Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Edits bewaken

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Searchtool.svg Verzoekpagina bewaken bewerkingen gebruikers
Iedereen kan hier melding maken van een IP-adres of een (nieuwe) gebruiker waarvan verdachte edits komen, die nog geen reden geven tot blokkade (net wel / net geen vandalisme).
1rightarrow.png WP:VP/EB
Andere gebruikers kunnen zo de bijdragen van deze gebruiker mede in het oog houden, deze proberen te helpen met het maken van goede edits en indien nodig kan een moderator overgaan tot een blokkade.
Als een blokkade toch noodzakelijk blijkt kan het verzoek worden verplaatst naar de daarvoor bestemde verzoekpagina.
Deze pagina dient niet voor discussies, die kunnen enkel op de overlegpagina gevoerd worden.
Deze pagina is ook niet bedoeld als bemiddelingsverzoek, voor lange discussies of voor conflicten tussen gebruikers als men in een inhoudelijk of persoonlijk conflict verzeild is geraakt en men er via overleg niet meer uitkomt, zulke verzoeken zullen verwijderd worden. Bij bewerkingsoorlogen kan een verzoek tot beveiliging van het betreffende artikel worden gedaan.
Voor echt structureel vandalisme kan de naslagpagina Checklijst langdurig structureel vandalisme bekeken worden. Voor eerdere verzoeken ouder dan drie maanden kan gekeken worden in het Archief.
Gelieve te ondertekenen met 4 tildes: ~~~~


Anonieme gebruikers[bewerken]

Geregistreerde gebruikers[bewerken]

September 2014[bewerken]

AlterBerg[bewerken]

AlterBerg (overleg | bijdragen | bloks) - Gebruiker die er al meerdere malen op gewezen is dat er een verschil is tussen 'Joden' en 'joden', maar er bewust voor kiest dit verschil te negeren en overal een kleine letter te gebruiken. Richard 20 mei 2014 13:41 (CEST)

Gebruiker persisteert helaas en draait op diverse lemmata anderen terug en wijzigt dit in andere lemmata. Heb dit kopje dus naar deze maand verplaatst. Ik kwam hem hiermee bij toeval tegen op een lemma dat ik ooit was begonnen. Heb hem heel helder gezegd dat dit nu echt moet ophouden anders is een time out onvermijdelijk. Symbole-faune.png MoiraMoira Baseball (crop) transparent.png overleg 3 sep 2014 10:00 (CEST)

Oktober 2014[bewerken]

AlterBerg[bewerken]

AlterBerg (overleg | bijdragen | bloks) - Het houdt niet op. AlterBerg blijft dezelfde dingen terugdraaien ook al is hem 100 x uitgelegd waarom hij dat niet moet doen. Zie bijvoorbeeld Clara Haskil. Hij is van mening dat niemand hem kan voorschrijven iets te doen waarmee hij het niet eens is. Hartenhof (overleg) 3 okt 2014 14:52 (CEST)

Kronkelwilg[bewerken]

Kronkelwilg (overleg | bijdragen | bloks) - Zie ook hier. Kronkelwilg plaatste een link naar een antisemitische video en blijkt, daarop aangesproken, deze bron niet eens bekeken te hebben voor hij de link plaatste. Ook bij ander overleg bleek dat bronvermeldingen van deze gebruiker gecontroleerd moeten worden. Hanhil (overleg) 14 okt 2014 06:11 (CEST)

En hier wordt voor de tweede maal bronloze informatie teruggezet en tevens onderaan een valse weergave gegeven van wat in het krantenartikeltje staat. Op zijn minst is er stevig gewinkeld in de bron. tot slot gaan ook de reverts, ongeacht bezwaar en overleg, nog steeds door. dit maal is zelfs Paul K. het met mij eens!--Kalsermar (overleg) 20 okt 2014 16:15 (CEST)

CommonsDelinker[bewerken]

