maand nog). Hij heeft het al gebracht tot de longlist van de Libris-prijs, maar of hij deze prijs ook daadwerkelijk heeft behaald, komen we niet te weten. Fred (overleg) 22 aug 2014 00:10 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Artikel kan wat neutraler gemaakt worden (volgens mij is dat al gebeurd en kan wat mij betreft blijven) - Richard KiWi Overleg 25 aug 2014 12:39 (CEST)
 • Sem van Dijk - WIU/NE - Zwaar WIU en daarnaast twijfel ik aan de relevantie van 'de zoon van', heeft slechts in één (kleine) film gespeeld. Sikjes (overleg) 22 aug 2014 01:03 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Totaal NE, blijkbaar onderdeel van een lawine aan artikelen over de diverse Sinterklaas- en Zwarte-pietenfilms (Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot, enz.) die reeds aan Wiki werden aangeboden. Fred (overleg) 22 aug 2014 12:18 (CEST)
   • "Totaal NE" vind ik een beetje ver gaan. Hij speelde wel de hoofdrol in een bioscoopfilm. Mbch331 (Overleg) 22 aug 2014 12:25 (CEST)
 • Schoonoom en Schoontante - Woordenboekdefinities van woorden die volgens mij niet eens (in deze betekenis) bestaan. In de online Van Dale komen ze niet voor. Het WNT geeft bij schoonoom: "Schoonoom, aangetrouwde oom. Eenmaal aangetroffen." Dat is dus een ándere betekenis dan die in het artikel wordt gegeven. Maarten vdM (overleg) 22 aug 2014 10:08 (CEST)
 • Reisbureaudecreet - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 aug 2014 10:36 (CEST)
 • Magion - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 aug 2014 10:44 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Reeds 2 maal verwijderd als NE, waarom dan nu 2 weken laten staan, volgens mij mag dit "nuweg". KroySquare.jpgDirkVE overleg 22 aug 2014 11:04 (CEST)
 • Piet den Blanken - wiu/twijfel aan ew/parafrase eigen website. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 aug 2014 11:01 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen En van dit soort zinsneden heb ik schoon tabak: Den Blanken zegt te fotograferen 'vooral uit kwaadheid', over wat autoriteiten vaak verborgen houden. Zó, nu is het geen mening, maar een feit, want het is waar dat Den Blanken dit van zichzelf zegt (en dús een "encyclopedisch feit"), en óók is het waar dat wij van wc-eend....wc-eend adviseren! Fred (overleg) 22 aug 2014 11:21 (CEST)
 • Rust noch duur - wiu - opmaak nog niet correct en onvoldoende informatie. KroySquare.jpgDirkVE overleg 22 aug 2014 11:02 (CEST)
  • Opmaak aangepast; welke informatie missen we nog? --Joostik (overleg) 23 aug 2014 09:04 (CEST)
  • Prima opgeknapt. nominatie kan weg. KroySquare.jpgDirkVE overleg 30 aug 2014 10:00 (CEST)
 • Overleg:Stichting Reprorecht - Klacht van een anoniem, hoort niet thuis op wikipedia. MatthijsWiki (overleg) 22 aug 2014 12:38 (CEST)
  • Dit was onjuist gebruik van de overlegpagina en dus een {{nuweg}}. Op is dus bij deze verwijderd. Mbch331 (Overleg) 22 aug 2014 12:43 (CEST)

Toegevoegd 22/08: Deel 2[bewerken]

 • Beleggingsstudieclub Duitenberg, - ne -, studentjes met tijd te veel. Peter b (overleg) 22 aug 2014 13:43 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen 100% NE. Wiki is noch een verenigingenregister, noch een aanplakzuil. Fred (overleg) 22 aug 2014 16:59 (CEST)
 • Ramazan Balci - Weg/NE/wiu - Rommeltje over acteur met eenmalige bijrol. Kleuske (overleg) 22 aug 2014 13:20 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen een figurantenrol maakt je geen acteur en maakt je al helemaal niet E. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 22 aug 2014 17:49 (CEST)
 • Koen Roelands - ne - Door Tilanus genomineerd maar niet hier gemeld. Door mij reeds eerder verwijderd wegens explicite persoonspromo. Dqfn13 (overleg) 22 aug 2014 14:06 (CEST)
  • de vierde poging in vier jaar zojuist door mij verwijderd. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 aug 2014 14:59 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Nul komma nul relevantie in te ontdekken. Helemaal niets. ErikvanB (overleg) 22 aug 2014 16:17 (CEST)
  • Poging 5 is door mij verwijderd en poging 6 gaat niet lukken (artikel is beveiligd tegen heraanmaak). Mbch331 (Overleg) 22 aug 2014 16:21 (CEST)
 • Seref isildak - wiu - Uit deze tekst blijkt geen relevantie, het gaat om een eenmalige rol namelijk. Zie ook Ramazan Balci hierboven. Dqfn13 (overleg) 22 aug 2014 14:12 (CEST)
 • Mevlut Akgüngör -idem aan boven. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 aug 2014 14:15 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - in 1999 een keer meegespeeld in Flikken en verder niets gedaan? - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 22 aug 2014 17:43 (CEST)
 • Elise De Vlieger - wiu geen lemma aanwezig waaruit ew blijkt. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 aug 2014 14:16 (CEST)
  • Dat lijkt me bij deze volledig verholpen. Graag herevaluatie. 94.225.59.76 23 aug 2014 08:54 (CEST)
 • Bert Van Tichelen - wiu - weer idem aan alle hierboven. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 aug 2014 14:19 (CEST)
  • Ook hier de theatercarrière geduid en tekst toegevoegd. 94.225.59.76 23 aug 2014 09:19 (CEST)
 • Sara Van Hoezen - wiu - weer idem aan alle hierboven. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 aug 2014 14:24 (CEST)
  • Aangepakt, uitgebreid en aangevuld. 94.225.59.76 23 aug 2014 09:49 (CEST)
 • Stefan Perceval - wiu - idem: CV geen artikel. Dqfn13 (overleg) 22 aug 2014 14:28 (CEST)
  • Al eerder verwijderd (en dat nog maar twee weken geleden) na normale beoordelingsprocedure, dus gewoon "nuweg". Paul Brussel (overleg) 22 aug 2014 14:59 (CEST)
   • Voor nuweg moet het in dezelfde vorm teruggeplaatst worden. Dit is niet in dezelfde vorm teruggeplaatst (in een slechtere vorm zelfs). Mbch331 (Overleg) 22 aug 2014 15:23 (CEST)
    • Is de te volgen procedure na beoordeling en verwijdering (als NE volgens mij) dan niet via een terugplaatsverzoek? Paul Brussel (overleg) 22 aug 2014 15:50 (CEST)
     • Enkel als het dezelfde tekst van dezelfde aanmaker zou zijn – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 94.225.59.76 (overleg · bijdragen) 23 aug 2014 08:17 (CEST)
      • Als het NE was dan kan het inderdaad meteen weg, de teksten kwamen namelijk erg veel overeen. Als je het bij andere teksten meteen een nieuwe kans geeft dan kan het bij een NE-beoordeling alsnog duizenden keren geprobeerd worden. Dqfn13 (overleg) 23 aug 2014 08:35 (CEST)
       • En volgens welke regel is dat? Deze interpretatie is niet terug te vinden bij de regels rond nuweg. Een lemma kan een NE nominatie niet overleven, en een tweede nominatie wel omdat in een nieuwe tekst aangegeven wordt waar de encyclopedische relevantie van betrokkene dan wel ligt. 94.225.59.76 23 aug 2014 10:35 (CEST)
  • wiu al aangepakt, lijkt nu een correct beginnetje 94.225.59.76 23 aug 2014 08:17 (CEST)
 • Geert Willems - idem aan boven. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 aug 2014 14:43 (CEST)
  • En ook uitgebreid en aangevuld en verbeterd. 94.225.59.76 23 aug 2014 11:10 (CEST)
 • Claire Nelissen - idem aan boven. (Ik prop 'm effe hiertussen.) ErikvanB (overleg) 22 aug 2014 16:04 (CEST)
  • Ook uitgebreid en aangevuld. 94.225.59.76 23 aug 2014 10:35 (CEST)
 • Femke De Grote - wiu, taal, fancruft "Alweer neemt ze Aisha's liefde af"... Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 22 aug 2014 14:55 (CEST)
  • wiu aangepakt, taalgebruik bijgewerkt, onbegrijpelijk voor lezers lijkt me toch een sterk oordeel. De biografie van dit fictief personage gaat sterk in detail over de seizoenen van de serie heen, maar dat is voor fans wel een grote meerwaarde (net zoals voetballiefhebbers ook de waanzinnig grote mate van detail van wedstrijdgegevens zullen appreciëren). 94.225.59.76 23 aug 2014 10:02 (CEST)
 • Eddy Praet - auteur - Mogelijke auteursrechtenschending. Letterlijk overgenomen van een andere site, maar wel vertaald. Behh (overleg) 22 aug 2014 15:21 (CEST)
  • Opmerking Opmerking De site: http://www.imdb.com/name/nm0695090/?ref_=ttfc_fc_cl_t
   • Opmerking Opmerking Op zo'n algemene uitspraak kan volgens mij geen copyright zitten. Neemt niet weg dat het artikel onder de maat is. Sikjes (overleg) 22 aug 2014 15:40 (CEST)
  • Opmerking Opmerking: duidelijk geen copyvio, wel werk in uitvoering. Deze nominatie doorgehaald en een nieuwe nominatie onderaan dit dagdeel geplaatst. Woodcutterty|(?) 22 aug 2014 15:59 (CEST)
 • Devinn Lane, - wiu -. Mevouw Lane heeft in 2006 twee prijsjes gewonnen, volgens mij zijn die prijsjes volstrekt NE, maar twee mod's willen graag via een editwar dat ik ze laat staan, nou dan graag alle prijsjes die deze wereldster sinds het begin van haar carrière heeft behaald (of gewoon al die wc-eend kul verwijderen, maar dat schijnt het vernietigen van encyclopedische informatie te zijn) (Voor de helderheid, er zijn nog een 100 tal van deze pornosterren met vergelijkbare prijsjes, ga ze nu maar niet allemaal nomineren) Peter b (overleg) 22 aug 2014 15:22 (CEST)
  • Geen geval van wiu en over haar encyclopedische relevantie is in 2006 al besloten. Sikjes (overleg) 22 aug 2014 15:36 (CEST)
   • Hoe zo geen wiu? Het lemma is sinds 2006 niet bijgewerkt, dat moet hoognodig gebeuren, in deze vorm onthouden we de lezer heel veel informatie, dat kan niet, dat mag niet, dat is doodzonde. Peter b (overleg) 22 aug 2014 16:02 (CEST)
  • Ik begrijp dat de heren door de hoge staat van opwinding niet in staat zijn dit lemma gewoon te lezen. Het is duidelijk dat een carrière van een actrice die in 2005 gestopt is, geen nieuwe awards meer zal opleveren, en dat we de lezer dus geen informatie onthouden want er zijn geen nieuwe films, geen nieuwe prijzen of - speciaal voor nominator of boven vermelde commentator - geen nieuwe standjes. Erg zwakke nominatie dus. 94.225.59.76 23 aug 2014 11:21 (CEST)
  • Ik begrijp dat voor jou een carrière enkel betrekking kan hebben op standjes waar een man opgewonden van kan raken? Een korte blik bij de buren leert dat mw na 2005 nog wel degelijk een carrière heeft gemaakt, maar wellicht niet opwindend voor de doorsnee man?Peter b (overleg) 23 aug 2014 21:49 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Het geboortejaar zegt al dat het bij die 2 prijzen gaat blijven. Op het internet zie ik ook dat ze vele keren ook genomineerd is voor prijzen, dat wil toch ook wat zeggen. Te snel genomineerd, er heerst momenteel een soort nomineerwoede, waar ik echt niet in mee ga. (ook van Prummel-lemma's)) Dat kan ook als hij weer terug is, maar goed, dat gaat niet over deze nominatie en nominator. Dit mag van mij gewoon blijven en een update zal niet zoveel meer opleveren, hoogstens nominaties voor prijzen. En hoewel ik niet altijd kijk naar andere wiki's, heb ik dit nu ook een keer gedaan. Wij zijn niet de enige met dit artikel en het is voldoende, dus geen wiu en ook geen ne. - Richard KiWi Overleg 23 aug 2014 13:48 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Mevrouw was m.i. 8 jaar geleden al NE, en is dat nog steeds. Dat mevrouw twee prijzen heeft gewonnen is leuk voor haar, maar gezien de enorme lijst aan prijzen die ieder jaar worden uitgereikt (en dan zijn er nog veel meer: zie hier, moet je wel heel erg je best doen (of juist niet) om géén prijs te winnen tijdens je carrière. Komt nog bij dat voor het "acteren" in een pornofilm nauwelijks vaardigheden gevraagd worden, en al helemaal geen acteeropleiding of-ervaring nodig is. Als mevrouw dan ook nauwelijks bekend lijkt te zijn, dan is ze NE. Pornosterren als Bobbi Eden, Jenna Jameson, Sasha Grey of die dikkerd Ron Jeremy mogen een artikel, maar 13 in een dozijn pornosterren hebben in een encyclopedie weinig te zoeken. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 23 aug 2014 17:33 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - 2 AVN award gewonnen. De AVN award is de hoogste prijs in het vakgebied, wat betekent dat dit een persoon is die het hoogste niveau heeft bereikt binnen het vakgebied. Bovendien een groot vakgebied met honderden miljoenen kijkers. Penthouse pet of the month, penthouse is een groot en bekend tijdschrift, ook bij het algemene, niet pornografisch bekend publiek. Het feit dat je een "opleiding" voor iets nodig hebt zoals LeeGer schijnt te opperen is geen reden voor encyclopedische waarde, en ik begrijp dan ook niet waarom dat er bij gehaald wordt. De meeste acteurs hebben geen opleiding. Arnie Schwarzenegger, Jackie Chan, etc. LeeGer stelt dat het moeilijk is om geen prijs te winnen in porno en verwijst naar de lijst van enkele tientallen AVN award onderwerpen. Met miljoenen pornoacteurs betwijfel ik dit ten zeerste. Er zijn tienduizenden "gewone prijzen" voor acteurs. Veel meer dan pornoprijzen. Met dezelfde logica zou het bijna onmogelijk moeten zijn om geen prijs te winnen als acteur. Subject heeft twee keer de hoogste prijs in het vakgebied, mijns inziens niet 13 in dozijn. -- Taketa (overleg) 24 aug 2014 09:27 (CEST)
   • Taketa stelt hier dat er tienduizenden prijzen zijn voor gewone acteurs. Tienduizenden zijn er wel heel erg veel. Kan Taketa dat ook met bronnen aantonen? Of is die bron zijn eigen duim? Maar Taketa wil hiermee dus zeggen dat een prijs winnen niet zoveel voorstelt, er zijn er immers enorm veel. Verder leest Taketa niet, want ik stel een opleiding niet als vereiste. Ik heb het over acteeropleiding of -ervaring, oftewel het een of het ander. Arnie Schwarzenegger en Jackie Chan hebben wellicht geen opleiding, maar blijkbaar wel zoveel talent dat ze er enorm bekend mee zijn geworden. Iets wat van mevrouw Devinn Lane niet echt gezegd kan worden. Zo geeft Google 30.900.000 resultaten voor Arnold Schwarzenegger en slechts 461.000 voor mevrouw Lane. Wat niet zo verwonderlijk is, er zijn volgens Taketa immers miljoenen pornoacteurs. Oftewel het beroep is zo gewoon als dat van loodgieter. (ter vergelijking, voor Sasha Grey zijn dat er 11.700.000). Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 24 aug 2014 14:36 (CEST)
    Devinn Lane 457.000 is niet weinig. Voor vergelijk Categorie:Nederlands acteur. Ik begin bovenaan: Djamila Abdalla 4000, Mavis Acquah 73.000, Christel Adelaar3000, Philippine Aeckerlin 1000, Omar Ahaddaf 12.000. Veel succes om mensen met meer hits dan haar te vinden. Ik vind google hits niet het ultiem belangrijke, maar als je google hiots erbij wilt halen om aan te tonen dat deze persoon NE is, dan schiet je jezelf in de voet.
    Het aantal filmprijzen is zeer hoog. Ik schat duizenden of tienduizenden vanwege een korte rekensom. Hier staan 2800 filmfestivals [18]. Neem de Ghana Movie Awards, de meest gerespecteerde prijs in Ghana, of neem het gouden kalf. Beide meer dan 20 categorieen waarin men kan winnen. Neem 2800 prijzen met 20 categorieen en je hebt al 56.000 prijzen die op filmfestivals weggegeven worden. Daarom ga ik uit van tienduizenden filmprijzen voor acteurs.
    "Maar Taketa wil hiermee dus zeggen dat een prijs winnen niet zoveel voorstelt". Dat wil ik dus niet zeggen. Juist het tegenovergestelde. Ik wil zeggen dat de AVN award, met enkele tientallen categorieen, niet een "enorme lijst aan prijzen" is. Vergelijk de tientallen prijzen per jaar met de tienduizenden in de "normale" filmindustrie.
    "Oftewel het beroep is zo gewoon als dat van loodgieter." Noem de loodgieter met meer hits op google dan Ronald de Boer (ps, het antwoord is natuurlijk Mario.
    Overigens snap ik nog steeds niet waarom je opleiding erbij haalt. Encyclopedische waarde wordt niet bepaald aan de hand van opleiding of ervaring of zelfs talent. Het gaat om de waarde die men er aan hecht. Veel tv persoonlijkheden hebben geen opleiding, geen ervaring (sommigen zelfs geen talent). Het is geen argument voor of tegen en ik snap dus niet waarom je het het vermelden waard acht. Deze persoon is bekend, wereldwijd, op niveau Ronald de Boer, op niveau Marco Borsato. -- Taketa (overleg) 24 aug 2014 16:50 (CEST)

