Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Gtk-refresh.svg Verzoekpagina voor artikelverplaatsingen
Klik hier om direct een verzoek tot verplaatsing te doen
1rightarrow.png WP:AV
1rightarrow.png WP:AVP
1rightarrow.png WP:VPA
1rightarrow.png WP:VPV
1rightarrow.png WP:VP/AV
Meestal kan een gebruiker zelf de naam van een artikel (dus niet van een afbeelding, bestand, categorie, gebruiker of sjabloon) wijzigen; de procedure daarvoor staat hier. Soms doen zich echter problemen voor, bijvoorbeeld doordat de beoogde nieuwe naam al in gebruik is, en moet er een moderator aan te pas komen. In dergelijke gevallen kan hier een verzoek tot hernoeming van het artikel worden gedaan.

Wanneer het verzoek geen onderhoudskwestie betreft (bijvoorbeeld verkeerd kopieer-plak-werk of een typefout), stel de wijziging dan eerst voor op de overlegpagina van het artikel. Wanneer daar consensus bereikt wordt of als niemand binnen redelijke tijd reageert, plaats dan pas het verzoek tot uitvoering van de wijziging hier. Deze pagina is niet bedoeld voor discussies. Verzoeken waarbij discussie ontstaat zullen worden afgewezen, waarna er verder overlegd dient te worden op een relevante overlegpagina. Mocht je een dergelijk overleg extra onder de aandacht willen brengen, zie dan bijvoorbeeld WP:OG.

Wanneer een verzoek behandeld is, behoort het verplaatst te worden naar het kopje Behandelde verzoeken onderaan, zodat een nieuw verzoek steeds gemakkelijk onderaan het eerste blok te vinden is. Plaats een nieuw verzoek onderaan de lijst onder het kopje Nieuwe verzoeken, zodat de oudste verzoeken bovenaan staan en de volgorde chronologisch blijft. Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~).
Afgehandelde verzoeken worden na 10 dagen automatisch gearchiveerd naar het archief.

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Fed Cup 2011 wereldgroep I naar Fed Cup 2011 Wereldgroep I[bewerken]

Conform de Fed Cup-jaargangen 2012 en verder. Vinkje83 (overleg) 12 apr 2015 22:42 (CEST)

Fed Cup 2011 wereldgroep II naar Fed Cup 2011 Wereldgroep II[bewerken]

Conform de Fed Cup-jaargangen 2012 en verder. Vinkje83 (overleg) 12 apr 2015 22:42 (CEST)

Fed Cup 2011 wereldgroep II play-offs naar Fed Cup 2011 Wereldgroep II play-offs[bewerken]

Conform de Fed Cup-jaargangen 2012 en verder. Vinkje83 (overleg) 12 apr 2015 22:42 (CEST)


Behandelde verzoeken[bewerken]

Sagittarius Dwarf Elliptical Galaxy naar Sagittarius Dwarf Spheroidal Galaxy[bewerken]

Sagittarius Dwarf Spheroidal Galaxy of Sgr dSph is de algemeen gebruikelijke naam in wetenschappelijke kringen voor dit stelsel, niet Sagittarius Dwarf Elliptical Galaxy. Zie ook discussie op Engelstalige wikipedia, daar is dezelfde correctie gemaakt (http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Sagittarius_Dwarf_Spheroidal_Galaxy#Name).

129.125.6.1 30 mrt 2015 09:48 (CEST)

Zo duidelijk is de discussie niet op de Engelstalige Wikipedia. Er is wel consensus (enige bezwaar tegen de hernoeming was het hoofdlettergebruik), maar echt concrete bronnen die het verzoek ondersteunen zie ik niet. Dat het synoniemen zijn voor hetzelfde stelsel is wel duidekijk, maar waarom Sagittarius Dwarf Spheroidal Galaxy de hoofdnaam moet zijn zie ik niet terug in de discussie (en boven is het enige argument "algemeen gebruikelijk in wetenschappelijke kringen", maar wel zonder bewijs). Mbch331 (Overleg) 30 mrt 2015 17:51 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd - per Mbch331, de discussie op EN en de benamingen van het artikel op de andere wiki's. Een doorverwijzing kan natuurlijk altijd. RONN ° overleg 8 apr 2015 20:33 (CEST)

Voor Eens & Voor Altijd naar Voor eens & voor altijd[bewerken]

Mag het iets rustiger? Hoewel het ook vaak met hoofdletters geschreven wordt, mag het ook best anders: Humo of TV-blik. --ErikvanB (overleg) 7 apr 2015 14:22 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - RONN ° overleg 8 apr 2015 20:33 (CEST)

