Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Klik hier om direct een verzoek tot beveiligen te doen
Overzicht beheerpagina's
1rightarrow.png WP:VP/B
1rightarrow.png WP:BV
Iedereen kan hier een verzoek tot beveiliging van een artikel doen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme dat gebeurt door verscheidene gebruikers of ip's, of wegens een bewerkingsoorlog. Ook kan er een verzoek geplaatst worden om een bepaalde lemmatitel op de lijst van tegen heraanmaak beveiligde pagina's te laten plaatsen. Dit is bestemd voor cyberpestpogingen, vandalisme aanmaken of herhaald vanwege ne verwijderde titels.
Als daar aanleiding toe is kan het lemma beveiligd worden, kunnen betrokken gebruikers geblokkeerd worden, maar in elk geval zal het artikel door meer personen in het oog gehouden worden.
Mocht je vermoeden dat een bepaalde gebruiker (gezien de aard van het doorgaand vandalisme op één of meer artikelen) behoort tot een geïdentificeerde structurele vandaal, dan kun je dit nakijken op de Checklijst langdurig structureel vandalisme en hier de aanvullende informatie plaatsen.
Dit is geen discussiepagina, die kunnen op de overlegpagina van het artikel gevoerd worden indien betrekking hebbend op een bewerkingsoorlog of naar de overlegpagina hier indien betrekking hebbend op de genomen beslissing of worden daarnaartoe verplaatst. Hier graag enkel het verzoek neerzetten zodat de pagina voor moderatoren overzichtelijk blijft.

Mochten de problemen met een tijdelijk beveiligd lemma voorbij zijn dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek (met verwijzing naar de bereikte consensus) doen om de beveiliging te laten opheffen. Mocht u een beveiligde lemma-titel willen kunnen aanmaken omdat het onderwerp encyclopedisch wel relevant is (geworden) dan kunt u hier ook een gemotiveerd verzoek indienen.

Voor een overzicht van lemma's die (semi-)beveiligd zijn voor een (on)bepaalde periode, zie Wikipedia:Beveiligde pagina's.

Na 48 uur mag een afgehandeld verzoek verwijderd worden (inclusief eventueel bijbehorend overleg).

Gelieve te ondertekenen met 4 tildes (~~~~)


Verzoeken[bewerken]

Nieuwe verzoeken[bewerken]

Popal[bewerken]

Kan de beveiliging van de pagina over popal worden opgeheven? In mijn kladblok (link, Dqfn13 (overleg) 15 okt 2014 09:23 (CEST)) heb ik een verbeterde versie van het artikel getypt. Kunnen jullie kijken of deze inmiddels aan de eisen van Wikipedia voldoet? Alvast bedankt. Sebastiaandejong (overleg) 14 okt 2014 17:23 (CEST)

Niet dat ik erover ga, maar het komt op mij nog steeds nogal jubelend over. Het wordt mi nog steeds zeer sterk afgeraden dat men schrijft over zichzelf of onderwerpen waar men beroepsmatig of persoonlijk nauw bij betrokken is, zie WP:NIET en WP:ZP. Als het onderwerp echt encyclopedisch relevant is, dan zal iemand anders er vanzelf over gaan schrijven. — Zanaq (?) 14 okt 2014 17:38 (CEST)
Bij het plaatsen de vorige keer was het commentaar dat het artikel over popal niet uniek genoeg zou zijn, vandaar de stukjes over de (unieke) producten die popal heeft gemaakt in het verleden. Daarnaast, alle informatie die ik noem is te vinden op het internet, bronnen zijn er zelfs bij vermeld. Het enige dat ik heb gedaan is deze informatie samengevoegd tot een wikipedia pagina. Graag zou ik zien dat de informatie op de pagina inhoudelijk wordt beoordeeld in plaats mijn neutraliteit te betwijfelen.Sebastiaandejong (overleg) 15 okt 2014 09:21 (CEST)
Betreft nog steeds promotie voor een encyclopedisch niet relevante onderneming zonder neutrale bronnen of referenties - de referenties die gegeven zijn zijn merendeels reclame en niet eventuele encyclopediciteit adstruerend. Mag ik u tevens nogmaals wijzen op de gebruiksvoorwaarden waaraan u dient te voldoen. De specifieke passage staat hier. Dit stond ook al op uw overlegpagina. MoiraMoira overleg 15 okt 2014 09:25 (CEST)