Toegevoegd 22/08: Deel 3[bewerken]

 • Jempi De Cooman - auteur - overgenomen van een site. Behh (overleg) 22 aug 2014 15:31 (CEST)
  • En van welke site dan wel? Mbch331 (Overleg) 22 aug 2014 15:33 (CEST)
   • http://www.imdb.com/name/nm0208099/?ref_=fn_al_nm_1 Behh (overleg) 22 aug 2014 15:39 (CEST)
    • Ten eerste dat er bij vermelden. Ten tweede, op filomgrafie (een lijst met films waarin iemand gespeeld heeft) kun je geen copyright claimen, omdat de vermelding op de aftiteling de eerste openbaarmaking is en kan je niet bij een latere openbaarmaking copyright gaan claimen. Mbch331 (Overleg) 22 aug 2014 15:51 (CEST)
  • Opmerking Opmerking: duidelijk geen copyvio, wel werk in uitvoering. Deze nominatie doorgehaald en een nieuwe nominatie onderaan dit dagdeel geplaatst. Woodcutterty|(?) 22 aug 2014 15:57 (CEST)
 • Grensdieren - weg/wiu - Stond als "expliciete propaganda" op de nuweglijst (?). ErikvanB (overleg) 22 aug 2014 15:37 (CEST)
  • Terug gewijzigd naar nuweg. Expliciete propaganda: Preventieve maatregelen treffen loont en zou collectief vastgelegd moeten worden in de wetgeving. Behh (overleg) 22 aug 2014 15:42 (CEST)
   • Teruggewijzigd naar weg. Hou nou eens op, dit is echt onzin. ErikvanB (overleg) 22 aug 2014 15:46 (CEST)
  • Geen nuweg, maar wel goed door Behh opgemerkt dat dit artikel duidelijk onder de maat is. Niet encyclopedisch geschreven en vraag me af of de term überhaupt bestaat en niet zelf verzonnen is. Sikjes (overleg) 22 aug 2014 15:58 (CEST)
   • U aangeboden door de ‎Technisch Commercieel Adviseur bij KAD Stichting Kenniscentrum Dierplagen.  Wikiklaas  overleg  22 aug 2014 16:13 (CEST)
    • Zelfs de beestjes die men ziet als men teveel gedronken heeft worden volgens auteur tot de grensdieren gerekend. Fred (overleg) 22 aug 2014 16:47 (CEST)
     • De term bestaat feitelijk niet. ErikvanB (overleg) 22 aug 2014 17:06 (CEST)
      • Daarom nu ook voorzien van een {twijfel}-sjabloon. Sikjes (overleg) 23 aug 2014 01:22 (CEST)
       • Wie googlet, komt het woord inderdaad tegen in twee andere betekenissen: grensdieren in de zin van dieren, meer specifiek konijnen, die leefden op het stuk niemandsland dat tientallen jaren de grens vormde tussen Oost- en West-Berlijn (en in een documentaire zo genoemd worden), en grensdieren in de zin van dieren die de mens zeer nabij staan, zoals apen en, volgens sommigen ook, vanwege hun vermeende intelligentie, dolfijnen. Het gebruik van het woord zoals dat hier geïntroduceerd wordt, is nieuw.  Wikiklaas  overleg  24 aug 2014 12:15 (CEST)
  • Citaat: "Alle grensdieren vormen een homogeen geheel die de tolerantiegrens van de mens (dreigen te) overschrijden." Onzinnig geschreven artikel over ongedierte. --Joostik (overleg) 23 aug 2014 09:14 (CEST)
   • Opmerking Opmerking - We worden hier onthaald op een forse verzameling open deuren. Veel van de tekst lijkt er vooral te staan als bladvulling, om het geheel wat cachet te geven, niet om te informeren. Voorbeeld is dat bij "insecten" werd uitgelegd wat insecten eigenlijk zijn (is inmiddels verwijderd) maar zelfde geldt ook voor "exoten", en voor het stukje onder "determinatie". Wat de status "beschermd" of "bedreigd" ermee te maken heeft, ontgaat me volledig, en lijkt ook weer vooral bladvulling. De essentie is dat er dieren bestaan die door hun interactie met mensen voor overlast kunnen zorgen. Voor die groep heeft iemand de term "grensdieren" bedacht. En die term lijkt inderdaad nu hier geïntroduceerd te worden. Dat strookt niet met de beginselen van de encyclopedie. De volgende stap was het attenderen op het particuliere initiatief "Omgaan met grensdieren" en het wijzen op de producten die via dat "initiatief" (eufemisme voor commercieel bedrijf) te verkrijgen zijn. Er zit een luchtje aan. Volgens mij ruik ik ratten. Hoe we die moeten bestrijden, weten we zelf wel.  Wikiklaas  overleg  23 aug 2014 12:50 (CEST)
 • Jempi De Cooman - werk in uitvoering - Artikel voldoet in deze vorm niet aan de conventies. Woodcutterty|(?) 22 aug 2014 15:57 (CEST)
  • wiu aangepakt, artikel uitgebreid, met bronnen onderbouwd. 94.225.59.76 23 aug 2014 13:23 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - was eerder op deze dagpagina ook al genomineerd en de nominatie is daar inmiddels doorgehaald. Erik Wannee (overleg) 25 aug 2014 10:30 (CEST)
 • Eddy Praet - werk in uitvoering - Artikel voldoet in deze vorm niet aan de conventies. Woodcutterty|(?) 22 aug 2014 15:59 (CEST)
  • Uitgebreid tot een beginnetje 94.225.59.76 23 aug 2014 13:43 (CEST)
 • Maurice De Grauwe - werk in uitvoering - Artikel voldoet in deze vorm niet aan de conventies. --Wiki13 overleg 22 aug 2014 16:26 (CEST)
  • uitgebreid tot een beginnetje 94.225.59.76 23 aug 2014 14:10 (CEST)
 • Wim De Witte - wiu - idem als hierboven. Sikjes (overleg) 22 aug 2014 16:30 (CEST)
  • uitgebreid tot een beginnetje 94.225.59.76 23 aug 2014 14:27 (CEST)

Toegevoegd 22/08: Deel 4[bewerken]

 • Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Noord-Friesland -NE- Een vereniging waaraan niets encyclopedisch te ontdekken valt. Wiki is geen verenigingenregister. Fred (overleg) 22 aug 2014 16:42 (CEST)
 • Peter Marichael -NE- Een opsomming van rolletjes of zoiets. Elkeen heeft een baan, een acteur niet uitgezonderd. Daarnaast ook sterk wiu. Zie ook bovenstaande nominaties, zoals Eddy Praet en vele meer. Fred (overleg) 22 aug 2014 16:55 (CEST)
  • Hoezo, de verdediger van geen-zwaan-kleeft-aan gaat nu zelf even vergelijken met andere lemma's? Als Fred het zelf doet mag het wel of zo? Wat met die nonsens van elk lemma op zichzelf dan? In elk geval, wiu is aangepakt, lemma is uitgebreid en met bronnen onderbouwd en hierdoor de twijfel over gebrek aan encyclopedische relevantie ongedaan gemaakt. 94.225.59.76 24 aug 2014 13:59 (CEST)
 • Tom Vermeir -NE- Zie boven. Fred (overleg) 22 aug 2014 17:08 (CEST)
  • NE is moeilijk houdbaar na aanvulling van het lemma en onderbouwing met bronnen over deze acteur met meerdere rollen in theater en televisieseries, en muzikant. Nu Tegen Tegen verwijderen 94.225.59.76 24 aug 2014 13:27 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - allemaal bijrollen of zelfs naamloze rollen en daarmee dus van geen enkel encyclopedisch belang. Dqfn13 (overleg) 24 aug 2014 13:39 (CEST)
  • Dus een solovoorstelling in het theater is een bijrol? Ik heb in het lemma terecht de nadruk op de theatercarrière gelegd, en de lijst van televisieseries verder niet in het lemma zelf opgenomen, met uitzondering van twee rollen die wel belangrijker waren: die in Rang 1 en Zuidflank. Aanvullend is er nog bekendheid van betrokkene als lid van A Brand. De kritiek was dat er eigenlijk geen lemma was, en enkel een lijst rollen. Nu is er een tekst, die de correcte accenten legt, en wordt er geoordeeld door naar de lijst te kijken? Tja. Sorry, dat hij niet al een minuut gedebuteerd heeft in het betaalvoetbal, want dan werd er NA EEN MINUUT geen vragen meer gesteld. 94.225.59.76 24 aug 2014 14:03 (CEST)
 • Paul Carpentier -NE- En die stroom (artikelen met opsomming van rolletjes) rijst al meer en meer. Fred (overleg) 22 aug 2014 17:18 (CEST)
  • wiu was dit, en dit werd aangepakt. Encyclopedische relevantie is nu wel duidelijk na uitbreiding. 94.225.59.76 23 aug 2014 16:57 (CEST)
 • Gert Portael - wiu, indien E - Berretta cardinalizia.png RJB overleg 22 aug 2014 17:34 (CEST)
  • Tegen, lemma bevat de vereiste drie feiten (zie ook de 1,000,000 artikelen over beestjes) en gaat over iemand met een aardig acteer-CV. 24.132.94.37 23 aug 2014 13:01 (CEST)
   • Die beestjes hebben miljoenen jaren bestaan, bestaan al miljoenen jaren of hebben nog miljoenen jaren te gaan. Een acteur (algemeen gesproken) is over 100 jaar misschien al niet meer bekend en zal dus zichzelf moeten bewijzen als zijnde van encyclopedisch belang. Dqfn13 (overleg) 24 aug 2014 13:50 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - wiu aangepakt, ernstig uitgebreid. Tekst gevoelig uitgebreid 94.225.59.76 23 aug 2014 16:35 (CEST)
  • Neutraal Neutraal - slechts een handje vol van de rollen lijkt van enige belang te zijn, merendeel is bijrollen of achtergrondrollen. Dqfn13 (overleg) 24 aug 2014 13:50 (CEST)
   • Ook hier, lees eens de nieuw toegevoegde tekst aub. Het merendeel van acteurs hebben vooral een theatercarrière en doen er wat televisieseries bij. Geen bezwaar die televisierollen op te lijsten (het levert meestal grotere bekendheid op dan theaterrollen), maar laat daar niet alleen het oordeel van afhangen. 94.225.59.76 24 aug 2014 14:06 (CEST)
    • Kijk even naar wanneer ik mijn opmerking geplaatst heb KvdH... De rollen van de toneelstukken worden niet eens met namen genoemd, er staat alleen dat het een "sterke rol" was... dat is toch echt een mening in plaats van een objectief feit. Dqfn13 (overleg) 24 aug 2014 14:24 (CEST)
    • Tegen Tegen verwijderen - Iemand hoeft niet superberoemd te zijn voor een lemma op Wikipedia. Er wordt teveel genomineerd de laatste tijd. - Richard KiWi Overleg 25 aug 2014 12:39 (CEST)
     • Het gaat niet over beroemd of niet beroemd, het gaat over of iemand voldoende encyclopedisch belang heeft... daar is twijfel over. Dqfn13 (overleg) 25 aug 2014 12:42 (CEST)
      • Als je jouw nominatie hierboven snel doorleest, lijkt dat wel zo. - Richard KiWi Overleg 25 aug 2014 14:30 (CEST)
       • Ten eerste is het niet mijn nominatie, ten tweede in mijn commentaar heb ik het er over dat het voornamelijk bijrollen of zelfs achtergrondrollen gaat. Dergelijke rollen zijn doorgaans niet echt van encyclopedisch belang. Dqfn13 (overleg) 25 aug 2014 14:44 (CEST)
 • Selecteq Schaatsteam - ernstig wiu - Berretta cardinalizia.png RJB overleg 22 aug 2014 17:36 (CEST)
  • Exact diezelfde titel was net verwijderd. ErikvanB (overleg) 22 aug 2014 17:36 (CEST)
   • En nu was het sjabloon verwijderd. Ik word er een beetje moe van. ErikvanB (overleg) 22 aug 2014 18:24 (CEST)

Toegevoegd 22/08: Deel 5[bewerken]

 • Relativistische eenheden - wiu - Ik kom hier met mijn gymnasium-natuurkunde en -scheikunde niet uit. Het moet echt duidelijker worden, om voor de geïnteresseerde lezer begrijpelijk te zijn. Erik Wannee (overleg) 22 aug 2014 18:07 (CEST)
  • Atheneum-natuurkunde en -scheikunde hielp ook niet. De eerste twee zinnen zijn echter wel duidelijk en begrijpelijk geschreven. ErikvanB (overleg) 22 aug 2014 18:34 (CEST)
  • Ik zie geen enkel probleem, met mijn universiteitsnatuurkunde Knipogende smiley. Scheikunde heeft er weinig mee te maken, overigens. De eerste twee zinnen lijken me inderdaad geen probleem, hooguit kunnen een paar dingen wat explicieter worden gemaakt. Paul B (overleg) 22 aug 2014 20:57 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Artikel klopt. Er bestaat een eenhedenstelsel waarin c = 1 wordt genomen, zie bijvoorbeeld [19] en zie ook [20]. Enige extra uitleg voor de geïnteresseerde leek is wel gewenst. Fred (overleg) 22 aug 2014 21:10 (CEST)
   • Het artikel zal vast wel kloppen. Maar mij wordt uit het artikel totaal niet duidelijk waarom Planck-eenheden niet gebruikelijk zijn als gravitatie geen rol speelt. Hebben die eenheden dan alleen nut als gravitatie wèl een rol speelt? En waarom dan? En wat is nou het principiële verschil tussen Planck- en relativistische eenheden? Ik zie allerlei symbooltjes waarvan mij totaal niet duidelijk is waar die voor staan; het wordt nergens uitgelegd. Zo kan ik ook wel stellen dat w/ὥ+r=257, en dat klopt ongetwijfeld ook. Maar zonder een toelichting is het een betekenisloze formule. Erik Wannee (overleg) 24 aug 2014 14:23 (CEST)
  • Ik heb het artikel verbeterd en een referentie toegevoegd. Ook heb ik in het artikel Planckeenheden toegevoegd welke constanten daar de waarde 1 hebben. Dat was daar niet duidelijk zodat het verschil met relativistische eenheden lastig na te gaan was. Rwbest (overleg) 24 aug 2014 15:03 (CEST) RWBest
   • Ik wacht rustig af of het ooit begrijpelijk wordt. Toevallig weet ik dat met c vaak de lichtsnelheid wordt aangeduid (staat hier nergens gedefinieerd), maar was er in hemelsnaam met \hbar\ , met \epsilon_0 en met \mu_0 bedoeld wordt.... Geen flauw idee. En ik moet eerlijk toegeven dat ik geen zin heb om dat in die referentie op te gaan zoeken. Erik Wannee (overleg) 24 aug 2014 17:40 (CEST)
 • My Mad Fat Diary - slechte vertaling - )°///< (overleg) 22 aug 2014 18:55 (CEST)
 • Wilhelm von Thoma - 2 weken extra zodat het op basis van interwiki's nog verder verbeterd kan worden. De intro klopt al niet helemaal. Volgens interwiki's was hij geen generaal tijdens de WOI en de Spaanse Burgeroorlog Mbch331 (Overleg) 22 aug 2014 20:45 (CEST)
 • A.D.S.K.V. Slagvaardig NE, bronloos MatthijsWiki (overleg) 22 aug 2014 22:25 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Een 100% NE vereniging, waarvan zelfs het (interne) competitieschema ons niet wordt bespaard. U aangeboden door de vereniging zelve. Hoort op de eigen website thuis, Wiki is geen aanplakzuil. Fred (overleg) 22 aug 2014 22:36 (CEST)
   • Het was niet mijn bedoeling om Wikipedia als aanplakzuil te gebruiken. Ik ben van mening dat iedere sportclub, ongeacht welke sport, evenveel recht heeft om een pagina te hebben. In principe begrijp ik ook wat U bedoelt met 'reclame maken' voor de vereniging, maar als het op de huidige manier niet juist is: kan iemand mij dan tips geven over hoe de pagina wel correct zou zijn? Mocht dit niet het geval zijn, dan mag de pagina verwijderd worden..... Met vriendelijke groet Tim – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 217.122.22.154 (overleg · bijdragen)
    • @Tim, We praten bij Wiki niet over recht heeft om een pagina te hebben. U hebt het recht om een pagina te bezitten, namelijk uw eigen website. Niet u, maar de Wiki-gemeenschap beslist erover of uw sportclub encyclopedische waarde bezit. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 23 aug 2014 15:55 (CEST)
 • Luchthaven Gazipaşa -wiu- Lijkt wel een computervertaling of zoiets. Fred (overleg) 22 aug 2014 22:37 (CEST)
  • Dat is het waarschijnlijk ook, vandaar de "[2]" van de naar Google Translate meegekopieerde voetnoot in de tekst. ErikvanB (overleg) 22 aug 2014 23:05 (CEST)
  • En zoals je ziet, interne links kan je in vertaalmachines niet meevertalen, vandaar de onopgemaakte tekst. ErikvanB (overleg) 22 aug 2014 23:07 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - ondertussen herschreven, gewikificeerd en coördinaten en kaartje toegevoegd. Romaine 27 aug 2014 04:17 (CEST)
 • Wim Leys - Tabel is geen feit of tekst, daardoor te weinig tekst om relevantie uit te kunnen halen. Meer uitleg over de zanger is dus gewenst. Werkt hij solo, met anderen, schrijft hij zelf, etc. Dqfn13 (overleg) 22 aug 2014 23:41 (CEST)
  • Tekst werd toegevoegd die wiu aanpakt, lemma uitbreidt en antwoord biedt op bovenstaande vragen. 94.225.59.76 23 aug 2014 17:13 (CEST)

