Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Klik hier om direct een verzoek tot beveiligen te doen
Overzicht beheerpagina's
1rightarrow.png WP:VP/B
1rightarrow.png WP:BV
Iedereen kan hier een verzoek tot beveiliging van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers of ip's, of wegens een bewerkingsoorlog. Ook kan er een verzoek geplaatst worden om een bepaalde lemmatitel op de lijst van tegen heraanmaak beveiligde pagina's te laten plaatsen. Dit is bestemd voor cyberpestpogingen, vandalisme aanmaken of herhaald vanwege ne verwijderde titels.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden.
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de Checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen.
Dit is geen discussiepagina, die kunnen op de overlegpagina van het artikel gevoerd worden indien betrekking hebbend op een bewerkingsoorlog of naar de overlegpagina hier indien betrekking hebbend op de genomen beslissing of worden daarnaartoe verplaatst. Hier graag enkel het verzoek neerzetten zodat de pagina voor moderatoren overzichtelijk blijft.

Mochten de problemen met een tijdelijk beveiligd lemma voorbij zijn dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek (met verwijzing naar de bereikte consensus) doen om de beveiliging te laten opheffen. Mocht u een beveiligde lemma-titel willen kunnen aanmaken omdat het onderwerp encyclopedisch wel relevant is (geworden) dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek indienen.

Voor een overzicht van lemma's die (semi-)beveiligd zijn voor een (on)bepaalde periode, zie Wikipedia:Beveiligde pagina's.

Na 48 uur mag een afgehandeld verzoek verwijderd worden (inclusief eventueel bijbehorend overleg).

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Bert Brussen[bewerken]

Ik wil een pagina aanmaken over Bert Brussen, maar dit lemma is beveiligd. Dit lemma is relevant, omdat er vanaf andere lemma's veel naar gelinkt wordt en vergelijkbare individuen wél pagina's hebben op Wikipedia. Ik zou dit lemma graag aanmaken als ik de mogelijkheid daartoe krijg. Alvast dank. --Oorwarmer (overleg) 22 feb 2015 20:33 (CET)

Zou u een voorbeeldartikel kunnen aanmaken in uw kladruimte? Sjoerd de Bruin (overleg) 22 feb 2015 20:34 (CET)

Ik ga ermee aan de slag, als het klaar is, dan laat ik het weten. --Oorwarmer (overleg) 22 feb 2015 20:37 (CET)

Greenchoice[bewerken]

Ik geloof dat gebruiker Dreamian terugplaatsing van het herschreven lemma Greenchoice wenst. Bij dezen, namens hem. ErikvanB (overleg) 21 feb 2015 14:33 (CET)

terugplaatsing? Ik weet niet of dat hetzelfde is als wat ik probeer te doen. Ik wacht tot het artikel op Wikipedia geplaatst wordt. Gebruiker:Dreamian

Sjablonen voor de nieuwe hoofdpagina[bewerken]

Op 1 maart zal de nieuwe hoofdpagina live gaan (zie meer informatie in de kroeg) en die maakt gebruikt van een aantal nieuwe vandalismegevoelige sjablonen. Ik denk dat de volgende sjablonen daarom het best semi-beveiligd kunnen worden:

Supercarwaaroverleg 22 feb 2015 19:01 (CET)

Na de hack een paar maand terug, is dat inderdaad een goed idee. Maar de sjablonen zijn nu nog niet aangemaakt? ed0verleg 22 feb 2015 20:47 (CET)
Voor Voor Maar gelieve ze dan wel eerst aan te maken. Dinosaur918 (overleg) 26 feb 2015 01:23 (CET)
Degene die reeds aangemaakt zijn, zijn beveiligd. Dinosaur918 (overleg) 1 mrt 2015 00:15 (CET)

Behandelde verzoeken[bewerken]

Greenchoice[bewerken]

Hallo, ik zou graag een artikel over energieleverancier Greenchoice willen aanmaken, maar er lijkt een beveiliging op te zitten? Bedankt.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Dreamian (overleg · bijdragen) 4 feb 2015 14:51‎

Ja, dat onderwerp is inderdaad beveiligd: het is in het verleden al vaker als promotie aangemaakt. Ik stel voor dat je eerst op proef een versie maakt in je eigen gebruikersruimte, bijvoorbeeld op Gebruiker:Dreamian/Greenchoice. Ciell 6 feb 2015 23:49 (CET)

Ok, ik heb het artikel daar geplaatst en wacht op verdere instructies. Laat me maar weten als er iets niet goed is. Het is m'n eerste artikel op deze site. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Dreamian (overleg · bijdragen)

Ja, Dreamian, onafhankelijke bronnen ontbreken, zie daarover ook WP:VER. Ook is het artikel nog steeds enigszins promotioneel van aard. Zo staat in elke zin de naam Greenchoice. Dqfn13 (overleg) 9 feb 2015 20:24 (CET)

Ok, ik heb het zo goed mogelijk aangepast, het is moeilijk externe bronnen te vinden die huidige informatie tonen, meestal hebben ze de gegevens van 2012 zoals hier: http://www.energieleveranciers.nl/greenchoice en http://www.natuurenmilieu.nl/media/1000243/2014-02-07_-_ce_delft_-_stroomproducten_in_kaart_def.pdf (pagina 29).

Ok, het artikel is compleet.

Jan Leyers[bewerken]

Nu de beveiliging is afgelopen gaat het door met anoniem geklieder. Kan er nog 24 uur bij? ErikvanB (overleg) 19 feb 2015 01:18 (CET)

  • Uitgevoerd Uitgevoerd - 2 weken - en nu naar bed. Natuur12 (overleg) 19 feb 2015 01:30 (CET)
    • Opmerking Opmerking ik heb de salami nog maar ff geschrapt zie hier. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 19 feb 2015 01:35 (CET)

Wolfgang Amadeus Mozart[bewerken]

Wolfgang Amadeus Mozart, wordt regelmatig gebruikt als 'Zandbak'. Wellicht goed om te beveiligen zodat alleen gebruikers van 4 dagen of langer de pagina kunnen bewerken. Daka (overleg) 9 feb 2015 20:11 (CET)