Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Gtk-refresh.svg Verzoekpagina voor artikelverplaatsingen
Klik hier om direct een verzoek tot verplaatsing te doen
1rightarrow.png WP:AV
1rightarrow.png WP:AVP
1rightarrow.png WP:VPA
1rightarrow.png WP:VPV
1rightarrow.png WP:VP/AV
Meestal kan een gebruiker zelf de naam van een artikel (dus niet van een afbeelding, bestand, categorie, gebruiker of sjabloon) wijzigen; de procedure daarvoor staat hier. Soms doen zich echter problemen voor, bijvoorbeeld doordat de beoogde nieuwe naam al in gebruik is, en moet er een moderator aan te pas komen. In dergelijke gevallen kan hier een verzoek tot hernoeming van het artikel worden gedaan.

Wanneer het verzoek geen onderhoudskwestie betreft (verkeerd kopieer-plak-werk, of typefout bijvoorbeeld), stel het dan eerst voor op de overlegpagina van het artikel. Wanneer daar consensus bereikt wordt of als niemand binnen redelijke tijd reageert, plaats dan pas het verzoek tot uitvoering hier. Deze pagina is niet bedoeld voor discussies, verzoeken waarbij discussie ontstaat zullen worden afgewezen, waarna de discussie gevoerd dient te worden op een relevante overlegpagina. Mocht je een dergelijk overleg extra onder de aandacht willen brengen, zie dan bijvoorbeeld WP:OG.

Wanneer een verzoek behandeld is, behoort het verplaatst te worden naar het kopje Behandelde verzoeken onderaan zodat een nieuw verzoek steeds gemakkelijk bovenaan te vinden is. Plaats een nieuw verzoek onderaan de lijst onder het kopje Nieuwe verzoeken, zodat de oudste verzoeken bovenaan staan en de volgorde chronologisch blijft. Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~).
Afgehandelde verzoeken worden na 10 dagen automatisch gearchiveerd naar het archief.

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Nederlandse Rooms-katholieke kerkprovincie naar Nederlandse rooms-katholieke kerkprovincie[bewerken]

Dit is geen eigennaam maar een omschrijving. Er bestaat een groot aantal (rooms-katholieke) kerkprovincies binnen de Rooms-katholieke Kerk, waaronder de Nederlandse rooms-katholieke kerkprovincie. Met als eigennaam Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland, of zoiets... – Maiella (overleg) 30 aug 2014 19:55 (CEST)

Behandelde verzoeken[bewerken]

Categorieën RkK[bewerken]

Op 19 augustus zijn een drietal categorieën voorzien van een redirect:

Categorie:Geestelijk ambt in de rooms-katholieke Kerk, (redirect naar Categorie:Geestelijk ambt in de Rooms-katholieke Kerk),
Categorie:Gemeenschap van religieuzen in de rooms-katholieke Kerk, (redirect naar Categorie:Gemeenschap van religieuzen in de Rooms-katholieke Kerk),
Categorie:Geschrift in de rooms-katholieke Kerk, (redirect naar Categorie:Geschrift in de Rooms-katholieke Kerk).

Het lijkt me dat dat niet goed gegaan/gedaan is. VanBuren (overleg) 19 aug 2014 23:29 (CEST)20 aug 2014 10:06 (CEST)