Toegevoegd 23/08; te verwijderen vanaf 06/09[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 23/08: Deel 1 - a pornstar a day...[bewerken]

 • Eva Angelina, - wiu - a pornstar a day keeps the doctor away, om de lijst niet te veel te vervuilen zal ik slechts een pornstar per dag nomineren, een lijst met ne-prijzen moet óf weg óf bijgehouden, wat mij betreft weg, maar dan word ik geblokkeerd, dus dan maar zo. Peter b (overleg) 23 aug 2014 01:21 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen, een encylopedie hoeft niet actueel te zijn. Dit is beschadiging van de encylopedie, doordrukken van een eigen mening en zorgt niet voor een prettige werksfeer. Sjoerd de Bruin (overleg) 23 aug 2014 01:25 (CEST)
  • Vals dilemma. Sikjes (overleg) 23 aug 2014 01:26 (CEST) PS. Ik ben overigens sowieso tegen het opnemen van pornosterren die geen grote bekendheid genieten buiten hun films.
   • Waarom zou een acteur bekendheid moeten genieten buiten haar films? Moet een schrijver bekendheid genieten buiten zijn boeken? Dat het porno betreft zou hier geen argument moeten zijn. --Joostik (overleg) 23 aug 2014 08:29 (CEST)
    • Een pornoster ~kan zich acteur noemen, maar is geen acteur, tenzij hij/zij in belangrijke speelfilms speelt. Fred (overleg) 23 aug 2014 16:39 (CEST)
    • Tegen Tegen verwijderen. Voetballers zijn ook niet bekend buiten de kring van voetballiefhebbers, dus waarom zouden pornosterren bekend moeten zijn buiten de kring van pornoliefhebbers? En als je alle artikelen wilt gaan verwijderen die niet worden bijgehouden, kun je waarschijnlijk een kwart van de de Nederlandse Wiki schrappen. Bijhouden is hier juist een van de zwakke punten. Overigens, wie durft met de hand op zijn hart te beweren dat die miljoenen artikelen over voetballers (de core business van de Nederlandstalige Wikipedia) allemaal up-to-date zijn en dat geen enkele daarvan intussen voor een andere club speelt of iets anders is gaan doen zonder dat dit in het artikel wordt vermeld? Sijtze Reurich (overleg) 23 aug 2014 10:10 (CEST)
  • @Sijtze, mijn nominatie is niet bedoeld als wegnominatie maar duidelijk als wiu.Ik heb geen zin in editwars met moderatoren, waaronder Sjoerddebruin, dat verlies je altijd. Ik erger me aan lijsten met onzin awards die men elkaar allemaal toekent, in de categorie beste borsten of best orgasm en meer van dat soort meuk. Beide moderatoren vinden die lijsten erg belangrijk want ze zijn zelfs bereid hun knopjes daarvoor in te zetten, van mij mogen ze allemaal weg,maar als ze blijven, en werkelijk belangrijk zouden zijn, dan moeten ze worden bijgehouden en niet ophouden op de dag dat zo'n niemendalletje werd aangemaakt. Peter b (overleg) 23 aug 2014 11:51 (CEST)
  • Ze heeft nog een award gehaald en die is nu door een collega toegevoegd. Het is trouwens geen evidentie dat acteurs en actrices prijzen blijven verzamelen. Carrières stoppen ook of worden minder succesvol. De hele sfeer van deze nominatie is ziekmakend. Zoals anderen hierboven al schreven, zo kan je alles nomineren. Zou het niet nuttiger zijn, zelf lemma's up to date te brengen en aan te vullen? 94.225.59.76 23 aug 2014 17:20 (CEST)
   • Ziekmakend? Gaat het wel goed met je? Ziekmakend is om vrouwen te beoordelen op hun pornografische kwaliteiten, maar dat idee zal jou te hoog gegrepen zijn. Peter b (overleg) 23 aug 2014 18:58 (CEST)
     • "Ziekmakend is om vrouwen te beoordelen op hun pornografische kwaliteiten". Dit is duidelijk een niet neutraal standpunt van de nominator over het onderwerp van pornoacteurs. Iemand die het hele onderwerp "ziekmakend" acht, is niet de juiste persoon om de bekendheid van een onderwerp op neutrale wijze te beoordelen. Het gaat hier niet over de politieke correctheid van een onderwerp maar de bekendheid en relevantie. -- Taketa (overleg) 24 aug 2014 09:13 (CEST)
      • Uiteraard is dat geen neutraal standpunt, daar gaat het echter niet om, het gaat er om of de vermelding van wc-eend prijzen in een encyclopedie thuis hoort. Als het ziekmakend is om die vraag aan de orde te stellen dan zijn we snel uitgepraat. Ik heb aangegeven dat ik steeds de hall of fame van het eigen clubje heb laten staan maar alle andere prijzen als ne wil verwijderen. We gaan bij voetballers ook geen lijstjes bijhouden van de meest onzinnige prijzen, speler van de maand, doelpunt van het weekeinde, dat soort lijstjes zou ik ook even rücksichtloss er uit snijden. Peter b (overleg) 24 aug 2014 11:07 (CEST)
       • Probleem is dat je niet de prijs nomineert maar de winnaar van de prijs. Zelfs als je denkt dat prijs "voetballer van het jaar" geen artikel dient te hebben ben je nu dus de voetballer die de best van het jaar is, wereldwijd, aan het nomineren. Iemand die meermaals voetballer van het jaar is. Er zijn duizenden artikels over normale voetballer, die nooit iets wonnen. En dan ten toppunt is de reden van nominatie dat de voetballer zo vaak voetballer van het jaar is geworden dat de lijst incompleet is en niet is bijgehouden. Lijkt me juist een reden om een artikel over deze voetballer te hebben. Maar dit is een porno acteur, en dus geldt normale logica niet meer. Het zal duidelijk zijn dat ik tegen de nominatie ben. Mvg, Taketa (overleg) 24 aug 2014 13:13 (CEST)
    • De hele filmindustrie is in hetzelfde bedje ziek, of gelooft u in de waarde van functioneel naakt in de betere artmovie? Alleen is dat laatste hypocrieter. Ik ken geen enkele van die pornosterren en wil er mijn geld niet aan geven, maar er morele bezwaren over hebben is er wel heel fel over. Dan moet je ook vragen durven stellen over de in detail beschreven wapensystemen, de snelheid en kracht van bepaalde racewagens voor de openbare weg, en - het kan niet anders - de gruwelijke gedachte dat al die superrijke voetbalclubs waar onnozele mannetjes tegen een balletje stampen voor obsceen hoge bedragen gefinancierd worden met bedenkelijke financiële kanalen, veelal met enorme overheidssubsidies (bewaking, gereduceerde sociale bijdragen, ...) en zoals in Spanje bleek, diende overheidsgeld om banken te redden na de laatste financiële crisis waar tekorten door sportsponsoring ontstonden. Als je porno te vies vindt, laat ons dan de hele voetbalreutemeteut ook uit WP bannen. 94.225.59.76 23 aug 2014 23:31 (CEST)
   • Nee, beste anonymus, niet de sfeer rond de nominatie is ziekmakend, maar ziekmakend is het idee dat je alles, al is het nog zo banaal, maar in een encyclopedie kunt en moet plempen. Een encyclopedie is er om kennis te delen. Vergelijking met die voetballers (waar ik óók niet erg dol op ben) heeft trouwens geen zin, aangezien elk artikel op zichzelf wordt beoordeeld, dit teneinde zwaan-kleef-aan effecten te voorkomen. Trouwens, waarom maakt u geen account aan maar meent u wel aan de Wiki-gemeenschap te gebieden wat er niet, en vooral wat wél, in een encyclopedie thuishoort, op straffe van schadelijkheid voor uw gezondheid? Fred (overleg) 23 aug 2014 21:08 (CEST)
    • Zolang als jij met "elk artikel op zichzelf" en "zwaan-kleef-aan" afkomt is elk gesprek toch onmogelijk. Hoe kan je ooit een gesprek hebben over relevantie, over gelijkberechtiging, over normen en regels, over redelijkheid als je niet kan vergelijken. Ik heb een account, dat weet u toch ook. En als ik een agressieve pusher probeerde af te stoppen werd ik geblokkeerd. Tja, dan zonder account. Elk artikel op zichzelf en geen zwaan-kleef-aan verhindert elke objectivering van de beoordelingsspagina's. Vanuit ook de overtuiging dat je een bijdrage moet beoordelen los van wie die toevoegt. Er passeert hier veel te veel omdat men de vriendjes en de oude garde niet tegen de haren wilt strijken. 94.225.59.76 23 aug 2014 23:31 (CEST)
  • Doe je morgen eens een acteur uit de homo-scene, en/of een zwarte actrice? Anders gaat het er op lijken dat je ze er speciaal op uit zoekt. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Edoderoo (overleg · bijdragen) 23 aug 2014 23:15‎
   • Over die voetballers ben ik begonnen. Ik heb echter mevrouw Angelina niet vergeleken met een voetballer. Ik ben ingegaan op de twee argumenten voor verwijdering, die naar mijn mening geen hout snijden. 1. Ze is buiten de kring van pornoliefhebbers niet bekend. Kan kloppen. Ik had ook nog nooit van haar gehoord voordat ze op deze lijst opdook. Maar, zo heb ik betoogd, ook al die voetballers waar men hier zo'n belang aan hecht, zijn buiten de kring van voetballiefhebbers niet bekend. Echt waar, ik heb net een willekeurige voetballer opgezocht: Danny van den Meiracker. Als niet in voetbal geïnteresseerde had ik tot voor een paar minuten nog nooit van de man gehoord. Echt niet. 2. Het artikel over mevrouw Angelina wordt niet bijgehouden. Dat geldt, zo heb ik betoogd, voor een heleboel artikelen hier. En, zo vroeg ik me af, worden al die artikelen over voetballers wel bijgehouden? Ik durf te wedden van niet. Het is dan misschien niet geoorloofd om mevrouw Angelina te vergelijken met een voetballer, maar het is toch wel geoorloofd te vragen waarom zij bekend moet zijn buiten haar eigen wereldje en bijgehouden moet worden, en een voetballer niet. Sijtze Reurich (overleg) 24 aug 2014 01:46 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - als auteur - De AVN award is de hoogste prijs binnen het vakgebied. Een vakgebied met honderden miljoenen kijkers. "een lijst met ne-prijzen moet óf weg óf bijgehouden": Ten eerste E-prijzen, ten tweede is het bijhouden van een prijzenlijst goed, maar niet een reden ter verwijdering. Je verwijdert een acteur niet omdat die een nieuwe prijs heeft gewonnen. Subject is winnaar van de hoogste prijs in het vakgebied. Enig oordeel over het onderwerp van porno behoort de neutrale encyclopedieschrijver niet te beinvloeden. Men dient neutraal te kijken naar de bekendheid van deze persoon en deze persoon heeft meermaals de hoogste prijs in eigen vakgebied behaalt. -- Taketa (overleg) 24 aug 2014 09:09 (CEST)

Toegevoegd 23/08: Deel 2[bewerken]

 • Scorende Jongens - ne - promotint pagina voor een jaarlijks zomervoetbalkamp. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 23 aug 2014 07:34 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen, Pagina is opgemaakt op 23-08-2014 om 01:30. In verband met de tijd is besloten om de pagina de volgende dag verder af te maken. Helaas vond MoiraMoira dat niet goed en vond dat wij in de nacht door moesten gaan met het volmaken van de pagina. Omdat deze dus niet volledig was is deze op de nominatie gezet om verwijderd te worden. Ten onrechte en de pagina zal volledig ingevuld zijn op 23-08-2014 om 15:00 uur. Hopelijk dat deze pagina van de lijst af wordt gehaald want het is absoluut geen organisatie voor jaarlijkse zomervoetbalkampen (gelijk genomineerd tot meest slecht uitleg van de organisatie [Scorende Jongens] in de geschiedenis. Dom, vlug en zonder ook maar enige research zo beoordeeld.--Evon1994 23 aug 2014 11:42 (CEST)
   • Voor Voor verwijderen Het is een nieuwe organisatie met landelijke ambities (aldus aanmaker op de OP van MoiraMoira). Dus is het een lokaal initiatief en daarme NE. En de research hoeft de nominator niet te doen, relevantie moet blijken uit het artikel. Niet door er nog informatie bij te gaan zoeken. Mbch331 (Overleg) 23 aug 2014 11:50 (CEST)
    • Hallo, Evon1994, als je even moet stoppen met het artikel, maar nog niet klaar bent, kun je er Meebezig boven zetten, tussen dubbele accolades. Dan weet iedereen dat het artikel nog niet zijn definitieve vorm heeft. Sijtze Reurich (overleg) 23 aug 2014 19:29 (CEST)
   • Voor Voor verwijderen Prima tekst voor de eigen website. Nobele stichting zonder herkenbaar encyclopedisch belang. Kleuske (overleg) 24 aug 2014 11:40 (CEST)
 • Kempo - wiu - Onopgemaakt geheel na uitbreiding. "Dit was niet het leven dat onze jongen wilde leven. ... Onze monnik werd zo beroemd dat hij op een dag uitgenodigd werd aan het Hof van keizer Wu." enz. enz. Bronloos. ErikvanB (overleg) 23 aug 2014 15:05 (CEST)
  • Dit was vandaag al uitgebreid met allerlei kreten met hoofdletters en vetgedrukt en heb ik teruggedraaid en de gebruiker uitgelegd hoe het wel moet. Gebruiker maakt vervolgens een andere gebruikersnaam aan en doet ongeveer hetzelfde, maar dan iets minder ingrijpend. Ik zet het gewoon terug naar de oude versie. We gaan geen wiu op artikelen zetten omdat mensen iets toevoegen, lijkt mij. - Richard KiWi Overleg 23 aug 2014 18:26 (CEST)
 • Carsom.nl - NE + reclame - Agora (overleg) 23 aug 2014 14:17 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen En ook al de grootste en óók al genomineerd voor één van de vele NE-prijsjes die de branche uitlooft (maar heeft 'm niet gekregen). Fred (overleg) 23 aug 2014 16:44 (CEST)
 • Chirimoto (district) - wiu - Na flinke poets: twijfel over inhoud, geen enkele bron. ErikvanB (overleg) 23 aug 2014 15:28 (CEST)
 • GlassBox -wiu- Mocht dit al E zijn, dan verdient dit veel te korte artikel schoonmaak en uitbreiding. Fred (overleg) 23 aug 2014 16:37 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Op zich zou het wel E kunnen zijn, alleen denk ik dat enkel SimCity gebruikmaakt van deze engine. In dat geval is het beter het artikel in te voegen bij SimCity (2013), aangezien er niet zo veel over te vertellen is. Dinosaur918 (overleg) 23 aug 2014 20:41 (CEST)
 • Pawshake -reclame- Reclame voor een één jaar bestaand NE-bedrijf, en daar vinden baasjes eenvoudig en veilig een tijdelijke dierenoppasser.... Fred (overleg) 23 aug 2014 16:42 (CEST)
 • Frank Brasser - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 23 aug 2014 17:03 (CEST)
 • Bryan camphens - Het artikel staat er al zo lang, dat ik het niet meer kan aanzien. Wiu als het al E is. Bronloos. ErikvanB (overleg) 23 aug 2014 19:51 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Pietje Bell heeft nu dus een eigen toko, waarvan hij CEO (what's in a name?) zegt te zijn. Fred (overleg) 23 aug 2014 21:10 (CEST)
 • Steen (rapper) -wiu- In de tekst staan nogal wat taalfouten. Fred (overleg) 23 aug 2014 21:32 (CEST)
  • z'n hele oeuvre staat op de lijst van morgen genomineerd waarmee dus ook twijfel aan z'n relevantie. - Agora (overleg) 24 aug 2014 19:11 (CEST)
  • Leek wel even door te breken maar waarschijnlijk is hij daar te controversieel voor. NU.nl en 3VOOR12 hebben wel eens over hem geschreven maar erg inhoudelijk is dat niet. 3VOOR12 noemde hem iemand voor de toekomst maar die toekomst is kennelijk nooit gekomen. Wel een opvallende vreemde eend. Kattenkruid (overleg) 26 aug 2014 13:32 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen, de rapper is met zijn televisie-optredens bekend genoeg om een artikel te krijgen. Hij is nu niet meer zo in het nieuws als een paar jaar geleden, maar we zijn hier juist op Wikipedia om de geschiedenis vast te leggen en niet om trends te volgen. Voor Voor het opknappen van het artikel, want het kan altijd beter (en als er onzin in staat, dan schrap je de onzin en laat je de kerngegevens staan). - FakirNLoverleg 30 aug 2014 00:54 (CEST)