Relivandaaltargets[bewerken]

Een tijdelijke semi-beveiliging voor Máxima Zorreguieta en Kwaliteitskrant vanwege continu gespam door de relivandaal (zie de respectievelijke geschiedenissen)? Hij lijkt zich momenteel daarop te focussen... - Kthoelen Flag of Finland (bordered).svg (Overleg) 4 okt 2014 09:56 (CEST)

Deze pagina's functioneren dus als een zogenaamde honeypot. Het is daarom handiger om de pagina's juist niet te beveiligen, aangezien hij dan misschien actief wordt op pagina's die minder goed in de gaten worden gehouden. Ik hoor graag nog een mening van een andere moderator hierover. Sjoerd de Bruin (overleg) 11 okt 2014 23:59 (CEST)
Ik deel de mening van Sjoerd. Dit zijn inderdaad honeypots. Zou je ze beveiligen, dan vallen artikelen die hij aanpast minder snel op en juist dan breng je de encyclopedie meer in gevaar. Mbch331 (Overleg) 14 okt 2014 22:50 (CEST)

Charles Ducal[bewerken]

Gezien de wijze waarop een aantal keer anonieme editors "vuilspuiterij" (citaat van een moderator in de discussie) op deze pagina hebben gezet en na blokkering terugzetten, waarbij men probeert om de levende schrijver (cfr wikipedia richtlijn Wikipedia:Biografieën van levende personen) die het odnerwerp is te discrediteren, lijkt het mij aangewezen deze pagina onder toezicht te plaatsen van de moderatoren. zodat aanvullingen kunnen gecontroleerd worden voor ze worden aangebracht. Ik stel dan ook voor dat wijzigingen eerst worden voorgesteld op de OP van het lemma en besproken voor ze aan het artikel worden toegevoegd --DerekvG (overleg) 15 okt 2014 15:04 (CEST)

Bart De Wever[bewerken]

Ik stel voor een semiblok op dit artikel toe te passen, aangezien de meeste bewerkingen anoniem en vandalistisch van aard zijn. --MichielDMNCrystal Clear app phppg.png (overleg) 21 okt 2014 09:04 (CEST)

Behandelde verzoeken[bewerken]

Griekse mythologie[bewerken]

Dit artikel is een vandalenmagneet. In/als commentaartekst staat een waarschuwing, maar die wordt natuurlijk totaal genegeerd. Het beveiligen van de pagina lijkt mij een structurele oplossing. Maartenschrijft (overleg) 3 okt 2014 11:17 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Ik heb het artikel permanent semi-beveiligd - Capaccio Capaccio overleg • 3 okt 2014 11:19 (CEST)

Mascha Feoktistova[bewerken]

Kan deze pagina beveiligd worden? Het artikel Mascha Feoktistova wordt zodanig vaak gevandaliseerd dat ik er spijt van heb dat ik het artikel ooit van de verwijderlijst heb willen redden... :-( Sietske | Reageren? 12 okt 2014 17:15 (CEST)

Dat is grappig. Ik denk dat jij dan naar de bewerkingsgeschiedenis van een ander artikel hebt gekeken. Ik zie, sinds het artikel de laatste keer werd behouden (17 september j.l.) niet één keer vandalisme, en slechts van één gebruiker twee opeenvolgende bewerkingen die ongedaan zijn gemaakt omdat de tekst niet bijster encyclopedisch van aard was en de toevoeging niet bijzonder deskundig uitgevoerd. Geen enkele reden om het artikel te beveiligen. Een artikel waarbij één of twee keer in de maand iets hersteld moet worden, is niet bepaald een target van vandalisme te noemen. Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd dus. WIKIKLAAS overleg 12 okt 2014 20:24 (CEST)