Voor het geval het niet duidelijk is: tientallen artikelen staan/stonden bijvoorbeeld in de Categorie:Geestelijk ambt in de rooms-katholieke Kerk, echter is die categorie nu doorgelinkt (=redirect) naar een lege Categorie:Geestelijk ambt in de Rooms-katholieke Kerk, klik bijvoorbeeld op de categorie in artikel Heer_(priester) of Monseigneur. --VanBuren (overleg) 20 aug 2014 10:06 (CEST)
"Voorzien van een redirect" is een wat eufemistische manier om te zeggen dat ze niet via de juiste procedure hernoemd waren. Even een korte uitleg: om een categorie te hernoemen, moet gelijktijdig ook de link naar die categorie in alle artikelen die in die categorie geplaatst zijn, worden aangepast. Gebeurt dat niet, dan blijft de categorie met de nieuwe naam leeg, en staan alle artikelen in de redirect. Dan zijn ze onvindbaar voor wie via de categorieën naar artikelen zoekt. Ik heb de situatie nu weer teruggebracht naar die van vóór de aanpassing, en stel voor dat dit verder via de hernoemingsprocedure voor categorieën wordt afgehandeld. Op de naamswijziging zelf was namelijk niks aan te merken.  Wikiklaas  overleg  20 aug 2014 12:10 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - Dit verzoek is op deze pagina klaar. Kan verder via deze procedure en deze lijst.  Wikiklaas  overleg  20 aug 2014 14:21 (CEST)
Eens met Wikiklaas. De mogelijkheden voor categorienaamswijziging zijn niet perfect; ik heb dit al eerder aan de orde gesteld. Als er niet wat aan gedaan wordt, blijven we dit soort zaken geregeld krijgen - Skuipers (overleg) 20 aug 2014 22:05 (CEST)
Punt is dat ontwikkelaars bijna niets willen doen zonder een duidelijke consensus. Een peiling kan dan een oplossing zijn. Sjoerd de Bruin (overleg) 20 aug 2014 22:08 (CEST)
En omdat iedere uitkomst van een discussie, anders dan dat we "Rooms-katholieke Kerk" spellen, strijdig zou zijn met het advies van de Taalunie (zie punt 11), en met onze eigen spellinggids, heb ik het, in overeenstemming met de regels, nu daar ook afgehandeld.  Wikiklaas  overleg  21 aug 2014 14:50 (CEST)
Een late reactie: deze institutie wordt kennelijk aangeduid als [Rooms-katholieke Kerk], maar benoemd zichzelf als [de Kerk] of misschien [Katholieke Kerk] waarbij [katholiek] de [betekenis heeft van [algemeen], dus [katholieke Kerk] beteknet zoiets als [algemene Kerk] en [Rooms-katholieke Kerk] is eigenlijk een contradictio in terminis. Als een institutie zichzelf [de Kerk] noemt, met 2 miljard gelovigen!, dan is een toevoeging [rooms-katholiek] zonder hoofdletters niet bepaald misplaatst. Dan kun je ook denken aan BTNI, en een impliciete conventie. – Maiella (overleg) 31 aug 2014 03:07 (CEST)

Overleg:Pastoraal bezoek van paus Johannes Paulus II aan Groot-Brittanië naar Overleg:Pastoraal bezoek van paus Johannes Paulus II aan Groot-Brittannië[bewerken]

Correctie van een typo; aanpassing conform de artikelnaam - Skuipers (overleg) 23 aug 2014 07:25 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Mbch331 (Overleg) 23 aug 2014 07:33 (CEST)

Japan Football Association naar Japanse voetbalbond[bewerken]

Om procedurele en inhoudelijke redenen. Op 12 augustus heeft Wiki 13 de hernoeming van Japanse voetbalbond naar Japan Football Association doorgevoerd terwijl er volop overlegd werd (zie hier) – slechts 7 minuten (!) vóór de hernoeming had ik nog een bijdrage aan die discussie geleverd. Daarmee ging hij lijnrecht in tegen wat er boven aan deze pagina staat: "verzoeken waarbij discussie ontstaat zullen worden afgewezen". Ik heb hem daarover hier een vraag op zijn overlegpagina gesteld. Zo'n afwijzing is wat mij betreft overigens niet per se nodig omdat ik toevallig bezwaar maak, maar de pagina hernoemen terwijl er nog overleg gaande is gaat wel erg ver.

Voor mijn inhoudelijke argumenten verwijs ik naar diezelfde discussie. Marrakech (overleg) 20 aug 2014 12:20 (CEST)