Toegevoegd 24/08; te verwijderen vanaf 07/09[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 24/08: Deel 1[bewerken]

 • Stephan van Kappel - NE/REC/WIU - Ondermaats promotieartikel over een niet relevant persoon. Sikjes (overleg) 24 aug 2014 01:06 (CEST)
 • Bianca schoenmakers - reclame - niet neutraal Kattenkruid (overleg) 24 aug 2014 03:38 (CEST)
  • ik heb gisteren gezocht naar onafhankelijke bronnen, en die lijken er wel te zijn, maar dit is gewoon reclamefolder-praat, dat niet in een encyclopedie thuis hoort. ed0verleg 24 aug 2014 10:10 (CEST)
   • "Bianca Schoenmakers komt uit een paarden familie"... Lach Kleuske (overleg) 24 aug 2014 11:32 (CEST)
    • Daar heb ik ook al even om gehinnikt. Overigens lijkt me dat het artikel als het wordt opgeknapt, best mag blijven (dus, auteur, doe je best!). Sijtze Reurich (overleg) 24 aug 2014 12:24 (CEST)
  • Onzin, dit heeft niets te maken met reclame of propaganda. Ikzelf als auteur heb geen enkel belang of aandeel in de springsport en in het stuk over Bianca Schoenmakers noem ik haar biografie op en haar resultaten. Wat is het probleem? SHOWJUMPING (overleg) 24 aug 2014 14:55 (CEST)
   • Heel bot gezegd is het probleem dat dit een encyclopedie is en geen paardenblad. Dat houdt in dat de tekst encyclopedisch geschreven dient te zijn, en dat is het nu nog niet. Sikjes (overleg) 24 aug 2014 14:59 (CEST)
   • Dan kun je iedere biografie wel uit Wikipedia halen want die zijn per definitie niet Encyclopedisch. SHOWJUMPING (overleg) 24 aug 2014 15:17 (CEST)
    • Kijk hier maar even naar, hopelijk wordt het dan duidelijk. Sikjes (overleg) 24 aug 2014 15:38 (CEST)
 • Decanaat Lebbeke - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 aug 2014 10:46 (CEST)
  • Op zich denk ik dat een overzicht van parochies in een reservaat wel relevant is, maar misschien is het beter om een lijst te hebben met de parochies in meerdere decanaten. Romaine 27 aug 2014 04:45 (CEST)
 • Jan Bakker (marathonschaatser) - ne Yatti (overleg) 24 aug 2014 14:43 (CEST)
 • Ongelukslaan 13 - wiu - Opmaak mag verbeterd worden, en meer info is ook wel welkom zoals wie is de bedenker van dit bordspel Mbch331 (Overleg) 24 aug 2014 15:19 (CEST)
 • Scottish Women's Premier League - wiu Yatti (overleg) 24 aug 2014 16:12 (CEST)
 • Hans Plakke aka dr. Ska - ne - was drie jaar lang voorzien van twijfel-sjabloon, bij oppoetsen dit sjabloon weggehaald maar beide externe links werkten niet meer en objectieve bronnen over deze artiest waren via googlen niet (direct) te vinden. Ik kan daarom een aantal zaken in het artikel niet direct checken op juistheid. Al met al reden om te gaan twijfelen over de relevantie, niet alleen door het ogenschijnlijk ontbreken van bronnen maar ook omdat het artikel in het verleden door een gelijknamige account is aangepast resp. leeggehaald. Mogelijk is deze artiest net niet relevant genoeg voor een eigen artikel. Mvg, BlueKnight 24 aug 2014 16:23 (CEST)
 • Colin Ford - wiu - zeer rammelende vertaling vol fouten. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 24 aug 2014 16:39 (CEST)
  • Hallo, ik heb de vertaling lichtjes aangepast en gepoogd hem vlotter te maken. Ik vind niet onmiddellijk meer "fouten" in de tekst, indien gewenst kan ik het ook nog eens helemaal herschrijven maar ik denk niet dat dat nodig is, of toch? Vriendelijke groet, Rickie97 (overleg) 26 aug 2014 13:47 (CEST)
   • Ehm... "deze twee rollen leverden hem beide" en: "Zijn filmdebuut maakte hij als hij vijf was "; en: "2005 begon met een hoogstaande fotoshoot"; en: "een voorbereidende collegeschool." en de rest mag je zelf vinden. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 aug 2014 21:39 (CEST)
 • Wieze Beer Belgium -NE- Dit is geen brouwerij, dit is geen biermerk, maar dit is een firma die bier, dat in een andere brouwerij gebrouwen is, verkoopt onder een merknaam die ook van elders komt. Dit alles kan ook wel in het lemma Brouwerij Wieze worden vermeld, waar het ook te vinden is. Deze zojuist opgerichte firma is niet meer dan een verkoopkantoor, dat het merk gekocht heeft. Bevat ook reclame: compleet vernieuwd, kwaliteitsbier. Fred (overleg) 24 aug 2014 18:44 (CEST)

Toegevoegd 24/08: Deel 2[bewerken]

 • Muziek voor je moeder, Freakshow (album), Vocking Steenwaren, Muziek voor je moeder, Kadaverrap 2: Tot het ontbindt, De Vader, De verloren ziel van Steen de vader, Kadaverrap - Ew? - twijfel aan de relevantie van het volledige oeuvre van de op de lijst van gisteren genomineerd staande Steen (rapper) waarbij ofwel de relevante gegevens van uitgave ontbreken of er via Steen's eigen label Infected Records uitgegeven is en dus sprake is van een zelfuitgave. - Agora (overleg) 24 aug 2014 19:10 (CEST)
  • Ik begon me ook al zorgen te maken over die niet-aflatende stroom. – Niet echt in verdiept (nog). ErikvanB (overleg) 24 aug 2014 19:24 (CEST)
   • "De verloren ziel van Steen de vader" (want die kun je het makkelijkst koekelen): 70 zoekresultaten. ErikvanB (overleg) 24 aug 2014 21:48 (CEST)
    • En mocht Steen (rapper) verwijderd worden, wat ik niet zou betreuren, dan kan de verwijzing naar hem in de doorverwijzingspagina Steen ook tegelijk worden verwijderd. Fred (overleg) 25 aug 2014 11:24 (CEST)
    • Neutraal Neutraal, album-artikels hebben weinig meerwaarde, maar als ze op een officieel label zijn uitgekomen zijn toch al snel E. Artiest mag blijven, albums misschien ook, misschien niet. - FakirNLoverleg 30 aug 2014 00:59 (CEST)
 • Sjabloon:Navigatie Steen - Indien alle hierboven weg, dan deze ook weg. Daar is geen sjabweg voor nodig, lijkt me zo. Nieuw en uitsluitend gevuld met bovenstaand oeuvre. ErikvanB (overleg) 24 aug 2014 20:52 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Het grappige van dit sjabloon is dat daarop ook nog enkele vergelijkbare "grootheden" in dit genre worden genoemd. Op het lemma: Navigatie gemeente Nuenen ga ik ook maar invoegen: Vergelijkbare plaatsen: New York, Parijs enzovoorts.... Je moet maar durven. Fred (overleg) 25 aug 2014 10:53 (CEST)
  • Opmerking Opmerking dat gaat alleen via Wikipedia:Te beoordelen sjablonen en niet via deze lijst. Mag bij verwijdering van bovenstaande daar genomineerd worden. - Agora (overleg) 25 aug 2014 13:41 (CEST)
  • Nominatie is ongeldig, precies wat Agora zegt. - FakirNLoverleg 30 aug 2014 00:59 (CEST)
 • Nucleaire technologie - weg - Misleidende redirect naar kernfysica. Niet alle kernfysica heeft betrekking op nucleaire technologie, en het is ook slechts een deelaspect van die nucleaire technologie. Paul B (overleg) 24 aug 2014 20:27 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Ja, nucleaire technologie werd behandeld bij de faculteit werktuigbouwkunde, niet bij de faculteit technische natuurkunde, daar werd kernfysica behandeld. Fred (overleg) 24 aug 2014 22:30 (CEST)
 • UMTC -NE- Een lap trivia en werving omtrent een studievereniging met een kleinschalig karakter. Volstrekt niet interessant. Fred (overleg) 24 aug 2014 22:32 (CEST)
  • Het sjabloon linkte niet naar deze subpagina van Te Beoordelen Pagina's, waardoor ik dacht dat je het vergeten was hier te vermelden, daarom heb ik het op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140826 'alsnog' gedaan. (Overigens met een iets ander argument.) Net zag ik de vermelding hierboven pas, op welke plek zullen we verder praten? Bever (overleg) 26 aug 2014 09:22 (CEST)
 • Henk van de Pol -NE- Iemand die tegenwoordig een springstal runt en die een waslijst aan Grote Prijzen heeft gewonnen, waarvan een -toch nog ellenlange- selectie aan deze encyclopedie wordt toevertrouwd. Fred (overleg) 24 aug 2014 22:36 (CEST)
  • Ik zie geen enkele reden waarom een pagina als deze niet op Wikipedia thuis zou horen. We spreken hier over een van de topruiters van Nederland en dan is het gebruikelijk dat je een opsomming doet van de beste prestaties. Pagina's als deze zijn er velen, niet alleen over springruiters maar ook over andere sporters. Tevens staan zulke waslijsten er ook over tv-serie's en hun afzonderlijke afleveringen. Indien gewenst kan ik een klein waslijstje verschaffen van pagina's die gelijkwaardig zijn en waarvan de beste prestaties van die sporters worden opgenoemd.
   Zoals deze bijvoorbeeld. Zowel de Duitse als Nederlandse versie. https://de.wikipedia.org/wiki/Ludger_Beerbaum en https://nl.wikipedia.org/wiki/Ludger_Beerbaum SHOWJUMPING (overleg) 25 aug 2014 11:09 (CEST)
   • Vergelijking met andere pagina's heeft geen zin, daar elke pagina op zichzelf wordt beoordeeld. Dit teneinde zwaan-kleef-aan effecten te voorkomen. Fred (overleg) 25 aug 2014 11:25 (CEST)
   • Dan wil ik graag vernemen waarom het over een ruiter als Ludger Beerbaum wel geoorloofd is een lijst met overwinningen te plaatsen en bij Henk van de Pol niet. Objectief gezien bestaat het niet dat in gelijke gevallen er toch anders geoordeeld wordt.SHOWJUMPING (overleg) 25 aug 2014 11:44 (CEST)
  • Het wil maar niet doordringen om encyclopedisch te schrijven. ErikvanB (overleg) 26 aug 2014 19:30 (CEST)
   • Het wil maar niet doordringen dat een opsomming van de beste prestaties van een atleet bij uitstek valt onder encyclopedisch schrijven. In het geval Henk van de Pol is dit maar een hele kleine opsomming van het totaal aantal overwinningen die deze topruiter behaald heeft nationaal en internationaal. Alleen de overwinningen in de hoofdrubrieken van de desbetreffende concoursen zijn hier opgenoemd.SHOWJUMPING (overleg) 28 aug 2014 01:16 (CEST)
 • Indeed -reclame- Dit lijkt sterk op een sluikreclame die de Wiki-lezer in verbinding brengt met de hier behandelde website: De opties van de website zijn over de jaren uitgebreid. Zo heeft de website een CV bestand gekregen en kunnen bedrijven direct via Indeed vacatures plaatsen. Fred (overleg) 24 aug 2014 22:40 (CEST)
  • Heb deze zin verwijderd alhoewel het simpelweg de evolutie van de site probeert weer te geven (van eenvoudige zoekmachine naar een meer complexe website). Hopelijk is het artikel nu beter. De reactie om over één zin de hele pagina direct te verwijderen is wat overdreven? Overigens bestaat deze pagina in verschillende andere talen al lang en ook Monster.com heeft gewoon een pagina op de Nederlandse wiki.72.177.14.234 24 aug 2014 23:02 (CEST)
   • @Anonymus. Nee hoor, zo werkt het niet. Dat ook een andere firma gewoon een pagina heeft doet niet ter zake daar elk artikel op zichzelf wordt beoordeeld, dit ook teneinde zwaan-kleef-aan effecten te voorkomen. U hebt ongetwijfeld bindingen met het bedrijf en tracht met dit artikel niet alleen naamsbekendheid te genereren, doch de lezer ook de weg te wijzen naar deze commerciële webpagina's. Wiki is daar echter niet voor bedoeld. Fred (overleg) 24 aug 2014 23:17 (CEST)
    • Dat ik binding heb met het bedrijf is duidelijk (als "anonieme" gebruiker is mijn IP is openbaar, elke gebruiker kan die dus gewoon traceren en dit vaststellen), echter ik streef hier een neutraal artikel neer te zetten. Ik heb daardoor bijvoorbeeld specifiek een poging gedaan tot het gebruiken van zo neutraal mogelijke referenties en bewoordingen. Ook is de inhoud niet wezenlijk anders dan de Indeed artikelen die op de andere wikipedia sites zijn aangemaakt (bijv. de Engelse site). Daarnaast gebruiken miljoenen Nederlanders elke maand deze website, de site is daarom wel degelijk noemenswaardig en wikipedia maakt gezien het zeer grote aantal bezoekers van de website verder geen wezenlijk verschil wat betreft naamsbekendheid of verkeersstroom. Wat ik met deze pagina probeer te bereiken is simpelweg op neutrale wijze enige informatie te verschaffen over het bedrijf voor diegene die daar interesse in heeft. Veel mensen gebruiken wikipedia nu eenmaal voor het zoeken naar informatie en ik probeer simpelweg aan deze vraag te voldoen. Als er aanpassingen noodzakelijk zijn dan ben ik bereid deze te maken, en u kunt zelf als wikipedia gebruiker natuurlijk ook gewoon de pagina bewerken, in plaats van simpelweg verwijdering aan te vragen en het verder daarbij te laten. Ik verzoek u dan ook vriendelijk om met suggesties te komen hoe de pagina te verbeteren.72.177.14.234 24 aug 2014 23:59 (CEST)
 • Lijst van windmolens in Nord-Pas-de-Calais -wiu- Natuurlijk moet dit artikel niet weg, maar we moeten ons er rekenschap van geven dat de regio Nord-Pas-de-Calais binnenkort niet meer bestaat. Er vindt namelijk een drastische reorganisatie van de regios plaats, waarbij -onder meer- Nord-Pas-de-Calais samen met Picardië een nieuwe regio zal vormen (mogelijk Flandre-Artois-Picardie geheten). Dit betekent dat de lijsten per regio zullen moeten worden samengevoegd dan wel gesplitst naar departement, omdat Nord-Pas-de-Calais dan geen entiteit meer zal zijn. Hetzelfde geldt voor de andere regio's met uitzondering van Bretagne. Fred (overleg) 24 aug 2014 23:26 (CEST)
  • Deze lijst lijkt me dan toch niet de juiste plek om dit aan de orde te stellen. Als 'binnenkort' niet 'binnen twee weken' betekent, is er voor deze lijst nu in ieder geval geen taak weggelegd. Wat wél heel handig zou zijn, is om het artikel Regio's van Frankrijk aan te vullen met deze (binnenkort) actuele informatie (al komt er uit het Franse artikel een vrij warrig beeld naar boven, en is me niet duidelijk wat er nu wel en niet definitief is). Voor een praktische aanpak van de zojuist genomineerde pagina zou je een berichtje kunnen achterlaten op Overleg Wikipedia:Wikiproject/Molenproject, wellicht dat een van de 'gewiekte' collega's daar nog weleens kijkt. Paul B (overleg) 24 aug 2014 23:40 (CEST)
   • Ja, ik was in Frankrijk en er werd in de pers heel wat gesteggeld over de regionale herindeling. Vele combinaties werden daar besproken en uiteindelijk rolde er een definitieve versie uit de bus, waarbij het aantal regio's van 27 naar 13 wordt teruggebracht. Je hebt gelijk dat die lijst niet de juiste plek is, maar ik weet niet hoe ik het anders moet doen. Het zal binnenkort een probleem worden, want de herindeling is definitief. Ik zal in elk geval jouw raad opvolgen, maar het probleem speelt natuurlijk niet enkel bij molens. Fred (overleg) 25 aug 2014 00:03 (CEST)
    • Ah, dus de 13-regio's-variant is de definitieve. Helaas is er hier geen francofielencafé à la Wikipedia:Ruslandcafé De Samogon, maar misschien kunnen we ons met Wikipedia:De Nulmeridiaan in verbinding stellen. Omdat op heel veel artikelen de regio wordt genoemd, kan het nogal een klus worden, in het bijzonder als er niet alleen regio's fuseren maar er ook worden opgesplitst (want dan is het ook al niet zo heel makkelijk om er een bot op los te laten). Maar punt 1 is erachter komen wanneer deze hele santenkraam daadwerkelijk wordt ingevoerd. Paul B (overleg) 25 aug 2014 00:34 (CEST)
     • Dat is nog een kwestie van afwachten. In de Franse pers verschijnen deze dagen redelijk veel artikelen over de zogenaamde réforme territoriale. De status ervan is die van een voorstel, dat publiekelijk ter discussie staat. Politiek is hierover nog niet besloten, laat staan dat duidelijk is, wat per wanneer gaat worden veranderd. Fred roept hier voor zijn beurt, deze hervorming kan nog wijzigen in de aankomende maanden, het is ook mogelijk dat het voorstel wordt afgekeurd. 82.174.116.230 25 aug 2014 01:04 (CEST)
      • Best denkbaar, de Franse politiek is onvoorspelbaar. Toch kreeg ik uit de Franse pers sterk de indruk dat de hervorming een fait accompli was, de discussie ging over wie met wie, maar ook daar heb ik het definitieve schema van de herindeling voor mijn neus gehad. Zie daarvoor bijvoorbeeld [21]. Nog wat gesteggel over naamgeving, hoofdstad enzovoort zal wel volgen. De datum van invoering ken ik niet. Dus heb ik niet zozeer voor mijn beurt geroepen, als wel op dit fenomeen gewezen. Fred (overleg) 25 aug 2014 10:57 (CEST)
       • Dat is een verkeerde indruk. Lees dit svp eens inle Figaro, uiteraard lijkt het op Hollande's website koek en ei, daar moet je ook niet zijn om de ins en outs te lezen. 82.174.116.230 25 aug 2014 17:33 (CEST)