CommonsDelinker (overleg | bijdragen | bloks) - Haalt van Commons verwijderde afbeeldingen weg, maar laat de overgebleven witregel staan. Dit is vooral storend bovenaan, omdat daardoor een open gat boven het artikel ontstaat, maar het gebeurt overal, bijvoorbeeld ook wanneer er in een gallery één afbeelding tussenuit wordt gehaald. ErikvanB (overleg) 16 okt 2014 22:10 (CEST)

Wat een verschrikkelijke gebruiker, die CommonsDelinker. Had je niet beter een verzoek op de RegBlok kunnen doen? WIKIKLAAS overleg 16 okt 2014 22:12 (CEST)
Ja, dat was nog beter geweest! ErikvanB (overleg) 16 okt 2014 22:13 (CEST)
Ik heb het al honderd keer gezegd, maar hij luistert niet. Bots hebben geen oren. ErikvanB (overleg) 16 okt 2014 22:17 (CEST)
Hier. Tussen twee alinea's. En bovenaan drie afbeeldingen weg, zoals soms gebeurt? Dat is 2 cm wit. ErikvanB (overleg) 16 okt 2014 22:24 (CEST)

TU Delft + ipv4[bewerken]

Hebben een reputatie van speculatieve toevoegingen, geklier (link) en cyberstalken/getrol, zoals herhaaldelijk in de gebruikersruimte van Ricodol74 (link) en recentelijk ook bij mij (link). Bij nieuwe gevallen graag melden c.q. dossier aanvullen c.q. ingrijpen indien nodig. ErikvanB (overleg) 24 okt 2014 22:19 (CEST)

Had al een mail naar de school gestuurd, helaas nog geen nuttig resultaat. Sjoerd de Bruin (overleg) 24 okt 2014 22:25 (CEST)
Gelezen. (Niet de mail, maar jouw bericht.) ErikvanB (overleg) 24 okt 2014 22:50 (CEST)

87.209.77.22[bewerken]

Is onvervaard bezig Nederlandse namen voor allerlei gedierte toe te voegen. Gaat niet in op verzoek tot overleg. --JanB (overleg) 26 okt 2014 20:59 (CET)

Actie ondernomen door Wikiklaas, waarvoor dank. --JanB (overleg) 27 okt 2014 18:37 (CET)

November 2014[bewerken]

Dankenol[bewerken]

Dankenol (overleg | bijdragen | bloks) – Gebruiker doet hier een bewerking die eerder ook is gedaan door twee sokpoppen van de geblokkeerde gebruiker Friezer. Zie hier en hier. Ook lijkt deze bewerking door Dankenol veel op deze van sokpop Jamedie. Dankenol kon technisch niet worden gekoppeld aan Friezer en zijn sokpoppen. Hier de bekende sokpoppen:

Mvg, Caudex Rax ツ (overleg) 4 nov 2014 16:23 (CET)

Wimpus[bewerken]

Wimpus (overleg | bijdragen | bloks) - Ondanks herhaaldelijk verzoek van meerde kanten om te stoppen met het op grote schaal wijzigen van medische terminologie en toevoegen van een eindeloze reeks referenties naar een eindeloze reeks gedateerde woordenboeken en het toevoegen van een eindeloze reeks incourante synoniemen gaat hij gewoon door. Dit terwijl er, op Wimpus na, unanieme overeenstemming is in het medisch café over de gebruikte nomenclatuur. Het betreft hier een zeer grote schaal, alleen vandaag al een paar honderd lemma's. Praten helpt niet, overleg helpt niet, niets helpt. max (overleg) 9 nov 2014 21:31 (CET)