Aartsbisdom Santiago naar Bisdom Santiago[bewerken]

Ik wilde de pagina hernoemen, maar er zijn op de een of andere manier toch 2 verschillende pagina's aangemaakt. Ik heb van Bisdom Santiago nu een doorverwijzing naar Aartsbisdom Santiago gemaakt, maar eigenlijk moet het andersom zijn. - ArjanHoverleg 9 apr 2015 16:21 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - RONN ° overleg 9 apr 2015 22:40 (CEST)
Dank! - ArjanHoverleg 10 apr 2015 11:23 (CEST)

SPANX naar Spanx[bewerken]

Geen nood aan kapitalisatie; anders moeten we de helft van alle bedrijfs- en merknamen gaan kapitaliseren… Mvg, Flag of California.svg DimiTalen 9 apr 2015 09:41 (CEST)

In dit soort gevallen wordt het donorprincipe er nog wel eens bijgehaald. Ik zie momenteel op de OP een logo in kapitalen. Als de naam ook op de website en in correspondentie volledig wordt gekapitaliseerd, dan lijkt me er toch reden te bestaan om het in het artikel ook te doen. Er valt hier dus nog wat uit te zoeken. WIKIKLAAS overleg 9 apr 2015 12:48 (CEST)
Zelf schrijven ze de naam van het bedrijf niet met kapitalen. Zie bv. hier: about us. Flag of California.svg DimiTalen 9 apr 2015 15:56 (CEST)
En op andere plekken weer wel. RONN ° overleg 9 apr 2015 22:40 (CEST)
De regel die zij zelf lijken te hanteren is: 'Spanx' voor het bedrijf, 'SPANX' voor het merk (een van velen). Het gaat over de "SPANX Undie-tectable Panties" (een product uit de lijn van het merk SPANX), terwijl het bedrijf Spanx genoemd wordt in het volgende persbericht: "Spanx Launches New Pillow Cup™ Bra". Niet mega-duidelijk, maar wel goed genoeg, vind ik, om op z'n minst die all-uppercase titel weg te doen. Flag of California.svg DimiTalen 10 apr 2015 10:18 (CEST)
En hier gaat het weer over "SPANX Delivers..", "SPANX Founder Sara Blakely started..", "SPANX provides products.." en "SPANX CEO, Jan Singer". Daarom Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. RONN ° overleg 10 apr 2015 17:04 (CEST)

Tempus (doorverwijspagina) naar Tempus[bewerken]

Tempus is nu een redirect naar Werkwoordstijd, waar vervolgens een {{Ziedp}} staat om TEMPUS te kunnen vinden. Ik heb Tempus (doorverwijspagina) genomineerd voor verwijdering, om daarna {{Zieartikel}}s te zetten op beide lemma's; zie Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd_20150331. In de discussie concludeerden we dat het logischer is om de dp op Tempus te zetten. Daarnaast is het linkonderhoud daardoor makkelijker. Wikiwerner (overleg) 10 apr 2015 21:48 (CEST)

Ik zie die conclusie niet. Zanaq zegt dat het zo goed is en jij bent het er niet mee eens geef je aan en meldt je vervolgens hier. Volgens mij is het beter af te wachten tot er daadwerkelijk consensus is (en 1 dag niet reageren door iemand wil niet zeggen dat hij het toch met je eens is) of er een besluit wordt genomen tijdens de afhandeling van de sessie. Mocht een andere collega het met mij eens zijn, dan kan deze dus als {{notdone}} naar afgehandeld. Mbch331 (Overleg) 10 apr 2015 22:34 (CEST)
Zanaq was wellicht wat abuis, en steunt dit verzoek. — Zanaq (?) 11 apr 2015 08:42 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - Hernoeming is uitgevoerd. Graag voor zover nodig links corrigeren. Mbch331 (Overleg) 11 apr 2015 11:53 (CEST)
Bedankt. Ik heb ondertussen ook de links aangepast. Wikiwerner (overleg) 11 apr 2015 12:49 (CEST)

Lijst van huidige en voormalige spoorwegstations in Nederland naar Lijst van spoorwegstations in Nederland[bewerken]