Toegevoegd 25/08; te verwijderen vanaf 08/09[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 25/08: Deel 1[bewerken]

 • The Pietels - ne - dingetje van 3 fans - )°///< (overleg) 25 aug 2014 08:49 (CEST)
  • Ook de duistere krachten gaan het artikel niet redden. Kattenkruid (overleg) 25 aug 2014 08:59 (CEST)
   • The Pietels brengen geregeld nieuwe muziek uit. Met een vaste en omvangrijk aantal volgers op Facebook overtreffen zij menig Nederlandse artiest die wel vermeld staan op Wikipedia. Het ontgaat mij waarom The Pietels geen bestaansrecht zouden hebben op Wikipedia. Graag uw reactie. Met vriendelijke groet.25 aug 2014 10:55 (CEST) – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Tevm (overleg · bijdragen)
   • Mijn reactie hebt u alvast: Voor Voor verwijderen want NE. Fred (overleg) 25 aug 2014 11:01 (CEST)
 • BOGIN - Bond van de Generieke Geneesmiddelenindustrie Nederland -NE- Een lemma ter naamsbekendheid van een branche-organisatie, ongetwijfeld door de bond zelf aangemaakt. Bevat de kale doelstellingen, de lijst van leden en een hoop trivia. Daartoe dient echter de eigen website, want Wiki is geen aanplakzuil. Fred (overleg) 25 aug 2014 11:01 (CEST)
  • Geachte heer Lambert, Wij hebben het stuk op Wikipedia gezet voor Bogin. Als u in de Nederlandse Wikipedia zoekt, vindt u op de pagina's over 'generiek geneesmiddel', 'preferentiebeleid' en 'Farmaceutische industrie' al de naam Bogin. Vandaar dat wij zelf een pagina hebben aangemaakt. Ook andere (belangen)organisaties binnen de farmacie hebben een 'eigen' Wikipedia zoals de KNMP en als ik goed zoek ook farmaceuten zelf, zoals Bayer. Uit ervaring weten wij dat de materie rond geneesmiddelen, zowel specialité als generiek, complex is. Vandaar dat wij uitleggen (met gebruikmaking van vele 'interne' Wikipedia-links) wat generiek, biosimilars etc. zijn. Heeft wellicht suggesties/aanvullingen voor ons om de pagina dusdanig aan te passen dat u uw nominatie om de pagina te verwijderen teniet doet? Met vriendelijke groet – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 94.210.138.253 (overleg · bijdragen) 25 aug 2014 11:51 (CEST)
   • Geachte anonymus. Verwijzen naar andere artikelen heeft geen zin, daar elk artikel op zichzelf wordt beoordeeld. Dit teneinde zwaan-kleef-aan effecten te voorkomen. Fred (overleg) 25 aug 2014 12:37 (CEST)
    • Geachte heer Lambert, Heeft u suggesties voor ons om de pagina dusdanig aan te passen, zodat hij kan blijven bestaan? Immers op andere pagina's wordt Bogin ook genoemd... Met vriendelijke groet, – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 94.210.138.253 (overleg · bijdragen) 25 aug 2014 13:00‎
  • Wat aan gewikifieerd (vooral herhalingen geschrapt), daardoor wat neutraler gesteld; links (BOGIN in andere artikels) naar deze pagina mogen nog beter. Ik zie niet wat er mis is aan een artikel over een overkoepelende organisatie in de farma-industrie. Bouwmaar (overleg) 25 aug 2014 15:44 (CEST)
   • Geachte Bouwmaar, Dank. Heb zojuist de verwijzingen binnen Wikipedia verbeterd. Heeft u nog meer suggesties? – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 94.210.138.253 (overleg · bijdragen) 26 aug 2014 09:15‎
 • Gemeente Belangen Zandvoort -reclame- Daar gaan we weer: De partij zegt dat zij de enige lokale partij in Zandvoort is die zich inzet voor álle inwoners. Let op dat accentje boven de a. Dit is dé truc om een mening tot een feit te transformeren, want het is een feit dat deze partij dit van zichzelf zegt. Men noemt een dergelijke zin wel een Wc-eendje. Overigens heeft aanmaker geen reclame-bedoelingen, maar de tekst komt over als reclame Fred (overleg) 25 aug 2014 11:06 (CEST)
 • Type een nog niet bestaande pagina-titel - ne - Wikipedia is geen plaats om plannen voor buurten te dumpen, en de titel klopt niet. Behh (overleg) 25 aug 2014 11:09 (CEST)
 • Pepperstreet -NE- Reclame voor een NE-bandje, vriendenclubje. Fred (overleg) 25 aug 2014 11:20 (CEST)
  • Voor Voor (uiteraard, zou ik haast zeggen). ErikvanB (overleg) 25 aug 2014 13:34 (CEST)
 • Syrische Revolutionaire Front wiu/oo/ew?taalfouten Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 25 aug 2014 11:38 (CEST)
  • Opmerking: Ik heb vorige keer al "Vrije Syrische Leger" hernoemd naar Vrij Syrisch Leger en nu zie ik weer "Syrische Revolutionaire Front". Even hernoemen dus als het behouden wordt. ErikvanB (overleg) 25 aug 2014 12:23 (CEST)
 • Rojava wiu/vaag/bronloos Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 25 aug 2014 11:42 (CEST)
 • Knotsbal - bronloos, lijkt eigen onderzoek. MatthijsWiki (overleg) 25 aug 2014 13:33 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Hadden we onlangs ook al niet die Studenten Knotsbal Vereniging genomineerd? Fred (overleg) 25 aug 2014 18:19 (CEST)
 • Ike picone - ne - Persoon heeft geen encyclopedische waarde en er zitten stukken promo tussen. Behh (overleg) 25 aug 2014 14:14 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Deze ZP van NE-persoon bevat ook een heleboel voor de leek onbegrijpelijke kreten die nadere uitleg behoeven. Fred (overleg) 25 aug 2014 16:06 (CEST)
 • XL Studenten Uitzendbureau - reclame. BlueKnight 25 aug 2014 15:45 (CEST)

Toegevoegd 25/08: Deel 2[bewerken]

 • Erik Lieshout - Ew? - relevantie blijkt onvoldoende en ook niet geheel neutraal - Agora (overleg) 25 aug 2014 15:01 (CEST)
  • Voor mij en alle andere Revianen is het al genoeg dat hij een documentaire met Reve als verteller heeft gemaakt. Dat maakt hem dan net even interessanter dan de doorsnee man met baan. Dus uit naam van Alle Reveliefhebbers en -vorsers zeg ik Tegen Tegen verwijderen. Niet tobben! Balko Kabo (overleg) 26 aug 2014 16:51 (CEST)
  • Bovendien heeft hij een bekroonde korte film met Rutger Hauer gemaakt. Wat mij betreft dus ook encyclopediewaardig. Tegen Tegen verwijderen Sindala (overleg) 27 aug 2014 10:46 (CEST)
 • Puteanuscollege - Ew? - onvoldoende relevante zaken voor school, alleen naamsduiding en een fusie. - Agora (overleg) 25 aug 2014 15:04 (CEST)
 • Gsm-parkeren - ne/handleiding. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 25 aug 2014 15:47 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - ik acht het onderwerp zeker E omdat het een hele eigen manier van betalen is geworden en alleen maar verder groeit. Wel kan het artikel een opknapbeurt gebruiken. Er ontbreekt ook aardig wat informatie in. Romaine 26 aug 2014 08:36 (CEST)
 • Alloo bij de Wegpolitie - wiu/toekomstmuziek Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 25 aug 2014 18:06 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - "Alloo bij de Wegpolitie is een nieuw programma op VTM. (...) Het zal in het najaar van 2014 op het scherm verschijnen." Dat zet je maar in de programmagids, daar zijn we niet voor. Strikt genomen kan je van een programma dat nog nooit is uitgezonden ook niet beoordelen of het E en relevant is. En als het onverhoopt nooit wordt uitgezonden? Of als de serie na één aflevering wordt stopgezet omdat er bijna niemand heeft gekeken? – Wat in elk geval niet E is, is de huidige inhoud, die ons niet veel meer vertelt dan wie het programma presenteert. Nou zeg, is me dát wat! ErikvanB (overleg) 25 aug 2014 22:51 (CEST)
 • Etc. -weg- Een onopgemaakte ZP voor een NE-studievereniging die op studenten is gericht. Volgen nog meer open deuren, trivia en NE-namen. Uit de kromheid der zinnen krijgt men niet het idee dat het om taalstudenten gaat: De studievereniging is opgericht met als doel om een platform voor alle jaren studenten te zijn die er voor zorgt om leerzame en leuke activiteiten te organiseren mede als het contact tussen de studenten onderling te vergroten. Fred (overleg) 25 aug 2014 18:16 (CEST)
  • Aanmaker verwijderde het sjabloon en maakte de zinnen iets minder krom. Het sjabloon uiteraard werd weer teruggeplaatst want het onderwerp is en blijft NE en de inhoud is nog steeds een bedroevende ZP. Fred (overleg) 25 aug 2014 18:43 (CEST)
 • Giordano Fautngiljanan -wg- 100% NE en bovendien onopgemaakte zelfpromo. Eerst studie afmaken. Fred (overleg) 25 aug 2014 19:15 (CEST)
 • Theodotus van Antiochië - wb - JurgenNL (overleg) 25 aug 2014 20:11 (CEST)

Toegevoegd 25/08: Deel 3[bewerken]

 • The Great Khali - wiu - Machineachtige vertaling en ik heb een angstig vermoeden dat hij niet de enige professioneel worstelaar zal zijn. Ik heb het eerste stukje al wat verbeterd (zie hier), maar naar beneden dwalend zie ik nog dingen als "Tijdens de Draft 2007 werd Khali als eerste naar de SmackDown-brand verzonden" (met UPS zeker). Kijk maar even over 14 dagen of het goed genoeg is om te behouden. De andere worstelaars mogen ook wel weer eens nagelopen worden. ErikvanB (overleg) 25 aug 2014 21:15 (CEST)
 • De DrugLijn - reclame voor een organisatie. De zin Deze organisatie overkoepelt het merendeel van de Vlaamse instellingen die werken rond de thematiek van alcohol, illegale drugs, medicatie en gokken. vertoont grote gelijknissen met de tekst op deze website en de zin Een team van vrijwilligers en betaalde krachten staat in voor de beantwoording van de vragen. vertoont grote gelijknissen met hetgeen op deze website staat. De algehele tekst past prima op de eigen website, maar niet op een encyclopedie. Nederduivel 25 augustus 2014 21:38 (CEST)
  • We hebben de zinnen, waar nodig, aangepast op de pagina. Kan dit nagekeken worden aub? – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 194.78.248.170 (overleg · bijdragen) 26 aug 2014 14:41 (CEST)
   • U kunt de zinnen wel aanpassen, maar dan blijft het feit dat het onderwerp niet geschikt is voor een encyclopedie. Sikjes (overleg) 28 aug 2014 14:01 (CEST)
 • Jon Huertas - wiu - Bronloze eenzinner. Sikjes (overleg) 25 aug 2014 21:48 (CEST)
 • Hiroshige Tonomura - ne - man met baan. diende voor z'n werkgever wat bliepjes te componeren wat voor computerliedje moest doorgaan. heeft blijkens artikel nooit zelfstandig een muziekstuk op de markt gebracht.. --Meerdervoort (overleg) 25 aug 2014 22:00 (CEST)
  • Allereerst vind ik het jammer dat je niet persoonlijk een bericht op mijn overlegpagina hebt achterlaten. Afijn, het is jammer dat er zo negatief wordt gesproken over de beschreven persoon. Over het begrip "man met baan" was destijds al veel discussie over en het is jammer dat je die nu gebruikt. Ook is "bliepjes te componeren wat voor computerliedje moest doorgaan" een persoonlijke mening wat in mijn inziens niet thuishoort in een nominatie, blijf alsjeblieft zakelijk. Tjah, het zou jammer zijn als er straks een nietszeggende link op DuckTales staat. Sjoerd de Bruin (overleg) 26 aug 2014 20:48 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - man-met-baan is hier niet aan de orde natuurlijk. Verzin dan een excuus als 'geen onafhankelijke bronnen voorhanden'. Dat in 1986 computermuziek puur uit bliepjes bestond, is deze man niet aan te rekenen. Dat noemen ze tijdsgeest. ed0verleg 28 aug 2014 13:51 (CEST)

Toegevoegd 26/08; te verwijderen vanaf 09/09[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 26/08: Deel 1: artikelen van Knowle[bewerken]

Alle nominaties: Sander1453 (overleg) 26 aug 2014 00:53 (CEST)

Toegevoegd 26/08: Deel 2[bewerken]