Aangezien dit de nederlandse wikipedia is en we dus óf een nederlandse naam gebruiken óf het origineel (al dan niet getranscribeerd/getranslittereerd) heb ik de pagina naar Nihon Sakkā Kyōkai gezet. Japanese Football Association is in geen enkel geval bruikbaar, want niet gebruikelijk in het taalgebied én niet nederlands. Het moge duidelijk zijn dat ik het niet eens was met de eerdere oplossing en evt. akkoord zou zijn met terugzetting naar de status quo (Japanse voetbalbond) Niels? 27 aug 2014 01:16 (CEST)
Dan zou het toch in ieder geval Nihon Sakka Kyokai moeten zijn per Wikipedia:Transliteratie- en transcriptiegids#Japans. Glimlach - FakirNLoverleg 27 aug 2014 02:09 (CEST)
Leuke pogingen, Niels en FakirNL. Goed ook om de logica van het standpunt duidelijk te maken maar ik verwijs nu toch echt eerst naar de overlegpagina van het artikel of naar het (ver)taalcafé voor het bereiken van consensus. Intussen verplaats ik het verzoek naar onbehandelbaar ofwel afgehandeld.  Wikiklaas  overleg  27 aug 2014 02:50 (CEST)

Nederlandse Krijgsmacht naar Nederlandse krijgsmacht[bewerken]

Nederlandse krijgsmacht is geen aparte organisatie of merknaam, het is enkel een samenvattend woord voor de vier Nederlandse krijgsmachtonderdelen. Een tweede hoofdletter is dan ook niet nodig. Adnergje (overleg) 20 aug 2014 22:22 (CEST)

Waar is in dezen de hulp van een moderator nodig? De bestemming is een rode link, dus kan je het zelf doen. Mbch331 (Overleg) 20 aug 2014 22:25 (CEST)
Mijn -e wilde blijkbaar niet meewerken :) Adnergje (overleg) 20 aug 2014 22:27 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd -  Wikiklaas  overleg  27 aug 2014 03:00 (CEST)

Zwemmen op de Europese kampioenschappen zwemmen 2010 naar Europese kampioenschappen zwemmen 2010[bewerken]

Nogal vreemde constructie die zeer verwarrend overkomt. De constructie die dit jaar gehanteerd wordt, lijkt me beter, vandaar deze pagina van 2010 aanpassen. Takk (overleg) 22 aug 2014 17:21 (CEST)

  • Overigens vraag ik me af wat het nut is van aparte pagina's voor al deze kampioenschappen (zwemmen, openwaterzwemmen, synchroonzwemmen en schoonspringen). Waarom niet gewoon alles onderbrengen in het EK zwemsporten? Takk (overleg) 22 aug 2014 17:24 (CEST)
    • Uitgevoerd Uitgevoerd - Onnodig ingewikkelde en bizarre titel.  Wikiklaas  overleg  27 aug 2014 03:04 (CEST)

Les Fauves naar Fauvisme[bewerken]

Het is veel gebruikelijker om de naam van de 20e-eeuwse stroming in de beeldende kunst als titel voor een encyclopedisch lemma te nemen. (zie bv. andere wikipedia's, Winkler Prins, Britannica enz.) Beachcomber (overleg) 26 aug 2014 22:32 (CEST)

Dat lijkt me ook. Vincent Steenberg-Overleg 28 aug 2014 12:05 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - ik denk dat iemand nu even het intro van het artikel moet bijwerken. ed0verleg 28 aug 2014 12:13 (CEST)

Benicio Del Toro naar Benicio del Toro[bewerken]

Graag conform Spaanse, Duitse, Engelse en alle andere interwiki's, wat IMDb ook moge zeggen. Ook Sánchez is verkeerd gespeld in de intro; ik ga het nu verbeteren. Hij is overigens een Puerto Ricaan die de Spaanse nationaliteit heeft gekregen. - ErikvanB (overleg) 27 aug 2014 22:16 (CEST)

Nou, het zijn niet bepaald "alle" interwiki's maar als ik hier kijk krijg ik de indruk dat het hier om een toponiempartikel gaat en die zijn in het Spaans zo te zien inderdaad met een kleine letter. Als er verder geen protesten zijn zal ik dit uitvoeren. Milliped (overleg) 28 aug 2014 13:05 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Milliped (overleg) 29 aug 2014 12:10 (CEST)

Sint-Romboutskathedraal naar Sint-Romboutskathedraal (Mechelen)[bewerken]

Voor de duidelijkheid in de categorie:belfort in België waar de artikelen zijn gesorteerd op plaatsnaam. Wwikix (overleg) 30 aug 2014 11:41 (CEST)