De extra woorden voegen weinig toe. Daarbij, de pagina's Huidige samenstelling Tweede Kamer, Huidige samenstelling Eerste Kamer en Huidige samenstelling Nederlandse afvaardiging Europarlement zijn op 9 april na sessie verwijderd, omdat zij de huidige samenstelling van een lichaam beschrijven en daarmee naar hun aard en opzet niet encyclopedisch zijn. Dat maakt het woord "huidige" dus wat problematisch (stel dat de pagina nooit geüpdatet wordt). Ik heb Lijst van voormalige en huidige Belkin Pro Cycling-renners om dezelfde redenen hernoemd naar Lijst van Belkin Pro Cycling-renners. Verder stel ik vast dat titels als Lijst van voormalige en huidige Ajaxspelers en Lijst van voormalige en huidige AZ-spelers allemaal reeds redirects zijn naar Lijst van spelers van Ajax, Lijst van spelers van AZ etc. --ErikvanB (overleg) 11 apr 2015 04:53 (CEST)

Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd Dat is natuurlijk meer werk dan alleen maar even een titel aanpassen, het gaat om twee verschillende artikelen over spoorwegstations. Je kunt ze nomineren voor samenvoegen. RONN ° overleg 11 apr 2015 12:14 (CEST)
Dat is vreemd, ik had niet gezien dat er twee aparte artikelen waren. Pardon. ErikvanB (overleg) 11 apr 2015 15:23 (CEST)

Nieuwe Bijbelvertaling naar De Nieuwe Bijbelvertaling[bewerken]

De laatste is de officiële spelling van het Nederlands Bijbelgenootschap. Zie Overleg:Nieuwe Bijbelvertaling. Wikiwerner (overleg) 12 apr 2015 13:41 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - RONN ° overleg 12 apr 2015 13:51 (CEST)

De Zoomerspelen en De Vierschaar[bewerken]

Vorig jaar is de volledige inhoud van De Zoomerspelen letterlijk verplaatst naar De Vierschaar, in plaats van dat er gebruikgemaakt is van een titelwijziging. Volgens mij moet dus nu, om aan de licentie te voldoen, de tekst (mét de geschiedenis) op de een of andere manier verplaatst worden. Echter heb ik geen idee hoe we dit kunnen oplossen, aangezien het tweede artikel na de verplaatsing ondertussen meerdere keren is bewerkt.
Of vormt dit toch geen probleem, omdat er sprake is van een redirect? Dinosaur918 (overleg) 11 apr 2015 22:06 (CEST)

Volgens mij is dit een geval van Wikipedia:Inleiding_moderatorschap/Geschiedenis_herstellen, situatie 2. Deze kwam ik laatst toevallig tegen, om eens te kijken wat moderatoren doormaken; mijn respect werd bevestigd. Wikiwerner (overleg) 12 apr 2015 13:41 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - Geschiedenis samengevoegd en gebruiker geïnformeerd over de correcte wijze. Mbch331 (Overleg) 12 apr 2015 13:58 (CEST)
Beide, heel erg bedankt! Die uitleg ga ik zeker doornemen, want ik dacht al dat dit op de een of andere manier opgelost zou moeten kunnen. Dinosaur918 (overleg) 12 apr 2015 15:38 (CEST)

Barbora Záhlavová-Strýcová naar Barbora Strýcová[bewerken]

Tennisspeelster is inmiddels gescheiden. Zie WTA-profiel en ITF-profiel. Vinkje83 (overleg) 12 apr 2015 16:05 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Mbch331 (Overleg) 12 apr 2015 16:16 (CEST)

Valentina Vasiljevna Tolkoenova naar Valentina Tolkoenova[bewerken]

Bij lemma's van Russen wordt nooit de vadersnaam (hier Vasiljevna) in de titel gebruikt. Ik kan helaas de titel niet zelf wijzigen om een of andere reden... -- RenskeT (overleg) 14 apr 2015 20:57 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Milliped (overleg) 14 apr 2015 21:02 (CEST)

Reuzen wandelend blad naar Phyllium giganteum[bewerken]

Dit is geen acceptabele benaming met deze spelling. Hernoeming. --ErikvanB (overleg) 16 apr 2015 17:06 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - RONN ° overleg 17 apr 2015 01:41 (CEST)

Butters’ Bottom Bitch naar Butters' Bottom Bitch[bewerken]

Standaardtypo. ErikvanB (overleg) 17 apr 2015 01:06 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - RONN ° overleg 17 apr 2015 01:41 (CEST)

Overleg:Oudheid (geschiedenis) naar Overleg:Oudheid[bewerken]

Het artikel heeft jaren geleden een Amsterdamconstructie gekregen. De overlegpagina staat echter nog op de oude plek. Wikiwerner (overleg) 18 apr 2015 21:49 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd Milliped (overleg) 18 apr 2015 21:55 (CEST)