 • Sue van Geijn - NE; blogger, weinig algemene bekendheid. Kulter20 (overleg) 26 aug 2014 02:29 (CEST)
  • Uit de huidige versie blijkt inderdaad niet waarom zij E zou zijn. Bob.v.R (overleg) 26 aug 2014 03:59 (CEST)
   • Tevens zal de schrijver dan (erg) zijn/haar best moeten doen om dit E te maken... Lijkt mij. Kulter20 (overleg) 26 aug 2014 04:11 (CEST)
  • NE: talentvol, opkomend, en promotie (vol van POV: bekend architect, prestigieuze0, meest bekende werken, etc.): "van Geijn wordt gerekend tot de groep talentvolle jonge opkomende kunstenaars in Nederland" (ze is overigens geen blogger, dat is haar zus). Paul Brussel (overleg) 26 aug 2014 10:48 (CEST)
   • Voor Voor verwijderen Zinnen als: Sue van Geijn benoemd haar werk als volgt op haar website:[1] "I am an investigator subjective structures. I borrow the eyes of a photographer, the words of a writer, the ears of a musician and the thoughts of a philosopher to determine my position." geven aan dat ze niet vrij is van zelfoverschatting. Typisch een truc om een mening tot een feit te maken, laten we het een selfie noemen.... Zowel in het Nederlands als in het Engels maakt ze echter ernstige fouten (The words of a writer....). Fred (overleg) 26 aug 2014 12:50 (CEST)
  • NE, geen onafhankelijke bronnen die de waardeoordelen onderbouwen. Zwitser123 (overleg) 26 aug 2014 21:26 (CEST)
 • UMTC: staat vol met gewauwel. Eerder was dat ook het geval maar o.a. Gebruiker:ErikvanB heeft het toen flink opgeschoond. Desondanks is het later verwijderd. Wat mij betreft zou die opgeschoonde versie hier wel een plaats kunnen hebben, maar deze versie niet. Bever (overleg) 26 aug 2014 09:11 (CEST)
  • Ik kan me natuurlijk niet meer de exacte inhoud herinneren zoals die eruitzag nadat ik de tekst had opgeschoond. Maar als de tekst toen beter was dan nu, zou het inderdaad in theorie een optie zijn om die versie met paginageschiedenis en al terug te plaatsen, zoals Bever voorstelt. Ik begrijp dat Natuur12 de pagina in juli verwijderd heeft, maar er staat niet aangegeven waarom. Als het was omdat het artikel tussen april en juli drastisch verslechterd was, dan is terugplaatsen van de aprilversie mogelijk een goed idee. Maar als het was omdat de vereniging NE was bevonden, dan ligt ook nu verwijdering voor de hand. Kan Natuur12 nog eens terugkijken hoe het zat? ErikvanB (overleg) 26 aug 2014 11:25 (CEST)
 • SHOEPS - reclame - )°///< (overleg) 26 aug 2014 09:56 (CEST)
  • direct verwijderd; was expliciete produktreclame. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 26 aug 2014 10:03 (CEST)
 • Bas Van Weert - ne+wiu Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 26 aug 2014 11:11 (CEST)
 • Titelbescherming - wiu - Dit artikel werd door mijzelf aangemaakt en ik heb er veel werk aan gehad. Gebruiker:Gollem zette er een 'Beginnetje' op, maar dat is niet toepasselijk. Zie ook de discussie op Overleg gebruiker:Gollem#Beginnetje??. Omdat ik ook wel zie dat er nog het e.e.a. te verbeteren valt, heb ik besloten er zelf een wiu-nominatie op te zetten. Erik Wannee (overleg) 26 aug 2014 11:26 (CEST)
  • De tekst gaat over zaken als dat de titel 'psycholoog' beschermd is, maar er staat niets over de bescherming van bijvoorbeeld 'drs.' (is dat hetzelfde?) en zou dit artikel ook de juiste plaats zijn om te vermelden of je je 'baron' mag noemen? ErikvanB (overleg) 26 aug 2014 11:53 (CEST)
   • Het onderwerp is zeker E en ik kijk uit naar uitbreiding, met name op het gebied van academische titels. @ErikvanB: 'baron' mag, omdat het een ook in het buitenland voorkomende titel is. Een uitsluitend Nederlandse adellijke titel mag niet (zomaar). Zie evt Quast, noot 22. Sander1453 (overleg) 26 aug 2014 14:54 (CEST)
    • Opmerking Opmerking - die noot lijkt mij aanvechtbaar: alle Nederlandse adellijke titels komen immers ook in België voor en dus zou het voeren ervan niet strafbaar zijn? Het voeren van de titel Baron (als in het Duits, met een hoofdletter, of Freiherr) is misschien niet onmiddellijk strafbaar. Paul Brussel (overleg) 26 aug 2014 16:07 (CEST)
  • Ik ontdek steeds meer dat er veel open eindjes in het artikel zitten. Des te belangrijker vind ik dat er een goed overzichtsartikel over is/komt. Inderdaad, de bescherming van adellijke titels (en koninklijke titels, titels verbonden aan ridderordes etc etc.), daar had ik nog niet eens aan gedacht. Ook fascinerend vind ik dat titels als 'Luchtvaartterreininformatieverstrekker' en zelfs 'matroos' in Nederland beschermd zijn, en 'psycholoog' dan weer niet. Een ander open eindje dat hierboven werd aangestipt, is de vraag of er bepaalde titelbeschermingen internationaal of Europees zijn geregeld. Erik Wannee (overleg) 26 aug 2014 17:00 (CEST)
   • Zelfs de titel 'hottentottententententoonstellingsmedewerker' mag je misschien niet eens zomaar gebruiken! ErikvanB (overleg) 26 aug 2014 18:52 (CEST)
 • Allicorn - weg - )°///< (overleg) 26 aug 2014 12:22 (CEST)

Toegevoegd 26/08: Deel 3[bewerken]

 • Mens & Maatschappij -wiu- Mocht dit al E zijn, dan ontbreekt de context volledig. In welk land? Sinds wanneer? Wat was het vroeger? Een wat dorre, ambtelijke definitie bovendien. Heet dat niet gewoon: Maatschappijleer, dat kregen we vroeger ook wel hoor, maar toen heette het een vak, geen leergebied. Juist omtrent een leergebied dat nogal contextueel is mag je verwachten dat ook het artikel contextueel is, zoals dat in een encyclopedie ook hoort. Fred (overleg) 26 aug 2014 13:32 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Het artikel kan beter, maar Mens en Maatschappij is blijkbaar tegenwoordig een vak (70.000 hits op Google, willekeurige hit) wat een aantal subvakken samen groepeert. Lijkt me encyclopedisch genoeg. Huskyoog.jpg Husky (overleg) 29 aug 2014 13:24 (CEST)
 • Piet Schoonenberg - wiu - zie opmerkingen OP, Berretta cardinalizia.png RJB overleg 26 aug 2014 14:16 (CEST)
 • Rock (Volgens MTV) -weg- Een verhaaltje met een mening. Fred (overleg) 26 aug 2014 14:44 (CEST)
  • Gekwebbel en daarom genomineerd voor nuweg. Sikjes (overleg) 26 aug 2014 14:46 (CEST)
 • Lennyparcs -glazen bol, reclame- Zie opmerkingen OP gebruiker. RonnieV (overleg) 26 aug 2014 15:15 (CEST)
 • Huis Vlaanderen - weg - staat allemaal, en beter in Graafschap Vlaanderen (9e - 11e eeuw). Paul Brussel (overleg) 26 aug 2014 15:44 (CEST)
 • Steven - ne-persoon (misschien wel nuweg) - )°///< (overleg) 26 aug 2014 15:54 (CEST)
  • was privacyschendend cyberpesten dus direct verwijderd en naam hier ongooglebaar gemaakt. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 26 aug 2014 15:58 (CEST)
 • Leergebied - wiu. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 26 aug 2014 16:58 (CEST)
 • Appco Group - weg - ononderbouwde reeks beschuldigingen. De ene 'bron' is een blog-post, de andere bron rept niet over Appco. Bij Tros Radar kan ik alleen een post op hun forum terugvinden, geen uitzending. OTRS klacht 2014081910013437 - Jcb - Amar es servir 26 aug 2014 17:40 (CEST)
 • Wormbrug ~ ne ~ Gesloopte brug (over een inmiddels gedempt stuk water), waarover niets interessants vermeld wordt. Bovendien worden hier 2 voormalige bruggen door elkaar gehaald: de Binnenhavenbrug (268) en de Wormbrug (269). Zie Homepage Amsterdamse bruggen (externe link). Paulbe (overleg) 26 aug 2014 19:53 (CEST)
  • Dat de brug en het water niet meer bestaan is geen reden voor verwijdering. Als de informatie onjuist is, is er wel reden toe. Kattenkruid (overleg) 26 aug 2014 23:10 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - De informatie is naar mijn mening niet onjuist. Ik heb inmiddels een tweetal bronnen toegevoegd over deze brug, waaronder de lijst van namen van bruggen van de Gemeente Amsterdam. Dat ik twee bruggen door elkaar haal lijkt me niet correct, de bron die jij ook noemt stelt duidelijk dat er twee bruggen waren (268 en 269), dat noem ik ook in het artikel, en ook het document van de Gemeente vermeld duidelijk dat het om 269 gaat. Huskyoog.jpg Husky (overleg) 29 aug 2014 13:20 (CEST)
 • Katniss Everdeen - wiu - Ondermaats artikel dat nog te weinig relevante informatie bevat voor een op zichzelf staand artikel. Sikjes (overleg) 26 aug 2014 19:58 (CEST)
  • In april van dit jaar verwijderd. Gezien de opzet van dit artikel zou het misschien een idee zijn om het om te zetten in een lijst van personages in de Hongerspelen-trilogie. Voor de duidelijkheid: ik heb die boeken niet gelezen en ga dat dus niet doen. Sijtze Reurich (overleg) 26 aug 2014 22:29 (CEST)
 • Karl van den Broeck -weg- Een narratief CV van een vermoedelijk zeer NE-persoon, maar de enorm lange en saaie lap tekst is van een dermate hoog (100%) ZP-gehalte dat het niet de moeite loont om deze van A tot Z na te pluizen op enige E-0waarde. Fred (overleg) 26 aug 2014 20:15 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Oud-hoofdredacteur van Knack. Zeker E-waardig. De zelfpromotie zie ik er niet in. Zou iemand die zichzelf in de kijker wil zetten, schrijven dat hij werd ontslagen? Sikjes (overleg) 26 aug 2014 20:22 (CEST)
   • Beste Sikjes, kijk eens naar de naam van de aanmaker. Als dit niet de heer Van den Broeck zélf zou betreffen, dan zou aanmaker zich ten onrechte van de naam van de beschreven persoon bedienen. Los daarvan is dit artikel benedenmaats, en verre van neutraal en encyclopedisch, en ziet het er uit als een tekstdump. Fred (overleg) 26 aug 2014 20:35 (CEST)
  • De persoon is zeker "E" (volgens mij). Het huidige artikel (of het nou wel of niet een selfie is), is echter (m.i.) voor hier zo ongeschikt, dat het echt fout zou zijn om het hier 2 weken te laten staan..
   (on/off topic: Er zou een verder onderscheid moeten kunen / mogen worden gemaakt, nu is er nuweg (wat ik soms wat te snel vind) en de TBP/TVP-procedure van 2 weken waar soms mee gerotzooid (door de inner-crowd van Wikipedia-nl) wordt ~ Die 2-weken-procedure is vaak veel te lang voor nep-artikelen zonder potentiëel en soms te te kort voor lemma's met potentieel ... Paulbe (overleg) 26 aug 2014 20:59 (CEST)
   • Als tussenvorm zou je de aanmaker voor de keus kunnen stellen: meteen weg of overhevelen naar zijn gebruikersruimte, waar hij er nog aan kan sleutelen. Maar daarvoor is wel de medewerking van een moderator nodig. Sijtze Reurich (overleg) 26 aug 2014 22:34 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Ik nodig uit de herwerkte tekst voor behoud in overweging te nemen. Andries Van den Abeele (overleg) 27 aug 2014 00:14 (CEST)
   • Dat zal ik doen. Goed werk en nominatie ingetrokken. Fred (overleg) 27 aug 2014 13:39 (CEST)
 • Tom Van Avermaet -wiu- Slechts een infobox, geen tekst en ook geen palmares, dus wellicht NE. Fred (overleg) 26 aug 2014 20:18 (CEST)
  • Dit is hoax. Ik heb het artikel genuwegd. Met vriendelijke groet, Gasthuis(overleg) 29 aug 2014 06:31 (CEST).
 • Scoolradio -reclame- Een spetterende reclame voor een unieke plek om presentaties, prestaties en nieuws met elkaar te delen. Fred (overleg) 26 aug 2014 20:32 (CEST)
 • Lijst van afleveringen van Teenage Mutant Ninja Turtles (2012 serie) - kan ook aan Lijst van afleveringen van Teenage Mutant Ninja Turtles (2012 serie) worden toegevoegd - )°///< (overleg) 26 aug 2014 20:50 (CEST)
  • Ik vrees dat dat weinig zal veranderen. Woodcutterty|(?) 26 aug 2014 23:02 (CEST)
   • Er zijn twee andere pagina's met een lijst van afleveringen van een televisieserie over springende en vechtende gemuteerde schildpadden. Beide pagina's beschrijven een andere serie dan de serie uit 2012. Samenvoegen met welke pagina dan ook lijkt me niet zinvol. EvilFreD (overleg) 26 aug 2014 23:05 (CEST)
  • Is er bij de nominatie iets misgegaan met knippen en plakken van de titels of kijk ik scheef? Ik zie twee keer dezelfde titel. Kattenkruid (overleg) 26 aug 2014 23:10 (CEST)
 • Nyomi Banxxx -NE- Een vrouw met een beroep, siliconen, en een lange lijst ons-kent-ons awards. Fred (overleg) 26 aug 2014 22:00 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Beste Fred, er staan tal van artikels op wikipedia met vrouwen met een beroep (siliconen) ;) geen goed argument voor nominatie.Yatti (overleg) 26 aug 2014 22:11 (CEST)
   • Ik vind de nominatie ronduit kul, maar in het artikel staat dat u het vertaald heeft van de Engelstalige Wikipedia. Als ik het zo vergelijk heb ik echter moeite overeenstemming tussen (de tekstuele gedeelten) van deze artikelen te vinden. Volgens en-wiki is ze niet eens meer actief in de porno-industrie. Het sjabloon Bronvermelding anderstalige Wikipedia zou niet gebruikt moeten worden als u slechts de tabel met awards, die alleen feitelijke informatie bevat, overneemt. Woodcutterty|(?) 26 aug 2014 22:22 (CEST)
    • Iets "Kul" vinden is geen argument, al is het natuurlijk wel een doorwrochte mening. Nogmaals: Het betreft hier een vrouw met een beroep, waarvan er zeer vele zijn. Wat is het dan, dat deze vrouw bijzonder maakt? Fred (overleg) 26 aug 2014 22:59 (CEST)
     • Tja, voetballer XXX, die rechtsback speelt bij Top Oss, is een man met een beroep, waarvan er zeer vele zijn. Wat is het dan dat deze man bijzonder maakt? (Sorry, dit kon ik even niet laten.) Sijtze Reurich (overleg) 26 aug 2014 23:09 (CEST)
      • Nu Sytze, je hebt natuurlijk gelijk. Die duizenden voetballers zijn ook niet bijzonder. Maar waarom een onderwijzer die zijn hele leven in dienst van het onderwijs heeft gesteld en daar zowaar een koninklijke onderscheiding voor heeft gekregen, dan niet? Fred (overleg) 27 aug 2014 13:44 (CEST)
       • Dat heeft iets te maken met uitstraling, lijkt me. Die onderwijzer krijgt hooguit een artikel in het plaatselijke sufferdje en na zijn dood wie weet een straatnaam in zijn dorp (tenzij hij natuurlijk ook bekend is van andere dingen, zoals Theo Thijssen). De verrichtingen van de rechtsback van Top Oss trekken echter in het hele Nederlandse taalgebied de aandacht (denkt men hier). En de verrichtingen van mevrouw Banxxx worden door de liefhebbers van haar genre overal ter wereld gevolgd - of werden gevolgd als het klopt dat ze gestopt is (zie Woody boven). Sijtze Reurich (overleg) 27 aug 2014 19:19 (CEST)
      • Om de relevantie te bepalen zal ik de films eens aandachtig bestuderen. De tekst is iig zwak (Banxxx werd conservatief opgevoed door haar ouders. Zo behaalde ze haar Master-diploma Sociaal Werk.) Kattenkruid (overleg) 26 aug 2014 23:10 (CEST)
       • Een 'master-diploma' kan natuurlijk van alles inhouden in deze context Glimlach Sikjes (overleg) 27 aug 2014 00:20 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - voldoende naamsbekendheid, 1.3 miljoen resultaten op google, neem ter vergelijking 563.000 voor Marco Borsato. Hiernaast 5 nominaties voor de AVN awards, de hoogste prijs in de pornoindustrie. -- Taketa (overleg) 27 aug 2014 08:32 (CEST)

Toegevoegd 26/08: Deel 4[bewerken]

 • Twiggy Bossuyt - wiu / ne - Hoofdzakelijk bij- en gastrollen. Daarnaast blijkt de relevantie niet uit de eerste zin, bij nakijk Spoed was een bijrol en in het artikel over Familie komt noch het karakter noch Twiggy voor.
 • De Boss - ne - Stripreeks van twee boeken. Encyclopedische relevantie blijkt niet uit deze tekst. Wanneer is eerste album gemaakt, wanneer het tweede? Hoeveel exemplaren zijn er gedrukt? etc. Dqfn13 (overleg) 26 aug 2014 23:31 (CEST)
 • Diego Ramos - wiu / ne - Speelt in Violetta, maar welke rol is niet bekend gemaakt (hoofdrol? bijrol?). In welke series, films, etc. nog meer? Relevantie blijkt dus niet uit deze tekst. Dqfn13 (overleg) 26 aug 2014 23:31 (CEST)

Toegevoegd 27/08; te verwijderen vanaf 10/09[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 27/08: Deel 1[bewerken]