Ik ben momenteel de bewerkingen van Wimpus aan het nalopen, en ik word er erg treurig van. Om mijn betoog kracht bij te zetten geef ik 1voorbeeld, nl de introductie van de ongebruikelijke uitgang -icus ter vervanging van -eus, in dit geval in nervus glossopharyngicus in plaats van het gebruikelijke en correcte nervus glossopharyngeus, ondertussen door mij op het hoofdlemma gecorrigeerd. Maar ja, op alle lemma's wordt deze incorrect schrijfwijze door Wimpus ingevoerd. Zie maar: https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Speciaal:Zoeken&limit=500&offset=0&ns0=1&ns2=1&ns3=1&ns4=1&search=Glossopharyngicus. Kan ik dus allemaal terugdraaien. En dit ook bij n. meningicus, hiatus oesophagicus, en vast nog meer die ik nu vergeet. Per term zo 10-20 artikelen die je kan nalopen. En dit zijn dan nog maar 3 voorbeelden. Het is echt heel veel werk dit allemaal na te lopen, dat gaat me rustig maanden kosten. Vandaar mijn verzoek de bewerkingen van Wimpus heel kritisch te volgen. Met vriendelijke groet, max (overleg) 10 nov 2014 20:11 (CET)
dit verschil in versies van het lemma nervus vagus geeft hopelijk een mooie indruk van de omvang van het probleem: https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Nervus_vagus&diff=42455793&oldid=42455397. Kan allemaal lemma voor lemma terugdraait. Hopeloos veel werk. max (overleg) 10 nov 2014 20:56 (CET)
Ook leuk: https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Speciaal:Zoeken&limit=500&offset=0&ns0=1&ns2=1&ns3=1&ns4=1&search=Sternocleidomastoidicus. Ben na 10 lemma's opgehouden, hopeloos. Zie ook mastoides ipv het correcte mastoideus. Enzovoort, enzovoort, enzoverder. Pffffffff. max (overleg) 10 nov 2014 21:12 (CET)
en hier, op deze 2 versies van de spierenlijst wordt eindelijk duidelijk wat de werkelijke omvang van deze ellende is, en dit zijn alleen nog maar de spieren. En hier wordt alleen nog maar verwezen naar de hoofdlemma's. Stuk voor stuk bewuste introductie van niet-geaccepteerde schrijfwijze op ongekende schaal de op Nederlandse Wikipedia. https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Lijst_van_spieren_van_de_mens&diff=42359430&oldid=39329205.
Men neemt wel eens aanstoot aan mijn duidelijke taalgebruik, dat is dan maar zo: dit is inhoudelijk vandalisme in zijn meest pure vorm. Ik word er niet goed van. Ik denk dat we bots moeten gaan inzetten om dit allemaal weer terug te draaien. Wat een ...... max (overleg) 10 nov 2014 21:57 (CET)
Max, volgens mij is je verzoek en daarmee ook je ergernis wel duidelijk. Wimpus is sinds gister niet meer online geweest: geef hem de kans om te reageren (of niet) op de waarschuwing van Robotje op zijn overlegpagina. Je hoeft hier wat mij betreft in ieder geval niet meer links te verzamelen. Ciell 10 nov 2014 22:02 (CET)
beste Ciell, akkoord. Iedere keer verbaas ik me weer over de omvang van deze ellende. Nooit eerder op Wikipedia heb ik meegemaakt dat er op zo grote schaal en zo bewust zoveel fouten geïntroduceerd zijn op Wikipedia. Ik heb helemaal in het begin van deze affaire ingeschat dat het om 100den lemma's zou gaan: dat heb ik helaas zeer juist ingeschat. Het wordt tijd voor een dossier, om gestructureerd alle bewerkingen van Wimpus van de afgelopen jaren langs te lopen, maat hier zal ik stoppen. Met vriendelijke groet, max (overleg) 10 nov 2014 22:25 (CET)

Voor dit soort kwesties die de bewerkingen van een gebruiker op vele artikelen betreffen worden dan vaak aparte (sub-)pagina's opgezet, met een overzicht van alle artikelen die moeten worden nagelopen. Is dat hier ook een idee? De Wikischim (overleg) 11 nov 2014 11:39 (CET)

Dat lijkt mij een uitstekend idee. max (overleg) 11 nov 2014 20:04 (CET)
discussie gekopieerd naar overlegpagina

December 2014[bewerken]

87lieven[bewerken]

87lieven (overleg | bijdragen | bloks) - Weigert kritiek op zijn zeer slechte Nederlands, waarmee hij de geloofwaardigheid van Wikipedia ondermijnt, ter harte te nemen. Die kritiek is op zijn overlegpagina onder meer hier, hier, hier en hier verwoord. Marrakech (overleg) 10 dec 2014 11:12 (CET)