Zuiderzee[bewerken]

Kleine bwo op Zuiderzee tussen twee reg gebruikers. Even beveiligen? Groet Vdkdaan (Gif mo sjette) 13 okt 2014 16:18 (CEST)

Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd BWO valt mee. Ze zijn alweer gestopt. Vooralsnog geen reden om te beveiligen. Mbch331 (Overleg) 14 okt 2014 22:50 (CEST)

Theo Francken[bewerken]

BWO. (Toevoeging van tendentieuze POV in strijd met WP:BIO alsmede toevoeging van incorrecte informatie leidt tot strijd.) ErikvanB (overleg) 16 okt 2014 19:23 (CEST)

  • Is er volk? ErikvanB (overleg) 16 okt 2014 19:35 (CEST)
    • Het is nu 24 uur aan de gang. Ik geef het op. ErikvanB (overleg) 16 okt 2014 19:40 (CEST)
      • Uitgevoerd Uitgevoerd - één week volledig beveiligd. Er werd al min of meer overlegd, dus wellicht is de hele week niet nodig. Velocitas(↑) 16 okt 2014 19:55 (CEST)

Halloween[bewerken]

Rond deze tijd van het jaar wordt het artikel reeds elk jaar (preventief) beveiligd. Is het mogelijk om dit opnieuw voor enkele weken te doen, aangezien er al meerdere vandalismebewerkingen door verschillende ip's zijn geweest? Dinosaur918 (overleg) 18 okt 2014 10:41 (CEST)

    • Uitgevoerd Uitgevoerd - Tot 1 november 12:00 uur. Mbch331 (Overleg) 18 okt 2014 10:46 (CEST)

Kinderombudsman[bewerken]

Verzoek de beveiliging op te heffen zodat deze doorverwijzing in de categorie:kinderrechten kan worden geplaatst. Wwikix (overleg) 14 okt 2014 17:42 (CEST)

Waarom? EvilFreD (overleg) 14 okt 2014 17:47 (CEST)
Een kinderombudsman komt op voor de rechten van kinderen, reden om de doorverwijzing kinderombudsman in de categorie:kinderrechten te zetten. Wwikix (overleg) 14 okt 2014 17:53 (CEST)
Maar sinds wanneer is het dan gebruikelijk om doorverwijzingen te categoriseren? EvilFreD (overleg) 14 okt 2014 17:54 (CEST)
Sinds jaar en dag als dat nuttig is. Wwikix (overleg) 14 okt 2014 17:55 (CEST)
Weet je wat nog nuttiger is? Een artikel schrijven dat op de plaats van de doorverwijzing kan komen. EvilFreD (overleg) 14 okt 2014 18:08 (CEST)
Dat zou ook kunnen maar kinderombudsman verwijst naar een paragraaf in het artikel Nationale ombudsman (Nederland). Wwikix (overleg) 14 okt 2014 18:11 (CEST)
Dan maak je eerst een artikel over de kinderombudsman aan in jouw kladblok, dat leg je voor ter beoordeling op WP:TERUG en dan kan aldaar besloten worden de beveiliging er af te halen te het artikel te plaatsen. Dqfn13 (overleg) 15 okt 2014 09:27 (CEST)
Dat zou kunnen maar voorlopig zou kunnen worden volstaan met het plaatsen van van belangzijnde categorieën onder de doorverwijzing. Wwikix (overleg) 15 okt 2014 10:55 (CEST)
Wwikix, ik heb je verzoek uitgevoerd. EvilFreD heeft gelijk dat er veel meer kan, maar jij hebt gelijk dat dat deze categorisering niet in de weg staat. Ik heb deze categorie er voor je opgezet, want hij past prima in het geheel (en het artikel ombudsman had daar inderdaad weer niet in gepast, vandaar). ed0verleg 18 okt 2014 11:18 (CEST)