Lijkt me typisch iets dat je met [[categorie:belfort in België|Sint-Romboutskathedraal (Mechelen)]] in de lopende tekst oplost, en niet met een artikelhernoeming. Wat mij betreft niet dus. Milliped (overleg) 30 aug 2014 12:11 (CEST)
Dat werkt zo niet, bovendien is het Mechelen, Sint-Romboutskathedraal om de volgorde aan te geven in deze categorie. Wwikix (overleg) 30 aug 2014 12:19 (CEST)
Categoriseringssorteervolgorde is géén reden om een artikel een bepaalde naam te geven, dat gebeurt hoe dan ook met met catsort, en er is hier maar één artikel over een Sint-Romboutskathedraal, dus Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd. Milliped (overleg) 30 aug 2014 12:24 (CEST)
In de categorie:belfort in België zie je nu niet dat de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen staat, ook al staat hij wel onder de M gesorteerd. Wwikix (overleg) 30 aug 2014 12:29 (CEST)
Op zich kan je de redirect ook in de categorie zetten, dat helpt mensen die zoeken op de juiste uit te komen. Milliped (overleg) 30 aug 2014 12:46 (CEST)
Maar dan staat het artikel zelf niet meer in die categorie, dus komt men vanuit het artikel daar niet terecht en denkt men wellicht ten onrechte dat het artikel niet in die categorie thuishoort. Wwikix (overleg) 30 aug 2014 13:36 (CEST)

Lectio Divina naar Lectio divina[bewerken]

Ik zie geen reden voor hoofdletter(s), immers: [lectio divina]. Dit is geen encycliek en geen publicatie anderzins, maar een spirituele praktijk met een naamgeving in Latijnse woorden. Dus geen eigennaam. [Divina] verwijst niet onmiddellijk naar onze christelijke God, maar kan op elke god van toepassing zijn. Zie de interwiki's, exclusief Engels want die gebruiken héel véel hoofdletters (te veel!). – Maiella (overleg) 31 aug 2014 01:54 (CEST)

Kalkara (Malta) naar Kalkara[bewerken]

De andere Kalkara-pagina, Kalkara (grijze jager), is verwijderd. Er is nog maar één Kalkara-pagina over, dus kunnen de haakjes wel weg. Eppins (overleg) 1 sep 2014 08:13 (CEST)

Shin'ichirō Ikebe naar Shin'ichiro Ikebe[bewerken]

Geen macron in de titel (zie Wikipedia:Transliteratie- en transcriptiegids#Japans). Bedankt, Krisgrotius (overleg) 31 aug 2014 12:12 (CEST)

  • Uitgevoerd Uitgevoerd - FakirNLoverleg 1 sep 2014 20:53 (CEST)
    • Ik had die passage in de gids gelezen voordat ik de titel een paar dagen geleden wijzigde van Shin’ichiro Ikebe in Shin'ichirō Ikebe in verband met het gekke apostrofje, maar was er niet zeker van of al die tekens behouden moesten worden. Aangezien ik aannam dat het "alles of niets" is (en dus niet, zoals thans wederom, iets daartussenin), had ik de vier interwiki's gevolgd en voor "alles" gekozen (apostrof + macron). Het is echter mogelijk dat "niets" bij ons de voorkeur heeft. ErikvanB (overleg) 1 sep 2014 22:25 (CEST)

Jonathan Dos Santos naar Jonathan dos Santos[bewerken]

In België schrijven ze een lidwoord of voorzetsel in een naam wel met een hoofdletter, maar hier niet. Handige Harrie (overleg) 31 aug 2014 13:55 (CEST)

  • Uitgevoerd Uitgevoerd en met "hier" bedoelde je natuurlijk Mexico hè? - FakirNLoverleg 1 sep 2014 20:53 (CEST)
    • Handige Harrie, ik ben zo vrij geweest om vandaag daarom ook zijn broers/zonen/neven (weet ik veel) te hernoemen, ervan uitgaand dat die niet in België wonen en geboren zijn (Knipoog), dus: Geraldo dos Santos (was Gerardo Dos Santos) en Éder dos Santos. Groet, ErikvanB (overleg) 1 sep 2014 22:10 (CEST)