 • Lijst van vijanden van James Bond - Opnieuw genomineerd. Artikel was behouden met als reden "lijst is E." Dat is echter nooit de reden geweest voor nominatie. De nominatie was: Artikel heet een lijst te zijn en de informatie hoort ook thuis in een lijst. Er wordt nu veel teveel informatie gepropt in tabellen van monsterlijk grote proporties die daardoor compleet onleesbaar en onbegrijpelijk zijn geworden. Meer een ernstig geval van wiu (als je er perse een labeltje op moet plakken. Graag opnieuw evalueren, en ditmaal graag ook zorgvuldig. Of de vijanden van Bond E zijn stond niet ter discussie, de bruikbaarheid van dit artikel wel, maar daar is blijkbaar niet eens naar gekeken. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 aug 2014 00:05 (CEST)
  • Een korte uitleg per personage kan goed zijn maar in deze vorm lijkt het niet zo nuttig. Kattenkruid (overleg) 27 aug 2014 01:26 (CEST)
  • Is het probleem niet opgelost als de titel wordt gewijzigd in "Vijanden van James Bond"? Ik vind dat er nauwelijks of niet overbodige informatie op de pagina staat, zo het artikel enig nut wil hebben. (Wat zou je hebben aan een lijst met alleen namen?) De kolommen in de tabellen zijn alle nuttig, en de omschrijvingen erin zijn best kort gehouden. (Veel beter dan het eindeloze gewauwel over elke soapaflevering of elk soappersonage dat je soms ziet.) Ik kan me voorstellen dat liefhebbers dit een mooi overzicht vinden. De monsterlijk grote proporties kan je verkleinen met font-size:90% ;-) ErikvanB (overleg) 27 aug 2014 02:20 (CEST)
   • Het lijkt me dat lang niet iedereen weet hoe de font size in te stellen is. Ik doe dat ook niet dagelijks. Dat is dus geen oplossing. Een tabel is bruikbaar zolang de hele tabel op één scherm past. Dan kun je immers de verklaring boven de kolommen nog lezen bij de onderste rij. Bij dit artikel scrol je je een ongeluk. Want als ik bij de vijanden uit de film kijk, en ik lees ergens achtereenvolgens staan: "The World is not Enough", "Viktor 'Renard' Zokas", "Robert Carlyle", "Elektra King", "Eigen baas"'. Dan kom ik er zo niet uit wat er bedoeld wordt. Helaas staan de verklaringen boven de tabel dan wel een paar schermhoogtes scrollen erboven. Waardoor je maar op en neer blijft scrollen. En dan is de inhoud ook nog weleens verwarrend. Zo zie ik in de kolom "Organisatie" dingen staan als:"Zijn leden op Crab Key". Waar slaat dat op? Is Crab Key een club? Of "Op plaats Nr. 3, haar leden" Daar kan ik helemaal geen chocola van maken. Of "Zijn leden" bij de naam Mr. White. Waarom meervoud? En leden waarvan dan? En bij de handlangers worden zelfs hele kleine rollen vermeld, dat lijkt me wat overdreven. Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 27 aug 2014 20:44 (CEST)
    • Tja... Dat gescroll is inderdaad lastig, dat vind ik ook altijd. Je zou eventueel de verklaring boven de kolommen om de zoveel rijen kunnen herhalen, maar dat is wel een paardenmiddel. Ook is het soms behulpzaam om de kolommen om en om te kleuren (lichtblauw-grijs-lichtblauw-grijs), zodat je niet door concentratieverlies de kolom kwijtraakt als je vijf minuten naar boven moet scrollen. Ik schoot in de lach bij je woorden: "Zo zie ik in de kolom Organisatie dingen staan als: Zijn leden op Crab Key", maar je hebt wel gelijk. Er is ruimte voor verbetering, maar uitermate slecht of compleet nutteloos is de pagina niet. ErikvanB (overleg) 27 aug 2014 22:53 (CEST)
 • Kennisnet - reclame - Oud artikel dat leest als een folder. Minder neutraal dan het onlangs verwijderde Kennisland met als klapper: Toen Kennisnet aan leraren vroeg wat ze van Wikipedia vonden, was het antwoord: "kunnen jullie niet wat doen aan de snelheid en de beschikbaarheid". Als gevolg hiervan heeft Kennisnet servers en bandbreedte beschikbaar gesteld aan de Wikimedia Foundation. Kattenkruid (overleg) 27 aug 2014 01:22 (CEST)
  • Alweer iemand die servers en bandbreedte aan Wikimedia ter beschikking stelt? Gisteren verwijderde ik nog deze link in dit artikel. - ErikvanB (overleg) 27 aug 2014 04:20 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen Eventueel betrokkenheid en samenwerking inkorten. Het artikel helemaal verwijderen lijkt mij geen goed idee. Face-smile.svg4ever(Overleg) 27 aug 2014 13:31 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - de tekst van het artikel kan inderdaad wel wat herschrijven gebruiken, maar "reclame" slaat nergens op. Met enige redactionele aanpassingen waarbij de tekst wordt herschreven kan het artikel prima verbeterd worden en kan het artikel gewoon blijven. De aangehaalde zinnen hadden er allang uitgehaald kunnen worden, maar heb ik alvast gedaan. Het onderwerp is overigens prima E door de rol die het heeft in het Nederlandse onderwijs. Romaine 28 aug 2014 01:43 (CEST)
   • Ik hoop dat het verbeterd wordt. Het koningin Beatrix-jubileumproject is vaag: een RSS-pagina voor WP en Wnews? Wat heeft die koninging daarmee te maken? Kattenkruid (overleg) 28 aug 2014 02:36 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - zelfs in de huidige vorm geen reden voor verwijdering, verbeteren mag natuurlijk altijd - Kennisnet is overigens niet zomaar een organisatie die roept iets voor Wikipedia te willen doen. Kennisnet zorgt er al sinds 2005 voor dat Wikipedia in Europa beter functioneert. De meesten van ons maken verbinding met Wikipedia via KNAMS.wikimedia.org - KNAMS = KennisNet AMSterdam - Jcb - Amar es servir 28 aug 2014 17:30 (CEST)
 • Oli reck - wiu - Eenzinner met ontbrekende hoofdletter in de titel. Kattenkruid (overleg) 27 aug 2014 02:16 (CEST)
 • Bas Veen - iets meer grag - )°vis< (overleg) 27 aug 2014 08:13 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen NE jeugspeler - Agora (overleg) 27 aug 2014 10:03 (CEST)
 • Fc Bergen Zaterdag 3 - NE. MatthijsWiki (overleg) 27 aug 2014 09:00 (CEST)
  • Kan wel nuweg: 3e bierteam in lage reserve klasse. Geen enkel spoor van enige relevantie. - Agora (overleg) 27 aug 2014 09:32 (CEST)
 • Radio Beverland - ne - °vis< (overleg) 27 aug 2014 09:19 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Tevens reclame in kromme zinnen: Het doelpubliek, de familie-luisteraar, wat Radio Beverland sterk maakt in zijn regio. Fred (overleg) 27 aug 2014 13:52 (CEST)
 • Tenang (meditatie) - ne; promo voor cursus. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 27 aug 2014 09:47 (CEST)
Verwijderen - promo van hardnekkige zelf-promoter. Joshua Jonathan (overleg) 28 aug 2014 17:13 (CEST)

Toegevoegd 27/08: Deel 2[bewerken]

 • Pieter Verhelst - ne - Twee bij- en gastrollen en geen blijk van enige relevantie. Tevens bronloos. Aangemaakt door dezelfde persoon die op Pieter Verelst (niet Pieter Verhelst) samen met sokken of meatpuppets voortdurend het nominatiesjabloon verwijdert. Pieter Verhelst is op de Engelstalige wiki verwijderd wegens niet-gebleken relevantie, zoals ook Pieter Verelst daar is verwijderd om dezelfde reden. ErikvanB (overleg) 27 aug 2014 12:51 (CEST)
  • Verwarrend genoeg (en als het klopt) komt er in de tv-serie Binnenstebuiten zowel een acteur Pieter Verhelst (aflevering Vruchteloos) als een personage Pieter Verhelst (aflevering Ward) voor. Heel vreemd. ErikvanB (overleg) 27 aug 2014 15:59 (CEST)
 • Karlfried Dürckheim - wiu - Niet opgemaakte lap tekst. Tekst is vertaald van de inleiding van en:Karlfried Graf Dürkheim, waar de relevantie wel duidelijker is door het artikel. Dqfn13 (overleg) 27 aug 2014 13:39 (CEST)
 • De Big Reset -NE- Een niet-neutrale inhoudsbespreking van een enkele maanden geleden verschenen boek, kennelijk aangemaakt door het boek zelf (of de schrijver ervan). De link naar bol.com, waar je dit boek kunt bestellen, heb ik maar alvast verwijderd, die hoort sowieso in een reclamefolder thuis. Fred (overleg) 27 aug 2014 13:47 (CEST)
  • Nu staat er een link in naar een site waarin de schrijver zeer positief over zijn boek vertelt en tevens doorgelinkt kan worden -nu naar amazon.com- om het boek te kopen. Fred (overleg) 28 aug 2014 10:03 (CEST)
 • Barometer maatschappelijk vastgoed - wiu / reclame / ne - Tekstdump, onopgemaakte lap tekst. Tekst is niet encyclopedisch, eerder promotioneel. Twijfel aan relevantie. Dqfn13 (overleg) 27 aug 2014 14:27 (CEST)
 • Minds meet - weg, promo, a-neutraal geschreven + bronloze tekstdump; bovenliggend account reeds buiten gebruik gesteld wegens ongewenste gebruikersnaam - Capaccio Capaccio overleg • 27 aug 2014 15:08 (CEST)
 • Otto Lindner - wiu - Over welke Otto gaat het nu? Vader of zoon, en gaat het niet eigenlijk over de hotelgroep? Japiot (overleg) 27 aug 2014 16:38 (CEST)
  • En mag er ook een bron bij, behalve dit interview met meneer Otto jr.? Emelha (overleg) 28 aug 2014 10:01 (CEST)
 • Dolphia - weg, kolder - mogelijk ooit een buurtschap geweest al betwijfel ik dat, daar ik geen bronnen kan vinden. Een in de jaren 1930 als tuindorp ontwikkelde wijk in Enschede en zeker geen buurtschap. De inhoud van het artikel zoals er nu staat slaat nergens op. --Meerdervoort (overleg) 27 aug 2014 16:50 (CEST)
  • Neutraal Neutraal - Volgens de Topografische Atlas is er ten oosten van de Slankweg een dorp, gehucht of buurtschap. Is daar geen (voormalig) klooster met historie. Maar als daar niets meer te zien is, kan het buurtschap weg. Japiot (overleg) 27 aug 2014 23:09 (CEST)
 • Zonnehoeve - wiu - °vis< (overleg) 27 aug 2014 17:06 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Er staat niets in dit artikel dat de moeite waard is. Een nieuwbouwwijk met moderne huizen, dat is logisch, zelfs een pleonasme, maar niet opzienbarend. Ruim opgezet is subjectief. Brede wegen? Veel parkeerplaatsen? Veel groen? Hoeveel huizen, wanneer gebouwd, is er een park, het staat er allemaal niet in! Fred (overleg) 27 aug 2014 22:52 (CEST)
  • Hopelijk pakt Gebruiker:Arjan Groters, onze Apeldoornse wijken/buurten/deelwijken-specialist dit op. Erik Wannee (overleg) 27 aug 2014 23:07 (CEST)
   • De gemeente Apeldoorn spreekt soms van Groot Zonnehoeve, bestaande uit 400 te bouwen woningen. De wijk moet namelijk voor het grootste deel nog gebouwd worden, begrijp ik. Fred (overleg) 28 aug 2014 11:48 (CEST)
    • Vreemd: dat voorvoegsel 'Groot' kende ik (Apeldoorner) niet. Iedereen heeft het hier gewoon over 'Zonnehoeve' en die term lees ik ook in de krant. Het lijkt erop dat vooral de gemeente zelf het voorvoegsel gebruikt. Mogelijk omdat er al een weggetje is dat 'Zonnehoeve' heet. In elk geval wordt er hetzelfde bedoeld. Zonnehoeve is overigens geen grote wijk: die andere Apeldoornse wijk die tegelijk werd aangelegd: Zuidbroek, wordt met 3100 huizen een héél stuk groter. Erik Wannee (overleg) 28 aug 2014 18:35 (CEST)
 • Buurtkamer - leest als een voorlichtingsfolder - °vis< (overleg) 27 aug 2014 17:12 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen En nog onjuist ook! Op een andere site lees ik: De buurtkamer is een door vrijwilligers geleide ontmoetingsruimte waar buurtbewoners elkaar beter kunnen leren kennen en gezamenlijk activiteiten kunnen ondernemen, dus niet speciaal gericht op ouderen. Fred (overleg) 27 aug 2014 22:54 (CEST)
 • Thuisadministratie - beperkte definitie -- ik doe mijn administratie ook thuis ... niets bijzonders aan - °vis< (overleg) 27 aug 2014 17:15 (CEST)
  • Het is een vorm van Thuisbegeleiding, maar dan op administratief gebied. Zou dus net zo goed een paragraaf in dit lemma kunnen zijn. °vis< (overleg) 30 aug 2014 12:16 (CEST)
 • Martin Lagestee - zoiets wordt ook wel een curriculum vitae genoemd - °vis< (overleg) 27 aug 2014 17:18 (CEST)
  • En zoiets wordt ook wel "copyvio" genoemd. ErikvanB (overleg) 27 aug 2014 20:01 (CEST)

Toegevoegd 27/08: Deel 3[bewerken]

Allen door Dqfn13 (overleg) 27 aug 2014 19:01 (CEST)

Toegevoegd 28/08; te verwijderen vanaf 11/09[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 28/08: Deel 1[bewerken]

 • Elektronisch voorschrijfsysteem - wiu/ew? was promo maar is dit relevant na produktreclameweghaling? twee weken extra. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 aug 2014 08:58 (CEST)
 • Joost van Keulen -reclame- Een reclame voor een wethouder, u aangeboden door de woordvoerder van deze wethouder, zie [22]. Als enige "onafhankelijke" bron wordt de website van deze wethouder, die zeer veel reclame voor zichzelf maakt, genoemd. Fred (overleg) 28 aug 2014 11:55 (CEST)
  • Voor Promo Is vandaag al eerder verwijderd wegens expliciete promo, twee-tiende van een seconde voordat ik die versie nomineerde om exact dezelfde reden als Fred. Kleuske (overleg) 28 aug 2014 12:34 (CEST)
  • Opmerking Opmerking voor direct verwijderen (als een collega dit leest graag want ik deed het al een keer). Deze man moet tegen zijn voorlichter worden beschermd. Zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 aug 2014 16:36 (CEST)
 • Nh1816 Verzekeringen - wiu - Opsomming van data zonder indicatie encyclopedisch belang. Reeds krachtig ontvet en promo voor de onontkoombare App en het dito Goede Doel al verwijderd. Kleuske (overleg) 28 aug 2014 12:45 (CEST)
 • Geboortemelder wiu/ne/promo. Kattenkruid (overleg) 28 aug 2014 13:05 (CEST)
 • Riccardo Silva - wiu - Machinevertaling. Kleuske (overleg) 28 aug 2014 13:06 (CEST)
 • Jeffrey Erens - persoonspromo. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 aug 2014 13:39 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Iemand die erg content met zich zelf is, zijn stem leent (sic!) aan een mascotte, en nog meer van die prietpraat. Fred (overleg) 28 aug 2014 14:49 (CEST)
 • I-mobiliteitsbudget -NE- Een soort handleiding met veel interne links en direct aanspreken lezer. Hoort op de website van de Vlaamse overheid thuis, niet in Wiki. Fred (overleg) 28 aug 2014 14:46 (CEST)
 • De Klaptand -NE- 110% NE. Artikel bevat geen encyclopedische informatie. Fred (overleg) 28 aug 2014 16:02 (CEST)
 • Nacht Van De Hamse Jeugd -NE- Een gerenommeerd fuifevenement voor de gehele regio Hamme e.o. Fred (overleg) 28 aug 2014 16:05 (CEST)

Toegevoegd 28/08: Deel 2[bewerken]

 • Watertoren Rumst (Reet) - wiu - Te weinig informatie om relevantie uit te halen: is het een monument, wat is de huidige functie, etc. Dqfn13 (overleg) 28 aug 2014 16:51 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Het is een watertoren. EvilFreD (overleg) 28 aug 2014 20:13 (CEST)
  • Watertoren (Reet Rumstsestraat) vind ik een vreemde titel, maar ik zie dat er meer zijn, zoals Watertoren (Utrecht Amsterdamsestraatweg 380). Nieuwsblad.be heeft het overigens over de Pidpa-watertoren. ErikvanB (overleg) 28 aug 2014 20:39 (CEST)
   • Nominatie ingetrokken, artikel voldoet prima. Dqfn13 (overleg) 28 aug 2014 20:42 (CEST)
    • Erik: Ja, zo zijn er inderdaad meer. Wanneer er meer dan één watertoren in een plaats staat, zul je specifieker moeten disambigudingesen. Pidpa-watertoren of Pidpatoren heb ik verschillende keren voorbij zien komen. Ik vind echter nergens een bron die mij kan vertellen wat de status is van die naam. Ik kan slechts vermoeden dat de toren slechts in de volksmond zo genoemd wordt. Op basis van enkele krantenartikelen acht ik het niet zinvol om die naam te vermelden, laat staan het artikel zo te noemen. EvilFreD (overleg) 28 aug 2014 20:46 (CEST) Er zijn trouwens ook meer torens die zo genoemd worden. Mogelijk zelfs alle watertorens van de PIDPA.
     • Ja, oké. Bedankt. ErikvanB (overleg) 28 aug 2014 21:28 (CEST)
      • Natuurlijk zijin er meerdere PIDPA torens, want ze zijn eigendom (geweest) van de "Provinciale en Intercommunale Drinkwatermaatschappij der Provincie Antwerpen". Want de info is gemakkelijk alhier PIDPA te vinden. Bouwmaar (overleg) 29 aug 2014 14:04 (CEST)
 • Stedenbaan - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 aug 2014 18:14 (CEST)
  • Als auteur zal ik me onthouden van stemmen, maar volgens mij nog wel relevant, zie http://www.stedenbaanplus.nl/ Stedenbaar vormt in zuidelijk deel Randstad nog steeds basis voor infrastructurele (OV-) plannen, maar ook waar woningbouw, kantoorbouw etc komt. Artikel kan beter maar is m.i. zeker E Falcongj (overleg) 30 aug 2014 10:29 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Mee eens; is ook niet bronloos. Kwartje valt overleg | bijdragen 30 aug 2014 10:43 (CEST)
 • CLUB GEWALT - ne - Relevantie onduidelijk. EvilFreD (overleg) 28 aug 2014 18:58 (CEST)
 • CULTUURHUIS NOORD - ne - Lokaal bewonersinitiatief. Sikjes (overleg) 28 aug 2014 20:24 (CEST)
  • Duidelijk. Cultuurhuis Noord is min of meer de onderneming van Het Zonnehuis. Het initiatief heeft bijgedragen tot behoud, herstel en opnieuw tot leven brengen van de activiteiten van en in dit gebouw. – De voorgaande opmerking werd toegevoegd door Sheplays (overleg · bijdragen) 29 aug 2014 10:18 (CEST)
   • Misschien is het dan een idee een korte vermelding toe te voegen aan het artikel Zonnehuis. Sikjes (overleg) 29 aug 2014 20:07 (CEST)
 • Jan Van den Bergh - wiu / ne - Artikel voldoet niet aan de conventies. Twijfel aan relevantie, lijkt nog niet gedebuteerd te hebben op het hoogste niveau. A-kern is doorgaans het elftal onder het topelftal. Dqfn13 (overleg) 28 aug 2014 20:26 (CEST)
 • Jana Blomaert wiu/fancruft/oo/bronloos - Jana start een relatie met de meerderjarige Bram Schepers. Hij heeft haar ontmaagd terwijl hij nog wachtende was op de uitslag van een soa-test en: Bram tracht het goed te maken en vraagt Jana ten huwelijk, wat ze weigert. Bram beslist daarom om binnenkort als druivenplukker te gaan werken op een Franse wijngaard. en zo gaat het maar door... Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 aug 2014 21:21 (CEST)
 • Jacky Baelemans - weg/wiu/oo/bronloos - fancruft met idiote zinnen als Wanneer Werner hem doodt, verdwijnt hij met de noorderzon. (lijkt me redelijk onmogelijk). Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 aug 2014 21:28 (CEST)
 • Judith Van Santen - wiu/oo/fancruft/bronloos - zinnen als Geert wordt echter toch verliefd op Judith en hij kust haar. Zij voelt echter niets voor hem en Geert loopt een blauwtje. De relatie tussen Geert en Judith wordt flink afgekoeld. zijn bijna hilarisch te noemen als het niet zo serieus bedoeld was (maar wie koelt er nu wie af?). Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 28 aug 2014 21:33 (CEST)
 • Paul van Reynegom de Buzet - wiu, mist nog te veel context - Berretta cardinalizia.png RJB overleg 28 aug 2014 22:01 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Artikel aangepast aan de gewenste norm. Ter informatie: de oorspronkelijke tekst was gewoon de letterlijke overname van de tekst op Odis en had dus eigenlijk een 'nuweg' mogen krijgen.Andries Van den Abeele (overleg) 29 aug 2014 20:26 (CEST)
 • S.A-Junior - Engelstalig - °vis< (overleg) 28 aug 2014 22:36 (CEST)
 • The Location Bank - kort - °vis< (overleg) 28 aug 2014 23:25 (CEST)

Toegevoegd 28/08: Deel 3[bewerken]

 • Tim Weert -NE- We gaan toch niet elke getuige in het proces-Poch een eigen lemma geven? Dit alles kan toch onder het lemma van Poch zelf worden ondergebracht? Als iemand tijdens een etentje iets heeft horen zeggen is een dergelijke persoon toch niet E? Fred (overleg) 28 aug 2014 23:55 (CEST)
  • Wat mij betreft is dit privacyschending, hij is een keer in het nieuws geweest vanwege de rechtszaak... Dqfn13 (overleg) 29 aug 2014 10:09 (CEST)
   • Privacyschending gaat niet helemaal op, beide heren Weert en Brouwer hebben er zelf voor gekozen op de publieke omroep te verschijnen om hun getuigenis voor heel Nederland nog eens te herhalen en eventueel kracht bij te zetten.
 • Edwin Reijnoudt Brouwer Zie boven. Fred (overleg) 28 aug 2014 23:57 (CEST)

Toegevoegd 29/08; te verwijderen vanaf 12/09[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 29/08: Deel 1[bewerken]

 • Lijsten van ridderorden - weg - Een lijst van lijsten; het moet niet gekker worden. Dit is een volledige doublure met Categorie:Lijsten van ridderorden. Ten eerste dus volledig overbodig; ten tweede wordt deze lijst niet automatisch bijgehouden; de categorie wel. Laten we voorkomen dat parallel aan elke categorie een lijst wordt aangemaakt; anders kunnen we het categorieënsysteem net zo goed afschaffen. Erik Wannee (overleg) 29 aug 2014 07:44 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Eens met de doublure met de categorie. Er zijn nog wat problemen met de indeling rondom ridderorden die aandacht behoeven: ten eerste staat er al een indicatie van de complexheid van de indeling op de diverse categoriepagina's door het Broodkruimel om de hiërarchie aan te geven tussen de overlappende categorieën, ten tweede wordt dit nog eens versterkt doordat lang niet altijd en overal even duidelijk is wat binnen Categorie:Lijsten van onderscheidingen valt en wat binnen Categorie:Lijsten van ridderorden terwijl daarnaast ook Ridderorde en Onderscheiding apart als categorie bestaan en ten derde nodigt de huidige structuur niet uit tot het schrijven van daadwerkelijke artikelen over de onderscheidingen en ridderordeen per land, omdat de titels van de pagina's op Lijsten van ridderorden niet echt uitnodigen om daarop uit te breiden met andere info dan de lijsten zelf, terwijl daar meestal wel aanleiding toe is. Zie voor een verdere discussie over waar deze indeling toe kan leiden in een specifiek geval ook Overleg:Draagvolgorde_van_de_Oekraïense_onderscheidingen. Muumi (overleg) 29 aug 2014 08:39 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - Ik zit me ook af te vragen of er een verschil is tussen "van" en "in". ErikvanB (overleg) 29 aug 2014 12:00 (CEST)
   • Ik zag dat ook. Ik kon me daar twee dingen bij voorstellen: 'van' zou betekenen 'ingesteld door de staat' en 'in' eerder 'in een land' als in 'door de staat en andere entiteiten'. Als dat het is, is het niet consequent gedaan. Daarnaast kan het onderscheid ook iets te maken hebben met de status van het land of gebied, dan zou 'van' ook betrekking kunnen hebben op de rechtsvoorgangers van de staten zoals we ze nu kennen, of op niet-erkende landen. Maar als we dan als voorbeeld Lijst van ridderorden van Bulgarije nemen, dan zie je daar dat het een combinatie is van de ridderorden die door de staat zijn uitgegeven in alle verschijningsvormen sinds de onafhankelijkheid van het Ottomaanse Rijk en inclusief de huisorden die na het uitroepen van de republiek nog werden uitgegeven door het koningshuis. Maar misschien zoeken we er teveel achter en is het eerder iets dat organisch is ontstaan vanuit iets wat in de oorsprong logisch was, maar doordat diverse gebruikers later de artikelen hebben aangepast is verwaterd? Muumi (overleg) 29 aug 2014 17:43 (CEST)
 • Omegle - ne Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 aug 2014 09:38 (CEST)
 • Intervisiesongfestival 2014 - ne/wiu - de summiere info staat al in het hoofdlemma. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 aug 2014 09:43 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Dit is eigenlijk dezelfde pagina als bv. Junior Eurovisiesongfestival 2014. Landen moeten nog bekend maken of ze gaan deelnemen of niet. Naarmate het festival nadert komt er meer informatie op de pagina te staan. Er is nu ook weer wat info toegevoegd. Ezeltje1598 (overleg) 29 aug 2014 12:43 (CEST)
 • Schaatsen op de Olympische Winterspelen 2018 - erg voorbarig en zonder POV erk kort - °vis< (overleg) 29 aug 2014 10:23 (CEST)
 • ABUS Kransystemen / Abus Kransysteme / Abus kraansystemen - weg - herhaald geplaatste reclame. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 aug 2014 11:21 (CEST)
 • Julian Verduyn - wiu/oo/fancruft met onzinzinnen als "Julian wordt geboren uit een onenightstand tussen Oscar Brandts Buys en zijn dochter Mira Brandts Buys. Oscar heeft Mira verkracht." en: "" Alexandra heeft dringend een verblijfsvergunning nodig om van haar pooier af te komen." Dit is geen encyclopedische biografie van een fictief personage. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 aug 2014 11:59 (CEST)
 • Frans ten boschschool - ne/wiu/goudengidsvermelding - Dit is geen artikel. Ew blijkt ook niet in deze vorm. Ook foute titel. ErikvanB (overleg) 29 aug 2014 13:18 (CEST)
 • Ontwerpen-voor-geld - heb er wat aangesleuteld, maar het blijft recame - °vis< (overleg) 29 aug 2014 13:29 (CEST)
 • Lijst van chocolademerken - weg? - Zuinig lijstje met als bron iemands hobbypagina op Blogspot, dat natuurlijk genegeerd wordt als de lijst wordt aangevuld. ErikvanB (overleg) 29 aug 2014 15:00 (CEST)

Toegevoegd 29/08: Deel 2[bewerken]

 • Scholengemeenschap Marianum - NE schoolartikel Erik Wannee (overleg) 29 aug 2014 15:19 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Uit "artikel" (niet veel meer dan een adressenboekregel) blijkt geen enkele encyclopedische relevantie. Heeft deze school geen geschiedenis? Fred (overleg) 29 aug 2014 16:27 (CEST)
 • Gyarados -weg- Maar deze rommel hoeft feitelijk ook geen 2 weken te blijven staan. Fred (overleg) 29 aug 2014 15:54 (CEST)
  • Mee eens. ErikvanB (overleg) 29 aug 2014 16:11 (CEST)
   • Dan moet je er een nuweg op zetten. Anders blijft hij toch twee weken staan. Erik Wannee (overleg) 29 aug 2014 16:50 (CEST)
 • Yarden Uitvaartorganisatie -reclame- Deze reclame werd u aangeboden door de online brand manager (sic!) van Yarden Uitvaartverzorging, zie [23]. Fred (overleg) 29 aug 2014 17:30 (CEST)
  • en dat is al de zesde poging van Yarden dus genuwegd en ook nummer zeven genuwegd. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 aug 2014 20:34 (CEST)
 • Felching - WIU - Niet erg encyclopedisch geschreven. Artikel bevat meer verhalen van mensen die het ooit wel gedaan hebben / niet gedaan hebben of het woord gebruikt hebben, dan dat het beschrijft wat de term betekent. Plus dat het woord volgens de in het artikel genoemde bron (Oxford English Dictionary) ook nog anders gespeld dient te worden, en de titel van het artikel Feltching zou moeten zijn in plaats van Felching. Bovendien geeft het artikel twee enigszins verschillende betekenissen van de term, waarbij bij de tweede de bronvermelding ontbreekt. Ook verschilt de verklarende inleiding "Felching is een Engels woord voor een seksuele activiteit waarbij een man ejaculeert in de anus, of ook wel de vagina, van zijn partner en vervolgens de sperma eruit oplikt." van die van het Engelse artikel "Felching is a sexual practice involving the act of orally sucking semen out of the anus of one's partner. The act of sucking semen out of a vagina is known as creampie eating." Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 29 aug 2014 19:05 (CEST)
 • China op het Intervisiesongfestival - ne/wiu/weg Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 aug 2014 20:32 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Zoveel mogelijk info toegevoegd voor dit moment. Ezeltje1598 (overleg) 30 aug 2014 07:57 (CEST)
 • Oezbekistan op het Intervisiesongfestival - identiek aan boven qua inhoud. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 aug 2014 20:34 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Zoveel mogelijk info toegevoegd voor dit moment. Ezeltje1598 (overleg) 30 aug 2014 07:57 (CEST)
 • Armenië op het Intervisiesongfestival - wiu/ne/kan (staat deels al) in hoofdlemma. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 aug 2014 20:35 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Zoveel mogelijk info toegevoegd voor dit moment + inzending van 2008 uitgelicht. Ezeltje1598 (overleg) 30 aug 2014 07:57 (CEST)
 • Heerbeeck College Best -NE- Reclame voor een school kun je dit niet noemen, gezien de vele taalfouten. Maar encyclopedisch is het artikel ook niet, want het bevat uitsluitend studiegids-informatie. Fred (overleg) 29 aug 2014 20:40 (CEST)

Toegevoegd 29/08: Deel 3[bewerken]

 • Domeinnaamregistratie - weg - Titel is mislukte en verwarrende vertaling van domain name registry. De tekst van het oorspronkelijke artikel is inmiddels daar teruggezet en verder aangepast (in overeenstemming met de licentie want wat werd teruggezet was volledig van eigen hand). Het makkelijkste is dus om deze versie te verwijderen. Een nuweg-verzoek daarvoor werd niet gehonoreerd, dus dan maar zo. Paul B (overleg) 29 aug 2014 20:49 (CEST)
 • Paideia -weg- Een verhaal dat, gezien de "lay-out" ervan, ergens van is overgenomen. Waar gaat dit over? Fred (overleg) 29 aug 2014 21:18 (CEST)
  • Woordkeuze en kommagebruik doen een vertaling uit het Engels vermoeden. --Joostik (overleg) 30 aug 2014 09:53 (CEST)
 • Martin Kot - ne - "maar ook sporten doet hij regelmatig" - jongen van 12. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 29 aug 2014 21:25 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Hij startte op zesjarige leeftijd met het bespelen en studeren van de accordeon. Ook leert hij nu Engels en Duits. Fred (overleg) 29 aug 2014 22:30 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Geen enkele bron ondersteunt op dit moment de beweringen die worden gedaan. Dat hij regelmatig sport lijkt nu uit de lucht te zijn gegrepen. Sikjes (overleg) 30 aug 2014 00:37 (CEST)
 • Jan van der Zwaard - wiu - opmaak/spelling. ErikvanB (overleg) 29 aug 2014 21:42 (CEST)
  • En misschien kan dit ook gelijk nagekeken worden. Hoort erbij. ErikvanB (overleg) 29 aug 2014 21:42 (CEST)
 • RSEL - wiu - Blijkbaar gemarkeerd nieuw lemma vol fouten (interwiki-links, geen categorie etc.). ErikvanB (overleg) 29 aug 2014 21:54 (CEST)
 • Tender (schip) - een schip dat enkele malen van naam is veranderd - °vis< (overleg) 29 aug 2014 22:31 (CEST)
 • Sumodammen - lijkt me onzin - °vis< (overleg) 29 aug 2014 23:19 (CEST)
  • Totale onzin en bronloos, zou er zelfs een nuweg van gemaakt hebben. --Joostik (overleg) 30 aug 2014 09:43 (CEST)

Toegevoegd 30/08; te verwijderen vanaf 13/09[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 30/08: Deel 1[bewerken]

Toegevoegd 30/08: Deel 2[bewerken]

 • ...

Toegevoegd 30/08: Deel 3[bewerken]

 • ...

Uitleg[bewerken]

Direct te verwijderen

In het geval van werkelijke onzin of als een artikel alleen maar (grove) fouten bevat, kan het hier genomineerd worden voor onmiddellijke verwijdering. Bij twijfel of als een artikel reeds inhoudelijk bewerkt is door iemand anders, dan dient het artikel of de afbeelding op de lijst te verwijderen pagina's geplaatst te worden volgens de normale procedure. Voor de exacte criteria, zie de richtlijnen voor moderatoren. Deze pagina is niet bedoeld voor discussie of stemmingen. Bij onenigheid over een nominatie wordt aangeraden alsnog voor de gewone verwijderprocedure te kiezen.

Artikelen (veelal redirects) die verwijderd zouden moeten worden om daar een ander artikel neer te zetten door middel van een titelwijziging, kunnen met uitleg gemeld worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikelverplaatsen.

Het is beter deze (sub)pagina niet op te schonen. Alsdan betekent een melding van deze pagina op volglijsten, dat er daadwerkelijk een verwijderverzoek is geplaatst. Een gebruiker die hieronder een nieuw artikel toevoegt, kan tevens de oude, rode links verwijderen.

Pagina's die zijn gemarkeerd met {{nuweg|reden}} komen eveneens in de categorie nu te verwijderen terecht.

Nominaties voor directe verwijdering[bewerken]